clara hd var alalı 1 yılı biraz geçti aldığımdan beri şarjla ilgili sıkıntılar mevcuttu örneğin başkalarında 1 ay dayanırken bende 8-10 gün falan dayanıyordu. neyse dedim acaba senkronizasyon ve wifi açık olduğundan mı böyle oluyor dedim bunları kapattım biraz daha fazla dayanır oldu ancak 1 ayları yine göremedim 15-20 günlere falan çıkmıştı fakat çok sorun etmiyordum işimi görüyordu. 2 gün önce şarja taktım bugun kullandım ve 1 saat sonra yüzde 13e düştü ani bir şekilde. ne yapmak lazım buna? edit: şaka gibi ama bu mesajı yazdıktan sonra şarj etmiştim ve şarjdan 1 saat sonra yine batarya yüzde 10'lara düştü. servis yolu göründü anlaşılan. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 20 Mart 2021; 20:1:42 > |
Kobo Kullanıcıları (94. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Teşekkürler hocam, mesajınızı şimdi gördüm.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Di Zetemenoclara hd var alalı 1 yılı biraz geçti aldığımdan beri şarjla ilgili sıkıntılar mevcuttu örneğin başkalarında 1 ay dayanırken bende 8-10 gün falan dayanıyordu. neyse dedim acaba senkronizasyon ve wifi açık olduğundan mı böyle oluyor dedim bunları kapattım biraz daha fazla dayanır oldu ancak 1 ayları yine göremedim 15-20 günlere falan çıkmıştı fakat çok sorun etmiyordum işimi görüyordu. 2 gün önce şarja taktım bugun kullandım ve 1 saat sonra yüzde 13e düştü ani bir şekilde. ne yapmak lazım buna?
edit: şaka gibi ama bu mesajı yazdıktan sonra şarj etmiştim ve şarjdan 1 saat sonra yine batarya yüzde 10'lara düştü. servis yolu göründü anlaşılan.
kendi yaşadığım deneyimlere göre, eğer şarj edip kenara koyuyorsanız hocam, pil şarj deşarj olduğu için tutmamaya başlıyor. ama günlük kullanımda %60-70 ler de iken tekrar doldurursanız, daha uzun süre gidiyor. hiç bir teknik bilgiye sahip değilim tamamen yaşadığım duruma göre konuşuyorum, rastlantı da olabilir.
-
Hocam selam. Biraz hortlatmış gibi olacağım ama kobo glo seçeneğini seçtikten sonra "Stretch/Upscale" için iki seçenek var. birisi aspect ratio oranını koruyor, diğeri korumuyor. Aralarındaki farkın işlevini tam olarak anlayamadım. Hangisini önerirsiniz?
-
En-boy oranını korumayla ilgili size pek fark olacağını sanmıyorum, ben filmlerin altında ve üstünde olan siyah kısımları bile kaldırarak izliyorum en-boy oranı bozulsa da, bazılarını rahatsız edebilir size kalmış deneyip bakabilirsiniz fark var mı diye.
-
Fiyatları takip etmiyordum, gerçekten indirim mi yaptılar bilmiyorum ama idefix ve d&r da kobo nia indirime girmiş, almayı düşünenler bakabilir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
.elimde kobo aura edition 2 var aliexpresten almıştım eşime 6 ay kadar kullandı sonra donmaya başladı. Donup kalıyor ekran yedek parça amaçlı almak isteyenlere satabilirim
-
quote:
Orijinalden alıntı: humble mumbleArkadaşlar merhaba, Haziran 2020'de GittiGidiyor üzerinden Kobo Forma e-kitap okuyucu almıştık. Satıcısı İdefix idi. Ancak göndermediler. Daha sonra durumu tüketici hakem heyetine intikal ettirdim ve lehime karar çıktı.
O gün satın aldığım ücret karşılığında bu ürünü satın alabileceğim. Ben satın aldıktan sonra açmadan satmayı düşünüyorum. Şu an İdefix'te 'indirimli' fiyatı 2900 lira civarı. Sizce kapalı kutu kaç paraya satılır? Bana 1900 liraya mal olacak.
Merhaba cihazı sattınız mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhabalar, bende kobo auro one var epub ve pdf formatında vurgula deyip altını çizdiğimiz yerleri kobo içerisinde bulabiliyoruz ama bunları pc ye kolayca aktarmanın bir yolu var mı ?
-
https://www.epubor.com/export-kobo-highlights-and-notes.html
Burada açıklamışlar hocam, bir deneyin isterseniz.
yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim
-
Rica ederim. Deneyip sonuç alırsanız yazın lütfen, daha sonra başkasının işine de yarayabilir.
Pil sağlığı için tavsiyeniz var mı arkadaşlar? Yeni aldığım basılı kitapları okumayı henüz bititemediğim için yaklaşık 3 aydır öylece bekliyor cihaz.
Bataryayı 60-70 arası yapıp öyle beklemeye alın. Ne tam dolu ne de tam boş olsun uzun süreli beklemelerde.
Tamam hocam, öyle yapayım. Çok teşekkür ederim.
bir süredir Kobo'nun yeni bir cihaz tanıtacağı yazılıyordu, yeni cihaz 10,3 inch büyüklüğünde ve model ismi Elipsa olacakmış.
https://goodereader.com/blog/electronic-readers/the-kobo-elipsa-is-a-10-3-inch-e-note-and-e-reader
-
6 inçler küçük geliyordu, hepsi ekranı büyütüyor, Rami yükseltiyor. Güzel olmuş ama 400 dolardan başlayacak fiyatı.
İyi geceler herkese, kobo cihazlarda nickelmenü kullananlar var mı? Bugün denemek için kurmaya çalıştım ancak config dosyasını yapamadığımdan hiçbir modunu kullanamıyorum maalesef. Yabancı forumlarda yazan kodları bir txt dosyasına yazdım ve ".adds/nm/config" klasörü içerisine attım. Kullanan arkadaşlar nasıl yaptıklarını tarif edebilirse çok makbule geçer.
Yeni sürüm kobo ve koreaderda bu config dosyasına gerek kalmıyor, hangi dosyadan kurdunuz bilmiyorum ama google a one click koreader yazınca çıkan sayfadaki kobo dosyasını kurup cihazı restart edince koreader kuruluyor ( sağ altta nickelmenu den koreader seçiliyor) sizdeki model ne bilemiyorum ama forma ve aura one için bu şekilde yapmıştım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, bahsettiğim nickel menü koreader değil hocam. Dediğiniz gibi koreader ve plato sorunsuz kuruluyor ancak bu nickelmenü ile kobonun kendi işletim sistemine ekstra özellikler ekleyebiliyorsunuz.
Bahsettiğim konunun linki;www.mobileread.com
NickelMenu: An integrated launcher for Kobo eReaders - MobileRead Forumshttps://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=329525
Düzenleme: Şimdi bir daha denedim ve sonunda oldu, yaptığım şekili anlatıyorum belki denemek isteyen arkadaşlar olur;
- Nickel menü kurulumunu linkte anlatmışlar zaten tekrarlamama gerek yok.
- .kobo/Kobo klasöründeki "KoboeReader.conf" dosyasını bilgisayara kopyaladım ve dosyayı notepad++ programıyla düzenle dedim.
- İçerisindeki tüm kodları sildim, "invert screen" için olan kodları kopyalayıp birer satır boşluk bırakarak yapıştırdım (invert screen kodunda "menu_item :reader" olarak geçiyor, ben "reader" kısmını "main" olarak değiştirdim, böylece gece modunu ana sayfadayken değiştirebiliyorum).
- Bu .conf dosyasını farklı bir isim vererek kaydedip .adds/nm klasörünün içine attım. Cihazı güvenli çıkar dedim.
Artık ana menüde gece modunu tek tuşla açıp kapatabiliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikistutmazsabri -- 23 Mayıs 2021; 0:27:29 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X