Şimdi Ara

Knight Online 81 İlde Yasaklandı ! !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
22.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Kaynak

http://www.internetcafeciler.net/frmasc28767-gun0-baslangic0

Ne yazıktır ki çağ dışı bir uygulama ile özgürlükler ve insan hakları konusunda ülkemiz yine bir ilk 'e daha imza atmıştır.Kişilerin kendi seçimlerini yapabilecek özgür iradeye sahip olmaları bazı çevrelerce yasaklanmıştır.Zevk ile oynadığımız knight online adlı oyun 81 ilde valilik kararı ile yasaklanmış durumdadır.İnternet Cafe ortamında hiç bir suret ile oynanmasına müsade edilmeyeceği gönderilen yazılı bildirge ile tebliğ edilmiş bu konuda yasal yollar kullanılarak(Kapatma) cezalandırma yapılacağı bildirilmiştir.

Konu tüm cafe işletmecilerini ilgilendirdiğinden ve pek çoğunun bu siteyi ziyaret ettiğini düşündüğümden buraya açma gereği hissettim.Şuanki kavgamız yalnızca ekmek kavgasıdır.Hiç bir prim yada amaç gütmemektedir.Konu ile yalnızca alakası olacak kişilerin ve şayet kendinde bu ekmek kavgasına destek verecek kudreti ve imkanı görecek kişilerin aşağıda örneğini verdiğim protesto niteliğindeki yazıyı kopyalarak ilgili makama mail yolu ile ulaştırmalarını , konu ile ilgili cevap maili istemelerini içeren yazıdan ibarettir.

Selametle....

İşte gönderilen yasak için uygulama emri ;

Yollanacak mail adresi : illeridaresi@icisleri.gov.tr

İlgiliye ;

Bilindiği üzere ilgili konu ile alakalı pek çok yatırım ve finansman sağlanmak sureti ile belirtilen Knight Online adlı oyun pek çok üyesi ile dünya çapında oynanmakta olan bir dünya oyunudur.Bu oyun kişiselerin tamamen kendi özgür iradesi ile oynanmakta ve kişileri hiç bir suretle oynamaya mecburi bırakacak bir düzenlemeye sahip değildir.

İlgili oyunun dünya çapındaki oyuncu kitlesi ve bu oyuncuların oyunu zevk ve zaman geçirmek için oynadıkları bilinen bir gerçektir.Pek çok oyuncunun bu oyunu evinde bilgisayarı olmadığı için İnternet Cafe'lerde oynaması tarafımıza gönderilen yazılı emir gereği imkansız hale gelecek ve bu durumda pek çok kişi mağdur olacaktır.Oyunun ücreti karşılığında aylık ödemeler ile oynanması yasak nedeni ile şahısları mağdur edecektir.

İnternet Cafe lerin hali hazırda belirtilen ve uygulanan pek çok yasak nedeni ile müşteri bulamadığı vergilerini SSK ve bağkur larını yatıramadığı aşikardır.Cafe ortamında pek çok sitenin engellenmesi pek çok oyunun yasaklanması ve pek çok il bazında uygulanan yasaklar doğrultusunda internet cafe lerin kapanma noktasına gelmesi akılda soru işaretleri oluşturmaktadır.

Bizler internet cafelerimizi açık tutabilmek adına çırpınmaktayız.Ancak bizlere sahip çıkması gerektiği halde daha fazla baskı alarak kepenk kapatacak duruma geldiğimizi göz önünde bulundurmanızı talep ediyoruz.Hali hazırda vergi ssk ve bağkur primleri ödenemez durumdadır.Ayrıca ;

İnsan Hakları ve Özgürlükler gereği kişiler kendi seçimlerini yapabilme özgürlüğüne sahiptir.Bu özgürlükler çerçevesinde internet cafeler kullanılarak kişilerin özgürlüklerinin engelmesi durumu ortaya çıkmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak hakkım dahilinde yapılan bu Çağ Dışı uygulamanın tekrar gözden geçirilerek hem halkımızı hemde halkın içinden olan İnternet Cafe işletmecilerinin kepenk kapatma durumuna getirilmesini önlemenizi talep ediyorum.Konu ile ilgili cevaplandıralacağıma inanıyorum.

Saygılarımla.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    VATANDAŞI
    Ali Veli KONYA

Knight Online şövalyelerine Bakanlık yasağı

Knight Online, kafelerde şövalyelik yapamayacak?

Dünya üzerinde online olarak oynanan MMorpg (massively multiplayer roll playing game) tarzındaki Knight online adlı oyun İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile 81 ilde ve bu illere bağlı ilçelerdeki internet kafelerde oynatılması yasaklandı.

Telekomünikasyon Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına gelen çok sayıda ihbar kurum tarafından değerlendirmeye alınarak İçişleri Bakanlığı’na iletildi ve süreç işlemeye başladı. Bu konuda gerekli düzenlemeleri yapma görevi şu an illerin ve ilçelerin Mülki Amirliklerinde.

Artık ülkemizde fenomen haline gelen oyun, yapılan araştırmalar neticesinde dünyada en çok Türkiye üzerinden oynanıyor. İki ırkın (karus-human) birbiriyle sonu gelmeyen savaşının dramatize edildiği oyun yaş sınırı da gözetmiyor. İlkokul çağındaki çocuklardan orta yaşın üstündeki insanlara kadar müptelaları var. Günde yaklaşık 8-9 saatini bu oyunda geçirdiklerini söyleyenlere rastlamanız pekala mümkün.

Oyunda geliştirdiğiniz karakterlerin K2 network adlı firmaya ait olduğu sözleşmede belirtilmiş olmasına rağmen oyun içerisinde elde edilen eşyalar(item) ya da karakterler (char olarak anılıyor) inanılmaz fiyatlara oyuncular arasında el değiştiriyor. Bir örnek vermek gerekirse Chitin Shield (kısa adı Cs) adı verilen bir kalkan 650-800 ytl arası bir fiyata alıcı bulabiliyor. Ya da 80 ‘level’a (seviye) yükselmiş üzerinde değerli eşyalar bulunan bir karakter 1000 ile 4000 ytl arası fiyatlara peynir ekmek gibi satılıyor.

Bu konuda ki rantı gören bazı internet cafelerde premium adı verilen ve oyunda daha çabuk seviye yükseltmenize imkan sağlayan paketleri ve gb (gold bar) adı verilen oyun paralarını kafelerinde satarak ciddi bir kaynağa sahip oluyorlar.

BOŞANMALARA BİLE SEBEP OLUYOR

Bir çok ailevi problemlere yol açan hatta bu bağımlılığın boşanmalarla bile sonuçlandığı ülkemizde adı anılan oyunun okul çağındaki çocukların psikolojisini bozduğu, hatta ve hatta haksız yere gaspedilen bir eşya(item) için insanların ülke içerisinde seyahat edip birbirleriyle kavgaya tutuştuğu haberleriyle sık karşılaşılıyor. İçişleri Bakanlığı bu genelgeyi valiliklere göndermek ve internet kafelerde bu oyunu yasaklamak suretiyle; gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimine katkıda bulunma ve aile yapısının bozulmasını engelleme ile toplumda huzur ve sükunu sağlama görevini yerine getirmiş oluyor.

Aldığımız bilgilere göre bu işin ilk aşaması olabilir. Evlerde bu oyunun oynanmasıyla ile ilgili şu an için yasal bir kısıtlama sözkonusu değil ancak bu sosyal travma aynı hızla devam ederse gelecekte tamamen yasaklanması da hiç uzak bir ihtimal değil.

Alıntıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bach -- 8 Mayıs 2008; 16:40:11 >

• K2 suikast düzenler herhalde eğer böyle bir şey yaparlarsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: el_morad

K2 suikast düzenler herhalde eğer böyle bir şey yaparlarsa
    18+ gibi bir yasak koysalarda bu olmasa olurdu yani... onuda takip etmek zor olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creatos

18+ gibi bir yasak koysalarda bu olmasa olurdu yani... onuda takip etmek zor olurdu

Alıntıları Göster
    bu kurala uyanların olacağını sanmıyorum boşa kürek çekiolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creatos

Alıntıları Göster
    İlk defa bir yasaklamaya sevindim.Çok kişinin hayatı kaymıştır bu oyun yüzünden.En azından bilgisayarı olmayanlara bir iyilik yapılmış oldu.Tabi daha sonra bunu yasaklayanları K2 ikna ($) ederse ki zaten bunun için alınmış bir karar olabilir tekrar serbest olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matrix Prisoner

İlk defa bir yasaklamaya sevindim.Çok kişinin hayatı kaymıştır bu oyun yüzünden.En azından bilgisayarı olmayanlara bir iyilik yapılmış oldu.Tabi daha sonra bunu yasaklayanları K2 ikna ($) ederse ki zaten bunun için alınmış bir karar olabilir tekrar serbest olabilir.

Alıntıları Göster
    Telekomun amacı ne?İsteyen istediğini oynasın.2 saçma kurum birbini bulmuş K2 ve TelekomBu arada 82. ilimizde olursa orda oynarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeain* -- 7 Mayıs 2008; 17:40:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeain*

Telekomun amacı ne?İsteyen istediğini oynasın.2 saçma kurum birbini bulmuş K2 ve TelekomBu arada 82. ilimizde olursa orda oynarız

Alıntıları Göster
    izmir yok galiba bu 81 ilin içinde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mu Online Türk Server Arıyorum
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeain*

Alıntıları Göster
    kafelerde yasaklanıyor. kimse evinde oynanan oyuna bişey diyemez. zaten oyun 18+ bebelere elveda

• quote:

Orijinalden alıntı: mcgrady121

izmir yok galiba bu 81 ilin içinde

Alıntıları Göster
    hadi hep beraber 82. ile tasınıyorussss
    ko4ever

• quote:

Orijinalden alıntı: UpgradeMan

hadi hep beraber 82. ile tasınıyorussss
    ko4ever

Alıntıları Göster
    yukarıda gösterilen nelgeyi incelediğiniz zaman normal kurallara uymayan bir kaç hata göreceksiniz( yada ben kendi bildiklerime göre bir kaç hata buluyorum.)şahsen bunun sadece yalan bir haber olduğunu düşünüyorum.bu tip şeylere inanmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-899B4D97F

yukarıda gösterilen nelgeyi incelediğiniz zaman normal kurallara uymayan bir kaç hata göreceksiniz( yada ben kendi bildiklerime göre bir kaç hata buluyorum.)şahsen bunun sadece yalan bir haber olduğunu düşünüyorum.bu tip şeylere inanmayın.

Alıntıları Göster
    burası Türkiye, yasaklar delinmekten başka hiçbişeye yaramaz, hoş sıkıysa gelsin benim evde de yasaklasınlar da görelim

• quote:

Orijinalden alıntı: pwner

burası Türkiye, yasaklar delinmekten başka hiçbişeye yaramaz, hoş sıkıysa gelsin benim evde de yasaklasınlar da görelim

Alıntıları Göster
    fake haber olmasın? gazetelerde tv de öyle bir şey duymadık??
  • quote:

Orijinalden alıntı: GODIVA

Alıntıları Göster
    beyle izmirde heryerde var izmiri ilden saymıolar mı yaff

• quote:

Orijinalden alıntı: GODIVA

Alıntıları Göster
    walla youtube nasıl kapandıysa kimse giremediyse engellerler ko iplerini kimse giremez evine gelmelerine gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trual

walla youtube nasıl kapandıysa kimse giremediyse engellerler ko iplerini kimse giremez evine gelmelerine gerek yok.

Alıntıları Göster
    BEN CE COK DOGRU BİR YÖNTEM OYUN BENCE EGLENCE AMACINI CIKIYO ZOMBİYE CEVİRİYO Bİ SÜREDEN SONRA ACAYİP BAGIMLILIK YAPIYO AMA ARKADASA KATILIYORUM +18 UYGULAMA KONA BİLİR COCUKLAR OYNAYINCA DERSLERİNDEN SOGUYOR BAZEN KACIYOR BAZENDE OYUN İÇİN EVDEN PARA BİLE CALIP PREMİUM YADA CAR ALABİLİYOR BELLİ BİR BİLİC OTURMASI LAZIM BENCE DESTEKLİYORUM KARARI

OYUN AMACI EGLENCE GÜZEL VAKİT GECİRME BOS ZAMAN DEGERLENDİRMESİ DİR

12-13 SAAT BASINCA DURULAN
    İTEM PARA İÇİN ADAM KANDIRMA YANİ YALANCILIK
    ZORLUKLA KAZANILAN SAATLERCE MESAYİ YAPAN ANNE BABAMIZIN PARASINI PREMİUM CAR VB SEYLER AYIP AİLEYİ ZOR DURUMA DÜŞÜRMEK
    DERSLER BİZİM EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ ONDAN %% SOGUMA YADA SALLAMA BAZEN KACMAYA YOL ACAN HİÇ BİR SEYİ BEN OYUN EGLENCE OLARAK KABUL ETMİYORUM

KÖR BİLİCSİZ YALANCI Bİ TOPLUM YETİŞMESİ YANLISI DEGİLİM 20 YASINDAYIM KESKE BASLAMASAYDIM DEFALARCA DEDİM ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boysbaby -- 7 Mayıs 2008; 18:29:12 >

• iyi olmuş en azından -13 pokemonlar oyuna giremezler lag yapmazlar dc olmaz

aslında küçük çocukların bu oyunu oynamamaları için oyunun her yanını ölü resimleriyle donatcaksın en iyi çözüm bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: de_chiffre_cuty

iyi olmuş en azından -13 pokemonlar oyuna giremezler lag yapmazlar dc olmaz

aslında küçük çocukların bu oyunu oynamamaları için oyunun her yanını ölü resimleriyle donatcaksın en iyi çözüm bu
    Yalan haber olabilir ama doğru olmasını umuyorum çünkü cafelerde küçük çocuklar görüyorum 5 6 ytl hesap yapmışlar küçücük cocuğa kim bu kadar para veriyor net için ? belli ki çalıp çırpıyor. Cafelerden kaldırılırsa herkes evde oynamak zorunda kalır ewde cocuklar ana baba gözetiminde oynar hiç olmazsa ve oyun rahatlar bebelerden kurtuluruz

• quote:

Orijinalden alıntı: de_chiffre_cuty

quote:

Orjinalden alıntı: de_chiffre_cuty

şimdi peki yaşı 13+ olupta bu resimlerden korkanlara ne yapıcağız ? peki yaşı 13- olupta o resimlerden korkmayanlara napıcağız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bach

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    oynayanlar için üzüldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bach

Yalan haber olabilir ama doğru olmasını umuyorum çünkü cafelerde küçük çocuklar görüyorum 5 6 ytl hesap yapmışlar küçücük cocuğa kim bu kadar para veriyor net için ? belli ki çalıp çırpıyor. Cafelerden kaldırılırsa herkes evde oynamak zorunda kalır ewde cocuklar ana baba gözetiminde oynar hiç olmazsa ve oyun rahatlar bebelerden kurtuluruz

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: .MstF.

+1 ve bir şeyler daha eklmek istiyorum.

Çoğunun ailesinin knight online oynadığından haberi yok ve çocuklar evden okula diye direk internet kafeye gidiyor ailelerini kandırıyorlar. Arkadaşım internet kafesine gelenler genelde 12-18 yaş arası çocuklar. Bu oyun için heba oluyorlar açıkcası

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.