Şimdi Ara

Kodak Cx7430 Muthiş (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
28.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Televizyona bağlantı yapar gibi Tv kartına bağlasak acaba bir sonuç alabilirmiyiz diye bir fikir geldi aklıma ama..Nasıl olur sizce..
  • Evet, long time exposure özelliğini almadan önce ben de bilmiyordum. 0.7, 1, 1.5, 2, 3, 4 gibi seçenekler var. Makinayı sabit tutarak nasıl görüyorsanız aynen o şekilde gece fotoğrafları çekebiliyorsunuz.
  •  Kodak Cx7430 Muthiş

Biraz önce çektim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneex -- 25 Mart 2005, 23:34:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: muSSTafa

Televizyona bağlantı yapar gibi Tv kartına bağlasak acaba bir sonuç alabilirmiyiz diye bir fikir geldi aklıma ama..Nasıl olur sizce..

musstafa o dediğini yapabilmen için kameranı video kaydındayken tvye bağlı olması gerekmektedir (composite kabloyla (sarı uçlu olan) tv ye video in kısmından bağlamalısın). yoksa 1 dk bir kodak uyku moduna girerek enerji tasarufu sağlıyor(sorun burada). Yani dk da bir deklanşöre yarım basmak istemiyorsan(uyandırmak için) video kaydındayken bağlı bırak. o zaman kapanmıyor makine
  • Hayırlı olsun
  • Ben o yazdıklarımı acaba 7430'u Web Cam olarak kullanabilirmiyiz diye yazmıştım. Ama sen bişiler demişsin fakat konuyla bağdaştıramadığım için hiç bişey anlamadım, üzgünüm.

quote:

Orjinalden alıntı: altcha

quote:

Televizyona bağlantı yapar gibi Tv kartına bağlasak acaba bir sonuç alabilirmiyiz diye bir fikir geldi aklıma ama..Nasıl olur sizce..

musstafa o dediğini yapabilmen için kameranı video kaydındayken tvye bağlı olması gerekmektedir (composite kabloyla (sarı uçlu olan) tv ye video in kısmından bağlamalısın). yoksa 1 dk bir kodak uyku moduna girerek enerji tasarufu sağlıyor(sorun burada). Yani dk da bir deklanşöre yarım basmak istemiyorsan(uyandırmak için) video kaydındayken bağlı bırak. o zaman kapanmıyor makine

• arkadaslar hıc bı sekılde olmuyo.cmos lensı olması gerekmıyo mu webcamlerın.bunun ccd
  • quote:

Ben o yazdıklarımı acaba 7430'u Web Cam olarak kullanabilirmiyiz diye yazmıştım. Ama sen bişiler demişsin fakat konuyla bağdaştıramadığım için hiç bişey anlamadım, üzgünüm.

Şimdi olayı şöyle özetleyelim cx7430 un tv out çıkışı var.Bu demek oluyorki composite girişi(sendeki ucu sarı olan kablo) olan tvden veya tvcarddan, cx7430 un lcdsindeki görüntüyü izleyebiliriz. Bu mantığı kullanarak cx7430u webcam olarak kullanacağız. Tv kartların capture driverları olduğu için s video(composite) girişindeki veriyi(bu senin makinandan gelen görüntü olacak) msn veya diğer proglara video kaynağı olarak göstererek kullanabiliriz.

Gelelim asıl soruna cx7430 un pil koruması olduğu için 1 dk boyunca hiçbir işlem yapmazsanız lcd ekranı veya tv-outu kapanır. Yani her dakika makineye yarım basmazsanız görüntü gider. Bunu engellemenin tek yolu makineyi video kayıt modunda açıp(320x240 iki yıldızlı mod) kayıt tuşuna basmanızdır(sd karda kayıt yapacak) .Bu sayede tv-outa sürekli görüntü gidecektir.(görüntü süresi Sd belleğiniz ve pile bağlı olarak değişecektir.) bellek doldukça sd cardda kaydettiğiniz videoyu silerek süreyi arttırabilirsiniz.
    İnşallah bu daha açıklayıcı olmuştur

• Çok teşekkür ederim,

Olay işte budur. Hemen deneyip merak eden arkadaşları bilgilendirmek lazım şimdi.
  • Bu anlattıklarımı sadece tv kartı veya video capture kardı olanlar uygulayabilir. Ama benim sahsi tavsiyem acil durumlar veya ara sıra kullanımlar hariç ccd sensörlü makinelerin sürekli kullanılmamasından yanadır. Çünkü kullanılan ccd sensorde uzun vadede belirli bir yıpranma gerçekleşebilir veya resim çekme kalitesinde düşüş meydana gelir.(Not:Şunuda göz önünde tutmak gerekir 640x480 veya 320x240 çekimlerde ccd sensorun normal çekimlere oranla çok daha az enerji çekmesi ccd üzerinde zarara neden olmayabilir) Bunun yerine 25-30 milyona kadar fiyatları düşen webcamlarin kullanılmasıdır.(!!tabii aynı kaliteyi verirmi o ayrı konu!!)
  • arkadaşlar kodak cx7430'a 512mb kart kullanan warmı bir sorun yaşarmıyım...
  • ben 256 SD kullanıyorum. Ama 512 yi de desteklediğini biliyorum. Alırken çok kararsız kalmıştım 256 mı 512 mi diye. saygılar.
  • Ben 512 sd stormax kullanıyorum çok da memnunum. Ne gibi bir sorun olabilir ki? O bile yetmiyor bir tane daha alacak gibiyim. Daha küçüğünü düşünemiyorum bile.
  • bu mertkan bi bana yardım etmedi
    helal olsun
    yalakalık yapamadık demekki
  • demekki 512mb lik alıcaz ama alacak makina yok yaw kalmadı diyor bütün yalçınların şubeleri
  • yaw arkadaşlar yeni aldım makineyi bende de canon a 510 war.acemiyim de şu yakından çekim olaylarını nasıl yapıosunuz ben gece yakına girdiim zman flaştan herşey parlak çıkıo bunun ozel bi ayarı mı war yoksa yakından çekerken ille gunduz mu olması lazım
  • makro çekimlerde flaş kullanma, ışık yeterli değilse shutter speed i arttır. Ama makinayı titretme. İyi sonuç alırsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sancit

bu mertkan bi bana yardım etmedi
    helal olsun
    yalakalık yapamadık demekki

Ya ne alaka ki bilader ben forumu takip ediyorum mertkan herkese fazlasıyla yardım edıyo ama her yazıyı da okumasını bekleyemezsın sanırım.Bence ağır konuşmussun
  • Senin kadar bende sevindim şimdi. Bu modeli almaya gitmiştim bulamamıştım sonra Konica Minolta Z20 aldım. Memnunum makinamdan. Ancak Kodak 7430 alsaymıştım yine memnun olacakmıştım. Bunun için sevinçliyim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.