Şimdi Ara

Koç bilgisayar nasıldır (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
5.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şirket ilanlarında ise genelde hiçbir işte keskin bir ayrım yok.

Ama saydığım kısımlar cs'ye çok daha yakın

Neyse konu çok dağıldı hacettepe'deyim cs'deyim gelebilecek en iyi yer buydu yüksek ort+hacettepe+cs bana ceng alanında iyi yerlerin kapısını açacak inşallah

• o linkteki kişi çok ekstrem bir örnek zaten. lys’de 3. olmuştu, bilkent ee’yi de 4.00 ile bitirmişti. vurgulamak istediğim ee cs mevzusu. referanslar bence baya önemli. gerçi referansı kuvvetli hocalar da bu tarz kişilere ref. veriyor. birlikte çalışmadığı kişiye referans olmuyor, tolga hoca ile çalışmak için mesela bi mat dersinden A almanı istiyordu, yoksa kabul etmiyor. bu arkadaş 4.00 ile gaziden mezun olsa stanford’a gidemezdi, undergrad. zamanlarında o kadar araştırma imkanı bulamazdı.

bunlar zaten dediğin gibi uçuk hayaller. ben öyle bi ortalama yapamam. amacım bilkent koç gibi bir yerde master belki doktora yapmak. onun içinde 3.00 üstü ortalama yetiyor.

olmadı aile işene dönerim ama lisans derecemi kesin olarak alacağım.

• Elektrik elektronik mühendisiyim 6 senelik. Yazdıkların tamamen trol. Bu adamın yazdıklarına bakıp tercih falan yapmayın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • goygoy06 kullanıcısına yanıt
    Hocam, ya Bilkent eee ya da tıp diyen bir insanı dinliyorsa biri dinlemeye devam etsin.

• M3lank0lik kullanıcısına yanıt

Hocam mesajınızı açma ihtimaliniz var mı ?

• kodAdıYassuo31 K kullanıcısına yanıt

Dostum daha bilkente başlayalı sen 3 ay olmadı. Yavaş yavas hepsi olur. Alttan alır üstten verir yandan çıkarsin. Bu kadar peşin hükümlü olma. Başarılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben sana diyim hoca. insan en iyisine gidene kadar tatmin olmaz. en iyisine gidince de ikinciyi en iyi sanar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • achilles102030 kullanıcısına yanıt

Boun hariç doğru tespit  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

abd olmaz da avrupa olur. almanya'nın iyi okullarında mastera gidersin. bu arada ortalaman düşük kalırsa aselsan da almaz. 2.7 ile bizim arkadaş giremedi. bilkent cs mezunu, kapsamlı bursluydu.

Hocam yurtdışında parasız yüksek lisans nasıl yapılır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SEN SDÜNÜN NURU

ADANMIŞ TIPÇILARIN UMUDU

ŞANLI MESUTÖZİL

KOY, CENGCİLERE KOY

İNLESİN TÜM FORUM ZAFERİNLE 

ŞANLI MESUT ÖZİL

• Ben özel sektörde 5 10 sene tecrübesi olan yazılımcılarla konuştuğumda derslere geçecek kadar çalışıp part time işlerde çalış demişlerdi.Yazılım için üniversite okumak dahi vakit kaybıyken elektronik okumak mantıklı mı sizce? Yurt dışındaki iş ilanlarına epey göz gezdirdim,çoğu lisans diploması bile istemiyor,matematik fizik gibi alakasız bölüm mezunlarını bile alıyor.Üniversite adı(hele de yurt dışında gidecekse) bence önemli değil.Siber güvenlikte çalışmak istiyorum demiş,bildiğim kadarıyla bilgisayar mühendisliği lisansta aldığın derslerin bu alanla pek ilgisi yok.Kısacası kişinin kendinde bitiyor,hacettepe ytü boun odtü pek fark etmez bence.Boğaziçi odtüye de oxford muamelesi yapmamak lazım.

• Seçmelilerde bilgi güvenliği vs dersler oluyor bilgisayar mühendisliğinde, her zaman açılıyor mu bilmiyorum ama tek seçenek değil daha ml gibi popüler seçenekler de var.

Part time işini hiç bilmiyorum ama bizdeki hocalar duyduğum kadarıyla ekonomik kaygı yoksa 2de 3de işe girilmemesini tavsiye ediyor. Tabi farklı düşünen öğrenciler de var.

• M3lank0lik kullanıcısına yanıt
    Hayır trendle ilgili değil 10.sınıftan beri bilgisayar mühendisliğinde karar kılmıştım (daha detaylı olarak sıralamalara bile bakmamışken)

Dediğim gibi ben odtü ee, hacettepe cs karşılaştırmasını tercih dönemi yaptım ve içim rahat bir şekilde hacettepe csyi yazdım ve açıklandığında da pek üzülmedim.

Pişman mıyım hayır şimdilik değilim fakat ne zamanki foruma giriyorum konu illa buraya geliyor ve ben de kendimi açıklamak zorunda hissediyorum. Ve forum sağolsun kafam çorba oldu

Söz konusu hacettepe, 200klık tabela ünisi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 11 Aralık 2022; 23:3:4 >
  • Bizde liseden beri kodlama yapan bir arkadaş vardı.Part time birçok iş tecrübesi var.Bu yaz isviçreye staja gitti(not ortalaması 2 bile değildi) Bence üniversite sınavını bırakıp özel sektör ne istiyorsa onlara odaklanmak lazım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.