tamam arkadaşım ben siteye bir iki gün içinde koyucam resmi. gör bakalım öyle saçma nickler mi ıd ler mi sen karar ver. sundrieside koyuyorum. sözümün sonuna kadar arkasındayım.
gm arkadaşın nerde oturuyo???
sarayda.gecenlerde bı adam kral nerde oturuyor demıstıde ordan estı kafama.
quote:
Orjinalden alıntı: FeYkLeRiNGüCü
gm arkadaşın nerde oturuyo???
quote:
Orjinalden alıntı: adonisalp
BENIM GM COK YAKIN ARKADASIM BANA TEK SOLEDIGI SIZ NE KADAR BANKAYA PARA YATIRIRSANIZ BIZIM BANKAMIZA OKADAR PARA GELIR DIOR NE BALLI
gm lerin los angeles da yaşama zorunlulugu var türk gm olabilir fakat yasadıgı yer los angeles olmak zorunda
beyler ben size sadece bilgilerimi aktarmak için yazdım bu konuyu sizinle tartışmak için değil. resmi koyarım sorun biter oke
Sysop yada IRCop yani Kısaca Operator olan insanlar vardı. Kısaca o serverda sonsuz - yarı sonsuz kişiler.
Bu gm dediğiniz Game Master dır. Yani bu oyunun adminleri yani bu forumun moderatorleri gibi.
Birşeyleri almak zorunda değiller.
/merchant yazıyorsunuz değilmi siz.
onlarda tamamen sallıyorum ; /get_item raptor as id 1212209 yazıyorlar.. hatta sonrada /update_property 1212209 +8
tarzı birşeyde yapılabilir.
yani kısaca istediği itemi komutla yaratır istediği kişiyide komutla banlıyor.
Şifrelerin asla gözükmeyeceğini düşünüyorum. Öyle şey olmaz:9
DB lerde genelde şifreler encrypted field lara yazılır. yani sorgu ile sizin anlayacağınız ifade ile adama tıklayarak adamın şifresini göremez.
KOHack mesela, Eminimki KO yu yapanlar piyasaya sürdü... adamın üstüne tıkladığında ilgili itemları gösteriyor. Bunun tek açıklaması var KOHack db ve tablo yapısını biliyor sorguluyor ve ekranda gösteriyor.
db yapısını şöyle düşünün. 2 tablo var. user tablosu ve item tablosu
user tablosu id user_name pw lvl manner experience experince_to_lvl_up last_connection last_ip 1 abidik gubidik 10 2 192 4500 20.01.2006 10.200.20.20
bunun gibi düşünün sizin id nizin ne oldugu zaten ko client yani kullandığınız oyun programı tarafından biliniyor. id niz ile item tablosunu sorgularsanız
select * from item_table where user_id=1 gibi basit tek 1 sqlcik
o adama ait tüm ama tüm bilgiler elinize gelir. sonrada küçük bi kodla bunu ekrana yazarsınız.
bunu yapabilmek için 1 kere KO DB ipsi. KO DB TNS i (SID si yani) KO DB user ve password u (read hakkı yeterli) bunlar kimde var? ko yu yazanlarda. yani kohack i noah mıdır nedir o yazdı sonucta.
gm lere gelince. emin olunki sizin üstünüzdekileri falan görürler illaki onlara bir özel client yazılmıştır sizin kullandığınız simple ko yu kullanmıyorlardır. en azından ben olsam öyle yapardım. daha özellikli birşey yazardım. ve belki dediği gibi sundries gibi npc lere her silahı koyardım sonsuz sayfa şeklinde görülebilecek şekilde. ama bu online bir oyunu ciddi anlamda yavastırdı. Her sundries e basana bu gm mi diye bi extra sorgu göndermek ve ona göre göstermek uuzun iş.
en kolay komut satırı olayı..
/kill userid sizin disconnect olmanız bu kadar kolay sanıyorum /ban userid ve banlanmanız.
bide şöle bişi var userid nizi illa sizi tıklayarakmı görecek bu adamlar .. işte dediğim gibi kullandıkları ko yüksek ihtimalle farklı bir client. yada client girilen user ve passworde göre değişiklik gösteriyorda olabilir. bizim göremediğimiz komut panelleri olabilir koclient da:)
bunlar zaten kafa yorarak bulunabilecek şeyler. ama boşverin kafanızı yormayın. oturun oyununuzu oynayın unutmayın çok bağlanmayın. adamlar sebepsizce sizi banlayabilir yanlışlıkla bile olabilir. para vermediğiniz sürece kimsedende feedback beklemeyin yani banınız kolay kolay açılmaz. forumlarda okudugum cevaplar hep aynı.
lütfen bu konuda daha fazla ısrar etmeyin diyor adamlar. genel bir tavır :)
hadi iyi oyunlar.
bu arada deli gibi bir lag var hadi hayırlısı..
KOHack'in KO'nun firması tarafından yapıldığı kesin değil. Şu da olabilir mesela. GM'lere gelen bilgiler ya da grafik çizimi ile ilgili bilgiler Client'a da geliyor ve Client bu bilgilerin bize görünmesini engelliyor. Hack programları da bu bilgileri porttan alarak onların da görünmesini sağlıyor.
KOHackin tam yeteneklerini bilmiyorum. Ama bir programcı olarak herkezin üstündeki itemları teker teker paket paket göndermeyi çok saçma buluyorum
benim dediğim gibi yapılıyorsa itemlar serverside tutuluyor db de yani biz göndermiyoruz itemları her seferinde bende bu var diye. bu arada itemların registryde tutulmasıda ayrı bir saçmalık. bu yüzden registry de oynayarak item yaratan insanlar tanıyorum. tabiki banlandılar.
yani ; itemlar anladığım kadarıyla hem db de hem bizim registry de tutuluyor. yani senkronizasyon yapılıyor sürekli. bunun nedenide client side ın daha hızlı çalışmasını daha az lag olmasını sürekli sorgu olamamsını saglamak.
ama bildiğim bizim client registryden itemları okuyup db ye göndermiyor. tam tersi db bizim registry'e gönderiyor sende bu itemlar var diye
yani senin dediğinden anladığım benim registryimden porttan giripde itemları okumuyor. ki zaten hackshield var. (işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum) ama bence itemları direk db den okuyor kohack.
hmm senin dediğin gibi olduğunu düşünerek registrydeki valuesetleri okumaya çalışacağım bi program ile. adamın ipsini biliyorsak hackshieldda işe yaramıyor ise oyunun kullandığı porttan adamın makinaya girip ordaki tüm itemları kendi registryme alabilirim. eh trade yapmış gibi yani.
trade hackde böyle yapıyor olmalı. hmm sanırım haklısın.
2 bilgisayar arasında deneyeceğim müsait bi zamanda
bu arada senin dediğini bi daha okudumda aynı seyden bahsetmiomusuz:)
grafik çizimleri gelmez
clientda yaratılır.. ama dediğin doğru
id ve koordinat gelir üstündeki itemların bilgileri gelir. dediğin gibi bizim client tarafına adamdaki bilgiler zaten gleiyor. iş sadece onu okumakda kalıyor o zaman.
benim dediğim bambaşka yere gitti. tradehackin mantıgına indik 2 dkda ama yapılamaz bişi değil. port zaten açık.
Sysop yada IRCop yani Kısaca Operator olan insanlar vardı. Kısaca o serverda sonsuz - yarı sonsuz kişiler.
Bu gm dediğiniz Game Master dır. Yani bu oyunun adminleri yani bu forumun moderatorleri gibi.
Birşeyleri almak zorunda değiller.
/merchant yazıyorsunuz değilmi siz.
onlarda tamamen sallıyorum ; /get_item raptor as id 1212209 yazıyorlar.. hatta sonrada /update_property 1212209 +8
tarzı birşeyde yapılabilir.
yani kısaca istediği itemi komutla yaratır istediği kişiyide komutla banlıyor.
Şifrelerin asla gözükmeyeceğini düşünüyorum. Öyle şey olmaz:9
DB lerde genelde şifreler encrypted field lara yazılır. yani sorgu ile sizin anlayacağınız ifade ile adama tıklayarak adamın şifresini göremez.
KOHack mesela, Eminimki KO yu yapanlar piyasaya sürdü... adamın üstüne tıkladığında ilgili itemları gösteriyor. Bunun tek açıklaması var KOHack db ve tablo yapısını biliyor sorguluyor ve ekranda gösteriyor.
db yapısını şöyle düşünün. 2 tablo var. user tablosu ve item tablosu
user tablosu id user_name pw lvl manner experience experince_to_lvl_up last_connection last_ip 1 abidik gubidik 10 2 192 4500 20.01.2006 10.200.20.20
bunun gibi düşünün sizin id nizin ne oldugu zaten ko client yani kullandığınız oyun programı tarafından biliniyor. id niz ile item tablosunu sorgularsanız
select * from item_table where user_id=1 gibi basit tek 1 sqlcik
o adama ait tüm ama tüm bilgiler elinize gelir. sonrada küçük bi kodla bunu ekrana yazarsınız.
bunu yapabilmek için 1 kere KO DB ipsi. KO DB TNS i (SID si yani) KO DB user ve password u (read hakkı yeterli) bunlar kimde var? ko yu yazanlarda. yani kohack i noah mıdır nedir o yazdı sonucta.
gm lere gelince. emin olunki sizin üstünüzdekileri falan görürler illaki onlara bir özel client yazılmıştır sizin kullandığınız simple ko yu kullanmıyorlardır. en azından ben olsam öyle yapardım. daha özellikli birşey yazardım. ve belki dediği gibi sundries gibi npc lere her silahı koyardım sonsuz sayfa şeklinde görülebilecek şekilde. ama bu online bir oyunu ciddi anlamda yavastırdı. Her sundries e basana bu gm mi diye bi extra sorgu göndermek ve ona göre göstermek uuzun iş.
en kolay komut satırı olayı..
/kill userid sizin disconnect olmanız bu kadar kolay sanıyorum /ban userid ve banlanmanız.
bide şöle bişi var userid nizi illa sizi tıklayarakmı görecek bu adamlar .. işte dediğim gibi kullandıkları ko yüksek ihtimalle farklı bir client. yada client girilen user ve passworde göre değişiklik gösteriyorda olabilir. bizim göremediğimiz komut panelleri olabilir koclient da:)
bunlar zaten kafa yorarak bulunabilecek şeyler. ama boşverin kafanızı yormayın. oturun oyununuzu oynayın unutmayın çok bağlanmayın. adamlar sebepsizce sizi banlayabilir yanlışlıkla bile olabilir. para vermediğiniz sürece kimsedende feedback beklemeyin yani banınız kolay kolay açılmaz. forumlarda okudugum cevaplar hep aynı.
lütfen bu konuda daha fazla ısrar etmeyin diyor adamlar. genel bir tavır :)
hadi iyi oyunlar.
bu arada deli gibi bir lag var hadi hayırlısı..
hocam dediklerinin %99u doru biri dışında GM=game moderator game master deil
GorgoratH/Se7en_Sins bastır be hajım
Yazılımdan anlamıyorum neyse aydınlattın beni bir nevi
GM olmak istiyorum 8 . sayfaları görmek dere tepe görünmez olup uçmak gezmek istiyorum . kimseyi de banlamıycam söz
Kohack'te yakında yaratığa tıklayarak hangi itemi düşüreceğini öğrenebileceksiniz
ÖRN:
Atıyorum SQ çıktı karşınıza.Tıklıyorsun SQ'ya sağ alt köşede ne droplayacağını görüyorsunuz. Amulet of Bash yazıyor diyelim. Amulet of bash işimize yaramayacağı için kesmiyoruz
yada "Bash" ı alacağın için kesmiyosun
YA BENCE BİZE EN SAĞLIKLI CEVABI VERECEK KİŞİ MUSAKKADIR.MUSAKKA BENİM ŞİFREMİ BULABİLİRMİSİN?