|
KM 77 C SEGMENT GEYİK TEST BİRİNCİSİ ? (6. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: emrdmr1
Bahsettiğim markaların hepsi Alman . Özel bir istisna yok yani. Cevap Alman :) çok komik olmuş . Sanki diğer markalar Fransız bir tek vw almanCevap alman:) ben senin bahsettiğin şeylere 88 yılında otomobil dergileri okuyarak başladım. Mercedes'in alman mühendisi daha geniş nihai ürün bütçesiyle vwnin alman mühendisi kadar iş çıkaramamış. Helal olsun vw mühendislerine...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: boraycanYazdığımdan bunu mu anladın? Bizim markamız varı nerden anladın? Türkçe??? Sıfır golf 7 aldım kullandım. Kötü araba değildi ama sizin abarttığınız kadar da iyi değildi. Sizin ki golf veya vw olayından çıkmış. Bu iş bir 50-60 sene daha devam ederse Ortadoğu'dan yeni bir din daha doğar diye düşünmeye başladım. O dinin peygamberi bu forumdan çıkar heralde. Almanlar vw markasıyla sizin kadar övünmüyor.
Sana birşeyler yazıyorum ama ayıptır sorması yaş kaç ne iş yapıyorsun? Klavye dışında kaç araba alıp sattın?
Alıntıları GösterYazdıgımdan bunumu anladın dıyecene, ben ne yazdımda bu adam bunu anladın dıyeceksın.
Öyle bir yazmışsınki,sanki bizde ne markalar varsa biz almıyoruz. Olsada alsak. Varmı ? Şu anda yok.
Ne iş yaptığımı ve yaşımı sormuşsun ? Ne alaka ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: pbmaxYazdıgımdan bunumu anladın dıyecene, ben ne yazdımda bu adam bunu anladın dıyeceksın.
Öyle bir yazmışsınki,sanki bizde ne markalar varsa biz almıyoruz. Olsada alsak. Varmı ? Şu anda yok.
Ne iş yaptığımı ve yaşımı sormuşsun ? Ne alaka ?
Alıntıları GösterDaha okuduğunu anlamıyorsun gidip otomobil forumunda millete ayar vermeye çalışıyorsun? Tek cevap bizde marka vardı da almadık mı? Aklınca demagoji yapıyorsun liseli ergenler gibi. Ya yazdıklarımı doğru anladın işine gelmedi saptırmaya çalışıyorsun yada anlamadın ciddi ciddi bu şekilde cevap veriyorsun. 2. Seçenek geçerliyse geçmiş olsun zaten. Bu yazımı okuyan diğer arkadaşlara tavsiyem cevap verdiğim rumuza dikkat edin ve yazdıklarını ona göre okuyun.
Evet iki önceki yazdıklarıma cevabın?
-
-
Bunu hala anlamayıp otomobil bölümünü takip eden çocuklar var . -
quote:
Orijinalden alıntı: daswagen
Çok doğru söylüyorsunuz. İşte kanıtlarından biride burada ;
Testte kullanılan Golf’ün en baz paketi, baz paketi bile buradan 1. olarak çıkıyor. Ayrıca 7. jenerasyon Golf, dünyada 6.000.000 adet satmıştır.Sahibi olduğum ve 100k km kullandığım golf7 Senin hiç sahibi olmadığını hatta kullanmadığını düşünüyorum. Vw firması senin kendilerinin fanı olduğunu bilse çok sevinirler heralde. Dünya dediğin sanırım Avrupa ile araba satmak için 10 yıl garanti ve türlü imtiyazlar verdikleri çin olmalı:)
Ayrıca o testte golf iyi demiyor. Fiyat fayda anlamında daha iyi diyor gibi geldi bana...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 12 Mayıs 2021; 17:33:28 >
-
Golf hemen hemen bütün incelemelerde fiyat/fayda anlamında testin birincisi olmuştur ( ülkemizdeki saçma vergi sistemini hariç tutuyorum). Ayrıca gerek araçlarının hissettirdiği ( dikkat kalitesi demiyorum) gerekse satış ve servis hizmetlerinin kalitesine göre de kullanıcılara yine f/p olarak premium segment araç kullanma hissini en iyi hissettiren markadır. Bunu ben değil bizatihi sektörde rakip markaların tepe yöneticisi kişilerin ifadeleridir ve hedef olarak ta birçok marka kendine VW seçmiştir.
VW araçlarının kalite ve güvenilirlik anlamında ısrarla düzeltmediği eksiklikler hala var, DSG gibi. Fakat bu araçlarının kötü olduğu, premium olmasa bile ona en yakın hizmeti sunamadığı anlamına gelmiyor.
Premium "daha iyi" "daha üstün" olsa da aslında müşterilerine hissettirdiği duygu ile sahip olunan bir ünvandır. Örneğin ne 1 trilyona satılan Toureg aldığınız için premium araç almış olursunuz ne de BMW 1.16 benzinli aracı aldığınız da ben premium segment araç aldım diyebilirsiniz. Günümüzde premium kavramı eskiden olduğundan aslında baya bir farklı olarak kullanılıyor. Eskiden premium bir markanın "halk otomobili" veya "halk otomobili motorlu" versiyonunu üretmesi düşünülemezdi bile.
-
Tamam inandikquote:
Orijinalden alıntı: tenekekutuHayallerini yıkmak istemem ama değil çalışma, hayatımda bir tane Hondan bile olmadı
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: boraycanDaha okuduğunu anlamıyorsun gidip otomobil forumunda millete ayar vermeye çalışıyorsun? Tek cevap bizde marka vardı da almadık mı? Aklınca demagoji yapıyorsun liseli ergenler gibi. Ya yazdıklarımı doğru anladın işine gelmedi saptırmaya çalışıyorsun yada anlamadın ciddi ciddi bu şekilde cevap veriyorsun. 2. Seçenek geçerliyse geçmiş olsun zaten. Bu yazımı okuyan diğer arkadaşlara tavsiyem cevap verdiğim rumuza dikkat edin ve yazdıklarını ona göre okuyun.
Evet iki önceki yazdıklarıma cevabın?
Alıntıları GösterGayette güzel anlaşılıyor.. hiç ters algı yapma.
Başkalarının mallarını övüyorsun diyorsun. Bizdede olsa bizde bizim malımızı övsek bizde kendi markamızın milliyetçiliğini yapsak diyoruz. Derdin ne senin ?
Adam gibi yazıyoruz şuraya. Yok almanlar sizden milliyetçi değiller falan. Kaç defa gittin almanyaya ? Ben yıllarımı gurbette geçirdim. Sana onların milliyetçiliğini göstersem ağzın açık kalır. Bizdeki milliyetçilik değil dersin. Kalkmış yabancı ülkeleri çok iyi biliyormuş gibi internette okudugu herşeyi gercek sanan birisin. Yaşadınmı yıllarını verdinmi oralarda ??
Yok rumuza bak yok yaşa bak yok işe bak. Çok meraklısın bakıyorumda ? Senin rumuzda pek iç açıcı değil ??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pbmax -- 12 Mayıs 2021; 18:18:9 >
-
Focus çok yakışıklı duruyor yalnız hele o mavi rengi ile bittim
-
Katılmiyorum. Bmw1 aldığında da gayet premium bir otomobil almış olur.quote:
Orijinalden alıntı: tenekekutuGolf hemen hemen bütün incelemelerde fiyat/fayda anlamında testin birincisi olmuştur ( ülkemizdeki saçma vergi sistemini hariç tutuyorum). Ayrıca gerek araçlarının hissettirdiği ( dikkat kalitesi demiyorum) gerekse satış ve servis hizmetlerinin kalitesine göre de kullanıcılara yine f/p olarak premium segment araç kullanma hissini en iyi hissettiren markadır. Bunu ben değil bizatihi sektörde rakip markaların tepe yöneticisi kişilerin ifadeleridir ve hedef olarak ta birçok marka kendine VW seçmiştir.
VW araçlarının kalite ve güvenilirlik anlamında ısrarla düzeltmediği eksiklikler hala var, DSG gibi. Fakat bu araçlarının kötü olduğu, premium olmasa bile ona en yakın hizmeti sunamadığı anlamına gelmiyor.
Premium "daha iyi" "daha üstün" olsa da aslında müşterilerine hissettirdiği duygu ile sahip olunan bir ünvandır. Örneğin ne 1 trilyona satılan Toureg aldığınız için premium araç almış olursunuz ne de BMW 1.16 benzinli aracı aldığınız da ben premium segment araç aldım diyebilirsiniz. Günümüzde premium kavramı eskiden olduğundan aslında baya bir farklı olarak kullanılıyor. Eskiden premium bir markanın "halk otomobili" veya "halk otomobili motorlu" versiyonunu üretmesi düşünülemezdi bile.
Bir otomobilin/markanin premium olup olmadığı, sadece salt olarak sözkonusu otomobilin nitelikleriyle alakali değildir. O firmanin showroom kalitesinden personelindeki sosyokültürel seviyeye, ikramlarindaki kahvenin kalitesinden tabelasindaki yazi fontuna, arabalarindaki ikaz sesinin tonundan reklamlarindaki sofistike yaratıcılığına, tuvaletlerinde kullandığı kağıt havlunun kalitesinden faturayi takdim ederlerken kullandiklari evrak zarfının tasarımına kadar kadar daha saymadığım onlarca etmen barindiran bir olgudur bu. Kısaca Bmw7 de alsan, bmw1 de alsan hizmet aldığın firma aynı premium firmadir, değişmez.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: pbmaxGayette güzel anlaşılıyor.. hiç ters algı yapma.
Başkalarının mallarını övüyorsun diyorsun. Bizdede olsa bizde bizim malımızı övsek bizde kendi markamızın milliyetçiliğini yapsak diyoruz. Derdin ne senin ?
Adam gibi yazıyoruz şuraya. Yok almanlar sizden milliyetçi değiller falan. Kaç defa gittin almanyaya ? Ben yıllarımı gurbette geçirdim. Sana onların milliyetçiliğini göstersem ağzın açık kalır. Bizdeki milliyetçilik değil dersin. Kalkmış yabancı ülkeleri çok iyi biliyormuş gibi internette okudugu herşeyi gercek sanan birisin. Yaşadınmı yıllarını verdinmi oralarda ??
Yok rumuza bak yok yaşa bak yok işe bak. Çok meraklısın bakıyorumda ? Senin rumuzda pek iç açıcı değil ??
Alıntıları GösterAnlamamış şimdi durumu farketti sıvama yapıyor:) ben zaten baştan beri adamlar milliyetçi kıta Avrupası dışından gelenlerin şansı yok ama siz onları da geçmişsiniz kraldan çok kralcısınız diyorum:) yok! Anlamıyor...
Ömrü Avrupa'da geçmiş:) sence buna bu forumda inanan var mıdır? Hem geçse nolacak? Babamın amcası 50 sene Türk mahallesinde tek kelime Almanca bilmeden yaşadı:) Türkiye'de kesin dönüş yapmış aile çok belki forumda da vardır...
-
Katılmayabilirsin tabi 116i alıp sonuçta ülkemizde ben premium araca biniyorum diye tepeden bakan binlerce insan var. Lakin şu bana katılmadığın konuların hiçbirisinde tam ne dediğimi okumuyorsun gereksiz bir tartışma konusu oluyor.
Zaten günümüzde hissettirdiği diyorum, birisi çıkar 116i adım premium aldım der, diğeri çıkar hayır değil ben böyle hissetmiyorum der. Fakat geçmişte böyle bu böyle değildi. Hangi BMW modelini alırsan al, premium araçlar halk otomobillerinin üstünde olurdu. Yoksa Toyota Aygo'dan devşirilmiş Aston Martin Cygnet o kadar para veren adama altın bardakta kahvede sunarlar kırmızı halı ile de karşılarlar.
-
Sen bmw1, premium otomobil nitelikleri taşımıyor demeye getirdiğin için oyle bir cevap yazdim.
Eskiyi boşver gecmis gecmiste kaldi artik... Artık çoğu lüks firma sürüm ve adet yapma amaçlı ürün gamlarını aşağı yönlü genişletmeye başladı. Ha hata mi? felsefi açıdan hata. Ama iktisadi açıdan değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: boraycanAnlamamış şimdi durumu farketti sıvama yapıyor:) ben zaten baştan beri adamlar milliyetçi kıta Avrupası dışından gelenlerin şansı yok ama siz onları da geçmişsiniz kraldan çok kralcısınız diyorum:) yok! Anlamıyor...
Ömrü Avrupa'da geçmiş:) sence buna bu forumda inanan var mıdır? Hem geçse nolacak? Babamın amcası 50 sene Türk mahallesinde tek kelime Almanca bilmeden yaşadı:) Türkiye'de kesin dönüş yapmış aile çok belki forumda da vardır...
Alıntıları GösterBenim hayatım bu forumdan ibaret değil. Belliki senin hayatın bu forumdan ibaret. Bana kimin inanıp kimin inanmadığı umrumda değil. Ki ben zaten insanlar yazdıgıma inansınlar diyede yazmıyorum. Seni muhatap aldım sana yazdım. Ama fazla geldi. Ağır geldi.
-
Hocam seni bilen biliyor, merak etme. Ayrıca ben o üyeye tenezzül edip cevap vermedim, işte tam da bu yüzden. -
Sen haklıymışsın.. boşverdim zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır 1, serisi değil 116 gibi halk otomobillerine rakip çıkartılmış versiyonlardan bahsediyorum. Bunlar bazılarına göre hala premium iken bazısı için değil benim için değil örneğin ( mekana verdiğimiz paradan veya aldığımız hizmetten bahsetmiyorum araç değil). 1 serisi olarak tamamen yanlış anlaşılmayayım diye direk 116 yani motoruna kadar yazdım hatta dizel ile karışmasın diye benzinli diye de belirttim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: pbmaxBenim hayatım bu forumdan ibaret değil. Belliki senin hayatın bu forumdan ibaret. Bana kimin inanıp kimin inanmadığı umrumda değil. Ki ben zaten insanlar yazdıgıma inansınlar diyede yazmıyorum. Seni muhatap aldım sana yazdım. Ama fazla geldi. Ağır geldi.
Alıntıları GösterCevap veremeyip konuyu farklı yönlere taşıma gayretin takdire şayan:) artık kendisini nerede görüyorsa muhatap alıp yazmış:) haklısın yukarı bakarken boyun tutulur.
Bu forumda yıllardır esip gürlüyorsunuz. İnsanlar size bulaşmak istemediği için rahat rahat milleti manipüle ediyorsunuz. İnsanlar buraya kişisel deneyimlerini falan yazıp kafasındaki sorulara cevap bulmaya çalışıyor. Sen ve senin tayfanın içi boş vw güzellemelerinden insanlar bıktı. Senin gibiler yüzünden gerçekten vw seven okuyunca irite etmeyen insanlar forumu bıraktı.
Cevap bile veremiyor devamlı kaçıyorsun. Hayatı forumdan ibaret değilmiş:) bu kaçıncı rumuzun? Sen yine iyi dirayetli çıktın daswagen cevap bile veremiyor. Onun yancısı var bir tane Erdemir bilmem alıntı yapamadan aklınca laf sokuyur:) merak etme artık sizinle uğraşmayacagım. Amacım durumun sandığınız gibi olmadığını anlamanızdı ama siz buna çok uzaksınız. "Fazla geldi ağır geldi" bu cümleden yaşının kaç olduğu çok açık...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 12 Mayıs 2021; 19:57:54 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X