< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumbiröğrenci -- 12 Aralık 2022; 17:13:45 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Koç bilgisayar nasıldır (6. sayfa)
-
-
ben o tarz bir ortam aramıyorum, okuldaki sosyallik umurumda değil.
Bilkent çok zorluyor, akademik anlamda ilgim olan alanlara vakit harcayamıyorum ders çalışmaktan ödev yapmaktan. koç'ta (bilgisayar mühendisliğinde) durum nasıl diyor sordum.
Bence bilkent marka ve eğitim olarak daha iyi ama koç, bilkent gibi aşırı zorlamıyorsa geçmeyi düşünebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB6B71D1A -- 12 Aralık 2022; 17:18:15 > -
aşırı zorladığını düşünmüyorum, yüksek maliyeti dışında sizin için sorun oluşturmazsa koç bence çok iyi bir okul.
-
İçindeki insanlar nasıl hocam? Yoksa burslu burssuz meselesi mi var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yurtta kimse yok mu? Ama iki ay önce yurtlar doldu diye 3.sınıflara yurt vermemişlerdi sanki
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cidden böyleyse yalnız hissettirir gibi (ama iyi anlamda da olabilir bu)
Ama ben böyle doğa ile iç içe ünileri seviyorum mesela bizim üni için canın sıkıldı doğada gez dolaş, bilkent odtü sabancı için de ve Koç'ta da öyledir diye tahmin ediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 12 Aralık 2022; 18:37:15 > -
ücretlilerden yurtta fazla kimse yok demiştim
-
Çok ilginç geldi bu dediklerin. Ben 2013-2018 arası okudum, hayatımda en az kendi başıma takıldığım zamandı. Devamlı akşamları/geceleri sınıflarda ve S kantininde insanlar oluyordu. Okul çevresindeki cafe ve barlarda da hep okuldan insanlar oluyordu. Fiyatların artması ve araya covid girmesi nelere sebep oldu bilmiyorum ama çok mantıklı gelmedi bana.
-
Genel olarak yapacak bir şey hep var aslında haklısınız ama derinliği ve samimiyeti sığ kalıyor bence şimdiye kadar düzgün sosyalleşilebilecek bir kulüp aktivitesinde bulunamadım mesela, yalnıza 3 aydır burdayım ve tabiki her şeyi görmüş değilim ancak az buçuk insanları gözlemlemeyi sevdiğim için sebebini daha anlayamasam da durumun ifade ettiğim şekilde olduğunu düşünüyorum.
-
Dediğini biraz anlayabiliyorum. Ben hazırlık okumadım ve hazırlık okuyanların genelde çevresi daha genişti, çünkü hazırlık daha çok lise gibi, insanların her gün gidip geldiği kendi sınıfları var. Normal üniversite derslerinde ise bu pek yok, devamlı sınıf değişiyor ve farklı derslerde farklı insanlar oluyor, bu durum ileriki senelerde de daha çok artıyor. Yani sosyalleşme yöntemleri lise ve öncesine göre daha farklı, aktif çaba gerektirebiliyor.
Benim ilk çevrem aynı mentor grubundaki arkadaşlar ve onların arkadaşları şeklinde oldu, oradan öyle gelişti.
Yurtta kalmak ve diğer yurtta kalanlarla akşamları takılmak da yine önemli sosyalleşme açısından. Yurtta kalmasam kesinlikle daha kötü olurdu üniversite hayatım pek çok açıdan. Evden gelip gidenler çok daha az takılıyordu mesela bizimle. Her ne kadar gıcık oda arkadaşı geldiğinde çile çekilebilse de yurt hayatını yine de güzel hatırlıyorum. Gerçi sanırım artık yurt girişlerine güvenlik falan koymuşlar, o tatsız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X