Şimdi Ara

Klima nem alma- soğutma farkı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
25.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

BUgün klimada nem alma özelliği açtım normalde
    sürekli soğuktaydı ama oda nem alma modunda bile soğuttu.

Bana nem almayla soğutma modu arasında hiçbir fark yokmuş gibi geldi.
    Çünkü nem almada da cihaz emdiği havayı soğutuyorki havanın nem tutma kapasiteisi düşsün.
    Soğutmada da nem alınıyor çünkü sürekli borudan su geliyor.

Dışardaki kompresöre baktım doğal olarak o da çalışıyor yani enerji gideri de aynı sanırım.
    O zaman soğutmayla nem alma arasındaki fark ne?
    Birisinde daha fazla nem alır veya şunda daha az enerji harcanır diyebilirmiyiz?

bu arada klima beko-lg a sınfı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OOF -- 11 Ağustos 2010; 11:54:13 >

• nem alma modunda daha az elektrik harcar doğal olarak soğutma işi yapmaz sadece nemi alır.

nem azaldığı içinde siz sanki soğutmaya devam ediyormuş zannedersiniz.
  • Hocam ben nemi havayı soğutarak aldığını duymuştum bi yerlerden?
  • Klima havayı soğutur veya ısıtır. Soğutma modunda sadece soğutma yaparken nem alma modunda havayı önce soğutup nemini alıp, daha sonra ısıtıyor olabilirmi acaba?

Eğer öyleyse mutlaka daha fazla yakacaktır.

Yok nem alma modunda ekstra soğutma yapmadan hafif soğutma yapıyorsa o zaman daha az yakıyor olmalı.

Bu konuda bir makine mühendisi yardım lütfen.
  • arkadaslar teknık olarak sogutma ve nem alma aslen aynı mod dur lakın sogutmada devreye ic unıte fanı gırerek baypas yaptıgı ıcın yogusma daha dusuk hava sogutma kapasıtesı daha yuksek olur fanı devre dısına aldıgınızda ıse yogusma arttar cıhaz yuksek yogusmadan donmadan once compresor durur ve uzerındekı nemı tahlıye eder sıstem kısaca boyle ısler fakat sogutmada fan olması ve daha uzun compresor calısması sebebı ıle elektırık tuketımı daha yuksekdır .
    Umarım anlasılır olmsutur .

Not: yogusmada da ara ara iç unite donmasın dıye iç fan dusuk debide devere girebilir buda surecin bir parcası ve normaldir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyman2 -- 12 Ağustos 2010; 0:09:28 >
  • Bu konuya açıklık geitrdiğin için teşekkürler @keyman2.
  • Soğutma yerine nem alma kullanılırsa yüzde olarak ne kadar tasarruf edilir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.