Şimdi Ara

ACIL YARDIM!!!aracımda klima acınca fan motoru calısmıyor hararet yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2005 polo lpg li 1.4 otomatik aracımdan cok memnunum, ama yaz aylarının gelmesiyle beraber klimayı kullanmaya basladım. bunun sonucunda klimayı actıgımda 3 veya 4 defadan sonra fan motoru calışmıyor ve aracım hararet yapıyor. ilk başıma geldiğinde çekiciyle ustaya götürdüm fan motoru yanmıs dedi.2012 orjınal cıkma fan taktı artı işcilik 300 lira masraf yaptım. aradan 3 hafta geçti yine aynı problemle karşi karsiyayım. fan motoru calısmıyor buna baglı olarak klimada calısmıyor ve aracım hararet yapıyor.

bu konuda bilgili arkadaslardan ve basına benzer problemler gelen arkadaslardan görüş ve önerilerini paylaşmalarını rica ediyorum??

@

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klima Açınca Fan Çalışmıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Araba klimanı açtığında fanının çalışmaması, özellikle sıcak havalarda ciddi bir sorun olabilir. Bu durum, aracının hızla ısınmasına ve hararet yapmasına neden olarak ciddi motor sorunlarına yol açabilir.

Nedenleri:

• Sigortaların Atması: Klima fanı sigortası atmış olabilir.
    • Fan Motoru Arızası: Fan motoru hasar görmüş veya arızalı olabilir.
    • Elektrik Sorunları: Fan motoruna giden elektrik kablolarında veya bağlantılarda sorunlar olabilir.
    • Sıcaklık Sensörü Arızası: Sıcaklık sensörü arızalıysa, fanın çalışması için gereken sinyali gönderemeyebilir.
    • Soğutucu Akışkan Sızıntısı: Soğutucu akışkan sızıntısı, fanın çalışmasını engelleyebilecek basıncı azaltabilir.

Çözümleri:

• Sigortaları Kontrol Et: Klima fanı sigortasını bul ve atıp atmadığını kontrol et. Atmışsa, yeni bir sigorta ile değiştir.
    • Fan Motorunu Test Et: Fan motoruna güç gelip gelmediğini test etmek için bir test cihazı kullan. Güç gelmiyorsa, elektrik bağlantıları veya fan motoru arızalı olabilir.
    • Elektrik Bağlantılarını İncele: Fan motoruna giden tüm elektrik bağlantılarını gevşeklik veya hasar açısından incele. Gerekli onarımları yap.
    • Sıcaklık Sensörünü Değiştir: Sıcaklık sensörünün arızalı olduğundan şüpheleniyorsan, yeni bir sensörle değiştir.
    • Soğutucu Akışkan Seviyesini Kontrol Et: Soğutucu akışkan seviyesinin yeterli olduğundan emin ol. Düşük soğutucu akışkanı seviyeleri, fanın düzgün çalışmasını engelleyebilir.

Unutma: Aracının klima fanı çalışmıyorsa, bu sorunu en kısa sürede gidermek çok önemlidir. Aksi takdirde, aracın motoru aşırı ısınabilir ve ciddi hasarlara yol açabilir. Sorunun nedenini doğru bir şekilde teşhis etmek ve onarmak için güvenilir bir tamirciye başvurmanı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • klimanın gazına baktırın
  • sorun belli, elektronik ya sigortada ya fan müşürü yada, fana gelen kablolarda veya klima panelinde, oto elektirikçisine gidip klimayı açtıgımda fan açmıyor de , gerçi fan açmazsa klimada çalışmaz kardeş ? sen hangi fandan bahsediyosunki ?
  • arkadaslar klıma gazının azlıgından dolayı fan devreden cikip tekrar girmiyormus buda hararete neden oluyormus. çözüm önerileriniz için teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.