Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3057. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61.383
Cevap
847
Favori
4.693.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30553056305730583059
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tesisat önceden kullanılmış eski borulardan oluşuyor ise yenilemeniz daha doğru olur içerisinde epeyce toz kir birikmiş olabilir ağzı açık ise boruların.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesisat duvarın içinde hocam eski klimanın gazı ile yenisinin farklı oldugu için, azot ile yıkayıp sonra da vakumlama gerekir diye oludum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pgdnBREAK kullanıcısına yanıt

Servis karar verirsin diyeceğim ama ne yazıkki işini tam anlamıyla yapan işi tam olarak bilen çalışan sayısı çok az. Umarım size işi bilen birisi denk gelirde yönlendirme yapabilir.

• 100 wata kadar nasıl kısabiliyor hocsm 100 watt dan kastınız 1000 watt ( 1 kW ) mı ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Saatta 100 Watt elektrik harcar anlamında. 10 saatte 1000 watt harcar anlamına gelir fakat içerisi ısındıkça soğudukça 200 wattlara çıkar geri düşer o aralarda denge kurar illaki 10 satte 1 kwh harcar anlamı çıkmasın. ortalama 24 saatte 3 Kwh yakar diye düşünelim. Tabiki bu rakamlar dış ortam ısısına ev,n konumuna yalıtım durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Örnek olarak bir resim ekleyeyim, burada klima saatlerce 100 watt civarında bir tüketim sergilemiş. Fujitsu Prime 9000 BTU klima.

9 saat 37 dakika çalışmış 1 kwh civarı yakmış mesela bu vdeoda yazın.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]Ali Kemalyoutube
    Fujitsu Prime 9000 Btü Wattmetre
    https://www.youtube.com/shorts/za1zyqscLHQ?si=KPsevf4LUwJzP578

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30552A6B6 -- 20 Aralık 2024; 14:6:37 >

• Hocam kurulum gerçekleşti. Şimdi ben bu cihazın kullanım kılavuzundan hiçbir yeterli bilgi göremedim.

Isıtma modunda swing mi kullanmak lazım fan derecesi nasıl olmalı aşağı yukarı yönlü mü olmalı napalım

fan sesi rahatsız etmiyorsa maksimumda kullanmak ve flap aşağı bakacak şekilde kullanmak en ekonomiği ama fujitsu da işler biraz farklı fan hızına göre tüketim yapıyorsa aksi olabilir :))

Kışın ototmatik olarak aşağı yazında yukarı üfler. Doğrusuda öyle kullanmaktır. Fan oto kullanabilirsin ben hep oto kullanıyorum fujide.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30552A6B6 -- 20 Aralık 2024; 20:46:47 >
  • Swing modda mı dursun o zaman hocam? Sağa sola aşağı yukarı

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt

Ortam ısısını bulursa karışık bir şey yok watt olarak kısıyor makina.

Aşağıya üflesin müdahele etme. Swing kapalı yani. Sebebi Isınan hava yükselir o sebepten kışın aşağıya üflemesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30552A6B6 -- 20 Aralık 2024; 20:49:53 >
  • Hocam o zaman bu sağa sola üflemesini ne ara kullancaz aşağı yukarı harici sağ solu ekstra premium özellik diye satmasını biliyolar 😄

Sağ sol kullanabilirsin onda sorun yok, aşağı yukarıda kullanabilirsin ama verim almak için kışın aşağı yazın yukarı olması lazım klimaların. Seninde bildiğin gibi fizik kuralı ısınan hava yükselir.

Sağ sol açık olabilir onda sorun yok 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30552A6B6 -- 20 Aralık 2024; 21:2:36 >
  • Merhabalar net kullanım alanı 90 metrekare olan Evim için soğutma amaçlı klima almayı düşünüyorum öncelikli düşüncem krokideki 1 numaralı işaretlediğim yere 18 binlik veya 24 binlik bir klima alarak bütün evi çok fazla soğutma beklentisi olmadan En azından yazın rahatça yaşayabilecek düzeyde tutmak biliyorum Bu biraz zor ikinci seçeneğim de 2 ve 3 numaralı yerlere 12 binlik ve 18 binlik 2 klima almak

Ev yalıtımlı Ara kat kuzey doğu ve güney olmak üzere 3 cephesi açık yer Bursa

Düşündüğüm marka Daikin ve Mitsubishi elektrik diğer marka önerilerine de açığım almışken bütçemin el verdiği en iyi marka modeli almak istiyorum

Multi Split klima önerir misiniz

Tavsiye verebilir misiniz

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Kullanılacak Yerin Alan (m2): Ev 90 m2

Kullanılacak Yerin Yüksekliğiundefinedtandart oda için

Bölge/Şehir/İlçe: BURSA

Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı: kuzey

Zemin/Ara kat/: Ara kat

Ev /İş yeri: ev

Kişi Sayısı: 4

Ekstra Isı kaynağı: ısıtma doğalgaz

Tahmini Bütçe:80.000 -100.000

Düşünülen Klima Modeli: daikın- Mitsubishi Electric başka marka da olabilir

• Dün ben evde yokken kurulum için gelmişler, evde annem vardı. Yarım saat içinde kurulumu hallettiler dedi. Vakumlama yapmadılar sanırım. Servisi arasam sonradan yapabilirler mi vakumlamayı ? Ve suyun aktığı boruyu ikinci kattan zemine doğru uzatmışlar yola tarafına. Hiç iyi bir görüntü olmamış. Bunu değiştirtebilir miyim ? Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

• Neil Patrick Harris kullanıcısına yanıt

Sonradan vakumlama yapılsada bir faydası olmaz, vakumlama yapmadılar ise dış ünitenin değişimini talep ediniz. Vakumlaya yaptıklarını servisin ispat etmesi lazım size, edemiyorsa thh verin dış ünitr değişimi istediğinizi belirtin.

• Nasıl ispat edebilirler hocam bugün servisi arayacağım.

• Bir de hocam şu dışarıdan görünen boru için bir çözüm var mıdır acaba ?

5-6 dk vakumda yeterli. Yapmadıkları anlamına gelmez.

Bizim burada servisler resim çekiyor vakum yaparken. Örnek Gree klima kurulumlarında servis firmaya vakum yaptığına dair resim atmaz ise o kurulumun parasını servise yatırmıyor.

• 
Sayfa: önceki 30553056305730583059
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.