Şimdi Ara

klima sürekli çalışsa ne gibi arıza yapar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracı çalıştırdıktan sonra klima açıp 1 ci kademe tutup sonra 2 ye alıyorum,araç stop edince tamamen kapatıyorum,sonra yine araç çalışınca 1 ci kademe sonra 2 ye alıyorum..ama dur kalk dur kalk olan yerde sıkıcı oluyor
    sürekli 2 ci kademede ve klima açık durumda dursa,o zaman aracı çalıştır stop et çalıştır stop et,dur kalk dur kalk olsa sorun olurmu mesela 5 er dakikalık yerlere gittiğim oluyor uğradığım yerler oluyor
    eğer arıza yaparsa neresi yapar,çok çalıştırmamakmı lazım

• Arabada Start/Stop mu neden, neden duruyor motor???
  • Sizin aldığınız kademe bir ve iki fan motorunu etkiler. Klima kompresörü gerektikçe kendisi devreye girer çıkar zaten.
    Kendinize eziyet etmeyin, sabit bir ayarda bırakın klimayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Arabada Start/Stop mu neden, neden duruyor motor???

500 metre aşşağıda ptt ye uğrucam ordan 2 km ilerideki sanayiye uğrucam,sonra eve uğrucam,sonra bir mağazaya uğrucam sonra alışveriş yerine uğrucam,aralarda 15 er dakika mesafe olabılıyor,hava sıcakken klima iyi oluyor ama 15 dakkadabir parketmek gerekebiliyor

sağol SilverBlue

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 26 Mayıs 2014; 9:14:54 >
  • Hiç bir şey olmaz.
  • hatta az calisan klima daha sik ariza yapar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bir şey olmaz hocam mesala bizim arabamız 98 model öyle olunca klimanın gazı bitmesindiye kışın bile açıyorum ( ayda bir ) . Yazında sürekli açık oluyor daha bozulmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arıza yapacağını sanmıyorum. Ama klimayı kapatıp 15 saniye kadar havalandırma çalışırsa pis kokuyu engellersiniz. Peteklerde bakteri üretiyor bu şekilde ve belli bi süre sonra berbat bir koku oluşuyor.

• Sorun olmaz.
  • Kısa mesafede klima açmak yakıtın %25 daha fazla sarfiyatına neden olur.
  • motor ısınmadan açmayın demişlerdi serviste

• Surekli acik kalirsa gazı bitebilir bide hizli gider ken klimayi bi anda devreye sokmayin ariza verebilir yolda giderken debriyaja basip devirin dusmesini bekleyin sonra klimayi acin ve yola devam edin :)

• Havalandırma üfleme hızıyla (1-2-3 kademe), klima motorunun devreye girmesinin veya klimanın yakıta etkisinde pek bir farkının olmadığını bilenler parmak kaldırsın
  • birçok araçta yazın ve kışın sürekli klimayı kullandım. yararını gördüm zararını görmedim.

motor gücü düşük araçlarda hissedilir çekiş düşüşü, güçlü araçlara göre % olarak daha fazla yakıt sarfiyatı artışı oluyor. tek olumsuz yanı bu. biraz az yakacak diye de bu konfordan hiç bir zaman vazgeçmedim.

yazın serinliğinden faydalanıyorsun, kışın ve yağmurlu havalarda aracın buğu yapmasını önlüyor. otomatik klima varsa ortam sıcaklığı ile devamlı kontrol altında oluyor.
  • benim sürekli açık hiç kapatmıyorum , kontagı cevirince çalışıyor . hiç bir şartı sallamıyorum 4 yıldır çatır çatır çalışıyor .
  • Benim 650cc lik Subarunun klima gazını daha doldurmadım, çekişte sorun olur mu ?
  • stop etmeden klimayı kapatman yeterli uzun vadede sorun olmasını istemiyorsan.

2 . kademeye al çalıştırdıktan sonra devam. Stop etmeden de kapat gene
  • klıma motoru yapısık kalıyor dıye duymustum
    aracı calıstırırken zararı olur derler.
    fakat öncekı aracımda hep dıkkat ettım
    sımdı hıc bakmıyorum dırek kapaıyorum kontagı.actıgım zamanda klıma otomatık devreye gırıyor
    lakın uzun zaman sonra koku olur mu?
    mesela toyota corolla da servıste klımayı kapatmadan 2-3 dk once klımayı kapatıp sadece fanı calıstırın kotu kokular gıder demıslerdı.doğru mu bu?
  • manda kasa M kullanıcısına yanıt
    Doğru
  • benim de 4 mevsim açıktır. tabi hava sıcaklığına göre devreye girip çıkıyor ,ama hiç bir zaman tamamen kapatmıyorum. Gene bu forumda okumuştum. bir arkadaş sürekli çalışırsa gaz eksiltme probleminin olmayacağını söylüyordu özetle..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.