Şimdi Ara

Koç İşletme Yazan Kız Hakkında Yapılan Yorumlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
4.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana 50k maaş verseler gene zaman makinasına biner gider tıp okurdum.

Oraya okuyamazsam okumaz simit satardım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jubeii kullanıcısına yanıt

abi hukuk gerçekten o kadar kötü durumda mı ?

• Sir Miles Bilkentrod kullanıcısına yanıt

Mastercard

Moodysin tr operasyonu var mi yaw

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Hocam moodys s&p fln yok da, mastercard ama daralmaya gidiyorlar ofisleri kuculuyor hep

Edit:moodys bir aralar varmis sanirim cok eskiden Rothschild Conun danismanlikta trde lider zamanlari 2004 vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Miles Bilkentrod -- 20 Ağustos 2024; 12:56:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Metalciadam335 M kullanıcısına yanıt

Bir tane bile olsaydi kesinlikle 'okul irkciligi yok ama cok cok zor digerlerinden kabul su abi var bi tek' diye duyardik sanki ya.

Ekollerini cok bilmiyorum, ama 5 büyük iibfye yakınsamadigi kesin gibi

Ya normal zaten daralmaya gitmeleri, hepsi zaten orantisiz buyudu jp haric, jp de hala dalga gecer gibi totalde single digit elemanla ulke ofisi donduruyo. Muhtemelen moodys filan varken ayni sekilde cok ufak bir operasyona sahiptir

10 yil once filan mck in tum analyst vs takımı 14 kisi mi neydi (amerikaya mba yolladigijin yerini dolduruyodu), simdi kim bilir kac kisi oldular

• phosphophyllite kullanıcısına yanıt

hocam türkiye'de bu amerikan aile dizilerindeki gibi büyük hukuk şirketleri nasıl işliyor bilginiz var mı?? çok merak ediyorum içeriyi.

• Metalciadam335 M kullanıcısına yanıt
    kanka ege eemden neden memnun deiller

En cok BofA'ya lafım var yav kac sene oldu milyon turist geliyor ulkeye hala atmsi yok ofisi var hic bi is yapmiyolar

Bofa once uste duzgun sube isletsin yaw, var daha tcye gelmelerine

Bikac saate chase icin de bol kufurlu bi mesaj gelebilirr ama sanslilar ki randevuyu cok gece verdiler  

Gene sukur bence onlara hocam ya bu yaz Haziran'da 1 aya yakin fr'de kaldım yav cok kotu ve tembeller asiri kuralcilar diyom ki amcam para yolladi harclik adam bana ne sebeple yolladı, yolladığı saat ve aciklama falan istiyor harclik iste ne sebebi olabilir desem ki tipten oldu yok sakalsiz yasimdan kucuk gosteren kumral adamim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Miles Bilkentrod -- 20 Ağustos 2024; 13:56:53 >
  • ripmysterio kullanıcısına yanıt

Benim bildiğim kadarıyla çan eğrisi yok, geçme notu yani CC harf notu 60, sınavlardaki notlandırma genelde beğenilmiyor yani beklenen nottan düşük alma ihtimali yüksek, bazı hocaların ders anlatma şekli anlaşılmıyor, laboratuvar imkânları pek iyi değil, pratik eğitim biraz zayıf, teorik eğitim olarak da öğrenciler hocaların anlattıkları dışında internetten fazladan ders çalışıp dersi anlamaya çalıştığı için iyi bir akademik bilgiye sahip oluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 20 Ağustos 2024; 14:6:40 >
  • güzelim puanı yazık etmiş, yaş ilerlediğinde ne demek istediğimi anlayacaktır.

• investing kullanıcısına yanıt
    Ne yazmalıydı

• birşeydanışacam B kullanıcısına yanıt

Hukuk yazabilirdi,

sayısal puanı yüksekse en kötü endüstri mühendisliği yazabilirdi.

Valla jp muhtemelen büyümeye oynar gibi, staj ilanı görmüştüm. Benim bildiğim eskiden TR ofisine stajyer almiyorlardı

• Econbender kullanıcısına yanıt

Aldilar mi ki ona kimseyi? Mezuniyet onceki yazimda da görmüştüm, giren görmedim ama hala

Bilmem ilan daha yeni kapanmış. Belki olta atıyorlardır. Gerçi hiçbir spesifik yetenek yoktu utanmasalar excel bilen gelsin diyeceklerdi ilana

• Econbender kullanıcısına yanıt

Ben 2 yıl adamlara basvurmayi beceremedim bence oylesine aciyolar 

• Büyük avukatlık büroları kurumsallıktan uzak şirketlere benzer. Kurumsal olamamalarının sebebi büroların hukuki yapısından dolayı; bürolar avukatlar tarafından kurulur, yönetilir ve başarıları genellikle partner avukatların performansına bağlıdır. Partnerların ve senior avukatların saygınlıklarına ve uzmanlıklarına bağlı olarak onların belli bir müvekkil kitleleri vardır zaten, o müvekkillerden iş gelir (genel olarak şirketler oluyor ama ben az biraz kişisel müvekkiller de görmüştüm stajlarımda). Partner avukatlar her iş için üç-dört kişilik, başında senior avukat olan bir takım kurarlar. Mühim işlerde partner avukat da dahil olabilir. Taslak yazmayı ve araştırma yapmayı genel olarak acemi avukatlara veriyorlar gördüğüm kadarıyla, mid-level ve senior avukatlar ise kontrol işleri ile meşgul oluyor. Bir büroda yükseldikçe genel olarak iş saatlerinizi belirleyebiliyor hale geliyorsunuz yani (bunun istisnalarını da duydum). Bazı yerlerde departmanlaşma vardır, yani iş hukukuna, dava işlerine, banka hukukuna vs bakan insanlar farklıdır, ama bazı büyük bürolarda departmanlaşma olmadığını da gördüm.

Genellikle tek bir projeyle değil, aynı anda birkaç projeyle uğraşırsınız. Bazen deadlinelar çakışabilir veya acil, o gün halledilmesi gereken bir sıkıntı çıkabilir. Genel olarak araştırma yapma/dava dosyası ve sözleşme okuma/memorandum ve dilekçe yazma ile geçer gününüz. Bunun dışında müvekkillerle görüşürsünüz, adliye veya diğer devlet dairelerine uğrarsınız. Çalışma saatleri değişebiliyor, en büyük yerlerde ayda bir iki kez sabahlarsınız, saat 8-10 gibi çıkmanız olasıdır. Bir arkadaşım stajında rutin olarak 11-1 gibi çıkıyordu mesela, ben en geç 9 buçuğu gördüm. Ancak çoğu yerde 6 gibi işiniz biter, bu dediklerim biraz daha istisnai yerlerde oluyor.

Genel olarak Bilkent/Koç/Galatasaray tarzı üniversitelerden alım yapıyorlar, o sebeple avukatların sosyo-ekonomik durumları zaten yerinde oluyor o bürolara gelmeden önce de.

Partnerların kişiliklerine göre bazı yerler çok daha resmi/devlet dairesi gibi olabiliyor. Staj yaptığım bir yerde herkes takım elbise giyerken diğer yerde şort giyebiliyordunuz mesela.

Farklı sorularınız olursa cevaplayabilirim  

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.