selam bizde klimada var infared ısıtıcıda doğalgazda ama dg gelen aşırı zam bizi altarnatif aramaya itti yazları kullanmak üzere 4 yıl önce 12000 btuo klima yaptırmıştık bu yıla kadar hep yazın kullandık ama şimdi kışında kullanmaya karar verdik oturma odamızda klima pc odamda 1600w olanlardan infared ısıtıcı benim sormak istedğim bu klima tam olarak 1 saate ne yer hangisi daha çok güç harcar? saygılar
Tahminim Klima çok daha az harcar.
BU MODEL A SINIFINAMI GİRİYOR ACABA Vestel SX-12 BIO Özellikli Klima
Çekilen güç (soğutma/ısıtma) : 1200 / 1200 Watt - Çekilen elektrik akımı (soğutma/ısıtma) : 5.2 / 5.2
bulundugun yerin iklimine gore deigisir.cunki 7 derecenin altinda klimalarin verimleri ciddi sekilde dusmeye basliyor.
Tabii ki klima daha verimli iklimlendirme yapar. Hem iklimlendirme konforu açısından hem de elektrik tüketimi açısından klima infrared ısıtıcılardan üstündür. Hatta şu an piyasada satılan en iyi infrared ısıtıcı klimanın yanından geçemez bu iki kriter açısından.
Yukardaki 2 kriter tabii ki çok önemli. Bir de madalyonun öbür yüzü var. Bu da işin parasal yönü. Bugün gerçekten işini iyi yapan markanın bir kliması 9 000 btu ( Normalde en küçük model ) 1 000 tl den başlıyor. Oysa iyi bir infrared ısıtıcıya 150-200 tl den sahip olabilirsiniz.
Yukarda bir arkadaş klimaların 7 dereceden itibaren ısıtma performansının düştüğünü yazmış. Piyasada satılan ucuz ve de kalitesiz bir çok klima bu denilen durumu yaşatır. Hatta klimanın iyisi ısıtma performansından belli olur diye söylenir. Ama yukarda bahsettiğim ciddi rakamlara alınabilen ve de yeni R 410 gazlı inverter ve non inverter klimaların değil 7 derecede - 15 derecelerde bile ısıtma yapabildiğini göreceksiniz.
Ben Antalya da 8 yıldır 38 m2 güney batı cepheli ve yalıtımı zayıf salonda kullandığım eski model R 22 gazlı Panasonic split klimamla en düşük fan hızında ısınıyorum bütün kış. Burayı infraredle ısıtmaya kalksam herhalde 2 tane 2500 W ısıtıcı gerekir ki iklimlendirme konforu yine klima gibi olmaz. Ya pişersiniz ya da bir tarafınız soğukta kalır. Gelecek faturayı da hiç söylemiyorum. Aralık ayı elektrik faturam ise 139 tl. Sürekli salonda oturduğumuz için klima günde ortalama 10-14 saat çalışmaktadır. Aralıkda bazı günler havanın iyi olduğunu farzedip kabaca klima 20 gün çalışmış diye olaya yaklaşırsam bile sonucu sizin takdirinize bırakıyorum.
Bu tip ürünler ev araba gibidir. Bir kere iyisini alıp yıllarca kullanırsınız. Bugün halen 20 yıldır tık demeden çalışan Daikin , Panasonic klimalar mevcuttur.
Kesinlikle klima günde 10 saatten fazla öalışacaksa kesinlikle inverter..biraz daha detaylı anlatıram eğer...
mitsu elc. inverter klima (24000)neredeyse 24 saat açık .. mitsi elek normal klima (18000) günde 2-3 saat takviye amaçlı ısıtma.. panasonic 42 plazma neredeyse tüm gün açık laptop çamaşır ve bulaşık makinesi haftada 3 er kez en az çalışır..
gelen faturam 136 ytl sadece...5 gün evde yoktuk yani 25 günlük diyebiliriz...
bu ayda 180 bekliorum akıllı saçaç mevcut..bilginize
bu arada ev çatı katı yalıtım neredeyse yok gibi...
Klima BTU verimi üzerinden ısıtır, ama kompresörlerin gücü kadar harcar
Elektrikli ısıtıcılar ise rezistansların çektiği güç kadar elektrik harcarlar.
Mesela 12000 BTU, kompresörleri de 1000 watt harcayan bir klima, 1 Watt = 3.6BTU dan hesapla 3333 Wattlık ısıyı dışarıdan emerek pompalayabilir.
Yani 3000 wattlık jumbo bir elektrikli ısıtıcıya göre 3 kat kazanç sağlar.
quote:
Orjinalden alıntı: Acharad
Basitçe :
Mesela 12000 BTU, kompresörleri de 1000 watt harcayan bir klima, 1 Watt = 3.6BTU dan hesapla 3333 Wattlık ısıyı dışarıdan emerek pompalayabilir.
güzel teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: Acharad
Basitçe :
yanliz verdiginiz degerler uygun kosullar altinda gecerlidir. dis sicaklik atiyorum 2 dereceyse onlarin hepsi yalan olur. hatta sifirin altinda daikin, toshiba, sharp, mitsubishi gibi klimalarin haricindekiler pek isitmaz. infrared isiticilar sifirin altinda arcelik vestel gibi klimlardan daha verimlidir.
erzurumda hicbir klima isitmaz. istanbulda kaliteli klimayla isinirsiniz. antalyada butun klimalar isitir.
tabıkı ınfrared tamamen bır fıyaskodur alayı...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme