Şimdi Ara

Klima Sorusu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
0
Favori
57.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araç henüz iki aylık garantide olduğu için ilk fırsatta öncelikle servise gideceğim.
    ancak doğrusu servisler konusunda hiçte iyimser değilim eğer siz veya tavsiye edeceğiniz herhangi biri bu işle ilgileniyorsa bunu da bilmek isterim.
    servis yetersiz kalırsa en azından dışarıda arıza tespiti yaptırabilmek için bu bilgi benim için çok değerli olacaktır.bu arada istanbulda olduğumu belirteyim.
    tekrar teşekkür ederim.işi bilen biriyle konuşmak bile insanı rahatlatıyo.
  • araç garantide ise servise gitmesinde fayda var .Ama bazen kullnılan yadek parçaları garanti kapsamına almıyorlar bunu sormak lazım. Kullanıcı hatası diye.

maalesef usta konusunda yardımcı olamayacağım. Ben klima işlerimi 40 yıllık bir amerikancı ustam vardı ona götürürsüm kendisi 4-5 yıl önce vefat etti , şimdi yeni aracım var kendim ilgilenmeye çalışıyorum veya ford servislerine götürüyorum. Şu ana kadar bir problem yaşamadım ama yaşarsam nereye baktıracağımı biliyorum. Bilgi bence tamir yapılmasından daha önemlidir. Çünkü neyi denetlemeniz gerektiğini ve kaç paralık iş yapıldığını ve yapılması gerektiğini kestirebilme şansı olur. Ama sonuçta ne yaparsak yapalım herşey şansa kalır. yani bir şeyin eceli geldi ise sadece süründürüyor.

• selamlar...

yaklasik 8-9 aydir 97 model bi alfa romeo 145 kullaniyorum...aracimin klimasi termostat degisene kadar iyi calismiyordu...termostat degistikten sonra cok iyi calismaya basladi...sonra bi kac kez cukurdan gectim...sarsilinca arabanin klimasi durdu...sonra baska sarsinti da tekrar calismamaya basladi...

babamlarla temassizliktan suphelendim...fakat bugun konustugum birisi de aracta klima gazi kalmadiysa klima hic devreye girmez dedi...ben henuz klimaya baktirmamistim...baktirmayi dusunuyorum...acaba oncesinde klima gazi mi koydursam??konuda bilgili arkadaslarin degerli yorumlarini bekliyorum...

bu arada araci aldigimda 128000 kilometredeydi ve onceki sahibi hicbir bakimini yaptirmamisti...subatta arabayi agir bakima soktum...triger kayislari,bujiler,buji kablolari,fren diskleri ve balatalari vs vs vs... hepsi degisti...ama o zaman klima calistigi icin klimaya bakilmadi...
  • arkadaşlar benim bi sorum olacak sizlere;araca biner binmez klimayı çalıştırmanan araca bi zararı varmıdır?????yani motor soğukken??? bide benim aracım clio.kontağı kapatırken klima otomatik kapanıyo.ben uğraşmıyorum onunla.onun da bi zararı varmıdır????? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • klima gazları sarsıntılardan etkilenmezler. elektirksel olarka jack tabir edilen parçaları komple gözden geçirmek gerekir.arıza büyük ihitmalle çıkmak üzere olan veya kopmak üzere olan bir klima kablosu ile alakalı gibi durmaktadır
    quote:

Orijinalden alıntı: willbecoder

selamlar...

yaklasik 8-9 aydir 97 model bi alfa romeo 145 kullaniyorum...aracimin klimasi termostat degisene kadar iyi calismiyordu...termostat degistikten sonra cok iyi calismaya basladi...sonra bi kac kez cukurdan gectim...sarsilinca arabanin klimasi durdu...sonra baska sarsinti da tekrar calismamaya basladi...

babamlarla temassizliktan suphelendim...fakat bugun konustugum birisi de aracta klima gazi kalmadiysa klima hic devreye girmez dedi...ben henuz klimaya baktirmamistim...baktirmayi dusunuyorum...acaba oncesinde klima gazi mi koydursam??konuda bilgili arkadaslarin degerli yorumlarini bekliyorum...

bu arada araci aldigimda 128000 kilometredeydi ve onceki sahibi hicbir bakimini yaptirmamisti...subatta arabayi agir bakima soktum...triger kayislari,bujiler,buji kablolari,fren diskleri ve balatalari vs vs vs... hepsi degisti...ama o zaman klima calistigi icin klimaya bakilmadi...

• aracınız soğukken klima çalıştırmasınınklimaya bir zararı olmaz.
    ancak moroa ve kranka zararı olabilir. sonuç olarak şaftan kayış ile güç çeken bir sistemin motor ısındıktan sonra devreye alınması daha mantıklı bir davranış olarak görülmelidir.
    quote:

Orijinalden alıntı: jetixxx

arkadaşlar benim bi sorum olacak sizlere;araca biner binmez klimayı çalıştırmanan araca bi zararı varmıdır?????yani motor soğukken??? bide benim aracım clio.kontağı kapatırken klima otomatik kapanıyo.ben uğraşmıyorum onunla.onun da bi zararı varmıdır????? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezir

gaz çökmesi de ne demek acaba. Zaten çalışmayan gaz çökecek .Neyse vardır bir manası .
    Acak sistemden gaz kaçmadığı sürece gaz basmaya gerek yoktur. Gazcılar para kazanmak için bazen değişik terimler söyleyebiliyorlar.Kısaca gazın eksilmiş dese en kısa ve doğru yanıt olur .

quote:

Orjinalden alıntı: yuci

dün arabayı servise götürdüm klima az soğutuyor diye,
    klima gazı çökmüş,
    gaz bastılar,
    kışın arasıra çalıştırın dediler

gaz çökmesi gibi bir tabir yoktur zaten aracın sisteminde gaz warsa ve sogutmuyosa bunun bırcok nedenı olabılır sıstemde gaz dönmüyo olabılır veya gaz özellıgını kaybetmıs olabıılır nıtekımde senın arızanda gaz ozellıgını kaybetmıs olmassıymıs yenı gaz basıldıktan sonra sorun çözülmüş... ustanında dedıgı gıbı 1 ayda 5 dk klımanı devreye sokarsan bu arızayı bıdaha yasamazsın saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: fyazici

Klima yüksek kademede daha fazla mı yakıt tüketir?

klima yüksek kademede daha fazla yakıt tuketır dıye bısey yok arkadaslar klımanın tusuna bastıgınız andan ıtıbaren devreye gırdıyse eger motorun sesınden zaten bu anllasılır motor yüke biner ozman yakkıt tuketmeye baslar ıstedıgınız kadar sız kademeyı soguga alabılırsınız yakıtla alakası yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahatki

mrb arkadaşlar. opel astra 98 model aracım klima sigortası belirli bir süre çalıştırmadan sonra atıyor. 10 amperlik olan sigorta hemen atıyor. 15 amperlik taktım 3-5 defa çalıştırdıktan sonra attı. şu anda 20 amperlik sigorta var üzerinde ve çalışıyor. sanayideki oto elektrikçi kompresör sargılarından olabilir dedi. herhangi bir şey yapmadık ama sizce arıza ne olabilir . teşekkürler.

merrhaba arkadasım taktıgın her sıgorta kendılıgınden atıyosa bıyerde bır şase wardır genellıkle bu tıp arızalar komprosorun ustundekı bobının artı ve eksi kabloları bırbırıne surtmesı sayesınde olusuyor oda otomatık sıgortayı attırıyor ...
  • merhaba arkadaslar aracim audi a6 kilimam cok guzel calisiyo sogutmasi hersey guzel problemim kilima faninin donmemesi beni cok rahatsiz ediyo nedeni ne olabilir yada boyle kulandimmi bi problem daha cikarmi zariri varmi tesekurler
  • france35 F kullanıcısına yanıt
    aşırı sıcaklarda klima fanı devreye girer ve çıkabilir. Bazı markalarda devamlı devrede kalabiliyor ama Mercedes , audi , bmw gibi üst sınıf araçlarda devreye girip çıkabiliyor. Devretye girmesi için dışarının sıcak ve aracın içinin de sıcak olması koşulu olması lazım.

Ama hiç devreye girmiyorsa o zaman klimadan alınacak verim düşer ve üfleyen hava olması gerekenden daha sıcak olur .

Ek olarak araç belirli bir kmnin üzerinde kendi rüzgarını yarattığı için fan belirli bir müddet devre dışı kalabilir ama rölantide bir müddet sonra ,dışarısı sıcak ise devreye girmesi lazımdır.
  • vezir kullanıcısına yanıt
    Aracı alalı 2.5 sene oldu. BMW F20 116i

Klima gazına yine de baktırıp, dezenfektasyon yaptırmam yararlı olur mu? (bakım amaçlı yani) Herhangi bir ağır koku vs falan yok gerçi, tertemiz çalışıyor ama yine de aklıma takıldı, sorayım dedim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

Aracı alalı 2.5 sene oldu. BMW F20 116i

Klima gazına yine de baktırıp, dezenfektasyon yaptırmam yararlı olur mu? (bakım amaçlı yani) Herhangi bir ağır koku vs falan yok gerçi, tertemiz çalışıyor ama yine de aklıma takıldı, sorayım dedim..

araç iyi soğutuyorsa klima gazı tamdır.Ama içiniz rahat edecekse baktırmakta yarar var.

Koku genelde tıkalı kanallar içinde kalan bakterilerden kaynaklanmaktadır. yaşayan her türlü bakteri için dezenfektasyon yaptırılabilir ancak ilk once polen filtresi değiştirilerek kanal boşaltılmalı ve sonra kimyasal temizlik yapılmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 25 Temmuz 2014; 18:16:26 >
    Biliyorsunuzdur, F kasaların benzinli motorlarında 8000km'de bir bakım oluyordu, şikayetler çok gelince 12.000km'ye çektiler bu aralıkları..

Aracım 34.000km'de.. Bu zamana kadar 3 kere periyodik bakıma girdi.. Yani çok kısa aralıklarla mikro filtre ve polen filtresi değişimleri yapıldığı için sanırım herhangi bir sorun olmadı.. Ama tabii filtrelerde bir yere kadar, ben yine bir sorayım bakalım, eğer uygun bir fiyat verirlerse klima gazına baktırırım eksik varsa tamamlarlar, birde dezenfektasyon yaptırırım..

Teşekkürler vezir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    cok tesekurler ozaman benim ki normal ozaman uzun yola cikcam icin korkmustum sogtmasi cok guzel kafama takilan fanin donmemesi o da dediginiz gibi normal gozukuyo bide bazen kendi kendine eco modona grciyo yani ekonomik gectigi zaman kapatamiyom araci durdup kapatip sonra calistirina kapata biliyom nedenini cozemedim simdiden tesekurler
  • Bu arada ilk sayfada söylenen şey 8 yılda gerçekleşti mi? Yani yakıt tüketimini artırmayan bir klima sistemi yapıldı mi hangi araçlarda var? (Varsa)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm ustalar megane 1 1.6 16v 2000 modelde klima rolesi arabanin neresinde bulunuyor

• Arabanın klımasını acınca hava sesı gibi ses. Çıkıyor. Ama sogutuyor. Normal mi. . Ford focus 2.5 kasa 2008

• selamlar
    2013 1.25 benzin / lpg ford fiesta var . araci yeni aldim ve yaklasik 400 km lik uzun yol yaptim. herhangi birsey yoktu. araci park ettim birkac saat sonra tekrar kullandim klima actim ve degisik ses geldigini farketim. klimayi kapatinca kesiliyor acinca tekrar basliyor. Hırıltı şeklinde gibi .buna benzer sorun yasayan varmidir. Ya da ne oldugu hakkinda bilgisi olan.
    Tesekkurler.
  • arkadaşlar benim problemim şöyle ; aracı gölgede bıraktıktan sonra klima açıldığında klima soğuk üflüyor , fakat güneş altında 1 saat kaldıktan sonra klima açıldığında klima sıcak üflüyor
    diğer sıkıntı ise göğüsteki iki menfezden soldaki daha az sağdaki daha fazla üflüyor.
    bu arada klima gazı yeni basıldı
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.