|
KOCAELİ KAYALAR KİA TARAFINDAN KANDIRILDIM.(Lütfen öne çıkar) (7. sayfa)
-
-
Bazı arkadaşlar alıcı arkadaşa neden sözleşme imzalamadın demiş burda zaten alıcı tam parasını ödemiş iş güzarlığı yapan bayidir....
Neden siz(alıcı) sözleşme yapmadınız diye soracağınıza neden bayi sözleşme yapmamış diye soracakınız....tİCARETTE İYİ NİYET AHLAK GÜVEN ESASTIR....
Çünkü biliyor piyasa karışık kendisini riske atmıyor hem parayı alıyor :) KULLANIYOR....Oh ne güzel yaa vay be kafaya bak bir de bunu savunan cahill bayi trolü var.....
Belli ki bu yeni vaka da değil başkasına yapmıştır.... Bayi alıcı kişiyi beklemek yerine başka birine okkalalı fiyata geçiririm kafasında olduğundan Bir durum yaşanmış
Ticaret bilmiyorsanız yorum yapmayacaksınız haa yorum yapacaksanızda bu arkadaşı desteklemelisiniz çünkü adam haklı bayi ticari ahlkasızlık yapmış...Bunun zerre sözleşme ile alakası yok bayinin ahlaklıszlığını bu..... Arkadaşa BURDAN vuramazsınız...adam iyi niyet ve ahlaka dayalı şekilde tüm parasını ödemiş mi ?Ödemiş bayi bunu 1 ay boyunca kullanmış mı ? evet kullanmış 1 ay 2 ay değil 6 ay beklemeli.... O SEBEPLE BAYİ İYİ NİYET VE AHLAKA UYGUN DAVRANMAMIŞTIR...
Bazı arkadşların kafası basması açısından yine yazıcam 2020 yılının haziran ayında tüm parasını ödemiş ve pandeminden dolayı araçlarını kasım hatta aralık ayında teslim almış dostlarımız var bu örnekte birilerine kapak olsun kim ne derse desin bu olay ahlaksızlık ve beklemek zorundaydı...
saygılar
-
Kesinlikle................
Ben de yorumumda bunu belirttim adam 1 aydan fazla süre alıcı kişinin parasını kullanıp sömürmüş sonra bahane üretmiş Bırakın 1 ay 6 ay bekleyecek o araç..
Bayi kendi ahlaksızlığını arkadaşa yüklemiş bahane etmiş o araç bekleyecekti......
Donanımhaberde aylar öncesinden parasını ödemiş beklemiş ve aracını almış insan var yazıktır ya...
-
Valla sen sözleşmesiz o kadar parayı o adamların eline vermişsen dolandırılsan hiçbir hak idda edemezdin.Nasıl bu kadar rahat davranıyorsunuz anlamış değilim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir 10 sene kadar önce, burada kapora iade meselesi yüzünden birisi konu açmıştı. İstanbul'da bir Kia bayisi şikayet konusuydu yine.
O konuya öyle ya da mesaj atan herkesten şikayetçi olmuştu firma. Battı gitti zaten sonra...
Tamam, ticarette yazılı sözleşme şart. Ama insanlar bşr otomobil firması söz konusu olunca, güvenme eğiliminde.
Kaporaları da iade etmeyebilirler yasal olarak. Ama sektördeki uygulama tersi okuyor.
Ayrıca sözleşmeyi masaya koyacak olan firma değil mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alıntı
metni:Kaporaları da iade etmeyebilirler yasal olarak. İlgili yasa maddesini paylaşırsanız sevinirim.
-
Böyle saf davranıpta, adamlar 180 i geri verdilerse dürüst esnafmış. Sözleşmesiz para mı verilir, verirseniz de şikayetlik bi durum yok, durum kişisel insiyatife kalmış.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şöyle bir tahminim var: firmalar kur artışından dolayı fiyat listesi güncellemeye gittiler. Fiyat listesi değişince hem ötv dilimi artıp hem de engelli alımına uygun eşiğin üstüne çıkacağını düşünüp başlarına bela almak yerine elden çıkartmak istemiş olabilirler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Siz böyle polyanacılık oynarsanız dolandıran çok olur. Anlıyoruz iyi niyetlisiniz ama herkes iyi niyetli değil. Sadece bu sektörde değil her sektörde kimse sizin babanızın oğlu değil güvenemezsiniz. Bayinin iyi niyet veya ahlaka uygun davranmaması umrunda mıydı ki? Bayi nin tek amacı elindekini satmak. Arabayı alan da sizsiniz. Bayi elinizden tutup yardımcı olacak mı sanıyorsunuz? Parayı veren eğer bensem paramın arkasında olup, sözleşme yapmalıyım. Siz tek bir mantıkla ilerliyorsunuz. İyi niyet, güven ve ahlak. Bunlar kimsenin umrunda değil. Garantici olmanız lazım. Sözleşme bir teminattır. Söz uçar yazı kalır. Ticareti bilmiyorsanız yorum yapmayacaksınız demişsiniz de ticarette nerde görülmüş sözleşmesiz ticaret yapıldığı? Ortada bir yanlış var tamam ama asıl ticaret dediğiniz şey sözleşme olmadan 180k parayı vermek değildir.
bu sorunun yeri avukatın yanıdır.
-
Hukuki bilgim yok. Ama ticarette normal olarak, böyle işlemiyor mu sistem?
Sahip olduğunuz araca talip olsam. Size kapora göndersem. Siz de ilanı kaldırsanız. Sonra ben keyfi olarak caysam....
Arkadaşlar konu tezgah tamamen.
Hocam öyle tabi ama bilin duyunki sizde mağdur olmayın diye yazdım. -
Kesinlikle durum bu 👍🏻 -
sorun nerde tam anlamadim , paranizi mi geri vemriyorlar , araba mi satmayiz diyorlar? o arac olmaz baskasi olur , sizin icin nasil bekletsin arabayi 1 ay? olup olmayacagi belli degil.
bence bayinin tutumunda garip bir durum yok , ha sizi arayip haber etseler guzel olurdu , orasi ticari etige uymamis.
hata biraz da sizde , 180 bin para kapora mi olur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 5 Nisan 2021; 13:34:37 >
Arabayı satacaksan kaporayı niye aldın?Geri iade et madem.Çok ayıp çoook.
-
firma kesinlikle kapora iade etmeyebilir , bir firmadan avukata danisarak "kredim cikmadi , maddi sebeplerle alamiyorum" diye yazili bildirimde bulunarak , onlarin iyi niyeti ile aldim.
Avukatimin dedigi , "boyle derseniz buyuk ihtimal verirler ama vermezlerse de yapacak pek bir sey yok ugrasiriz" idi.
burası türkiye hocam, tekrar söylüyorum "burası türkiye"...
-
quote:
Orijinalden alıntı: bennett.antony
bir mağduriyet falan ben göremedim. adamlar müşterisini bulup satmış sizin evrağı mı bekleyeceklerdi.baktılar senin evrak işi yaş müşterisini buldu okuttu. diyelim ki evrak işi olmadı bu seferde 180bin paramı verin diye tutturacaktın. orası ticarethane muhabbet kuşu sevenler derneği değil.
sen evrak işin olmasaydı ne kadar paranı içerde bırakacaktın ondan bahset??O zaman bekleriz demeyecekler parasını iade edip siz eksikliği gidermene kadar satılmazsa gelip alırsınız diyecekler.
Bu şekilde yapsalar adam işine bakacak belki başka bayiden araç bulacak.
Bu tür şeylerde nasıl bunu yapanları haklı buluyorsunuz anlamıyorum sizde hiç dürüstlük ,sözünün arkasında durma gibi etikler yok mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X