Şimdi Ara

Klima Sorusu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
0
Favori
57.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kademeden daha cok dusuk iseda daha fazla tuketir ozellikle reheat degilse cok fark eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknik oto klima

quote:

Orijinalden alıntı: fyazici

Klima yüksek kademede daha fazla mı yakıt tüketir?

klima yüksek kademede daha fazla yakıt tuketır dıye bısey yok arkadaslar klımanın tusuna bastıgınız andan ıtıbaren devreye gırdıyse eger motorun sesınden zaten bu anllasılır motor yüke biner ozman yakkıt tuketmeye baslar ıstedıgınız kadar sız kademeyı soguga alabılırsınız yakıtla alakası yok

Yanlışınız var. Klima soğutmada 25' ye ayarlanadı diyelim. Klima 25' de sabit tutmak için arada bir kendini kapatır ve 25' nin üzerine çıktığında tekrar açar. Ama 18' ye ayarladığınızda belki hiç kapatmaz, ya da LOW'a getirdiğinizde gerçekten kapatmaz. Yol bilgisayarında da anlık tüketimden görebilirsiniz.(rölantide çalıştırırken anlayabilirsiniz) Yani neymiş ; klimayı çok açarsanız daha fazla yakıt yakar. Ama klimayı kullanmayıp cam açık hızla gidenler, aracın aerodinamiğini bozdukları için daha fazla yakıt yakarlar.Klima kullanmamak saçma.Benim araç rölantide 0.5, klima açıkken 0.7 yakıyor. Saatte 0.2 litreye değer bence.
    Bir de, araç soğukken araca biner binmez klimayı açmayın. Rölantinin normal devre düşmesini bekleyin ondan sonra klimayı açın, ama klimayı ilk açtığınızda kapıları veya pencereleri açıp içeriyi havalandırın. Eve yaklaştığınızda birkaç dakika önce klimayı kapatıp fanı yüksek devre getirip klima kanallarındaki nemi kurutmaya yetecek bir zaman tanıyın.

• Merhaba, öncelikle inşallah doğru yere yazmışımdır.
    5 farklı araç kullandım. Hepsi de sıfır alındı. Bütün araçlarımda ikinci veya üçüncü yılda 75 - 80 bin km'ye geldiğinde:
    Klima soğutması azalıyor ilk yıllarda cam soğuktan buhar yapardı şimdi ılık gibi üflüyor. Arabada klima açık 20-21 derecede önceden üşür dereceyi yükseltirdim. Şimdi sırtım ter içinde. Fan önceden sessiz çalışır içerisi soğurdu. Şimdi fan yüksekte çalışıyor, rüzgar suratıma vuruyor ama serinlemiyoruz. Sersem gibi yapıyor. Başka insanlar da aynı şeyi söylüyor.

Hepsi de digital klima. Yaz kış klimam açık.

Hiç birinde de arıza bulunamıyor.
    Gaz değil.
    Radyatör değil.
    Kaçak yok.
    Genleşme valfi değil diyorlar. O olsa hiç soğutmazmış.
    Su tahliyesi yapıyor.
    Orijinal gaz konuluyor serviste.
    Beyin desem her markada 5 farkli araçta da olmaz.
    Kabin Filtresi vs zaten değil.
    Kafayı yiyecegiz.

Gitmediğimiz servis kalmadı.

İstanbul'un en iyi klimacılarına gittim.
    Adam elini boruya tutuyor ya da saplama termometreyi fan deliğine skup bakıyor bunda problem yok diyor.
    Sadece 1-2 derece düşüklük var ama bu çok sorun olmaz deyip geri gönderiyor. Beni evham yapmakla suçluyorlar.

Ama ben hala klima açık ter içinde kalıyorum.
    Tam soğukluk alamıyorum.

Hafif koku geliyor. Sanki hava çok nemli gibi.
    Bu durumu bir türlü çözemiyorum.

Ww, Mercedes, Toyota, Renault, Renault bu araçların hepsinde aynı sorunu yaşadım. Hepsi sıfır alındı. Hepsi dijital klimaydı.

Hele bir arabada, kompresör, radyatör, tesisat, hersey değişti yine arıza çözülmedi.
    Şimdi son arabamda aynı sorun. Radyatör, gaz, tesisat serviste garantiden değişti yine aynı problem devam ediyor.

Dijital termometre verileri resimdeki gibi çıkıyor. Nem yüksekliği normal mi. Isı en düşük ayarda 7-9 derece arası üflüyor.

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2895325/1e21e850-2693-4038-8621-939420a3a29a.jpeg[/simage
     Klima Sorusu

Bu sorunu çözecek bir usta klimacı var mı.

• porter kullanıcısına yanıt
    Hybrid Toyotalarda motordan bağımsız çalışıyor. Elektrikli inverter klima var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • caferkir C kullanıcısına yanıt
    bütün araçlarda aynı ise yaşanan durum, tiroid bezlerinizi kontrol ettirdiniz mi? gayet ciddiyim.

• Ilk iki yil çalışıyor ama :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.