Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri - 2024 Yaz Sezonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yaz ayı geldi ve sıcaklıklar bizler için baş edilmez noktaya ulaştı. Bu konun kesin çözümü olan klimaları bu videomuzda ele aldık. Sizlere klima tavsiyelerinde ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattık.

Japon segmentinde tavsiye edilenler arasında Mitsubishi Electric Legendera ve Kirigamine Zen modelleri var. Hare Noviro ve Enviro serileri Manisa montajlı ürünler olduğu için mesafeli yaklaşılmalıdır. Panasonic Ethera ve Daikin Shira Plus, Emura serileri diğer üst klasman öneriler arasında yer alıyor. Mitsubishi Heavy Industries grubunda İklimsa güvencesi pozitif bir etken olsa bile Mitsubishi Electric’in olduğu yerde MHI tercih pek olamıyor.

Güney Kore menşeli Samsung klimalar alüminyum kondenser ve evaporatör ile üretileözellikle WindFree serisinde düşük RPM’de vuruntu sorunu yaşatan ürünlerdir. LG markasında ise klimaların Eskişehir Arçelik fabrikalarında üretilmesi ve satış sonrası hizmet kalite anlayışı konusunda ileri derecede umursamaz bir yapıya sahip olmaları, mecbur değilsem önermiyor olmama sebeptir. Yine de örneğin Gaziantep servisine çok güvendiğim için bölgeye özel öneride bulunacaksam Artcool ve Dualcool modelleri öncelikli tercihim olur.

Çin menşeli klimalar inanılmaz geniş marka ve model seçeneğine sahip olması ile dikkat çekiyor. Midea grubundan Xtreme Save, All Easy Pro, Breezeless modelleri tavsiyelerde başı çekiyor. Gree tarafında Fairy ürünleri tavsiyeler arasında bulunuyor. Midea kasa kullanan klimalarda ise Hausluft ithalatındaki Dayrelax, Daikin güvencesi ile satılan Airfel ve Kaira klimaları başta sayabiliriz.

TCL klimalar Bilkom güvencesi ile ülkemize geliyor fakat teknik servis hizmetlerini taşeron şirket sunuyor. Daikin güvencesi ile dediğimizde Daikin Japon karakteri baskın geliyor olsa da Airfel ve Kaira klimalar Çinli Midea tarafından üretilen ürünlerdir. Bununla birlikte Bosch Climate, Uğur, Vessen, Rota ve birçok markanın üreticisi yine Midea firmasıdır.

Olefini diye satın aldığımız klimalar ise Gree üretimidir. Vaillant markası ile satılan bir kısmı Gree, bir diğer kısmı ise Haier tarafından üretilmektedir. ECA klimalar ise keza Haier üretimi ürünlerdir. Baymak klimalar da AUX şirketi tarafından üretilmektedir.

Yerli klimalara bakarsak en çok satan klimalar arasında Vestel Flora ve Arçelik Ekolojik serileri bulunuyor. Lakin bu ürünler düşük kalorili kompresör kullanımı, alüminyum boru tercihleri, serpantin aralık mesafelerine varana kadar üretim materyallerinden arındırılmış ürünlerdir. O nedenle yüksek mevsimsel sıcaklıklarda klimalar yeterli performansı gösteremeyebilir.

Dijitsu, Fujiplus markaları ile satılan ürünler ciddi anlamda mağduriyet sebebi olabiliyor. Bu firmaların oturmuş bir yapılanmaları yoktur. Ürünü getirirler ama sonra muhatap bulunması çok zor olabilir. Fujiplus markası Japon Fujitsu firması ile karıştırılmaması gerekiyor. Fujiplus yerli bir firma tarafından getirtilen Çin malı üretim klimalardır.

00:00 Giriş

01:00 Japon Klimalar

04:33 Koreli Klimalar

08:00 Çin Klimalar

20:21 Yerli Klimalar

27:24 Tavsiye Klimalar

32:00 Klimalarda Vakum Konusu

33:13 Kapanış

• Baktım 52.000’e geliyor 2,5’a raks vantilatör aldım missss (Ankara)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yanlış bilgi verilmiş samsung'un tüm modelleri bakır evaporatör kullanıyor.

• Haier üretimi ecaları ve kendi üretimi olan tclleri tavsiye ederim. İyi bir servis eşliğinde sizi üzmeyecek cihazlardır. Elginkan grubunun belli kalitede ürettirdiği eca klimaları ve tclleri ciddi anlamda tavsiye ederim. Bilkom burada soru işareti olarak dursa da cihazlar diğerlerinden daha kaliteli malzemelerle piyasadalar. Mitsubishinin 80000 lira olan klima ve çip fiyaskosundam sonra gidip te bu birbirlerinin üç aşağı beş yukarı kalitede olan cihazlarına bir dünya para vermeye ancak kalitesi değil de satış sonrası servis desteği var diye de sizleri üzecek markalara ve modellere yönelmeyin. Para aslanın midesinde artık. 1 ay önce fiyatlara nerede ise yüzde 30 koydu sıcaklar nedeniyle klimalar. Aynı zamanda fırsatçı bir toplumuz maalesef, ne değer kaldı din kardeşlerimiz sayende ne de ahlak... Paranızla rezil olmak an meselesi..

• lg dualcooldan memnunun fakat servis konusunda kendi ekiplerini göndermemelerini kınadım kendi ekipleri gelmeyincede bakır kaçırma gibi durumlar söz konusu olabilir dikkatli olmak gerekir.kendi konsolumuzun ayak lastiklerini taktık diye kutudan çıkanı alıp götürdüler bi iç çektim .bunu vermiyorsanız kendi taktıklarımızı götürüz deselerdi kendi taktıkları kavçuk olduğu için kutudan çıkanı alın götürün derdim.boru hakkında muhabbet açıp farkındalığınızı belli edin ki akıllarına arttı diye boruları götürmek gelmesin.fiyatına göre lg aynı fiyat bandıntakilerden sezonsal verimlilik , uzaktan kontrol thinq ve sessizlik konusunda daha avantajlı servis konusunda dikkatli olun araştırın ve başında durun vakuma geçtiklerinde de birseyler ikram edin süreyi uzatmaya çalışın.

• Toshiba Haori nasıl tasarım olarak çok güzel görünüyor.

• genel olarak en iyi marka hangisidir? Uzun süre dayanacak ve iyi performans gösterecek yeni bir set satın almak istiyorum.

• ©hosen kullanıcısına yanıt
    Windfree siyah modelini kullanıyorum, bir katakulli yoksa ben de onaylayabilirim bakır boru ile bağlantı yapıldığını.

Bu arada gerçektende dış ünite traktör gibi ses çıkıyor bazı modlarda.

Ancak dış ünite balkonda olduğu için balkona çıkmadığım sürece sesini asla duymuyorum.

Yani dış ünite size rahatsızlık vermeyecekse, rüzgarsız özelliği ile klimanın tam karşısında bile rahatlıkla uyunabiliyor.

Klimalar hakkında yorum yapacak bir bilgiye sahip değilim, sadece deneyimimi aktarmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylor -- 2 Temmuz 2024; 13:24:12 >
  • Lg idare eder ama 2 yil sonra ses çıkartmaya başladı. Ayrıca hava yönünü tam üst veya tam alt yapmıyor halbuki ilk çalışmasında gayet iyi şekilde motor kanatları üste götürüyor...sanırım arcelik ürettiği için böyle sorun var..bence samsung toshibadan asla şaşmayın..

• feebf4 F kullanıcısına yanıt
    mitsubishi elektronics

• jubeii kullanıcısına yanıt

mitsubishi electric

• Vallaha mitsubishi den vazgecmiyorum. KKTC de servis agi iyi Daikin a servisinden dolayi mesafeli yaklastim. Belki simdi gelismistir. Evime Solar panel kurdum. Ayin 7 sinde ulkeye giris yaptim ve biri 18 lik digeri 9 luk durmadan calisti 140₺ odedim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2 usta yan yana.Tebrikler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Umut karşında Adem Abi var dostum çok pasif olmamalısın ona surekli sorular ve samimi bir dil kullanman gerekiyor.Moderatör gibi olmaya gerek yok Adem abi gayet samimi biri.Ikinizide çok seviyoruz dostum.Sevgiler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt

Vakuma geçince ikram olayı çok iyi yaa 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İklimsa, MHI’nin en düşük kalitede ürünlerini getirdiği için ülkemizde kötü anılıyor ama Form-Mhi klimanın ithal ettiği ürünler çok kaliteli. Klimanın kuruttuğu havadan şikayet edenler; ururu-sarara veya etherea tavsiyemdir.

• Tam tavsiye videosu ararken kralın videosu karsıma geldi, Adem Helvacı kraldır. Emeklerinize saglık.

• Sanırım az daha ver daha iyisi derken 55.000 tl'lik Mitsubishi Legendera almak zorunda kalacağız yine :)

22.000tl'ye 9000'lik klima dolu piyasa, gerçekten 2 kattan fazla vermeye değecek bir artısı var mı bu Mitsubishilerin? Yıllardır en iyi klima diye bilirim ama nasip olmadı.

13 sene önce falan Arçelik'in (LG üretimi) 7000 btu'luk klimasından almıştım odaya(10m2), o zamanlar ekonomik kriz falan yok tabi 378 lira mı ne kampanyalı almıştım.

Yani en ucuz klimaydı. Hala tıkır tıkır çalışıyor ve her yaz 7/24'e yakın çalışır. Tabi yeni eve geçerken biraz daha iyi birşey alayım diyorum,

7/24 çalıştığı için inverter olması ve ekonomi önemli geliyor bana. Bu düz basit bir model olduğu için çektiği watt'a göre faturaya bir tık fazla etki ediyor gibi geliyor bana.

• Vain kullanıcısına yanıt

bence iki cihaz arasında elektrik faturasında 1000 TL ye kadar fark gelebilir.

• tc gibi ülkelerde klima incelemesine gerek yok . hangisinde garanti en fazla varsa gidip onu alacaksın. Şansına bozulursa teknik servis zaten sağlam klımayı da daha da çok bozuyor o nedenle klima değil avukat tavsiyesi lazım bizim gibi tüketici rezilliği yaşayan vandallık bolluğu olan ülkelerde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.