Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

KOÇ KUDEB BAŞVURUSU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
8.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • %50 burslu girince kudeb olmuyor değil mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuhyiv Y kullanıcısına yanıt
    okulun ücreti bu sene 115 bin sanırım. senelik yaklaşık 60 bini sadece okula verebilen öğrencilere, sanıyorum kudeb çıkmaz hocam :D
  • bigsmoKee kullanıcısına yanıt
    Hahaha ben de vermezdim. Bu koç aklıma fena girdi ama imkan yok işte. Pederde para olsa hiç düşünmeden gelirdim. Çok içimde kaldı çokk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ortamından biraz bahseder misiniz? bir de ilk 100e girenlere cep harçlığı verilmiyor diye duydum doğru mu ?
  • yks0021 Y kullanıcısına yanıt
    ilk 100 e girenler zaten CB bursu aldığı için cep harçlığı verilmiyor diye biliyorum. ama yurt ve kitap bursları yine kudeb kapsamında (need based) veriliyor.

Ortamı gayet güzel, TR bin en modern okulu, çok düzenli çok sistemli, diğer koç şirketleri gibi düşünün.
    Mesela, ertesi gün fırtına bekleniyorsa, öğrencilere ağaçların dallarının kırılabileceği dikkatli olunması gerektiği ile alakalı mail atıyorlar veya okulda bir etkinlikten dolayı bir yerden kablo vs geçecekse eğer, bunu tüm kampüs bireylerine bildiriyorlar, dikkatli olalım, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz vs gibi. Yani okul öğrencisine değer veriyor. Çift anadal, yandal vs gibi şeylere başlamak için prosedürler hafif zaten onları biliyorsunuz artık.

Okulla alakalı önemli bir bilgi de vereyim, şimdi okul diyelim ki hukuk bölümüne 15 kişi tam burslu alıyor, 75 kişi de burssuz. Bu 75 kişinin içerisinde Anadolu Bursiyerleri diye tabir ettiğimiz, sıralaması aslında çok kötü olmayan, dezavantajlı bireyler oluyor, TR' nin 81 ilinden. Bu bursiyerler tam ücretli statüsünde ama ücretleri burs veren şirketleri tarafından ödeniyor okula. Yani hemen korkmayın 15 kişi burslu 75-80 kişi paralı diye, o paralıların da en az 1/4'ünü bu bursiyerler oluşturuyor.

hocam yanlış anlamadıysam CB bursu olsa dahi yurt bursu ihtiyaç halinde çıkabiliyor. Peki sitede istanbul içi yakın yerlere yurt bursu verilmeyecek denmiş. Hangi bölgeler acaba bi malumat var mı? Okulu tercih edebilirim ama yurt işi baya önemli. Yurt olmazsa eğer hacıosman metrodan ulaşım nasıldır iett, shuttle vs ne sıklıkla var?
  • byenx kullanıcısına yanıt
    cb bursu olsa da kudeb(yurt kitap nakit) bursu çıkabilir, evet. Bölgeler ile ilgili bir bilgim yok, ama sarıyerde oturan kişiye herhalde vermezler diye düşünüyorum, belki de verirler, bu yine maddi durumuna bağlı. Kudebe her türlü başvurun, ne çıkacağını bilemezsiniz :D Hacıosmandan direk koça giden sanırım 154 vardı, yarım saatte bir kalkıyordu herhalde, başka giden otobüs yok. Batı kampüse giden 150 var, o daha sık kalkıyordu, batıya gelip okulun ücretsiz shuttle'ı ile de gidilebilir. Hacıosman'dan her sabah okulun ÜCRETLİ shuttle'ları var. Ücreti 7 lira gibi bişeydi galiba, yanlış hatırlıyor olabilirim, çok kullandığım bir şey değil. Hacıosmandan koça giden dolmuş var, o da 20-30 dakikada bir gelir.
    Eyvallah, KUDEB’e başvuracağım inşallah.
    Zaten mağduriyet olmaması için tercihler bitmeden açıklıyorlarmış

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.