Şimdi Ara

Kocaman Çukura Girdik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Az once antalya'dan ispartaya donerken tune cikisimda kocaman bir cukura girdim. 100 le gidiyorduk. Gum diye ses geldi lastik patladi. Direksiyon hemen saga cekti zaten. Ben de yavaslayip saga yanastim. Sag on lastik komple gitmis. Asiri yogun yagmur ve firtina yuzunden lastigin kopugunu de sikamadik, stepne yok zaten. Arac Audi a1. Lastikten baska ne sorun olmus olabilir? Nereleri kontrol ettirmeliyiz. Simdi cekici cagirdik bekliyoruz. Ayni cukura bizden once dusen biri de vardi bizden sonra da giren cok oldu. Durum vahim yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ön takım, rot balans değişir sağlık olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jant balans gekirse düzeltme,ön takım kontrol+rot ayarı
  • baba0392 kullanıcısına yanıt
    hoca rot balans nasıl değişiyor onu çözemedim ben? Ön takıma ne olmuş? Bakmadan görmeden birşey diyemeyizki.Hocam geçmiş olsun.Lastik patladıysa darbeyi lastik ve jant sönümlemiş gibi bir tahminim var.Bence jantve lastikle kurtarırsınız gibime geliyor.Geri kısma kolay kolay birşey olmaz.
  • Mümkünkse araci liftte iken ön takim elemanlarini kontrol ettirin. Yamulan janti düzelttirip balans yaptirin. En sonda gerekirse rot ayari yaptirin

• quote:

Orijinalden alıntı: baba0392

Hocam ön takım, rot balans değişir sağlık olsun.

Rot neysede balans nasıl değişiyor?

• Spirited kullanıcısına yanıt
    Hocam jantta sorun yok gibi duruyordu, yamulmustur mu dersiniz. Telefondayim daha eve giremedim herkesi cevaplara da ekleyemiyorum. Aks falan yenilenmesi gerekir mi? Ben pek hakim degilim on takim meselelerine de

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracın tüm ön takımına baktırın. Görmeden tek tek pek sağlıklı yorum yapılamaz. Salıncaklar falan da değişecektir

• Karterede bakın.

• Tamam hocam yarinbastan baktiralim madem. Insallah fazla masraf cikmaz bu ay baska araba aldik parayi sifirladik. Tabi cana gelcegine mala geldi cok sukur cok kaza oldu bugun orda. Yolda baska cukurlar ve kayalar da vardi. En az 20 kisinin on takim sikintida bugun

• luminator L kullanıcısına yanıt
    Aracınızda muhtemelen kasko vardır. İlgili trafik zabıtasına tutanak tutturursanız kaskonuz gerekli tüm bakım ve onarımları yaparak zararı ilgili kurumdan tahsil edecektir. Ayrıca araç tamiri belli bir süre (sanırım 2 gün) içinde bitebilecekse kasko tarafından temin edilen bir otelde konaklayabilirsiniz.
  • adıdı kullanıcısına yanıt
    Hocam, eve 30 km kalmisti. Bir tanidik yardimiyla ulastik eve. Sehirler arasi yola cikmam tehlikeli oldugundan foto da cekemedim cukuru. Yine de yarin polise gidip tutanak tutturabileceksem yapayim.

• luminator L kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, lastiği yaracak kadar bir çukura girdiğinizde ve tahminen lastiğiniz runflat ve bu yüzden stepneniz yok (buna rağmen lastik parçalanmış ise), ön düzende mutlaka bir takım sorunlar olacaktır, önemli olan sorunun ne boyutta olduğudur çünkü bazen hissedilemeyecek kadar ufak sorunlar oluşur ve zamanla artarak ileride masrafa dönüşür. Örneğin ön salıncakta olan ufak bir sıkıntı ileride aksları ve direksiyon kutusunu bozmaya kadar gider.

• Merhaba.
    Çukurun resmini çekin ve sorumluları hakkında dava açın.
  • hocam geçmiş olsun, ön takım kısmında sorun olabilir, fotoğrafta çekin kanıt olur.
  • Mytohology M kullanıcısına yanıt
    Hocam yolun ortasinda gece ve asiri saganak yagmurlu havada cekemedim cok tehlikeliyfi. Karayollarini aradim tam cukurfan bahsedecektim afam anladi zaten ekip yolladim oraya dedi. Kanit da olmus oldu

• zamanında 90ile yolda giderken yol bir anda hafif yükseldi haliyle küt diye ses çıktı, viraj denge çubuklarını kırmıştık sizin olay bayağı kötü olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 17 Ocak 2016; 22:12:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: luminator

Hocam yolun ortasinda gece ve asiri saganak yagmurlu havada cekemedim cok tehlikeliyfi. Karayollarini aradim tam cukurfan bahsedecektim afam anladi zaten ekip yolladim oraya dedi. Kanit da olmus oldu

Merhaba.
    Tanığınız yok mu?
  • Mytohology M kullanıcısına yanıt
    Hocam bizden sonra 10 araba girdi o cukura. Arkamiz hep doldu ptlak lastikli arabalarla. Telefonla kaskoyu aradik, kaydi tutturduk. Cekici de geldi arabayi goturdu. Tanik sayilabilir. Ayrica bizi almaya gelen tanidigimiz da tanik sayilir cunku yanimiza geldi cukuru gordu

• geçmiş olsun.bu gibi çukurlara çok yüksek süratla girince malesef sonuc bu oluyor.

bizde geçen yaz tek şeritli bir yolda 90kmh ile giderken aniden 15-20 cm derinliktelik çukura girdik son anda frene dokundum ama 75-80kmh ile geçtik amortisörlerden güm güm diye ses geldi ama araç full yüklü olmasına rağmen işini çok iyi yaptılar.lastiklerinde ideal basınçta olması lastikleri kurtardı hemen kenara çektik baktık hiç bir şey yoktu.altı yere yakın bir araç ile girseydik ön tamponla birlikte karter falan darma duman olurdu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.