Şimdi Ara

KLIMALARDA DENGELI ISITMA&SOGUTMA ICIN SWING(KANAT SALINIMI) KULLANMALIMI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
25.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    klimalarda kılavuzunda yazan teknik ismi ile chaos swing ozelliginin kumandadan secilmesiyle bircok klima yukari asagi kanat salinimi yaparken , bazilari ise ic kanatlari saga sola salinim yapabilmektedir. evimizde bulunan 13000btu ve 9500btu kapasiteli her iki klimada da swing ozelligi sadece kanatlarin yukaridan asagiya dogru hava hareketini yonlendirebiliyor.

Fizik kurallarina gore ısınan havanın yukseldigini biliyoruz. ısıtma modunda iken ısınan hava kendiliginden yukarı cıkmaktadır zaten. bu nedenle arcelik servisi, ısıtma yaparken klima kanatlarının swing secenegi ile en asagida durdurulmasini ve hatta el ile asagi dogru biraz daha çekilmesini soylemisti. aslında ısınan havanın yukselmesi ilkesine göre, odanın alt kısımlarını daha yogun şekilde ısıtma saglanıyor boylece. duvar tipi klimalarda hiçbir zaman ayaklarımın üşümesini engelleyemedigim için de kanatların asagıya dogru sabitlenmesi mantıklı geldi. ancak ısınan hava yükselene kadar harcayacagı zamanda, kanat hızına baglı olarak swing ile klimanın havayı yukarıya uflemesi daha cabuk olabilir. odanın yukarısı asagıya gore kendiliginden swing kullanmadan da daha sıcak olacagı icin klimanın gucunu asagıya dogru vermesi daha dogru geliyor.

bunun tersini dusununce de sogutma modunda kanatları yukarı dogru sabitlenmesi daha dogru gibi ama bugunku denememde sogutma modunda kanat salınımı, swing acıkken 9000btu ısıtma ile 6.6metrekare odada serin havayı daha iyi hissettim ve daha cabuk oda sıcaklıgındaki düşüş gozlemledim.

ısıtma modu ile sogutma modunda swing kullanımı hakkında goruslerinizi rica ederim. google aramalarımda şu anahtar kelimelerle webde bu konuda ne bu forumda ne de diğer sitelerde mesaj bulabildim:klima OR kılima swing OR siving OR sving OR kanat OR kanatlar çabuk OR hızlı OR iyi OR cabuk ısıt OR ısın OR ısınma OR soğut OR soğuma OR soğutma -corsa

aşağıdaki 6.6metrekare odamın planına gore klimanın manuel yatay salınım kanatlarını kışın ısınmak için masamın sandalyesine doğru çevirince ısıyı hissedemiyorum. klimanın kısa süre çalışıp durduğunu goruyorum ısıtmada . kanatları düz olarak cevirince durmadan çalışması daha uzun sürüyor ısıtmada. ama soğutmada yine hicbir problem olmadan hatta daha iyi sekilde serinlik hissi ile kanatları masaya dogru cevirmeyi tercih ediyorum. klimanın yanındaki pencerenin bunda etkisi var mıdır? yatay kanatları cevirmek yerine düz olarak mı bırakmalıyım sadece ısıtmada?

KLIMALARDA DENGELI ISITMA&SOGUTMA ICIN SWING(KANAT SALINIMI) KULLANMALIMI?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lacinalper -- 16 Haziran 2010; 17:04:59 >

• güzel bir konuya temas etmişsiniz merakla yanıtları bekliyoruz proflardan.
  • tesekkurler, açıkcası kendimce bu mesajı yazarak cevap da beklerken soğutmada biraz daha gözlem yaparak şu kanıya vardım: evet ısıtma konumunda ısınan hava yükseleceği için otomatik kanat salınımı yerine kanatlar en aşağıda olmalıdır ki zaten hava ısınınca yükselecektir. soğutma içinse kanat salınımı çalıştırılmalıdır. kılavuzlarda swingin açıklaması dogal rüzgar esintisi olarak tanımlanmıstır. soguk konumunda,ısıtma konumunun tersine kanatları yukarıda bıraktıgım zaman yukarıdaki ısınan havayı sogutuyor ama yukarıdaki soguk hava asagıya inene kadar ısınmıs oluyor. bu yuzden kanat salınımını sogutmada acmazsam terleme ve klimanın calısmıyor oldugu hissine kapılıyorum. dikey olarak kanat yönüne karar verebildim ama içteki hava dümeni plastiklerin üzerime dogru mu yoksa odayı hedef alan şekilde düz mü olması gerektigine çözümüm yok. şimdilik kendime dogru yöenlendiriyorum yatay kanatları. ama kışın ısıtmadan kendim yonlendirince cihaz kısa süre sonra kendini termostata alıyor gibi duruyor. uzman görüşü ihtiyacım sürmektedir.

• farklı bir klima konusu, bencede tespitlerinizde haklısınız, yazın ve kışın flaplarınrın konumu hakkında, ama iç kısımları için ise sanırım tam sag ve sol seçilirse daha iyi olur (klima markasına göre bu durum farklılık gösterebilir.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.