Şimdi Ara

KLIPSCH MARKA HOPARLÖR KULLANAN ARKADAŞLAR BURAYA . (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
5
Favori
47.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet 4000 ytl civarında ama eğer gördüğüm bas onda varsa .alınacaklarımın listesinin ikinci si olur kesinlikle zaten bir cift klipsch niyetide var oda 83 olur inşallah . bazı mazalarda klipsch rastlamıştım cıkan sese inanamıştım ama mazadakilere sorduğumda başka sürücü bunlarda varmı diye bana yok demişlerdi . benim bu hoparlörlerin içinde başka hoparlör var olduğuna emindim ama satanlarda bilmiyor hadi hayırlısı
  • yok mu bilgisi olan

KLIPSCH MARKA HOPARLÖR KULLANAN ARKADAŞLAR BURAYA .

• zun süredir forumu takip ediyorum. Bu süre içerisinde bende hoparlör ve amfi seçimi konusunda birçok arkadaşımız gibi milyon kere fikir değiştirmiş birisiyim.

Önce Onkyo TX-SR 605 ve JAMO seti almayi du$unmu$tum fakat hoparlorlerin gereksinimleri kar$Ilamayacagimi dusundugum icin son anda vazgectim.

Ve hoparlörleri zaman içinde parça parça almaya karar verdim.

Hoparlör için seçimlerim:

Front:RF-62

Merkez:RC-62 veya RC-52

Rear: RS-52 veya RS-42

Sub:Henüz karar veremedim.

İlk olarak Frontlari ve merkez hoparlörleri alacagim.Aynı zamanda bunu uyumlu bir amfi alacağım.Sistemin diğer parçalarını zaman içinde tamamlayacağım.

Amfi seçimi için tercihlerim :(PCM ile yeni nesil ses formatlarini aktarması yeterli)

1-Onkyo TX-SR 605 duzeyindeki amfiler:Onkyo TX-SR 605,Yamaha RX-V 661, veya Sony STR-DA3200ES .. özellikle SONY STR DA3200ES kullanan varmi acaba?

2-Onkyo TX-SR 705

Uyum acisindan klipschlerle onkyo mu yoksa yamaha mi daha uyumludur.Klipschlerin perfomansını 605 veya 661 ile verimli olarak alabilirmiyiz? Kullanan veya dinleyen arkadaslarimiz mutlaka vardir. Çok fazla dinleme seçeneğim olmadığı için sizlerin görüşleri benim için gerçekten önemli.

Görüşlerinizi Bekliyorum

• ah bir param olsa bende eve döşicem bunlardan... odamı music studio oda yapcam :D
  • arkadaşlar merhaba yeni bir sistem kurmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim acaba bu sistem birbirine uyumlumudur

KLIPSCH RF 62

KLIPSCH RC 10

KLIPSCH RB 51

DEFINITIVE PROSUB 80

birde bu sub aktifmi pasifmi çalışıyor
  • pardon a/v receiver ı unuttum yamaha rxv 861
  • arkadaşlar soru sormuştum pek bilen yok galiba rf 63 yada83 te öndeki sürücüler haricinde başka hoparlör varmı.birde bazı modellerin alt serileri cinde üst serileri usa da imal ediliyormuş .eğer elinizde varsa MADEİN USA mı yazıyor. bilgi veren olursa sevinirim .alttaki resimler kılipiş in internetteki bir sitesinden tesadüfen buldum resimdeki bas hoparlörünün anladığım kadarıyla rf 83 olduğunu anlatmaya calışıyordu .öğrenmek istediğim bu

quote:

Orjinalden alıntı: süper cüp

yok mu bilgisi olan

• BİRDE MERAK ETTİĞİM bu arkalarıdaki iki portun üstteki öndeki sürücülere alttaki port da içinde gizli olan başka hoparlöre ait olabilirmi

quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

quote:

Orjinalden alıntı: teknolojimagazasi

KLIPSH HOPARLÖRÜ ARKA GÖRÜNTÜ

Bu resimden gördüğüm kadarıyla RF-62 en büyük hava çıkış portuna sahip acaba neden? Rf-82 nin hava portunun daha büyük olması gerekmez mi?
    Birde Tayfun bey belki siz karşılaştırmalı dinlemişsinizdir rf-52-62 ve 82 birbirinden hangi konularda ayrılıyor yani 52 ile 62 nin arasındaki fark ne 62-82 arasındaki fark ne (güç ve ses yükseklik seviyesi hariç)? Ben almadan önce rc-52 yi dinlemiştim rf-62'nin basları ve midleri daha iyi gibi gelmişti o an ama psikolojikde olabilir.

• forums.klipsch.com
  • bu konuda bilgisi olan yokmu . KLIPSCH
  • arkadaşlar surround olarak synergy s-1 almayı düşünüyorum kullanan varmı tavsiye edermisiniz?
  • Rf-83 ve RF-63 ün RF82 ve 62 den farkı kabin boyutları daha büyük bir tane fazladan sürücü var ve watt olarak daha güçlü ama özellikle rf3 çok abartı bir fiyata satılıyor. Normal salonda falan kullanacak biri için rf82 hayli hayli yeterli olur.
  • evet doğru ama 83 ve82 lerin arasında ucurum fiyat farkı var . birde kabin derinliklerine dikkat edilirse 50 cm vede arkada cift port olması deilmi .sanki bu kabinlerin içinde büyük caplı bas hoparlör var nedersiniz bu özellikler ipucu olabilirmi
  • sevgili@magesuko
    benim resimime attığın mesajı daha yeni gördüm kusuruma bakma.evet aynen dediğin gerçi resimin boyutunu küçülttüğüm için yanlardan baya şişkin duruyor.Asıl insana kafayı yedirttirecek nokta o hoparlörün konulduğu oda ve odanın içerisinde ki avr ler dvd player cd player power ve aklıma gelmeyen bir sürü cihaz.Allah hepimize istediğimiz sistemleri sahip olmamızı nasip eyler inşallah.bol güzel dinletili ve zevkli hı-fi'li günler diliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zart

sevgili@magesuko
    benim resimime attığın mesajı daha yeni gördüm kusuruma bakma.evet aynen dediğin gerçi resimin boyutunu küçülttüğüm için yanlardan baya şişkin duruyor.Asıl insana kafayı yedirttirecek nokta o hoparlörün konulduğu oda ve odanın içerisinde ki avr ler dvd player cd player power ve aklıma gelmeyen bir sürü cihaz.Allah hepimize istediğimiz sistemleri sahip olmamızı nasip eyler inşallah.bol güzel dinletili ve zevkli hı-fi'li günler diliyorum...

Sorun değil dostum Sen sistemi toplamışsın galiba imzandan öyle anlaşılıyor nasıl performansları?

• Merak eden arkadaşlar için Klipsch RF-83 ve teknik özellikleri: Alet gerçekten dehşet birşey. Hiç dinlemedim ama bendeki ile kıyaslıyorum ve çıkacak sesi düşünemiyorum bile. Ama fiyatı çok uçuk biraz makul olsa alırdım belki

RF-83 Specifications:
    Frequency response 29Hz-21kHz +/-3dB
    Power handling 250W RMS / 1000W Peak
    Sensitivity 100dB @ 2.83V / 1m
    Nominal impedance 8 ohms compatible
    High frequency drivers 1.25" (3.2cm) Titanium diaphragm compression driver mated to 90x60 square Tractrix® Horn
    High freq crossover 1650Hz
    Low frequency drivers Triple 8" (20.3cm) High-output Cerametallic™ cone woofers
    Eenclosure type Bass-reflex via triple rear-firing ports
    Height 49.6" (126cm) (w/feet)
    Width 9.25" (23.5cm)
    Depth 20.5" (52.1cm)
    Weight 100lbs (45.4kg)
    Finishes Cherry or Black Ash wood veneer

• Selamlar
    performanslar beklediklerimin üstünde doğrusu kevlar sürüceler genellikle sahne detayı için + kazandırır diye düşünüyordum.

Buna yönelik olarakda bass larda şüpheciydim ama beni haksız çıkardı ( buna sevindim doğrusu:) ).

Basslarda fazla uzamayan ama tok bir ses alıyorum tam istediğim gibi.tabiki cd kayıtlarından değişiyor bu performans.

mid ve tiz ler çok güzel fazla abartılı olmadan parlak ve yeterli.kulağıma oldukça hoş geliyor.beni baya meşgul edecek gibi gözüküyor.en azından virüsü sakinleştirdim.

ama sistem tamamen toplanmadı gördüğün gibi center ve rear'larda alınması gerek.ancak gerçek performansı bu sayede yakalabilirim.

ilgilendiğin için teşekkürler.

selametle...
    quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

quote:

Orjinalden alıntı: zart

sevgili@magesuko

Sorun değil dostum Sen sistemi toplamışsın galiba imzandan öyle anlaşılıyor nasıl performansları?

• Arkadaşlar Hep RF serisi konuşulmuş,
    Peki Synergy Serisi F-2 için ne düşünüyorsunuz?
    26m2 bir salonda fron olarak düşünüyorum..
    Amfi de HK-147 , yada muadil uygun fiyatlı onkyo , yamaha 361..

• Yaklaşık 1,5 senedir klipsch f3 ve klipsch 10 inch subwoofer kullanmaktayım. Evde djlik amaçlı kullanıyorum. İlk aldığımda tuhaf geldi çünkü spl 97 db. Hoparlörler yamaha ax 596 anfiye bağlı. Anfinin preampını devre dışı bırakıp denon dnx 300 mixerle tonlama yapıyorum. Sub woofer direk mixere bağlı; basslar tok ve çamurumsu değil. Sanırım klipsch hoparlörlerin en buyuk özelliği ses beraklığı. Midler mukemmel ki bunu bir çok hoparlörde yakalamak mümkün değil. Ben genelde plak çalıyorum. Ortofon dj-e serisi iğneler kullanıyorum ve hoparlörler doğru yerlere yerleştirldiğinde inanılmaz bir ses yakalıyorum, adeta frekanslar havada uçuşuyor:).

Markadan memnuniyetimden ve okuduğum yorumlardan dolayı bir de klipsch Ifi bilgisayar hoparlörü aldım. Genelde internetten 320k mp3 satın alıyorum. Ses kartım M-audio audiophilli 192. Monitörler referans ses verdiğinden mp3 kalitesi önemli. Kötü mp3 olursa hatayı aynen duyuyorsunuz ve mp3 dinlemek için I-Tunes arayüzü kullanmanızı öneririm. Ayrıca I pod dockı var ve I podla da ses mukemmel.

• ben d synergy serisi kullanıyorum. Çok başaralı. fazla düşünme derim
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.