< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 11 Aralık 2022; 18:24:14 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Koç bilgisayar nasıldır (3. sayfa)
-
-
ders sayma işlemi nasıl bilmiyorum. odtü'den bir çocuk geçti bizim buraya, derslerini saymadılar üstüne bir de hazırlığı geçemedi yarım dönem hazırlık okuyor. onu iyi araştırmak lazım.
-
Seni üzmek istemem ama ben odtü ee seçerdim.Ama seçim hayat senin.Bilgisayar bilişim üzerine master yapardım.Artık ilgi alanım ne ise.Ama senin seçimin.
Puan ziyani diyorlar ya sanki o biçim bir şey olmuş biraz.Baktım odtü ee geliyormuş.Bizim zamanımızda ben 100 küsür kişi ile girememiştim odtü ee'ye 1100 le mi ne almıştı en son(2007'de) makine'ye girmiştim o dönem trendi oydu inşaatla.şimdi olmuş 2500.
Ama kızmıyorum içinde direk bilgisayar donanım yazılım programlama üzerine heves varsa karışamam.Yok puanım tuttu dönem trendi herkes bilgisayar yazıyor bende en yüksek bunu seçtim diyorsan o zaman ziyan.Kişinin ilgisi yoktur zor gelebilir.
-
hocam donanım yazılımları ilgili işler yapılacaksa EE daha doğru bölümmüş. aselsan'da çalıştım demiştiniz, gömülü sistemler, gerçek zamanlı işletim sistemleri üzerine orada çalışan title'ı software engineer olan kişilere baktım hep odtü ee mezunu. Niye böyle dedim. işin içinde modülasyon var, bilgisayar mühendisliği mezununun bu alanlarda yaklaşımı amatörce olur, sinyal bilgisi bilmem ne falan gerekiyormuş.
-
Konu yine nasıl "1.6k'ya hacettepe ceng yazılır mı? " konusuna geldi. Hayret ediyorum. Her konu dönüp doluşup nasıl bu konuya geliyor?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bilkentten koça geçersen üşenmeden koça gelirim..
bilkent bir DÜNYA MARKASIDIR.
özellikle EE'si dünya çapında BİLİNİYOR, TANINIYOR...
odtülüler sarma sigaralarını saradursun...
sen yüreyedur BİLKENT!!!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beymen müdavimi -- 11 Aralık 2022; 18:54:48 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
benim orada iken çalıştığım kişilerin alayı hep asml'de şuan.Aselsan'da pek durmuyorlar.
-
çünkü 1.6k olan arkadaş bunu takıyor, kendisi açmasa konu buraya gelmez. forum üyeleri olarak hepimize de mantıksız geldiğinden yazıyoruz. neyse ben bir daha yazmayacağım, çocuğun moralini bozmaya gerek yok.
-
hocam peki şu an ne yapıyorsunuz, alanınız nedir makine mühendisliğinden hangi spesifik alana yöneldiniz?
bir de merak ettiğim mevzu var. ben 24 yaşındayım afla bilkent bilgisayara geri döndüm. 28 yaşında 3.5 ortalama ile mezun olsam çok sıkıntı olur mu yaşım? birkaç kişiden olumsuz şeyler duydum. Ne yapacağıma da tam karar vermedim tam machine learning üzerine akademik kariyer yapmayı düşünüyorum. Web sitesi kodlamak gibi low-level işler yapmak istemiyorum. Mesela aselsan'da çalışmak isterim, mesleki tatminlik açısından baya övüyorlardı da son yıllardaki hali iyi değilmiş.
-
canımın ici lütfen odtü ee'ye gec.
bundan 10 sene sonra,
biz teksil mühendisliğine dereceyle girdik ehehehe diyen dayılar gibi dolanıcaksın ortada...
farkında degilsin...
odtü ee bir MARKADIR(maddi olarak zorlamicaksa bilkent gec orasi ayri)
1,6k ile hacettepede mühendislik O KUN MAZ!!!!!!!
yksde verdigin emeklere yazık.
Hocam normalde forum kullanmasam bu konuyu %90 daha az düşünecektim ya da hiç düşünmeyecektim çünkü tercih döneminde 3. sınıf derslerine kadar inceledim ve ee istemediğime yeniden emin olmuştum ve tamamen bitmişti.
ama zamanında sanki hakkaride gümüşhanede ceng yazıyormuşum gibi tepki verilince forumda doğal olarak aklıma takıldı
bu konuda da ben sosyal ortamı yorumlamıştım sonra başkası sorunca da sıralama mevzu oldu falan.
Şu anda da ee istemiyorum ben niye odtü diye istemediğim bölüm yazayım diyorum kimse bir şey demiyor. Bir insana istemediği bölüm tavsiye edip yol haritasını tamamen değiştirmek bu kadar kolay mı????
Bölümde İlk 2kda olan tahmini 15+ kişi var bunlar da hacettepe yazarken kötü diye mi yazdılar.
Forum üyeleri hepimiz olarak mı? zaten maks 5 6 kişiyle konuşuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 11 Aralık 2022; 18:49:58 >
ilgini çeken, ileride çalışmak istediğin alan ne mesela?
-
Otonom sürüş veya siber güvenlik
Ml de olabilir ama onu çok araştırmadım ama onun için de spesifik olarak atıyorum bir spor oyununda bizim alıp sattığımız oyunculara göre bize ona göre transfer teklifi eden yapay zeka var ya hah tam olarak o ilgimi çekiyor ya da biz zorluğu değiştirdiğimizde yapay zekanın nasıl işlediği vs
Şimdi bunları ben ee okuyarak nasıl yapayım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 11 Aralık 2022; 19:5:33 >
Makine mühendisliğinin eski trendi kalmadı ben bilişime yöneldim.Tum'da master yapıp.EE mezunu olsam alanım yönelimim farklı olabilirdi.Makine mühendisliğinde ister istemez idari yöneticiliğe gidiyorsun sorumluluğun vs artıyor.Türkiye'de f/p oranı düşük işler.Eskiden böyle değildi.Şuan görüyorum ki insanlar alışmış buna.
Size gelecek olursam.Bıraktınız mı bırakma sebebiniz nedir.Eğer hedefleriniz yüksek ise sıkıntı yaşayabilirsiniz.Akademisyen olma isteğiniz varsa sıkıntı olmaz.Şuan Türkiye'deki duruma bakarsak sıkıntılı bir hava var.Yani şu duruma 10 yıl önce baksak sorun olmaz derdim.Ama şuan mezun çok istihdam kısıtlı.Ekonomi iyi değil.Torpil mevzuları var.İşi bilen adam olarak almak istediklerinde de üstüne çok yüklenirler.
Okurken çalışma imkanınız varsa bence bunu deneyin arayı bu şekilde kapatabilirsiniz.Hedefleriniz büyükse durum böyle ne yazıkki.
-
18 yaşında girdim hazırlık ve 1 sene bölüm okuyup bırakmıştım hocam. O aralar okumak bana göre değil diye düşünüyordum, eğitimli bir aileden geliyorum 2 abim ve babam odtü mühendislik mezunu. hal böyle olunca en azından diploma olsun diye dandik bir hukuk fakültesine girdim ama orayı da hiç sevmedim bıraktım. Ailem inşaat işinde, orta-üst çaplı işler yapıyorduk, inşaat sektörü şu an sıkıntılı da olsa durumumuz yine iyi. Ben de ailemin iş hayatında olmak istiyordum da abilerimle çeşitli anlaşmazlıklar ortaya çıktı, af da çıkınca bunu değerlendirmek, kendi yolumu çizmek istedim.
Bilkent bilgisayarı bitirip bilkent'te master doktora yapmak veya kabul alabilirsem abd'ye gitmek istiyorum machine learninge ilgim var. Ağır bir eğitim alıp web sitesi kodlamak istemem açıkçası. Okurken çalışmak nasıl olur peki? Mesela machine learning alanındaki iş ilanlarına bakıyorum bazı yerler phd'yi bile şart koşuyor, master yapana kadar akademik altyapıyı güçlü tutmaya çalışmak daha mantıklı olmaz mı? research stajları gibisinden. Bilkent't okumam ve ortalama kasmaya çalışmamdan dolayı hedeflerim de çok küçük değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB6B71D1A -- 11 Aralık 2022; 19:15:1 >
-
otonom sürüş alanında çalışanların mezun olduğu bölümlere bakmana öneririm.
Şunu da okuyabilirsin.
-
Unı 101 diye youtuber vardı bilkent ee iken koça geçti ee bilgisayr çap yapıyor
muhtemelen hayatı boyunca başarısız olacak...
bilkent ee den daha iyi bi mühendislik bölümü yok çünkü.
kendisine koç üniversitesinde say 50-100k bandında yapan adamlarla okuma konusunda basarılar dilerim...
koç ee burssuz 89k
bilkent ee burssuz 8k
Aile durumun rahatsa imkan sağlıyorsa okuluna bakıp bitirip yurt dışında deneyebilirsin.Ben hedefin yüksek kendi başına isen dedim.Yok aile durumun rahat ise.Okulu bitir iyi not ortalaması ile yurt dışı yap.Sıkıntı olmaz.Bilkent ee'de makine'de filan gereksiz bir zorlayıcı.Bilgisayar daha rahattır diye düşünüyorum.Çalışma imkanın yoksa aile durumunda gördüğüm kadarı ile problem değil bölümünü bitir.
Evet herkesi böyle böyle rekabete zorlarlarsa gereksiz bir mezun sonra master hatta doktora çokluğu olacak.Bununla övünenler var daha.Yahu meslek değeri ve etiği hiç olmuş.Bak bu sıkıntıda var adamı prof yapacaklar gereksiz.10 yıl önce böyle değildi.Ekonomi bozuldu mezun çoğaldı doğal olarakta işverenler seçici konumuna geldi.Bu iyi birşey değil.Emeğini ucuza satıyorsun.Sömürü var.Zaten çoğu kişi kaçıyor bu sebepten ülkeden.
Bakalım seçim dönemi sonrası eğer değişim olursa.Bir rahatlama ferahlama olabilir.Türkiye'de iş yapacak mühendiste var oda var buda var ama sermaye yok.Sermaye girmezse herkes birbirini yiyor.Şartlar yükseliyor vs.Şuan 2.5 Trilyon dolar olması gereken ekonomik hacim ne halde.Ekonomi gereken yerde olsa.İnsanlar böyle gereksiz işlerde uğraşmazdı.
Ama senin için diyeceğim baştaki gibi durumuna iyi, ortalamanı yüksek tut.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X