< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3032. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam biraz araştırdım ve Adem Helvacı’nın yönlendirmesiyle İzmir Midea kaya grup bayi geldi keşif yaptı evimde. 12000 Btu midea xtreme save yeterli dedi. Fakat salonumun 21m2 olduğunu söylemiştim.
fakat yanlış ölçmüşün ve salonum 26m2.
18000 e verecek param yok. Bu sebeple kairanın 18000 Btu ile mideanın 12000 btu su aynı para olduğunu gördüm. Acaba kaira alsam benim işimi dahamı çok görür? Sağlamlık konusunda hammaddeleri aynı mı bilmiyorum. Aynı paraya kaira 18000 alabilirim. Sizce 12000 midea extreme save mi? Yoksa 18000 kaira mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
Babamın evi için klima araştırıyorum. Konuya çok yabancıyım, biraz baktım ama destek olursanız memnun olurum:
Bölge: Antalya, güney cephe değil.
Ev: 3+1 120 metrekare
Salon: 20 metrekare (buraya klima)
Arada mutfak var
Oda: Tahmini 10 metrekare, çift kişilik baza ve dolap var. (buraya da isteniyor)
Kişi: Tek fakat yazları kısa süreli 6 kişiye çıkabiliyoruz.
-Normalde 2 adet istiyordu, fakat okuyup izlediklerime göre arada mutfak olduğundan multi sistemin çok uygun olmayacağı bilgisini edindiğimi sanıyorum. Multi split bu durumda uygun mudur?
-Multi olursa ayrı panellerde ayrı kumanda şansımız oluyor değil mi? Sadece sıcak soğuk iklimlendirme aynı anda yapılmıyor.
-Çoklu sistem uygun ise kaçlık almamız lazım?
-Sadece salona alınırsa 18binlik yeterli midir?
-Marka olarak aslında Daikin istemiştim ama fiyatlar uçmuş, Arçelik ev eşyalarımda sorun yaşamamam ve servis ağı nedeniyle daha sempatik geliyor. Fakat önerilere açığım.
Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
-
Alarko carrier premium klima nasıldır ? Kullanan veya bilgisi olan var mı ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, Toshiba Seiya R32 18000 btu klima hakkında bilgi verebilecek var mı? Tavsiye eder misiniz?
-
Dostlar selamlar. Ev kombili fakat oturma odası uzakta olduğu için ısınmıyor. 12 binlik on/off lg-beko klima var odada 15-20 yıllık. Bozuldu tamir oldu falan şimdi iyi kötü çalışıyor. Şu an fiyatlar çok yüksek değilken kaliteli bir klima almak mantıklı mı?
Lg klima on/off olduğu için çok yakar diye çok uzun süre açamıyorum. Fakat bu şimdilik çalışıyor, çalışırken yenisine geçmek mantıklı mı bilemedim.
Salondada ME hare var. Yazın 2 klimayıda açar tüm evi soğuturum diyorum. Kışında oturma odasını ısıtmış olurum.
Fikirleriniz nelerdir?
27m2 salonuma Daikın sensira 14000 btu mu almalıyın yoksa midea xtreme save 12000 btu mu veya 18000 btu alayım? Daikına fiyat farkı vermeye değermi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhancolbay -- 25 Ekim 2024; 13:42:13 >
Bu karşılaştırmayı Midea Xtreme Save kazanır
Daikin Sensira serisi Daikin demeye değmeyecek kadar alt seviye
-
Merhaba. Güney cephe 75 metre kare küçücük bir evimiz var ama güneşi sabahtan akşama kadar tamamen alıyor ve çok ısınıyor. Bu yazı da zar zor atlattık ama klima şart. 25 metrekarelik bir salonumuz var ve 12.000 BTU'luk bir klima uygun gibi. Fiyat perfromans bir klima arayışı içindeyim. Ev bizim, aldığımız klimanın bakımını yaptıralım uzun yıllar bizi üzmesin istiyorum. Bir komşumuz Euroform önerdi Mitsibushi alt markası. Forumda Kaira çok popüler. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
-
adı sanı bilinmedik marka almayın teknik servis olayında perişan olursunuz. bütçeye göre kaira uygunsa alınabilir. eğer bütçe artarsa midea xtreme save olabilir.
-
Bilgi için çok teşekkürler. Euroform’un servisini Mitsibushi yapıyor diye biliyorum. Ama tekrar araştırayım.
www.fgeurope.com.tr
12 BTU MİDEA XTREME SAVE Duvar Tipi Klima ( 4 metreye kadar bakır borulu montaj dahil)https://www.fgeurope.com.tr/midea-xtreme-save-duvar-tipi-klima-12-btu
İki adet satın aldım. İlçedeki bayi bana 32 bin TL fiyat vermişti. Biraz daha uyguna aldım. Resmi satış sitesi olduğunu düşünüyorum.
Hayırlı olsun, bende bu modele niyet etmiştim 33000 tl idi o zaman alamamıştım güzel indirim yapmışlar resmi satış sitesinde.
Bende kaira 12000 btu aldım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Klima almaktansa neden ısınmadığına çözüm arayın bence. Oturma odası hattında tıkanıklık olmadığından emin olun. Kombiye yakın odaların vanalarını kısarak reglaj ayarı yapın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam şimdiki klimalar ile arasında çok fark vardır klimayı ısınmada kullanacaksanız buna yönelik modellere bakmanız lazım kombi kapasitesi mi yetersiz yoksa diğer odaların girişlerini kısarak denediniz mi hiç yada yüksekte çalıştırmayı
-
@hardcrss tıkanıklık yok. Oturma odası kombiye en uzak oda. Maalesef gücü yetmiyor. Diğer odaları kısınca biraz daha ısınıyor haliyle ama yeterli seviyede değil. Ev 4 cephe , bu oda sabahtan 1-2 saat güneş alıyor sonrasında hiç güneş almıyor bununda etkisi var. Her türlü denemeyi yaptık maalesef sonuç yok. Yani hiç ısınmıyor değil ama tatminde etmiyor.
@berk70 hocam yukarıda belirttim. Yazın soğutmadada kullanıyorum klimayı. Buraya 12 lik alayım doğalgazla hibrit çalıştırırım diyorum. Ne elektrik parası şişsin be doğalgaz parası. Oturma odasındaki klima on/off ve çok eski. Artık beni sal der gibi çalışıyor.
Ne kadara aldınız bugun geçerli %20 indirim var
26.759 TL den aldım hocam.
Buyuk bir firsat var mi ? karacumayi beklemeyi düşünüyorum sizce ne olur fiyatlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de 2 adet aldim simdi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X