Şimdi Ara

.:: KME Sıralı Otogaz Sistemleri Hakkında.:: (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
813
Cevap
4
Favori
158.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla size guvenıorum yarın arabayı bırakacam ustaya ıns basımıza bı ıs almayız zaten zar zor arabayı aldık tup ısınden sıkıntı cıkarsa pek hos olmayacak ama duzgunde calısırsa en ıyısı olcak artık bundan sonrası risk ama nabalım ılgılenen herkese cok tesekkurler
  • güveniniz için tşk ederim sayın renagede arkadaşım inşallah bi sorun yaşamazsınız kazassız belasız aracınızı hep mutlu günlerde kullanma dileklerimi sunuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: boomerang1972

Arkadaşlar bende bir proplemimi yazmak istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse sevinirim. Bende 98 model 1.8 motor otomatik vites Hyundai Elantra var 113.000 km de 105.000 km de sıralı sistem lpg taktırdım İlk önce fema taktırmıştım randuman alamadım sonra 7. ayda KME marka ile değiştirdim fema takılı iken ki enjektör memeleri aynen kullanıldı. Uzun zamandır aracı kullanıyorum ama sanki hiç tasarruf edemiyorum gibime geliyor. Lpg montajı yapmadan önce (bu arada aracı 8 aralık 2006 da satın aldım. Nisan 2007 de lpg taktırdım) yaptığım testlerde şehir içinde 100 km. de 15 litre, uzun yolda sabit 80-90 km de hızda gidersem 100 km de 6- 6,5 lt benzin tükettiğimi hesapladım. bu hesabı yaparken depoyu full leyip tekrar aynı benzinlik ve pompadan fulleyerek hesapladım. bu şekilde çok test yaptım ortalama aynı değerleri buldum. şehir içi kullanımlarda çok kısa mesafelerde ve çok dur kalk yaparak kullandığım için 15 lt yakıyorum? iş ile ev arası 2km. ve günde hafta içi her gün genelde 6 km yol yapıyorum en fazla. ve günde bu 6 km. de 7 kere marşa basıyorum. Neyse asıl konuya geleyim Lpg taktırdıktan sonra yaptığım ölçümlerde uzun yolda 100 km.de 10-11 litre lpg, aynı kullanım tarzıyla şehir içi 100 km. de 18 lt Lpg ve 3-3,5 lt benzin harcadığımı tesbit ettim. bu değerlerde her defasında aynı çıkıyor kaç kere gaz ayarına gittim bilgisayara bağlıyorlar bir sorun yok diyorlar. arabanın gidişinde,çekişinde,gaz ve benzin geçişlerinde bir proplem yok.ama yakıt tasarrufuda yok uzun yolda fiyat olarak hesaplarsak benzinde kilometrede 200 ykr. gazdada 170-180 ykr yakıyor(6-6,5 lt benzin, 10-11 lt gaz. Lpg litre:1,740 . benzin litre:3.05) şehir içinde benzinde 15 lt karşılığı km de 450 ykr, gazdada 100 km de 30 ytl lik gaz 10 ytl likte benzin tüketiyorum buda km ye 400 ykr yapıyor. Durum bu Acaba benim sorunum ne olabilir? bir fikri olan varmı? birde bu sıralı sistem montajını yaparken lpg enjektör memelerini matkap ile açmışlardı o yüzden silindirlere fazla Lpg giriyor olabilirmi? Ayrıca bujilerim yeni ama arasıra kontrol ediyorum buji çevrelerinde kurum isi çok oluyor eksoz çıkışında kurum çok oluyor eksozu siliyorum 1 ay içerinde tekrar kurum oluyor. Normalde lpg nin kurum yapmaması gerekmiyormu? Acaba silindirlere fazla yakıt girdiği için mi kurum oluşuyor? Aracım servis bakımlı Ateşlemede veya herhangi bir yerinde bir proplem yok? Size her şeyi anlattım yardımcı olabilecek kimse varsa şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.

• Sayın kme yetkilileri

5 ay önce Kia Sephia 97 model 1.5 16v oto.vites kme marka sıralı sistem lpg taktırdım. ilk depo da 400ykr yaktı arkadaşlara gittim tekrar ayar yaptılar 240ykr düştü sonra merter e gönderdiler orada ki arkadaş normal olduğunu söyledi. ve benzinde ölçmemi söyledi bende benzinde ölçtüm 166-170ykr değerlerine ulaştım(80-90-100km hızlarda) arkadaşlara bunu söylediğimde inanmadılar senin araban en az 350-400ykr yakar azyakıyorsa niye taktırdın gibi ifadeler kullandılar (merter deki arkadaşlar). sonra rami deki ana bayi ye yönlendirdiler oradaki usta enjektor memelerinin yanlış takıldığını söyledi ve değiştirdi, ve montajın hatalı yapıldığını söyledi.(aracın üzerin normal sistem lpg vardı. sökülüp bir hafta benzinde kullanıldıktan sonra takılması gerekiyormuş.) rami deki usta düzelmez ise uğraşamam git söktür dedi. ne yapmam gerekiyor daha masraf yapmam mı gerekiyor. 5 ayda 5000 km yaptım. hic gereksiz yere lütfen ilgilenirmisiniz.

not: 10 ytl gaz 5,56 lt le şehir içi 45 km ( 1,800) ( km de 0,222)
    10 ytl gaz 5,55 lt le şehir dışı 80-90-100 km hızla 57 km(1,800) ( km de 0,1754)
    15 ytl benzin 4,5 lt şehir dışı 80-90-100-120 km hızla 100km (3,380) ( km de 0,150)
    5 ytl benzin 1,521 lt şehir içi normal trafik otalama 10-30-40-50-60-80-100 km hzlarda 30 km (3,280)( km de 0,166)
    20 ylt benzin x lt şehir dışı 100-120-130-140-160 km hızla 100 km ( km de 0,200)

bunlar benim bulduğum veriler doğru da olabilir hatalıda

• quote:

Orjinalden alıntı: atak11

Sayın kme yetkilileri

5 ay önce Kia Sephia 97 model 1.5 16v oto.vites kme marka sıralı sistem lpg taktırdım. ilk depo da 400ykr yaktı arkadaşlara gittim tekrar ayar yaptılar 240ykr düştü sonra merter e gönderdiler orada ki arkadaş normal olduğunu söyledi. ve benzinde ölçmemi söyledi bende benzinde ölçtüm 166-170ykr değerlerine ulaştım(80-90-100km hızlarda) arkadaşlara bunu söylediğimde inanmadılar senin araban en az 350-400ykr yakar azyakıyorsa niye taktırdın gibi ifadeler kullandılar (merter deki arkadaşlar). sonra rami deki ana bayi ye yönlendirdiler oradaki usta enjektor memelerinin yanlış takıldığını söyledi ve değiştirdi, ve montajın hatalı yapıldığını söyledi.(aracın üzerin normal sistem lpg vardı. sökülüp bir hafta benzinde kullanıldıktan sonra takılması gerekiyormuş.) rami deki usta düzelmez ise uğraşamam git söktür dedi. ne yapmam gerekiyor daha masraf yapmam mı gerekiyor. 5 ayda 5000 km yaptım. hic gereksiz yere lütfen ilgilenirmisiniz.

not: 10 ytl gaz 5,56 lt le şehir içi 45 km ( 1,800) ( km de 0,222)
    10 ytl gaz 5,55 lt le şehir dışı 80-90-100 km hızla 57 km(1,800) ( km de 0,1754)
    15 ytl benzin 4,5 lt şehir dışı 80-90-100-120 km hızla 100km (3,380) ( km de 0,150)
    5 ytl benzin 1,521 lt şehir içi normal trafik otalama 10-30-40-50-60-80-100 km hzlarda 30 km (3,280)( km de 0,166)
    20 ylt benzin x lt şehir dışı 100-120-130-140-160 km hızla 100 km ( km de 0,200)

bunlar benim bulduğum veriler doğru da olabilir hatalıda

Sayin atak11,

İlginiz için teşekkür ederiz fakat açıklamalarınızdan çok fazla bir bilgi sahibi olabilmek imkansız. Sebebi ise KİA Sephia 97 model araca Sıralı takılması beni düşündürdü.Ayrıca LPGdeyken 240 Ykr yakıyordu,benzinde 166Ykr yaktığını belirtmişsiniz. Böylesine bir sorunla ilk kez karşılaştığımı ayrıca belirtmek isterim. Çünkü bu söylediğiniz neredeyse imkansıza yakın.
    Yazınızın devamında ise normal sistem var demissiniz. Fakat KME 'nin geleneksel tip dediğimiz Karbüratörlü veya Tek Nokta Enjeksiyonlu kitleri üretilmemektedir. Sadece sıralı enjeksiyonlu araçlar için montajı yapılabilmektedir.

Lütfen özel mesaj ile bize telefon numaranızı bırakırsanız aklımızda oluşan bu sorularımıza cevap bulabiliriz.

Saygılarımızla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KME -- 27 Nisan 2008; 2:02:09 >

• Yaklisik 6 ay once opel astra 2000 model aracıma dudullu serviste lpg montajı yaptırdım.Suana kadar herhangi bir problemim yok,arabam benzinle caliştiği gibi ayni duzeyde gazlada calişıyor.10.000 km de bir bakim ayarina gelmem soylendi.Suan aracimin 10.000 km yapmasını bekliyorum.İnşallah bole devam eder.
  • bende yaklaşık bir senedir kullanıyorum.arabam 2000 model ford focus.şehir içi 150 ykrş. şehirlerarası 130 ykrş. yakıyo.
  • merhaba arkadaşlar.bende kme kiti kullanıyorum ve yaklaşık bir yıl oldu.ankara dağ-cey adlı firmaya taktırdım.gerçekten profesyonel çalışıyorlar.herhangi bir problemle karşılaşmadım.gerek yakıt ve gerekse çekişi gayet ii. kme ye bir sorum olacak.cihazı taktırdıktan sonra 1000 km sonra gittim ve bir daha hiç gitmedim.bu arada 15000 km civarında yol yaptım.periyodik olarak belli km lerde sistemi taktırdığım yere ayarı için gitmem gerekir mi?
  • arkadaşlar ben kütahyada ikamet ediyorum. aracım Megane 2000 model 1.6 16v bana KME taktırmamı tavsiye ettiler. fiyat araştırması yaptım 1450 YTL dediler. bu marka kiti kaç liraya takıyorlar.
    bilmiyorum ama bu fiyata belki masraflar dahildir.

konu ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: eksi23

KME KİTİ HAKKINDA
    1999 model nissan primera special model aracım var ve lpg taktırmayı düşünüyorum
    bir iki marka arasında kararsız kaldım
    KME sıralı kiti bu model araçlarda herhangi bir uyum problemi yaşatırmı diye tereddütlerim var belki kitten kaynaklanmasa bile ustadan olabilirmi diye düşünmüyor değilim çünkü ben Çorum da bulunuyorum ve aynı model araçtan ben üçten fazla görmedim ve aynı model araca daha önce hiçbir ustanın lpg kiti taktığını düşünmüyorum
    ben ilk olmaktan korkuyorum ve montaj hatasıyla karşılaşmak istemiyorum
    açıkçası Çorumda güvenebileceğim bir usta ve bayiniz varmı
    birde bayilerinizde arac montaj hatalarına karşı sigortalanıyormu
    cevaplarsanız memnun olurum

Selamlar eksi23,

Endişenizi anlıyorum. Corum'da AKABE Otogaz 0364 2135572. Kendilerine soracağınız herhangi bir sorunuz var ise çekinmeden sorabilirsiniz.

Ayrıca Türkiye genelindeki bütün bayilerimiz içinhttp://www.akel.com.tr/bayilerimiz.php tıklayabilirsiniz.

Saygılarımızla

• quote:

Orjinalden alıntı: cansezerbey

merhaba arkadaşlar.bende kme kiti kullanıyorum ve yaklaşık bir yıl oldu.ankara dağ-cey adlı firmaya taktırdım.gerçekten profesyonel çalışıyorlar.herhangi bir problemle karşılaşmadım.gerek yakıt ve gerekse çekişi gayet ii. kme ye bir sorum olacak.cihazı taktırdıktan sonra 1000 km sonra gittim ve bir daha hiç gitmedim.bu arada 15000 km civarında yol yaptım.periyodik olarak belli km lerde sistemi taktırdığım yere ayarı için gitmem gerekir mi?

Cansezerbey Merhabalar,

Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.Her 10000 km de bir aracınızı bakıma getirmeniz bütün sadece kendi sistemimiz için değil,bütün kullanılan LPG sistemleri için en sağlıklı şey olacaktır.

Saygılarımızla...

• quote:

Orjinalden alıntı: alaiye76

arkadaşlar ben kütahyada ikamet ediyorum. aracım Megane 2000 model 1.6 16v bana KME taktırmamı tavsiye ettiler. fiyat araştırması yaptım 1450 YTL dediler. bu marka kiti kaç liraya takıyorlar.

ben bundan 5-6 ay evvel KME marka sıralı sistem yaptırdım kredi kartına 12 taksit 1.400-ytl kitten memnunum ama bizim burdaki servis çalışanlarından memnun kalmadım.siz umarım memnun kalırsınız.
  • yaklaşık 10 gün kadar önce çorum akabae otogaz da kme sıralı sistem lpg taktırdım ve çok memnunum şimdilik en ufak bir şikayetimde problemimde yok enjektörleri de gayet sessiz sayılır
    teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: alaiye76

arkadaşlar ben kütahyada ikamet ediyorum. aracım Megane 2000 model 1.6 16v bana KME taktırmamı tavsiye ettiler. fiyat araştırması yaptım 1450 YTL dediler. bu marka kiti kaç liraya takıyorlar.

hemşehrim merhaba, ben de kütahyalı bir kme kullanıcısı olarak cevap vermek istedim. :)
    KME'nin distribitörü kahvecioğlu 1250 ytl'ye 12 taksit diye gazete reklamı veriyor.. bu fiyat peşin ödemede daha da düşüyor....
    İstanbulda rekabetten dolayı fiyatlar bir miktar düşmüş olabilir, Kütahya için birşey diyemeyeceğim.. Ama 1450 ytl yüksek gibi geldi bana. saygılarımla, kolay gelsin.
  • Yaklaşık olarak 1 sene önce 2003 model toyota corolla arabamaKAPTAN OTO OTOGAZ - LPG da KME sıralı sistem taktırdım.Yaklaşık olarak 57bin km yaptim ve 10.000 km ayarina ghelemdimArabmada tık yoktu sadece gecen gun aracimda bi tekelme oldu o da enjektorlerin debilerinde bi problem oldugunu solediler.Bide zaten 10.000 km bakımını yapmadığım için bole seylerin normal olduğunu soledilerKMEgercekten cok iyi bi marka...Ben müşteri hizmetlerindende memnun kaldım.Her açıdan iyi bir marka.Piyasada uyugun fiyatta alabileceğiniz en kaliteli siralı sistemlerinden birisi.Gerçekten işlerini profosyonel yapıyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Untouchable086 -- 2 Mayıs 2008; 10:18:59 >

• arkdaslar bende kme kıt kullanmaya basladım arada bı kendı kendıne yanıp sonen arıza lambası harıc bı sorun yasamadım bununda normal oldugunu soledıler umarım ılersı ıcınde bı sıkıntı olmaz yenı taktırcak arkdaslara kesınlıkle tavsıye ederım brc bı dunya para verecenıze kmeyı duzgun bı ustaya taktırın rahat edın paranızda cebınızde kalsın ankara ıcın dag-cey lpg servısını tavsıye ederım gercekden cok ılgılıler herkese kazasız surusler dılerım...

PEJOOO 206 1.6 XT (+KME KİT)
  • arkadaşlar bende kme sıralı sistem lpg kiti taktırdım ve kullanıyorum şimdilik pek bi sorun yok sadece benzinden gaza ilk geçtiğinde rolantide titreme yapıyor daha sonraları bunu pek yapmıyor bu konu hakkında bilgisi yada tecrübesi olan arkadaş varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim en son sarfiyat denediğimde de şehir içi 20 ykr yaktı gaz 1.84 ytl bu konuda da görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim herkese kazasız belasız sürüşler dilerim
  • arkadaşla bu arada unuttum yazmayı 20 ytl gazla tam 100 km yol yaptım tamamı şehir içi sizce nasıl araba 100o km bakımına gitmedi daha onuda belirtmek isterim
  • slm arkadaslar sıteye yenı uye oldum, oncelıkle boyle faydalı bılgılerı paylastıgınız ıcın tesekkurlerımı sunarak baslamak ısterım.. benım 2007 model honda cıty arabam var lpg taktırmayı dusunuyorum suan marmarıste ıkamet etmekteyım bır arkadasım KME markasından bahsettı bende bır arastırım dıye buralara kadar geldım..acaba sorun yasarmıyım daha once cıty markaya taktıran yada servısınde takan varmı acaba bu konuda yardımcı olursanız sevınırım..arabam daha 8000 km acıkcası daha 5 yıl garantısı var ve lpg taktırdıgım andada garantısı bıtıyor bu rıskı goze almaya degmesını ıstıyorum enazından..goruslerınızı beklıyorum..sımdıden tesekkurler.
  • Ben de aracıma KME sıralı sistem taktırdım.. Cerato 1.6.

Şimdilik bi sorun yok gibi..

Yakıt tüketimine gelince, şehiriçinde 100 kmde 8,4 litre BENZİN yakıyoken (dur kalk fazla olmadan)
    şu an 10 litre LPG yakıyo.. Yani 0,182 yeni kuruş civarında.. Ama biraz dur kalk arttıında bu rakam 0,218 lere kadar çıkabiliyo..

Ama yine de çok güzel.. Yaklaşık % 38 tasarruf var.. Yalnız, sabahları çalışmama sorunu yaşıcak mıyım emin değilim.. Çünkü montajı yapan usta, böyle bi sorun olmucağını ama olursa da çözebiliceğini söyledi..

Umarım olmaz..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.