Salon Mutfak Koridor hepsi bir ise bana toplam M2 söylermisiniz. Arada kapı yosa keşfe gelen arkadaşlar doğru söylüyordur. |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3047. sayfa)
-
-
-
merhaba, kaira 12 lik klimamı taşınma sebebi ile yetkili servise toplattım. kutusunda duruyor. yeni evde tadilattan sonra yetkili servise kurduracağım. kaldırırken gazını içine aldırmışlardı. tekrar kurarken de içindeki gazı kullanacaklarmış. dikkat etmem gereken bir şey var mı ?
-
Kurulumu sağlanırken vakumunu mutlaka yapsınlar,cihazınız son 1 yılda bakım görmediyse hazır montaj sağlanmadan detaylı bir bakım yaptırabilirsiniz,mevcutta var olan borular kullanılmayacaksa yeni takılacak boruları bakır isteyin,cihazı ısıtmada kullanacaksanız ve bulunsuğunuz şehir sıfırın altına düşüyorsa ve kimseye rahatsızlık vermeyecekse dış ünitenin tahliyesine pipo taktırmayın su tahliyesi daha rahat olsun defrosa girme sayısını bir nebze düşürür veya tıkanıp arızaya geçmesini engeller.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar/hocalarım selamlar, sevgiler,
Nedir bu iş bilmez servislerden çektiğimiz.
Gösterge camı ve ibresi düşmüş vakum makinesi bunlarda, lütfeder gibi vakumlama yapmak bunlarda, sanki bak vakum yapıyorum hadi gene iyisin koftehor, kıymetimi bil edaları bunlarda, is bilmezlik yine bunlarda (işini hakkıyla yapan servisleri tenzih ederim başımızın üstünde yerleri var)
Neden böyle yazdın derseniz anlatayım;
Daikin ururu sarara 9500 btu klima montaj, ilk çalıştırma için servis çağırdım, geldi.Kurulum sırasında tatlı tatlı sohbet ederken zaman su gibi akmış,Sıra vakumlamaya gelmiş birde baktımki vakum makinesinin camı ve ibresi yok.Bir sorun olurmu diye sordum ustaya sorun olmayacağını söyleyip başladı vakumlamaya, 10 dakika geçti geçmedi usta sırıtarak kaç dakika oldu diye sordu bende 10 dakika olmuştur deyince usta yine istikrarlı sırıtmasını bozmadan, yok yauw daha fazla olmuştur deyip hadi senin için 10 dakika daha yapalım ehi ehi ehi dedi.Neyse montaj bitti klima çalıştırıldı.Tam malzemeler toplanıp gidilecekken usta elinde, içinde 6 metre civarı afedersiniz, adeta bir piton yılanı gibi heybetli hortum olan büyükçe bir kutuyla beliriverdi.Dedim usta bu nedir böyle eline aldığın.
Daha önce ururu sarara montajı yapmadığı her halinden belli olan ustanın beyanına göre kutudan çıkan ve ismi nemlendirme hortumu olan bu hortumu takmamıza gerek yokmuş.Bu özellik, yani nemlendirme ve temiz hava verme hastahaneler içinmiş, ev ortamında bunlara gerek yokmuş.
Ya usta bırak bu işleri, öyle olsa sadece hastahanelere satarlardı, fabrikası boşunamı koymuş kutuya deyip hortumu takmasını istedim.Demez olaydım.Sanki çöpten alınmışcasına sıfır klimayı acaba gaz boruları kırılır mı diye düşünmeden ve kasasını bile sökmeden duvardaki braketinden hoyratça çat diye çekerek söküverdiler.İç üniteyi o şekilde yukarı kaldırıp altından
nemlendirme ve temiz hava hortumu için duvara yeni bir delik açıldı.Haliyle İç ünite toz içinde kaldı.Görmeden el yordamıyla bir müddet iç ünitedeki hortumun giriş yerini arayan ve kasası sökülmediği için haliyle bir hayli zorlanan usta bir süre sonra ucunda kuplaj olmayan hortumu taktığını iddia etti ama ben taktığından pek emin değilim.Takmadan taktım demiş ve o haliyle bırakmış olabilir.Çünkü sonradan incelediğim kurulum klavuzunda iç üniteye giren hortumun ucunda kuplaj olması gerektiği yazıyor.
O şekilde iç üniteyi katır kutur zorlamayla tekrar brakete oturttular ama bu süreçte klimanın bükülmeyen yeri kalmadı.Kırılmaması mucize desem abartmamış olurum.
Sonra usta elinde içinde 1xStreamer için koku giderme filtresi, 1xTitanyum apatit fotokatalitik hava temizleme filtresi ve 1xHava giriş filtresi olan poşeti gösterip bunlar yedek filtre dedi.
Bildiğim kadarıyla kutudan yadek filtre çıkmıyor ve Kurulum klavuzunda bu 3 adet filtrenin takılması gerektiği yazıyor.
Biraz uzun oldu, sıktıysam affola.
Altta belirttiğim 2 hususta yardımınıza ihtiyacım var;
1-Ucunda kuplaj olmayan nemlendirme hortumunun ucunun iç ünitedeki yuvasına girdiğini görmediğim için takılıp takılmadığından emin olamadım.Sizce nasıl emin olabilirim.
Hava arıtma ve taze hava verme modunu açtığımda klima traktör lastiğinin sibobundan hava kaçıyormuş gibi fışşşşş diye sesli çalışıyor.Birazda taze hava fonksiyonunun etkisini pek hissedememiş olmakta beni şüphelendirdi.
2- Üstte yazdığım filtreler gerçekten yedekmi, klimada şuan bu 3 filtre takılımıdır?Daha kapağını açmadığım için doğrusunu bilemiyorum.Kontrol etsemmi sizce.
Konuya hakim kullanıcıların bilgilendirmesini rica ediyorum, sağlıcakla kalın.
-
Servisiniz doğru hesap yapmış size Premium Sınıfı bir klima olursa 14.000 BTU normal bir klima olursa 18.000 BTU lazım.
-
Daikin fiyat yolladı sensira için fiyatları çok uçuk yazmışlar internete göre.
Bugüb mitsubishi electric gelecek. Onlarda da kampanya var
https://klima.mitsubishielectric.com.tr/Assets/pdf/PriceList/20241118142407_kasim_kamp_ff-181124.pdf
Sizin bir tavsiyeniz olur my?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ururu Sarara modellerini her servis takamaz çünkü onun eğitimi var, size kurulumunu bilmeyen bir servis denk gelmiş ve ben sizin anlattıklarınızdan aldığım kadarı ile yorum yapıcam sizin klima bir Ururu Sarara olmaktan çıkmış. Ben sizin yerinizde olsam hemen bugün Daikin Genel Müdürlüğü arayıp klimanın yenisi ile değiştirilmesini ve Ururu Sarara kurulumu hakkında eğitim almış bir servisin yönlendirilip kurulum yapılmasını haklı olarak talep ederdim.
-
Gerçek Premium Kalitesi için Mitsubishi Elektrik'te Krigamine Zen ve Legendera Daikin'da ise Shira Plus , Zeta Shira Plus , Emura gibi üst modeller tercih edilmelidir. Bütçeniz doğrultusunda ME' indirimden faydalanmak isterseniz Hare Modelinin üzerindeki ürünleri tercih ediniz.
-
Hare harici noviro mevcut. Onunda fiyat bandu 70 binde alternatif tavsiyeniz var mıdır?
Hocam merhaba. 20m2 salon için antalyada alacağım. Geçen biraz baktım ama sadece me’de noviro modeli mantıklı oluyor kampanyalı olarak sanırım. Vg ve normal noviroda sadece wifi farkı dedi var dedi temsilci ama hangisi tercih edilmeli? Birde noviro ve zen için 12 btu mu almalıyım. Yada legendera tercih edersem 9luk yeterli olur mu?
Hare harici hangisini alırsanız alın ozaman hocam. Hare modeli 18.000 BTU ben açık mutfakta kullandım kışın sorun yokta yazın performansı düşük kalıyor, o sebepten Hare önermiyorum.
-
Başka marka tavsiye eder misini fujitsu cool var 50 bin bandında 18000 lik
Yanıtınız için çok tesekkür ederim üstadım.aynen dediğiniz gibi servisin eğitimi yoktu, düz klima takar gibi taktı.Montaj videosu çekmediğime çok pişman oldum.Ülkenin gerçekleri bu maalesef liyakatsizlik her yere sirayet etmiş durumda.Hiç ümidim yok ama genel müdürlüğü arayıp durumu bir sefer izah edeyim.Adem abininde fikrini alabilirmiyiz acaba?
Klimanın modeli FTXR28EV1B9 bu arada.Hani geçtiğimiz aylarda doğubankbilisim isimli satıcının sattığı model.Hatta sizde inceleriz forumda satın aldığınızı ardından siparişi iptal ettiğinizi yazmıştınız.
-
Sigma klimalarla ilgili düşünceleriniz nedir ?
-
Evet satın alıp iptal etmiştim, aradığım servis hiç ururu sarara kurmadığını belirttiğinden dolayı iptal etmiş aslında. Adem hocaya forum üzerinden veya isntagramdan sorabilirsiniz, fakat bu aralar çok yoğun çalışıyor o sebepten geç dönebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E2B368FA6 -- 28 Kasım 2024; 11:9:16 > -
Fujitsu Cool Modeli iyi bir klimadır, tavsiye ederim. Bizzat kendimde 9.000 BTU modelini kullanıyorum çok sessiz ve tüketimde çok cimri bir klimadır. İç ünite kaliteside gayet yerinde genleşme sesi filan yapmıyor.
-
Legendera tercih ederseniz 9.000 BTU 20 M2 alanı rahat soğutur ve ısıtır.
-
Sigma Plus modelini 5 sene kullandım Soğutmasıda ısıtmasıda gayet güzeldir, fakat kışın biraz fazla elektrik tüketimi vardı. Benim aldığım dönemdeki sigmalar Gree tarafından üretilmekteydi, fakat şuan Haier tarafından üretimi yapılmakta. O sebepten yeni sigmalar hakkında pek bir bilgim yok.
-
Hem ısıtma hem soğutma da başarılı bir model mi peki?
İnternette 52 bin bayide 66 bin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X