Şimdi Ara

.:: KME Sıralı Otogaz Sistemleri Hakkında.:: (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
813
Cevap
4
Favori
158.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2000 model 1.4 Palio EL aracıma Romano marka lpg kit takıldı. takıldıktan hemen sonra 32 lt gaz aldım ve 200km sonra gaz bitti. yani 100 km'de 16 lt gaz yaktı ki bu hiç de normal bir değer değil. İkinci defa aldığımda 32 lt gaz 207 km'de bitti. taktırdığım yere sorduğumda, ilk 1000km'de bu değerlerin normale döneceğini söylediler ama bana sanki bir sorun varmış gibi geliyor.

16lt/100km çok abartı değil mi? Ayar yapılması gerekmez mi?
    Not: Araca lpg takılmadan 2 gün önce 75bin bakımından çıkmıştı, yani tüm filtreler+yağ+bujiler değişti.
  • gerçekten çok fazla ben 30 ytl lik gazla 200 km yapıyorum şehir içi sen iyi bir ayar yaptır man gerekli sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cholonya

Selamlar,
    2000 model 1.4 Palio EL aracıma Romano marka lpg kit takıldı. takıldıktan hemen sonra 32 lt gaz aldım ve 200km sonra gaz bitti. yani 100 km'de 16 lt gaz yaktı ki bu hiç de normal bir değer değil. İkinci defa aldığımda 32 lt gaz 207 km'de bitti. taktırdığım yere sorduğumda, ilk 1000km'de bu değerlerin normale döneceğini söylediler ama bana sanki bir sorun varmış gibi geliyor.

16lt/100km çok abartı değil mi? Ayar yapılması gerekmez mi?
    Not: Araca lpg takılmadan 2 gün önce 75bin bakımından çıkmıştı, yani tüm filtreler+yağ+bujiler değişti.

Böyle bir şey sanırım çok da doğru değil. Benim arabam gaz takıldığı gün ne yaktıysa şimdi de onu yakıyor. En küçük bir değişme yok(ben hissetmiyorum) İlk günden beri sürekli ölçüyorum. 100 km de senin yaktığının yarısının bile altında yakıyorum.

• Bugün 1000 km bakımını yaptırmak için KME Taktırdığım servise gittim binbir naz ile bakım yaptılar.Önemli olan kiti takmak değil satış sonrası hizmet daha önemlidir.İlk sistemi taktırmaya gittiğimde bir sürü dil dökmüşlerdi.Şimdi ise nerdeyse yüzüme bakmadılar.
  • arkadaşlar herkese selamlar...
    bende bi on gün kadar önce kme sıralı lpg sistemi taktırdım şimdilik bi sorun yok gibi yalnız kafama takılan bir konu var görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.yakıt konusuyla alakalı bir konu.montaj yapıldıktan sonra depoyu doldurdum tam 27.5 litre gaz aldı gazın litresi 1.79 49.5 ytl tuttu. (normal şartlar altında alması gereken litre ) arkadaşlar şehir içinde 100 km yol yaptım. öncelikle şunu belirtmek isterim sadece sabahları ilk çalıştırdığımda araç yaklaşık 700 800 metre benzinde çalışıyo daha sonra lpg geçiş yapıyo soırunsuz olarak.gün içinde daha sonraki çalıştırmalarımda araba neredeyse hemen lpg ye geçiş yapıyor.ben bu yüz km nin hemen hemen 30 km sine yakın bi kısmını ortalama 100 km/h hızla yaptım geri kalan yaklaşık 70 km şehir içinde yaptım ve bu gün 100 km yaptıktan sonra lpg almaya gittim aynı benzinlikten ve aynı pompadan lpg aldım ve çok şaşırdım sadece 3.64 lt lpg aldı araç!!!!!!!!para olarakta 6.51 ytl ödedim ve ben buna bi anlam veremedim bi yanlışlıkmı var yoksa bu kadar az yakması mümkün olabilirmi inşallah az yakıyordur ama dediğim gibi bi yanlışlık mı var yoksa bu araş bu kadar az yakabilirmi acaba anlayamadım bu konuda görüşleri olacak arkadaşlar olursa sevinirim şimdiden teşekkürler herkese kazasız hayırlı sürüşler dilerim saygılar....

• quote:

Orjinalden alıntı: nymhepa

arkadaşlar herkese selamlar...
    bende bi on gün kadar önce kme sıralı lpg sistemi taktırdım şimdilik bi sorun yok gibi yalnız kafama takılan bir konu var görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.yakıt konusuyla alakalı bir konu.montaj yapıldıktan sonra depoyu doldurdum tam 27.5 litre gaz aldı gazın litresi 1.79 49.5 ytl tuttu. (normal şartlar altında alması gereken litre ) arkadaşlar şehir içinde 100 km yol yaptım. öncelikle şunu belirtmek isterim sadece sabahları ilk çalıştırdığımda araç yaklaşık 700 800 metre benzinde çalışıyo daha sonra lpg geçiş yapıyo soırunsuz olarak.gün içinde daha sonraki çalıştırmalarımda araba neredeyse hemen lpg ye geçiş yapıyor.ben bu yüz km nin hemen hemen 30 km sine yakın bi kısmını ortalama 100 km/h hızla yaptım geri kalan yaklaşık 70 km şehir içinde yaptım ve bu gün 100 km yaptıktan sonra lpg almaya gittim aynı benzinlikten ve aynı pompadan lpg aldım ve çok şaşırdım sadece 3.64 lt lpg aldı araç!!!!!!!!para olarakta 6.51 ytl ödedim ve ben buna bi anlam veremedim bi yanlışlıkmı var yoksa bu kadar az yakması mümkün olabilirmi inşallah az yakıyordur ama dediğim gibi bi yanlışlık mı var yoksa bu araş bu kadar az yakabilirmi acaba anlayamadım bu konuda görüşleri olacak arkadaşlar olursa sevinirim şimdiden teşekkürler herkese kazasız hayırlı sürüşler dilerim saygılar....

Öncelikle hayırlı olsun. Aynı pompadan da alsanız bu şekilde net ölçüm yapamazsınız. Net ölçüm yapmak için doldurup bitene kadar kullanmak lazım. Tam net ölçüm ancak bu şekilde mümkün. Sizin ölçtüğünüz şekilde de ancak defalarca ölçüm yaparak bi ortalama değer yakalayabilirsiniz. Uzun yolda, araba boş iken, motor zorlanmamak şartıyla yüksek vites-düşük devir kullanımla 100 km'de 4 litre gibi bi değer yakalanabilir ama şehir içi mümkün değil.

• 2 ay önce mersinde takdırdım. aracım 1.25 ford fiesta. arıza lambam bir türlü sönmedi. aynı model araca takıldı (aynı yerde aynı marka) ama onda yanmadı lamba. bana söylenen gel bekle dediler o araçta yanmazsa kefiliz düzeltiriz denildi ama sonuç nafile. onda yanmadı tabi bana verilen sözün şekli değişti ve beni suçladılar.
    araçta daha önce yanmadığı ne malum dediler! ondan sonra beyni değiştiler yine yandı. yanlız beyne giden kablo sökülünce ışık anında sönüyor. bence sorun sistemde ama makinaya bağladık araç arıza gostermıyor.
    sonuç olarak ağbi sana ne zararı var diyip her gittiğimde postalıyorlar. sizce ne yapabilirim?
    şimdiden teşekkürler
  • Selamlar Arkadaşlar,

Öncelikle Komodor'dan özel mesaj ile bize telefon numarası bırakmasını rica ediyoruz. Konu hassas konu olunca burada üçüncü kişiler hakkında konuşmak yanlış olur. Lütfen bize telefon numaralrınız bırakınız..Sizinle direk irtibata geçmek isteriz.Daha sonra gelişmeleri gönül rahatlığı ile dostlarımız ile paylaşabilirsiniz.

Sn.Kashmere..Sorun sistemde demek çok iddalı ve haksız bir cümle olur.Konu ile ilgili gerekli yerlerle görüşüyorum en geç yarın detaylı cevabı yazacağım.

Montajcı dostumuzun değerli düşüncelerinden dolayı kendilerine ve bütün kozan otogaz çalışanlarına saygılarımızı gönderiyoruz.

Herkese bütün LPG dostlarına saygılar selamlar..
  • sn.KME cevabınızı bekliyorum.
  • Selamlar,

Öncelikle verdiğiniz açıklama doğrultusunda bayimiz ile görüştük ve aracınızı Ford Serviste arıza test cihazına sokmuşlar ve aracınızın klimasında oluşan bir arıza sebebiyle aracınızda arıza lambası yanmaktaymış.

Yanlış anlaşılmalara sebep olmamak için sizlerden telefon numaranızı rica ediyoruz. Sizinle direk irtibata geçmemiz daha doğru olur. Çünkü sizin verdiğiniz tanım doğrultusunda (Ford Fiesta 1,26 Mersinde taktırılmış vs) bayimizle görüşüldü. Belki siz değil aynı özelliklere sahip kişinin arabası hakkında görüşmüş olabiliriz. (düşük bir ihtimalde olsa ihtimaller üzerinden konuşmamamız gerektiği düşüncesindeyim)

Bu sebeplerden dolayı lütfen bize direk telefon numaranızı en kısa zamanda özel mesajdan veya ali@akel.com.tr adresine göndermenizi rica ediyoruz.

Saygılarımızla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KME -- 27 Mart 2008; 18:04:31 >

• Sayın KME ilginiz için teşekkürler gördüğüm kadarı ile müşteri memnuniyeti konusunda hassas yaklaşımınız var,formu aracıma lpg dönüşümü yaptırmak istediğimden bu güne(yaklaşık 3 ay)kadar takip etmekte idim ve sonunda yetkili bir servisinizde işlem gerçekleştirildi.Rabb'ime şükürler olsun ki bir şikayetim yok...Lpg dönüşümü yaptırmak isteyen arkadaşlar ön yargılardan kurtulup isteğinizi hayata geçirin...
    Sayın KME bir sorum olacak; kitin içerisinden sadece Rail tipi enjektörler çıkmıyor galiba,duruma göre matrix tipi enjektörlerde çıkıyor mu?Kitin içerisindeki enjektör seçimini müşterimi uygulayıcı firmamı belirlemekte?
    Teşekkürler....
  • quote:

Orjinalden alıntı: sufim

Sayın KME ilginiz için teşekkürler gördüğüm kadarı ile müşteri memnuniyeti konusunda hassas yaklaşımınız var,formu aracıma lpg dönüşümü yaptırmak istediğimden bu güne(yaklaşık 3 ay)kadar takip etmekte idim ve sonunda yetkili bir servisinizde işlem gerçekleştirildi.Rabb'ime şükürler olsun ki bir şikayetim yok...Lpg dönüşümü yaptırmak isteyen arkadaşlar ön yargılardan kurtulup isteğinizi hayata geçirin...
    Sayın KME bir sorum olacak; kitin içerisinden sadece Rail tipi enjektörler çıkmıyor galiba,duruma göre matrix tipi enjektörlerde çıkıyor mu?Kitin içerisindeki enjektör seçimini müşterimi uygulayıcı firmamı belirlemekte?
    Teşekkürler....

Benim arabada LPG takıldığı zamanlarda yaşadığım bir problemin LPG kitiyle ilgili olduğunu sanıp Rail enjektörlerin yerine Matrix enjektör taktırmıştım. Matrix galiba 50 Euro daha pahalı idi. Sanırım enjektör seçimi müşteriye ait. Tabii 50 Euro fazladan ödemek kaydıyla...

• quote:

Orjinalden alıntı: rehber17

quote:

Orjinalden alıntı: sufim

Sayın KME ilginiz için teşekkürler gördüğüm kadarı ile müşteri memnuniyeti konusunda hassas yaklaşımınız var,formu aracıma lpg dönüşümü yaptırmak istediğimden bu güne(yaklaşık 3 ay)kadar takip etmekte idim ve sonunda yetkili bir servisinizde işlem gerçekleştirildi.Rabb'ime şükürler olsun ki bir şikayetim yok...Lpg dönüşümü yaptırmak isteyen arkadaşlar ön yargılardan kurtulup isteğinizi hayata geçirin...
    Teşekkürler....

Benim arabada LPG takıldığı zamanlarda yaşadığım bir problemin LPG kitiyle ilgili olduğunu sanıp Rail enjektörlerin yerine Matrix enjektör taktırmıştım. Matrix galiba 50 Euro daha pahalı idi. Sanırım enjektör seçimi müşteriye ait. Tabii 50 Euro fazladan ödemek kaydıyla...

Teşekkürler,sorunun giderildimi enjektör değişimi ile?

• Teşekkürler,sorunun giderildimi enjektör değişimi ile?

Benim sorunumun LPG ile ilgili olmadığı,benden önceki sahibinin araca hararet yaptırması nedeniyle 2.ve 3. silindirler arasından contayı yaktığı sonradan anlaşıldı. İşin ilginç tarafı LPG takıldığı zamanla, sorunun başladığı zamanın çakışması. Ben enjektörleri gereksiz yere değişmiş oldum ama madem ki matrix daha kaliteliymiş, o halde önemli değil.
  • Benim e mail adresime saldırı yapılıyor.Böyle alçaklıklara tevessül edenler çıkıyor.
  • NORMALE DÖNDÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komador -- 8 Mayıs 2008; 21:20:43 >
  • KME KİTİ HAKKINDA
    1999 model nissan primera special model aracım var ve lpg taktırmayı düşünüyorum
    bir iki marka arasında kararsız kaldım
    KME sıralı kiti bu model araçlarda herhangi bir uyum problemi yaşatırmı diye tereddütlerim var belki kitten kaynaklanmasa bile ustadan olabilirmi diye düşünmüyor değilim çünkü ben Çorum da bulunuyorum ve aynı model araçtan ben üçten fazla görmedim ve aynı model araca daha önce hiçbir ustanın lpg kiti taktığını düşünmüyorum
    ben ilk olmaktan korkuyorum ve montaj hatasıyla karşılaşmak istemiyorum
    açıkçası Çorumda güvenebileceğim bir usta ve bayiniz varmı
    birde bayilerinizde arac montaj hatalarına karşı sigortalanıyormu
    cevaplarsanız memnun olurum
  • 2001 model pejo 206 1.6ma bende KME marka tup taktırmayı dusunuyorum ama bi yandanda uyum sorunu yasarmıyım diye endiselerım var bu konuda herkes farklı bisi soluyo bazıları fransız arabalarında hertupun duzgun calısmadıgını felan solemısler benm sorum kme ye daha once hıc 206ya tup taktınızmı ve nası verim aldınız bide 1200 ytl fiyat verdiler sizce uygunmudur ayrıca ankrada montaj ıslerını guvenılır sekılde yapacak bı servıs onerebılırmısnız saygılarımla...
  • sayın renegade dostum biz malatyada bu kme sıralı gazın montajını yapıyoruz ve şimdiye kadar bi sorun yaşamadık inşallah sizlerde yaşamazsınız ve şunu rahatlıkla söyleyebilirimki kme nin uyum sağlamayacağı bir araç da olacağını sanmıyorum eksi 23 arkadaşım bence sizde içiniz rahat bi şekilde aracınıza kme yi montaj ettiriniz ve şunu bilinki biz tüm müşterilerimize gönül rahatlığı ile kme sıralı otogazı tavsiye ediyoruz ve montajını yapıyoruz herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum saygılarımla
  • evt serdar ustaya katılıyorum bende kendim KME kitini kullanıyorum. önemli olan güzel bi montaj dır.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.