Kişisel görüşüm: en iyi cevabı sabah 4-5 sularında alıyorum. Ses fazla açık olmayacak. Tonlamayı o saatlerde deneyin derim.
Saygılar,
Klipsch serileri müzikte başarılı , peki sinemada nasıl ?
ben bir almadovar filmi izlemiştim ses f3lere bağlıydı. Midler iyi olduğundan konuşmalar gayet net geliyordu. Ama exper değilim bu konuda.
öncelikle herkeze selamlar... yeni üye oldum ve bir klipsh rf 82 kullanıcısıyım,daha dogrusu kullanmaya caba gösteriyorumhoparlörü 20m2 bir alanda onkyo tx sr702 model bir receiverle sürüyorum.şimdi diyeceksinizki kümes kadar alana cok fazla, kiracı insanım ilerde büyük bir salonda insallah dinleme şansım olacak,su an sesi 60seviyesine kadar acabiliyorum ondan sonra kapılar ve dolaplar müzigin içine bayağı bi katkı yapmaya başlıyotabi bide e 250p var inanın onu acmayı unuttugum zaman bile oluyor acık sanıyorumneyse şimdi konumuza dönelim ben sisteme stereo bir amfi eklemeyi düşünüyorum.sistem hep onkyo oldugu için ilk tercihim ondan yana,ama rf 82 yi stereo sistemde kullanan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum
Ahh keşke şu RF82 yi dinleme şansım olsa. JBL L880 dinlemiştim ve çok beğenmiştim, ikisini kıyaslayabilecek olan var mı acaba? Bir de Teknoloji Mağazasına bir sorum olacak, bu rf 82 ler ile hangi avr anfiyi kullanarak iyi verim alabiliriz.Çünkü ayrı bir sinema sistemi almak istemediğim için hdmi filan olan ama ileride Klipslerin sub ve yan kolonlarını da eklediğimde verim alabileceğim bir avr anfi önerirmisiniz.Özellikle Harman Kardon olursa sevinirim.Yoksa avr anfilerle hiç bir zaman yeterli verim alamaz mıyız? Bir de sitenizde RF 82lerin fiyatı piyasaya göre uygun görünüyor, daha düşer mi :)
eminönü tunc elektronik vardı ben dinlemiştim
quote:
Orjinalden alıntı: ilker67
Ahh keşke şu RF82 yi dinleme şansım olsa. JBL L880 dinlemiştim ve çok beğenmiştim, ikisini kıyaslayabilecek olan var mı acaba? Bir de Teknoloji Mağazasına bir sorum olacak, bu rf 82 ler ile hangi avr anfiyi kullanarak iyi verim alabiliriz.Çünkü ayrı bir sinema sistemi almak istemediğim için hdmi filan olan ama ileride Klipslerin sub ve yan kolonlarını da eklediğimde verim alabileceğim bir avr anfi önerirmisiniz.Özellikle Harman Kardon olursa sevinirim.Yoksa avr anfilerle hiç bir zaman yeterli verim alamaz mıyız? Bir de sitenizde RF 82lerin fiyatı piyasaya göre uygun görünüyor, daha düşer mi :)
arkadaşlar genel olarak cevap vereyim.klipsch ler jbl lere göre daha açık ve kontrollü çalan cihazlardır.fakat mid olayında biraz eksiktirler.rf-82 ler hem sinema hem stereoda başarılı olan serilerdir.rf-83 ler bunlardan bir gömlek daha üstündür.amfi seçimine gelince genelde marantz larla uyumu deneyerek görülmüştür.f seriside rf serilerinden bir alt kategoride yer alan seridir.ses karakteristikleri genelde jbl e serilerine benzemektedir...
quote:
Orjinalden alıntı: MaGeSuKo
Merak eden arkadaşlar için Klipsch RF-83 ve teknik özellikleri: Alet gerçekten dehşet birşey. Hiç dinlemedim ama bendeki ile kıyaslıyorum ve çıkacak sesi düşünemiyorum bile. Ama fiyatı çok uçuk biraz makul olsa alırdım belki
RF-83 Specifications: Frequency response 29Hz-21kHz +/-3dB Power handling 250W RMS / 1000W Peak Sensitivity 100dB @ 2.83V / 1m Nominal impedance 8 ohms compatible High frequency drivers 1.25" (3.2cm) Titanium diaphragm compression driver mated to 90x60 square Tractrix® Horn High freq crossover 1650Hz Low frequency drivers Triple 8" (20.3cm) High-output Cerametallic™ cone woofers Eenclosure type Bass-reflex via triple rear-firing ports Height 49.6" (126cm) (w/feet) Width 9.25" (23.5cm) Depth 20.5" (52.1cm) Weight 100lbs (45.4kg) Finishes Cherry or Black Ash wood veneer
istanbulda bu rf 83 ü dinliyecek bir yer varmı acaba.
quote:
Orjinalden alıntı: nurkan__09
arkadaşlar genel olarak cevap vereyim.klipsch ler jbl lere göre daha açık ve kontrollü çalan cihazlardır.fakat mid olayında biraz eksiktirler.rf-82 ler hem sinema hem stereoda başarılı olan serilerdir.rf-83 ler bunlardan bir gömlek daha üstündür.amfi seçimine gelince genelde marantz larla uyumu deneyerek görülmüştür.f seriside rf serilerinden bir alt kategoride yer alan seridir.ses karakteristikleri genelde jbl e serilerine benzemektedir...
evet cok doğru ama rf seriler jbl den daha sert yapıya sahiptir .sanki bas için yaratılmış bir yapıya sahip hoparlöler .coğu yüksek RMS li hoparlöler ve sürücülerinin kücük capta olmasına aldanmayın müthiş bir bas sesi veriyor bu klipişch ler
quote:
Orjinalden alıntı: koliki
quote:
Orjinalden alıntı: MaGeSuKo
Merak eden arkadaşlar için Klipsch RF-83 ve teknik özellikleri: Alet gerçekten dehşet birşey. Hiç dinlemedim ama bendeki ile kıyaslıyorum ve çıkacak sesi düşünemiyorum bile. Ama fiyatı çok uçuk biraz makul olsa alırdım belki
RF-83 Specifications: Frequency response 29Hz-21kHz +/-3dB Power handling 250W RMS / 1000W Peak Sensitivity 100dB @ 2.83V / 1m Nominal impedance 8 ohms compatible High frequency drivers 1.25" (3.2cm) Titanium diaphragm compression driver mated to 90x60 square Tractrix® Horn High freq crossover 1650Hz Low frequency drivers Triple 8" (20.3cm) High-output Cerametallic™ cone woofers Eenclosure type Bass-reflex via triple rear-firing ports Height 49.6" (126cm) (w/feet) Width 9.25" (23.5cm) Depth 20.5" (52.1cm) Weight 100lbs (45.4kg) Finishes Cherry or Black Ash wood veneer
istanbulda bu rf 83 ü dinliyecek bir yer varmı acaba.
bu hoparlörü dinleyebileceğim ayrupa yakasında bir maza varmı acaba bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirebilirmi acaba
yok galiba eminönü piyasasında sesini dinleyebileceğimiz bir yer
www.klipsch.com'dan Türkiye distribütörüne bak, eğer varsa belki onlarda dinleyebilirsin
@süper cüp bazan beni hasta ediyorsun ama; rf-83 gerek olmadığını belirtirim. 3 sürücülü üstelik arasında denge illa ki bir yerde açık verir.çok iyi bir şey değil ki. rf-82 yeterli. ayrınca rf-82 içinde buzağı aramana yani 3. biri sürücü aramayalım; yok çünkü. @carabeen synergy serisini salla gitsin.
the_cantan elimde olan bir hoparlörün bir üstüne niyetlenmişitim ama internette bu klipşch lere bakıp yorumları okudukca buna doğru meil almaya başladım fiyat olarak eşit sayılır bu RF-7 ve rf 83 leri cok methediliyor bu önümüzdeki 2 yda 3 ay sonra bir tercih yapıcam taarz olarak bana hitap ediyor ama sence hangisi daha artı olrak önde hiç dinleme ve kıyaslama imkanın oldumu ( kullanacağım anfi DENON 2000 AE )
RF-7 Specifications frequency response 32Hz-20kHz ±3dB power handling 250 w max continuous (1000 w peak) sensitivity 102dB @ 2.83 volts/1 meter nominal impedance 8 ohms crossover frequency 2200Hz tweeter K-67-DV 1.75" (4.45cm) Titanium dome compression driver high frequency horn 8" square 90°x60° Tractrix® Horn woofer Two K-1089-AV 10" (25.4cm) Cerametallic® cone / cast aluminum frame enclosure material MDF enclosure type Bass reflex via dual rear-firing ports input connections 2 sets of binding post speaker terminals dimensions Height: 45" (115cm) Width: 11.6" (29.7cm) Depth:16" (41cm) weight 90 lbs. (40.8kg) finishes Cherry, Black wood veneer built from 2001 built until 2006
speaker.
RF-83 Specifications frequency response 29Hz-21kHz +/-3dB power handling 250W RMS / 1000W Peak sensitivity 100dB @ 2.83V / 1m nominal impedance 8 ohms compatible high freq crossover 1650Hz high frequency drivers 1.25" (3.2cm) Titanium diaphragm compression driver mated to 90x60 square Tractrix® Horn low frequency drivers Triple 8" (20.3cm) High-output Cerametallic™ cone woofers enclosure type Bass-reflex via triple rear-firing ports height 49.6" (126cm) (w/feet) width 9.25" (23.5cm) depth 20.5" (52.1cm) weight 100lbs (45.4kg) finishes Cherry or Black Ash wood veneer built from 2006
tabi ki rf-7. hatta gerek yok rf-3 bile yeterli. manyak olur. ama denon ile sesi yırtıcı canavar olacak. sinyal kaynağını, tizleri soft yumuşak sunabilmen gerekecek. açıkcası aslına sadakat değil gürültüsüz, yüksek, renkli, eğlenceli ses çıkaracaksın. zevk senin.
rf82, 83 geç.
klipch tercih edecek arkadaşlar uzun uzun dinleti yaparak bu hoparlörleri alsınlar.çünkü çok farklı bir ses rengine sahip.ilerde pişmanlık veya tam aksine bağımlılık yapabilir.
rf7 mi rf83 derseniz rf7 derim.ama 82 mi 83 mü derseniz 82 derim.bana göre 83 parasını haketmiyen bir cihaz.
yorumlarınız için saolun arkadaşlar rf 7 yi dinlemeden alıcam beni tarz ıma göre pişman edeceğini sanmıyorum . zaten kullandığım RB 81 den bu bas sesine hayranım ebatına ve capına göre müthiş diyebilirim RF 7 nasıl olur acaba birde bendeki power lere bir technics yada denon mixser vaayyyyy yine içim kıpır kıpır oldu .