Şimdi Ara

KOCAELİ KAYALAR KİA TARAFINDAN KANDIRILDIM.(Lütfen öne çıkar) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
4
Favori
22.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
414 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sözleşme olsa tabiki güzel olurdu ama sözleşme yok diye böylemi yapmak lazım ülkemizde işler böyle yürüyo bazen. Güvenmek suçmu güvendiysem satmalarımı kazım bide haberde vermiyolar..
  • Engelli araçlarında sık sık böyle durumlar yaşanabiliyor, bu yüzden bayiler ufak bir kaporayla 4-5 hafta arabayı rezerve ediyorlar

Bu bayinin yaptığı tam dolandırıcılığa girmiş, hem tüm parayı almış, hem satmam diyip satmış, hem de haber vermemiş...
    180bini 1 ay faizde bile işletseniz 2500 tl faizi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celalcaner2 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam ne güzel anlatmışsınız gerçekten olay tamda bu .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumpiter

Ben de bir ay öncesinden 170.000 verdim, gayet de güzel tuttular aracı (Denizli Opel Otomat).
    Ticari ahlak meselesi. Aracın tüm bedelini aldılarsa tutmak için bu aracı.
    Bizde de sözleşme vs yoktu bu arada.

Durumlar farklı olabilir. İstisnai konular olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalet sürücü 33

Ya bayi ne mağdur olacak. Parayı almışlar zaten. Yatırır günlük faize. Sıfır araçlar kapış kapış. Zaten zor bulunuyor araba. Sanki bayinin elinde mi kalacak? İstediği an müşteri bulur. Bayinin mağduriyeti nedir acaba? Müşterinin parasını iade ederken günlük faiziyle mi ödedi? Boş boş yorum yapıyorsunuz.

Alıntıları Göster

Yavv he he, çok bilmiş gibi yorum yapıyorsunuz. Distribütör belli bir süre verir, o süreyi geçen her gün valör işlemeye başlar. Bayinin kazancı düşmeye başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 5 Nisan 2021; 9:41:4 >

• 207m kullanıcısına yanıt
    Siz hangi bayide çalışıyosunuz çok bilgi sahibiyseniz bayiyi bu kadar savunuyosanız aklıma başka bişey gelmedi hani 😉 sayın st o zaman neden baştan söylemediler acaba aracı başkasına satacaz paranızıda verecez diye. Niye arkadan iş çevirdiler tabi bayi bu ne yapsa haklı değilmi? Yazık düşüncelerinize.
    Ne istisnası olabilir ya aynı durumu yaşıyoruz birisi hain vicdansız diğer bayi sözünün eri. Bu nasıl bi yorum. Yuhhh yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meçhul37

Siz hangi bayide çalışıyosunuz çok bilgi sahibiyseniz bayiyi bu kadar savunuyosanız aklıma başka bişey gelmedi hani 😉 sayın st o zaman neden baştan söylemediler acaba aracı başkasına satacaz paranızıda verecez diye. Niye arkadan iş çevirdiler tabi bayi bu ne yapsa haklı değilmi? Yazık düşüncelerinize.

Bayiden biri çıkıp konuşmadığı sürece, tek taraflı yorum yapmam mümkün değil. Ben olayı sizden dinledim, karşı tarafıda dinlemek lazım. Hak, hukuk bunu gerektirir.

Abi keşke telefon kayıtları elimde olsada dinletsem kamera görüntüleri bende olsada izletsem. Google yorumlara bakın bide sadece benim değil başka bir müşterinin de başına gelmiş aynı olay bakın bi.
    Mümkündür. Hemen yargılamayın. Özellikle hukukî konularda, birbiriyle aynı gibi görünen durumlarda dahi farklılıklar olabiliyor. Sonrasında da çıkan kararlar farklı olabiliyor.

Bendeki durum, rapor süreme bir ay vardı. Arayıp durumu bir kaç bayiye anlattım. Olmaz, tutamayız o kadar süre diyen de oldu, tutabiliriz diyen de. Birisinde araç hazırdı, tamamını verirsen tutarım dedi, 2 gün içinde parayı hazır ettim ama araçları satmış. Bir diğeri haftaya gelecek, önden 10 bin isterim, araç gelince tamamı dedi, ok dedik, nitekim bekletti de.

Burada en büyük ayıp, haber verilmemesi. Müşteri, buna göre vaziyet alabilirdi. Hoş olmamış, kesinlikle de etik değil.

Ayrıca, şu KIA denen araç, gördüğüm en tipsiz araç. Başka marka bakın derim, siz bilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşın anlattıklarına bakarak diyorum ki arkadaş haklı.

Madem ticaretten bahsediyorsunuz bunun adına ticarette kapora derler, burada iş kaporadan da fazla paranın tamamını bırakmışlar, bayinin beklemesi veya arayıp durumu bildirmesi lazımdı....

Lakin yine de bir sözleşme veya bir dekont almanız lazımdı ki ticari sözü bozdukları için hakkınızı arayaydınız...

• ufuk9041 U kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeşim sözleşme yok ama açıklama kısmında ad soyad yazılı araç bedeli şeklinde dekont var elimizde. Telefon kayıtları mevcut evraklar mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumpiter

Mümkündür. Hemen yargılamayın. Özellikle hukukî konularda, birbiriyle aynı gibi görünen durumlarda dahi farklılıklar olabiliyor. Sonrasında da çıkan kararlar farklı olabiliyor.

Bendeki durum, rapor süreme bir ay vardı. Arayıp durumu bir kaç bayiye anlattım. Olmaz, tutamayız o kadar süre diyen de oldu, tutabiliriz diyen de. Birisinde araç hazırdı, tamamını verirsen tutarım dedi, 2 gün içinde parayı hazır ettim ama araçları satmış. Bir diğeri haftaya gelecek, önden 10 bin isterim, araç gelince tamamı dedi, ok dedik, nitekim bekletti de.

Burada en büyük ayıp, haber verilmemesi. Müşteri, buna göre vaziyet alabilirdi. Hoş olmamış, kesinlikle de etik değil.

Ayrıca, şu KIA denen araç, gördüğüm en tipsiz araç. Başka marka bakın derim, siz bilirsiniz.

İşte bakın durum farklı. Sizin aldığınız araç hazır bir araç değil. Yolda bir araç. Bu nedenle normal bir prosedür uygulanmış.

• Galericiler için ayrı bir forum açılsın. Normal vatandaşla aynı konuya yazmasınlar. Bu nedir ya haram yiye yiye hak konuşmayı unutmuşlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cellestin C kullanıcısına yanıt
    Ağzına sağlık abim 👏🏻
  • olayda kandırılma yok ama etik olmayan bir davranış var. yazılı anlaşma yapmamışsınız, mutlaka yazılı anlaşma yapmanız gerekirdi. söz uçar yazı kalır. adamlar sizin evrak eksiğinizi beklemez şayet yazılı bir anlaşmaları yoksa, parayı bastıran gelmiş arabayı satın almış gitmiş. olay bu kadar basit.

en büyük hata sizin güvenip 180 bin tl parayı bayiye teslim etmeniz. hani bin lira vs. kapora verirsin işin adını koymak için (tabiki ardından yazılı anlaşma da yaparsın xx şase nolu xx marka modeli araç için sözleşme) ama komple parayı bayiye vermek nedir?

• Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Hocam aracı fazla paraya satmamışlarki aynı paraya satmışlar parayı bastırma gibi bir olay yok. Aracı aldık dedik herşey normaldi tamamdı. Ama niye haber dahi vermeden satıyolarki. Hiçmi ticari ahlak yok bunlarda. Sözleşme olayında haklısınızda sözlü anlaşmada bir anlaşmadır.
  • Kaporayı geri alabilirsiniz, vermek zorundalar. Kanunen yapılacak başka da bir şey yok. Buna da dolandırılma demeyin.

• josh_howard kullanıcısına yanıt
    Yaşanılan bir durumda 20000 tl gibi bir mağduriyet varsa bu para az değil. Adına ne derseniz deyin.Madem öyle insan en azından baştan net olur. Ki ona göre bende mağdur olmayayım.
  • Ortadoğu vesaire sallamışsın ama evrakların tam olmadan dolandırılmadığına şükretmen gerekiyor. Haklı olduğun herhangi bir taraf göremedim. Yine de geçmiş olsun.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.