yüksek lisans ile gidebilirsin ama orada avukatlık yapmak istiyorsan orada bir daha okuman gerekiyor avukatlık yapamıyorsun |
Koç İşletme Yazan Kız Hakkında Yapılan Yorumlar (2. sayfa)
-
-
Aynen hocam herkesin tipi aynı hepsi uzi baruflex gibi afganları dinliyo
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlginç bir şekilde sanıldığından daha fazla var, eğer İngilizce biliyorsanız ve yurt dışına yüksek lisansa giderseniz. YL'ye gittikten sonra orada avukat olamasanız da legal advisor/consultant tarzı pozisyonlarda çalışabilirsiniz ki yl'ye giden birçok kişi de böyle yapıp kalıyor. Özellikle start-uplar veya kurumsal şirketlerin uyum/hukuk departmanları size yurt dışı kapısını açar. Tabii tek hedefiniz yurt dışıysa okumanız gereken bölüm hukuk değil, öğrendiklerinizin tamamının geçerli olacağı onlarca bölüm var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 20 Ağustos 2024; 17:15:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam doktordan fazla kazanıp neden memnun degilsiniz anlayabilmis degilim. Bir hayat kurmak için doktordan daha fazla sosyal enerjiniz ve zamaniniz vardir diye tahmin ediyorum. Tabii ki sadece tahmin herkesin hayati ayri bireysel çok üstten konuşmuş gibi olmak istemem fakat tip secseydiniz ve 6 yil egitim + bir sinav daha üstüne iyi para kazanmaya baslayabilseydiniz daha mi mutlu olurdunuz size göre? Sebebini tam olarak anlayamadim
İşletme okunacak bir bölüm değil özellikle Türkiye gibi bir yerde.Yani haksız da sayılmazlar.
İki kardeşim doktor.
Tıptan daha kolaydı demiyorum ama 1 yıl hazırlık 1 yıl uzatma 6 yılda bitti okul. (Odtü)
Zordu. Ömürden ömür gitti.
2 çocuğum var. Büyüdüklerini göremedim. Ya yurtdışı, ya yurt içi yolculuklar ve eğitimler.
Mesai 6 da bitiyor ama o sözde.
Daha telefonumun çalmadığı, bilgisayar açmadığım tatil yaşamadım.
Özel sektörde iyi para, büyük sorumluluk para kazandırıyor ama sömürüyor insanı.
Kardeşlerime bakıyorum 2 side biyokimya uzmanı. Konforları yüksek. Mesai bitince bitiyor. Vs
Şu an bilmiyorum ama Koç üniversitesi TR den dünyada ilk 500 üniversiteye giren tek yerdi.Ordan çıkan memur maaşı almayabilir doğru ama Koç devletin değil yani orda okumak içinde çok zengin olmak gerekiyor.Kayıt olmakla bitmiyor içeride çıkacak masraflarda var.
-
Arkadaş cemişgezek işletmeye gitmeyecek ki Koçdan bahsediyoruz burda. Hernahgi bir tıpçıdan 2-3 kat daha fazla para kazanacak.
Yahu rica etsem kızın yaptığı sıralamaya-puana bakar mısın? Kız 119. olmuş. Burslu okuyacak koçu. Hadi diyelim burssuz girenler de var. O burssuz girenler mezun olduktan sonra bir kaç yıla o okul parasını çıkartırlar zaten. O oecd ranking falan da çok önemli değil. Koç ilk500e de girse ilk 1000e de bir şey farketmez çünkü her halükarda türkiyenin en iyileri o okulda olucak ve her zaman target school konumunu koruyacak. Bilkent ve sabancı'da buna dahil.
Genç sen Koç'dan mezun olacaksın diye kimse yarın gel 100 bin lira ile işe başla demeyecek. Seni Ege işletme mezunu adamdan ayıran ne olacak? Koç mezunu da olsanız Fırat mezunuda olsanız, size ödenecek rakam ve pozisyonlar belli. Sen kendini kanıtlarsan, belki 35-40 yaşlarında bir yerlere gelir ve dişe dokunur maaşlar alabilirsin. Ama bunu yapmanın pek üni ile alakası yok bilesin. Bir şirketin başına kadar yükselebilmen için farklı olman, fark yaratman lazım.
O ünilerden mezun olanlardan farkın koç mezunu olman işte. Yarın gel 100 bin lira ile işe başla demezler ama boş adam değilsen başlarsın. Koç mezunlarının çoğu da boş adam olmuyor. İstersen X ünisi olsun boş adam çıkmıyorsa o okul şirketlerce takibe alınır. Asıl taşradan mezun olan adamın sıyrılması için kendini kanıtlaması ve çok geliştirmesi lazım ki koç vb okullardan mezun olanlara yetişebilsin. Örnek veriyorum şimdi şirkette bir hrsin iki iş başvurusu var birisi yeni koç mezunu diğeri de yeni ege mezunu hangisini alırsın?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PostalDude -- 17 Ağustos 2024; 7:21:38 >
İnan bana Koç mezunu da olsan benzer şartlarda işe başlıyorsun. Koç mezunu bir insana git kredi kartı vs sat demiyorlar farkı o. Yoksa yine başladığı yer, başlangıç pozisyonları oluyor. Burada belki Koç farkı işssiz kalma oranının daha düşük olması. Bana Koçla Ege mezunu iki kişi gelse bakacağım şey hangisi bana ne verebiliri ölçmek olur. Hangi üniversiteden mezun olduğu sadece bir detay olarak kalır.
Hocam haklı olduğunuz taraflar var ama sizin haksız olduğunuz konu imkanlar ve çalışacakları şirketler arasındaki uçurumun farkında olmamanız veya olmak istememeniz. Koç mezunu olan birisinin hedefi genelde batı oluyor ki çok rahat gidebilirler. Master falan yapsalar burs imkanları da var. Bu bahsettiğim imkanlar kesinliği olan şeyler değil tamamiyle kişiye bağlı ama okulun bunda katkısı çok büyük. Taşra mezunlarının bırak bursu, kabul bile alması çok zor. Ayrıca koç mezunu big 4 şirketlerinden birinde başlar diğer taşra mezunu ise ziraatte (o da belli değil).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PostalDude -- 17 Ağustos 2024; 8:15:34 >
Senin de haklı olduğun taraflar var tabiiki. 😉
Ege mezunu adamin cvsi top consulting/ib firmalarinda filan muhtemelen ai ile yapilan screeningi geçmiyordur. Keza akademik ilerleme opsiyonları arasinda cok daha buyuk farklar mevcut
Koç işletme mezunu big4'da başlayacaksa vah benim memleketim vah
En az anlamında yazdım. Çevreden, tanıdıklardan ve biraz linkedin stalkuyla anca bu kadar bilgi sahibi olabildim. Deneyim kazanmak için big4'de gayet iyi. 2 yıla big3(mc) denenebilir.
ben de hukuku bıraktım hocam hem bölümü sevmiyordum hem de çalışma şartları çok kötü durumda. seneye eem için sınava gireceğim. okulu uzatmasam bile 27 de bitecek ama yapacak bir şey yok. Hiç sevmediğim bir işi yapmaktan daha iyidir.
-
Merhaba. İzmir, Ankara, İstanbul arasında pek fark yok. 3 Büyükşehir diye boşuna denmiyor zaten. Anadolu Üni İşletme, Kocaeli Üni İşletme, ve Akdeniz Üni İşletme gibi yerler taşra sayılıyor. Ege Üni İşletme bölümü gayet başarılı mezunlar veriyor, ve mezun başarısı gittikçe artıyor diye biliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 20 Ağustos 2024; 2:21:23 > -
Merhaba. İzmir, Ankara, ve İstanbul arasında pek fark yok, ve hepsi olmasa da Yapay Zeka süzgecinden geçtiği çok iyi danışmanlık firmaları vardır.
Ege Üni İşletme mezunları gayet başarılı diye biliyorum. Özellikle İzmir, Manisa, Aydın, ve Balıkesir gibi şehirlerde Ege Ünililer birbirini oldukça tutuyor, ve 80-200 çalışanlı firmalarda kolay bir şekilde iş buluyorlar diye biliyorum. Tahmini olarak da 5 yıl tecrübeli Ege Üni İşletme mezunlarından %10'u yurt dışına gidiyor diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 20 Ağustos 2024; 2:37:4 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X