Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3058. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
61.383
Cevap
847
Favori
4.693.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30563057305830593060
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neil Patrick Harris kullanıcısına yanıt

Başka bir yerden gidebiliyorsa onu düzelttirebilirsiniz. Onu yaparlar sorun çıkatmazlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım o zaman önce servise sorayim yapılıp yapılmadığını

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • brava01 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Öncelikle Bursa'da yaşayan birisi olarak alacağınız klima alternatifleri arasına Panasonic Etherea modelini almanızı ısrarla tavsiye ederim.

Ağustos ayı sonundan beri Panasonic Etherea (12.000 Btu) kullanıyorum ve gerçekten muhteşem bir klima.Ağustos dönemindeki mesajlarımı okursanız Panasonic Etherea ile ilgili çok detaylı şeyler yazdığımı görebilirsiniz.Dolayısıyla Panasonic Etherea'yı kesinlikle alternatifleriniz arasına alın.

Diğer yandan 90 m2 eviniz için birden fazla klima kullanmayı düşünüyorsanız ( ki bence de doğru yönde bir adım olur ) Multi Sistemi bir düşünün derim.Yani uyumlu tek bir dış ünite ile 2 ya da 3 iç üniteyi kullanabilme sistemini değerlendirin.Bunun için yetkili servise bir keşif yaptırın ve öncelikle dairenizin multi sisteme uygun olup olmadığını öğrenin.Ardından ona göre adım atarsınız...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar, bugün Samsung premium plus windfree 18kbtu klima için kurulum yaptırdım. Dış ünitede sanırım gaz akışı denen ses sürekli mevcut bunun zararı olur mu? Ünite klima odasında olduğu için şimdilik bana bi zararı yok gibi.

iç ünitede ise sessiz modda veya windfree modda titreşim sesi geliyor. Bu beni rahatsız da ediyor. Bu iki durum için servisi çağırmalı mıyım?

Isıtma ve soğutmada problem yok termometre 9 dereceyi görüyor. İçerdeki titreşim elimle dokununca kesiliyor. Normal modda çalışırken de titreşim yapmıyor.
    Video ekliyorum bir yorumu olan var mı acaba?

iç ünite ses

Dış ünite soğuk modda ses

Dış ünite sıcak en yüksek ayarda ses

Burada klima almak isteyen ama bilgisi olmayan arkadaşlara bilgi vermek adına, apartmanda klima odası bulunuyor ve sıva altı ankastre tesisat var. Ancak bakır boruların ucunu kısa bıraktıkları için bakır boruyu kaynak yaparak bağladılar. Ücreti 1500tl
    Dış ünite mesafesi ise 17-18metre. 8bar basınç olana kadar gaz eklediler. Ücreti 1500tl. Elektrik ve sinyal kablosunu kendim çektirdim. 3x2.5 elektrik kablosu 20metre 1000tl 5x1.5 sinyal kablosu 1200tl. İşçilik 1000tl.
    Sinyal kablosunun da çeşitleri var, 3x1.5, 4x1.5 5x1.5 gibi. Bizde seneler önce 3x1.5 çekmişler. Ancak güncel modeller genelde 4 yada 5x1.5 istiyor.

Eğer iç ve dış ünite arasında 5 metreden az varsa ve balkona falan taktıracaksanız sadece sigorta üzerinden elektrik çektirmek yeterli gerisini ücretsiz servis hallediyor. Yukarıda yazdıklarım ankastre tesisatı olanlar içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eragon_22 -- 21 Aralık 2024; 17:3:52 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt

12.000 BTU Ethera'nın güncel fiyatını biliyormusunuz ?

• Panasonic'teki fiyatlar Euro üzerinden ve KDV dahil fiyatlar.Ve eğer ki bir zam gelmediyse 12.000 Btu modeli 1700 Euro idi.

Yani günümüz için konuşursak 63.000 TL civarında...

• Arkadaşlar ısınmada 1 aydır kullanıyorum, güzelde ısındı oda. İçeri 22-23 derecede kaldı, faturaya ek 500tl geldi. Benim için çok iyi fiyat, daha fazla bekliyordum
    Bosch climate 2000 18btu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pet_Bardak -- 23 Aralık 2024; 13:4:41 >
  • Bosch Climate Class 8000i 35 ET ( Soğutma verimliliği A+++ Isıtma Verimliliği A+++ )

TCL C-Fresh 12 ( Soğutma verimliliği A+++ Isıtma Verimliliği A++ )

Midea All Easy Pro 12 ( Soğutma verimliliği A+++ Isıtma Verimliliği A++ )

Bu üç cihazdan hangisi sizce iyi? Sadece Yazın soğutma için kullanılacağım.

Sizin farklı önerilerinize açığım?

• arkadaşlar evimde 4 adet klima var ve benim bunların senelik bakımına verecek param yok , klimada senelik bakım ne gibi faaliyetler içerir,ben kendim iç filtresini kirlendikçe temizliyorum,onun dışında ne yapılıyor bakım adı altında?kombilerdeki senelik bakımın gereksizliğini gördükten sonra açıkçası klimalarda 7 yıldır hiç bakım yaptırmadım , sorun da yaşamadım.Fikirlerinizi alabilir miyim.Cihazlar vestel doğaydı galiba inverter

• Arkadaşlar kocaelinde genelde yaz aylarında soğutma için kullanmak üzere 18000 BTU klima alacağım, bütçe ortalama 40 bin civarı klima bakıyorum, aşağıdaki ürünlerin fiyatları birbirine yakın ve bütçeme yetiyor...

BAYMAK Elegant Prime 18 A++ (MD)-K 18000 BTU/h Inverter

BAYMAK Elegant Plus UV 18 A++ (MD)-K 18000 BTU/h Inverter

Samsung Wind-Free Premium AR18BXFCMWK/SK 18000 BTU A++

Sigma Comfort 18.000 BTU/h A++ Inverter Klima R32 SGM18INVDHD

Bosch Climate CL2000U W 53 E A++ 18000 BTU Duvar Tipi Klima

EK olarak aşağıdaki CARİER modelini sordum 50 bine 9-10 taksit oluyor dedi

https://www.alarko-carrier.com.tr/urun/klima/carrier-premium-split-klima-18000-btuh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc Angel -- 23 Aralık 2024; 14:35:46 >

• crazydange kullanıcısına yanıt

Sadece soğutma için kullanıcaksanız onlara o paraları vermenize gerek yok, Gree fairy veya Midea Extreme Save alabilirsiniz.

• philosopherx kullanıcısına yanıt

Serpantinlerine bakın klimanın çok kirli ise yıkatmakta fayda vardır osunçta 7 yıl olmuş kullanmaya başlayalı. Her sene bakım yaptırmayada bence gerek yok, klimanın toz filtrelerini 15 20 günde bir ılık su ile yıkayınız veya elektrik süpergesi ile çektiriniz. Yıkarsanız güneşte değilde gölgede kurumasına dikkat ediniz. Yukarıdada dediğim gibi klima serpantinleri çok kirlenirse klimayı bir yıkatırsınız olur biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30552A6B6 -- 24 Aralık 2024; 0:11:5 >
  • Mc Angel kullanıcısına yanıt

Bosch Climate ve Kaira daha mantıklı diğerlerinden.

Kaira bütçenizi bir tık aşıyor gibi Bosch'tan farkı 3 yıl gaantisi ve dahili Wifi özelliği var, ikiside Midea üretimi prime kasa bilinen klimalardır.

50.000 TL'ye kadar çıkabilir iseniz ilk sıraya Fujitsu Cool 18.000 ikinci sıraya Toshiba Seiya 18.000 BTU daha mantıklı olur.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]www.hepsiburada.com
    Kaira DTXR50E A++ 18000 BTU Wifi Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/kaira-dtxr50e-a-18000-btu-wifi-inverter-duvar-tipi-klima-montaj-dahil-pm-HBC00000FR2W2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30552A6B6 -- 23 Aralık 2024; 16:20:25 >
  • Hocam benim klimadan ses geliyordu 2 hafta önce görüşmüştük. Bugün gelip baktılar elektrik hattı topraklamasız bağlanmış. Ondan kaynaklı büyük ihtimal dediler. Şimdi elektriği düzelttircem ama sıkıntı ondan kaynaklı olabilir mi?

• anatolianwarrior kullanıcısına yanıt

Çok mantıklı gelmedi ama ondan olsada olmasada topraklama yaptırmanızda fayda var.

• Teşekkürler araştırmamı tavsiyeleriniz yönünde genişlettiriyorum

• Mc Angel kullanıcısına yanıt

Alarko Carrier Min Btu değerleri çok yüksek klima kendisini watt olarak fazla kısamaz ve hem tüketim artar hem sürekli dur kalk yapacağı için konfor ortamı sağlayamaz. Min btu değerleri çok yüksek.

Soğutma Kapasitesi, Min - Max (BTU/h)

8.189 - 20.813

Isıtma Kapasitesi, Min-Max (BTU/h)

7.165 - 22.860

• Özel mesajlara dönüş yapamıyorum anlamadığım bir sebepten öm atmam yasak gözüküyor forumda @merkur03 @breakaway01 @Hudavendigar1

Fujitsu cool 18000 klimayı bodrum derin mühendislik şubesinden aldım
    47 bin nakite

• Hocam tavsiyeniz üzerine, Fujitsu cool ASYG12KMCE modelini, İklimsa yetkili satıcısı, İzmir Bayraklı bayisi Tunçsan mühendislik şti. den ürünü temin ettik, nasipse çarşamba günü montaj için randevu oluşturuldu ilginize teşekkür ederim.
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pgdnBREAK kullanıcısına yanıt

bugün 3 tane iklimsa bayi gezdim, 60 binin üstünde hep verdikleri fiyatlar, nasıl alabiliyorsunuz bu fiyatları ,bilmediğim bir taktik mi var Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] 

• 
Sayfa: önceki 30563057305830593060
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.