Şimdi Ara

Klipsch RF52, RF62 ve RF82, Mirage 590i, Wharfedale diamond 9.6

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın bir arkadaşıma kolon almak için yardımıcı olmak amacıyla bir iki yer gezme fırsatım oldu.
    Dinlediğim kolonlarla ilgili yorumlarımı fazla vakit geçirmeden yazmak istedim.
    Öncelikle şunu belirtmeliyim tüm kolonlarda Yamaha anfi kullanıldı ve test için özel olarak kaydedilmiş CD ler kullanılmadı.
    Kullanılan mizik türleri genelde klasik müzik, latin jazz ve hafif müzikler oldu.
    Fazla uzatmadan yorumlara geçiyim.

Klipsch RF52, RF62 ve RF82, Mirage 590i, Wharfedale diamond 9.6

Klipsch RF52;
    İyi yönleri
    Hoparlör sürücülerinin çapları oldukça küçük olmasına rağmen kendisinden hiç de beklenmeyen bir performans sergilediğini söyleyebilirim.
    Kabin malzemesi ve işçiliği fena sayılmaz.
    Klasik müziklerde performansı oldukça iyi.
    Belkide en büyük özelliği 8 Ohm olmasına rağmen 96dB lik hassasiyette olması önüne geçilemiyecek bir performas sergiliyor.
    Kısık sesde ayrıntıyı çok iyi veriyor. Ayrıca alt frekanslarda çok az bir değişim oluyor.
    Küçük mekanlarda film performansı etkileyici olabilir.

Kötü yönleri
    Sıcak bir orta ses ve yumuşak bir bas olmadığı için kesinlikle jazz hoparlörü değil.
    400Hz ile 1kHz arasında orta ses patlaması oluşuyor. Vokal sesler olması gektiğinden oldukça ileride.
    Ufak çapta mid sürücüsünün olmaması 2kHz-4kHz arasında eksiklik olduğunu hissettiriyor. Bu frekans aralığında daha canlı ve renkli olabilirdi.
    Büyük mekanları doyuracak kadar dolgun bir ses veremiyor.

Klipsch RF62;
    İyi yönleri
    8 ohm da 97dB hassasiyeti beni oldukça etkiledi. Çok verimli bir kolon aldığı gücü direkt size iletiyor.
    Bu sayede çok net ve berrak bir ses veriyor.
    Hoparlör sürücülerinde Cerametallic malzeme kullanılması kevlar a oranla doğallığı azalmış olsada sesdeki berraklık bunu bertaraf ediyor.
    Baslar oldukça sert karakteristiğe sahip fakat oldukça net çıkıyor.
    Alt frekanslarda ve mid baslarda ses tüm odayı kuşatıyor.
    Kolonlar mid baslara ve alt frekanslara öylesine hakimki dinlediğiniz oda ne kadar büyük olursa olsun müthiş bir doygunluk verecektir.
    Klasik müzikte müthiş bir performansı var.
    Sesleri her frekans aralığında çok net ve berrak veriyor.

Kötü yönleri
    Ufak çapta mid sürücüsünün olmaması 2kHz-4kHz arasında eksiklik olduğunu hissettiriyor. Bu frekans aralığında daha canlı ve renkli olabilirdi.
    Tiz sürücüsünün horn tarzı yapısı gereği yakın mesafelerde kulak tırmalayıcı olabiliyor. Tizler daha yumuşak olabilirdi.
    Yakın mesafede orta sesler sert ve aşırı önde çıkıyor. Fakat sert olması sese netlik katıyor.

Klipsch RF82;
    Tüm özellkileri RF62 ye çok yakın en büyük farkı baslarda ortaya çıkıyor.
    Baslardaki doygunluk hat safhaya çıkıyor.
    Küçük mekanlar için kesinlikle uygun değil. Boş yere para harcanmış olur.
    Daha çok 40 metrekareden daha büyük alanlar için uygun olabilir.

Mirage 590i
    İyi yönleri
    Bipolar yapısı olması orta seslerde doygunluk sağlıyor. Orta sesler tüm odayı sarıyor.
    Tizler oldukça yumuşak ve renkli.
    Orta ses ve tiz birbiriyle çok uyumlu ve sıcak. Tam bir jazz kolonu.
    Baslar son derece yumuşak ve sıcak.
    Hafif müziklerde sıcak ve yumuşak ses karakteri insanı dinlendiriyor.
    Son derece dengeli ve hiç bir alanda aşırıya gitmiyor.

Kötü yönleri
    Alt frekanslara inemiyor. İnse bile kazancı düşük olduğu için hissedilemiyor.
    Hassasiyeti çok düşük. Sesi alabilmek için anfinin sesini epey bi açmanız gerekiyor.
    Aşırı karmaşık crossover yapısı ses genelinde netliğin ve berraklığın yitirilmesine neden olmuş.
    Canlı ve tempolu müziklerde tat vermiyor.

Wharfedale diamond 9.6
    İyi yönleri
    Kabinin büyük olması avantajıyla alt frekanslara rahatlıkla inebiliyor.
    Basları yumuşak ve derinden çalıyor.
    Hoparlör sürücülerinin kevlar olması mid baslarda sesin doğala yakın biri ses vermesini sağlıyor.
    1kHz - 4kHz arasında ses aynı markanın 8 serisine göre daha renkli ve önde çalışıyor.

Kötü yönleri
    Kabin işçilğinin iyi olmaması kabin üzerinden ses titreşimlerinin odaya yayılmasına neden oluyor.
    Kabin üzerinden yayılan titreşiler orta sesle karışıyor netlik ve berraklık yitiriliyor.
    Kabinde kullanılan tex mid sürücüsü aşırı patlama yapıyor. Tiz sürücüsünü bastırıyor.
    Bastırılan tiz sürücüsü müzik dinlerken yetersiz kalıyor. Kulaklar canlı tiz arıyor.
    Dar açılı mid bas sürücüsü orta sesleri çok arka planda çalıyor.
    Orta seslerde ayrıntı çalmaktan yoksun. Orta sesler arkadan çalarken müzikten zevk almak zor olur

teknolojimagazasi.com sitesinin sahibi olan Tayfun bey demo dinletilerde bizlere çok yardımcı olmuştur.
    İlgi ve alakası için kendisine teşekkürü bir borç bilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogen -- 22 Mayıs 2007; 11:20:28 >

• Diğerlerini dinlemedim ama yaklaşık 1-1 buçuk aydır 9.6 dinliyorum:
    Tiz sesler başlangıçta epey baskın geliyordu ancak zamanla kabul edilebilir seviyelere indi.
    Şu an yaklaşık 35m2 salonda ve GainClone amplifkatörle çalışıyor. Midler konusunda bir eksiklik hissetmedim ama derin baslar konusunda bir zafiyet seziyorum. Oda içerisinde ve yaklaşık 6-7 mt mesafede üçgen kurduğunuzda sanki 30-70Hz bölgesinde eksiklik var gibi. Ancak oda dışına çıkıp yaklaşık hoparlörlerin arka yüzünden 10mt kadar uzaklaştığında 30-40Hz bölgesi oldukça baskın ve tatminkarlığın ötesinde garip hisler uyandıracak kadar zengin.
    Dinlediğim müzik daha çok vokal tarzda ve özellikle kadın vokal ağırlıklı. Soprano ve mezzo soprano bandında epey detaylı sesler alabiliyorum. Bu bantta distorsiyon hissetmek için güçlü hacimde Carmino Meo'nun meyan kısımlarını dinlemek lazım. Oysa dinlediğim pek çok kaliteli hoparlörde Loreena McKenitt'in İstanbul's Gates'inin cılız çıkışlarında dahi duyulabilir distorsiyon farketmiştim. Bu bakımdan 9.6 nın tiz performansını takdir ediyorum.
    Diğer yandan Tenor bantlarında çok fazla karşılaştırma imkanım olmadığı halde şu ana kadar bariz bir "detayısızlıkla" karşılaşmadım. Ancak örneğin Caruso'nun 78 lik ten aktarılmış 192kbps 48Khz MP3 lerinde veya Domingo ya da Pavarotti audio / super audio CD kayıt aryalarında ve ancak baskın tonlarda minimal distorsiyon gözlemledim. Ancak itiraf etmeliyim ki volüm potunu epey kısmama rağmen bu ditorsiyonu engelleyemediğim için distorsiyonun nedeni olarak asla hoparlöreri göstermem. Olsa olsa benim amplifikatör hatta preamplifikatörümden kaynaklanabilir.
    Bu hoparlörlerin başkaca dikkatimi çeken bir artı ya da eksisini tespit edemedim.
    Saygılar.

• Forumdaki herkes 8.4 lerin tiz yoksunu kolonlar olduğunu bilir. Peki 9.6 lar ile 8.4 ler aynı tiz sürücüleri kullanmıyor mu. Ne olduda 9.6 larda yeterli oldu birden bire. Eskiden fiyat performans oranı olarak iyi kolonlardı fakat artık 1000 ytl lik fiyatıyla hiç de öyle değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogen -- 22 Mayıs 2007; 11:08:30 >
  • Walla 9.4 hakkında öyle bişi okumadım ama 8.4 hakkında çok okudum. Sanırım o aklında kalmış. Çünkü sanırım pek 9.4 kullanan yok forumda.
    Diğer yandan evet aynı sürücüleri kullanıyorlar. Eğer 9.4 lerin tizleriyle ilgili bir zayıflık rapor edilmişse belki de 9.6 daki crossover farklıdır. Bilemiyorum. Neyse ben tizlerinden memnunum. Ama RF52 veya 62yle mukayese edilmez tabii. Onlarda horn var.
    F/P konusunda kesinlikle haklısın. Ben 650 ye aldığımdan iyi bir oran yakaladım ama 1000YTL biraz fazla gibi. Gerçi son € düşüşüyle birlikte sanırım 750-800 aralığında temin edilebilir ki bence BW, Dali, Klipsch ve KEF serilerindeki muadillerine göre halen çok iyi.
  • Bir Klipsch RF-62 kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim ki hoparlörümden memnunum ancak şu şu frekanslar eksik diyemem okadar bilimsel bilgim yok ses hakkında. Sadece kulağımın duyduğunu aktarabilirim. RF-62 yi 14m2 lik odada kullanıyorum ve oda için performansı gayet iyi belki fazla bile ancak daha büyük mekanlarda 82 tercih edilmesi bence daha iyi olur. Sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
  • Klipsch RF-62 için aslında 14 m2 biraz dar gelebilir. Aynı odada 52 de işini görebilirdi belki. Daha büyük bir odada çok daha iyi alt frekans performansı alabilirsin.
    Öğrenmek istediğim bişi var daha önce Klipsch RF-62 inin içini açmışmıydı nasıl bir filtre kullanıyorlar merak ediyorum. Çünkü tahminimce filtreler çok basit ve sade bir yapıya sahip olmalı. Fakat bobin karkasına büyük bir ihtimalle bobin teli yerine sac kullanılmış olabilir.
    Eğer sac kullanılmış ise gerçekten büyük etkisi olduğunu söyleyebilirim.
  • Evet haklısınız büyük alanda daha iyi performans vermesi kuvvetle muhtemel ancak ben ilerde salona falan kurmak gerekirse diye aradaki farkı az bulduğumdan RF-62'de karar kıldım.

İçini açmadım tabiiki zaten elektronikten anladığımı söyleyemem. Bahsettiğiniz saç olması iyi mi kötü mü nasıl anlayabiliriz hangisi kullanılmış?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Denon PMA720 vs Yamaha As500
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende de Klipsch RF-82 ve Harman Kardon HK970 amfi var. Alırken 52 ve 62 serilerini de beraberinde dinlemiştim. Ayrıca daha önce başka bir arkadaşımda da 82'leri dinlemişliğim vardı.
    Bu hoparlörler dediğiniz gibi ağırlıklı olarak bass ve sert karakterli olarak bilinse de her tür müziğe kesinlikle yatkın ve ayrıntılı ses çıkarabilen cihazlardır. Ancak bunda amfinin çok büyük etkisi olmakta. Ben Harman Kardon ile dinlediğim için bass ve tiz sesler çok önde. Daha farklı karakterde bir amfi ile değiştirmeyi düşünebilirim.
    Klasik müzikte iyi sonuç aldığınızı belirtmişsiniz. Yamaha'nın hangi modeliyle kullandınız?
  • haka güzel bir tesbit Klipsch için amfi önem arzedebiliyor hem yamaha dışında başka amfiler düşünün derim.

magesuko sac olayına kafayı takma.

whar. 9.6 650ytl alındıysa ben de düşünmeye başladım.
  • Wharfedale 9.6'yı peşin 568$=750 Ytl'ye alabilirsiniz minimum bugünlerde. Daha ucuza alan arkadaşlar varsa nerden aldıklarını yazsınlar lütfen, biz de faydalanalım...
  • Peki hem iyi bass verebilecek hem de ayrıntıları iyi olan amfi için ne önerebilirsiniz? Nad 352 nasıl olur? Çok üst düzey olmayan lambalılar düşünülebilir mi?
  • Ertekin artık Wharfedale 9.6 getirmeyi düşünmüyor. Zaten kendileri ev kullanıcılarından ziyade profesyonel sistemlere yönelik ürünler getiriyor.
    Zamanında bu ürünü 600 ytl ye alanlar fiyatının 1000 ytl ye çıktığını görünce bir üst seviye kolonlarla takas yapmaya başladı.
    Hatta bazı mağazalarda sıfır diye satılan kolonların köşelerinin aşınmış olduğu hemen farkediliyor.
    Alırken dikkat edin kullanılmış malı size sıfır diye satmasınlar.
  • Klipsch le ilgili yazdıklarınıza % 100 katılıyorum. RF62 + RC62 leri Yamaha RXV659 ile kullanıyorum. Filmdeki tüm sesleri ayrı ayrı, net bir şekilde duyabiliyorum. (Aşırı bir netlik ve tokluk var, kiminin hoşuna gider) Ama yumuşak bir bas olayı yok. Sesi fazla açmadığım zaman sistemden zevk alamıyorum. Apartmanda oturduğum için de volümü yükseltmem de pek mümkün değil. Bazen şu LGnin, Sony'nin hazır komple setlerinden mi alsaydım acaba diye düşünmeden edemiyorum.
  • Klipsch in orta seslerde verdiği ayrıntıyı hazır sistemlerde alamazsın. Film için Klipsch den daha iyi bir kolon arama bence çünkü bulman zor.
  • Yeri gelmişken bir problemimi paylaşayım. PC bağlantısında film izlerken bu yeni çıkan mkv kodekli HDrip (filmlerde sanırım filmlerde dolby desteği var) center kısık geliyor. Anfi üzerinde bir sürü ayar var prologic movie, porlogic game, music, prologic II, standart, surround enhanced gibi. Bunlardan hangisini seçmek lazım gercek DD kodlu bir filmde veya divx izlerken prologic lerden hangisi seçilmeli? Anfi olarak yamaha rx-v659 kullanıyorum.
  • Ben 9.6 yı ikinci el aldım ama kendisi daha önce deneme dışında hiç kullanmamıştı. Kutusu, naylonları, straforları vs tamdı ve sıfırdı. O sıralar 630$ dı! Yani 850YTL felandı. Aslında çözüm olarak yurtdışına toplu sipariş verilebilir. Ancak gördüğüm kadarıyla avrupada çok daha pahalı.
  • Ogen ne alacağınıza karar verebildiniz mi?
  • Evet kararımızı verdik önceleri Wharfedale diamond 9.6 ile Klipsch RF62 arasında kararsız kaldık fakat Wharfedale in yüksek fiyatılı olmasına Klipsch RF62 nin berrak sesi ve gücü eklenince kararımız Klipsch RF62 den yana oldu.
  • Hayırlı olsun Kaça aldığınızı PM olarak atabilir misiniz?
  • Hayırlı olsun. güle güle kullanın.Bende aynı hoparlörü almayı düsünüyorum. Nerden ve ne kadara aldığınızı banada gönderebilirmisiniz.

Tesehkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.