klima duvara vurup geri gelen sıcaklığı algılarsa sık termostat yapar cihaz. 2 cihaz daha iyi olurdu bu krokiye göre. |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3035. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Farklı odalar olarak toplamda 50m2'yi tek bir klima ile ısıtmaya yada gerektiğinde soğutmaya çalışmak çokta mantıklı olmayabilir.Bunun için düşük Btu'lu klimalar ile multi klima sistemi kurulması daha mantıklı bence.
Yani yeterli tek bir dış üniteye ; 9.000 Btu'luk iç üniteler bağlanarak ( keşif sonrası hangi odalara iç ünite gerekiyorsa ve yerleşim planı da multi klima sistemi kurulumuna uygun ise ) çok daha sağlıklı bir performans alınabilir.
Tabii ki tüm bu düşünceler, bütçe ile orantılı şeyler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 7 Kasım 2024; 21:44:40 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dış cephede yalıtım varmı.Varsa 18 m2 olan odaya 18.000 btu klima, 15 m2 olan odaya ise 12.000 btu klima olmak üzere 2 adet klima takarsanız ısınırsınız.
Yalıtım yoksada ısınırsınız ama fatura gelince bir üşüme olabilir
-
12 9 daha mantikli 18 cok buyuk oraya
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
.şöyle zaten sadece pencere olan yerler dış cephe. binalara birleşik bi ev burası. peki 24 binlik alsam işimi görür mü. şu model çok ilgimi çekti. bütçem de çok yok aslında 37bin üzerine çıkamıyorum. her odayı ısıtacak diye bi şartım da yok. en azındn mutfağa gidip gelirken üşümeyeyim yeter. mutfağa küçük bi ısıtıcı koyarım falan.
-
oturduğum odada yani salonumda 24 binlik Arçelik klima var. Mutfak ve yatak odası için 9 yada 12 ilk 2 tane klima alacağım. En uygun fiyat Vestel ve kaira da var hangisini tercih etmeliyim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
50m2 tek oda yani arada duvarlar olmasaydı 18.000 btu kurtarırdı ancak araya duvarlar girince iş değişiyor.Özetle klimayı takacağınız oda ısınır, diğer odaların soğuğu kırılır.En güzeli 18 m2 olan odaya 18.000 btu klima, 15 m2 olan odaya ise 12.000 btu klima olmak üzere 2 adet klima takmaktı ama bütçeniz elvermiyorsa ve dış cephe yalıtımınıza güveniyorsanız 24.000 btu kairayı alabilirsiniz.Yapacak bir şey yok
-
Mitsubishi bayiilerde pazarlıkla aşağı düşürebilirsiniz. Mitsubishi almak daha mantıklı olur.
-
İyi formlar herkese. Lg Uv Artcool AC18BH kullanan memnun kalan var mıdır acaba? Soğutma performansı önemli benim için. 18000 btu kapasiteli bakıyorum soğutma önemli benim için. Başka marka model önerileriniz olursa onlara da bakmak isterim.
Merhaba,
32 m² büyüklüğündeki bir salon için hem ısıtma hem de soğutma amaçlı klima almayı düşünüyoruz. Bu alan için 12.000 BTU kapasiteli bir klima yeterli olur mu?
Ayrıca, aşağıdaki klima fiyat açısından avantajlı görünüyor, ihtiyacımızı karşılar mı?
-
Yaklaşık 20 m2 salon, 12 m2 çocuk odası, 10 m2 mutfak ve antre için yazın soğutma amaçlı 24000 btu tek bir klima yeterli olur mu? Yoksa 15+12 veya 12+12 almak mı daha mantılı? Amaç salonu ve çocuk odasını soğutmak mutfağın kapısını gerekmedikçe kapatabiliriz. 12+12 btu 2 ayrı klimanın çalışması mı yoksa tek 24 lük klimanın çalışması mı daha çok fatura çıkarır? 2 iç ünite tek dış ünite odaların konumu nedeniyle mümkün değil. Ev ısı yalıtımlı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
12+12 btu 2 ayrı klima alman çok daha uygun olur.
-
-
Merhaba
Klima için hiç fırsat yok mu
Saygılarımla
-
Hocam henüz ben fırsat göremedim kasım indiriminde
bosch nasıldır arkadaşlar klima konusunda?şu ürünle ilgileniyorum
trendyol.com
Bosch Climate 2000 CL2000-35WE 12.000 BTU A++ R32 (MONTAJ DAHİL) Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/bosch/climate-2000-cl2000-35we-12-000-btu-a-r32-montaj-dahil-p-738158635 -
Ali Kemalyoutube
Bosch Climate 9.000 Btu 24 Saatlik Elektrik Tüketimihttps://www.youtube.com/shorts/YyVa_T6P8V4
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E2B368FA6 -- 13 Kasım 2024; 14:32:57 > -
Gree Airy 12k Soğutma Testi
Ali Kemalyoutube
Tavsiye Forumu Sota İsteği İle Çekilmiştir Gree Airy Cool Yüksek Fanhttps://www.youtube.com/watch?v=UAL6M5ItoaI&t=19sDaikin Shira Plus 7k Isıtma Test
Fujitsu Prime 9K Soğutma Testi
Bosch Climate 9K Soğutma Testi
Ali Kemalyoutube
Bosch Climate 9.000 Btu 24 Saatlik Elektrik Tüketimihttps://www.youtube.com/shorts/YyVa_T6P8V4?si=nLR21cBBlfMSYado
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E2B368FA6 -- 14 Kasım 2024; 18:33:5 >
-
arkadaşlar 30 m2 mutfak.... yan tarafında yatak odası 20 m2 incelemeye gelen bir dostum
16 ve üstü mutfak 9.12 yatak odasına yeter dendi
2 iç ünite Tek motor bir klima arıyorum motoru sessiz olsun
hem ısıtsın hem soğutsun kullanacağım
üstten ikisi wfi kontrollü
bunlardan kullanan var mı nasıldır bilgisi incelemesi olan var mı ?
ayrıca evime gelen keşif ekipleri multi klımayı önermediklerini söylüyor siz ne düşünüyorsunuz
FujiPlus Multi Duvar Tipi Klima (18+18İÇ28DIŞ)
Alarko 2M Multi Split Klima 9.000+18.000 BTU/h İÇ 18000 Btu Dış Ünite
Toshiba 2M Multi Split İnverter Klima 10.000 +17.000 BTU/h A+++
Bosch Multi Split Inverter Klima 28000 Btu 1 Dis + 2 Ic Unite 18000 + 18000 Btu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayrettin -- 18 Kasım 2024; 12:3:27 > -
Selamun aleykum. Gree Pular ikinci el klima alacağım garantili, sökük vaziyette sadece kurulum olacak, servisler ne kadar ücret istiyor bilgisi olan var mı ? Teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X