Şimdi Ara

= KODI KURULUM VE AYARLARI [ANA KONU] = (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.041
Cevap
274
Favori
399.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sararmen

Ben evde android tv box cihazımda kodi kullanamaya yeni başladım... Hard disk vs hiçbir şey bağlamıyorum cihaza...

Sorum şöyle;

mesela Genesis vs yabancı film eklentisini kurduğumda filmler türkçe altyazı çıkıyor mu ?

Altyazıyı Türkçe seçerseniz çıkar tabi.
  • android cihazımda kodi bazı ses dosyalarında çuvallıyor, açmıyor bunun için kuracağımız eklenti v.s. varmı?
  • KODI'de en çok kullandığınız eklentiler nelerdir ? Full HD kalitede film izlemek için çok iyi bir eklentiye rastlamadım ne yazık ki.
  • Slm arkadaslar ben kodi yi tv box cihazimda yaklasik bir yildir kullaniyorum cihaza yeni yazilim yukledikden sonra kodi son versiyonunu da yukledim ama bazi ip tv den bazi yayinlarda goruntu alamiyorum ayni ip tv linkini kopyalayip mx pilayerle yada farli bir medya oynaticisiyla sorunsuz birsekilde izliyorum ama kodi llinki aciyo fakat ses var goruntu yok sizce sorun neyden kaynakli olabilir .yardimlarinizi bekliyorum aksi takdirde cihazima tekrar dan eski yazilimi yukliycem simdiden tsk .
  • Wma formatındaki dosyarda sorun yasiyorum diyer formatlari sorunsuz codekle duzele bilirmi yardimci ola bilecek nacizene ayarlarda kimse yokmu.
  • Arkadaşlar Android TV Box aldım ve xbmc hakkında bilgi sahibi değilim,nereden başlamam gerekiyor,cihazımda kodi kurulu geldi (v14.2) belgesel yayınları vs sorunsuz izlemek istiyorum ve güncel filmleri izlemek istiyorum,yardım edebilirmisiniz?

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farrow

Arkadaşlar Android TV Box aldım ve xbmc hakkında bilgi sahibi değilim,nereden başlamam gerekiyor,cihazımda kodi kurulu geldi (v14.2) belgesel yayınları vs sorunsuz izlemek istiyorum ve güncel filmleri izlemek istiyorum,yardım edebilirmisiniz?

Saygılar.

Merhaba,

Hangi TV Box'ı aldınız? Ben de KODI ye yeni merak sardım, şimdilik PC ve Android telefonumda kullanarak öğrenmeye çalışıyorum, bilgisayar mouse klavyesiyle uğraşmak yerine uzaktan kumanda kullanabileceğim bir TV box iyi olurdu :) Ancak bu platformlarda canımı sıkan şey herşeyin bazen çalışacak olması ve lisanssız içerikler olması sebebiyle online içeriklerin belli periyotlarla kaybolacak olması. Netflix, Hulu benzeri lisanslı bir kullanım sunsalar çok güzel olurdu.

• Hocam şaka gibi ama wma dosyaları okuyamıyor xbmc oynatıcısı..
  • Arkadaşlar hafta sonunu fırsat bilip ablamları ziyaret ettim. Eniştem de benden heveslenip eski pc'yi salonda htpc olarak kullanmaya başlamıştı. Gidince birkaç ayar yaptım.

Eniştenin Htpc'nin bileşenleri
    pentium 4 3.0ghz işlemci
    2gb ddr2 ram
    Amd HD 6670 ekran kartı şeklinde

Bu Pc'de götürdüğüm 10-20gb arası boyuttaki mkv filmler bs player ve vlc player ile açıldığında çok ciddi şekilde takılarak oynuyordu. Bu programlar işlemciyi %50-60 oranında kullanıyordu.

Bunun üzerine önce mpc kurdum. Mpc ile işlemci kullanımı %10'lara düştü ve tüm takılmalar gitti.

Sonrasında da Kodi 15.1 Isengard'ı kurdum. Kodi'nin kendi oynatıcısı da filmleri hiçbir takılma olmadan oynattı. Üstüne üstlük daha önceki xbmc sürümlerinde kendi oynatıcısı çok sarımtırak bir görüntü veriyordu. Bu yeni versiyonda bu sorun da çözülmüş. Mdavr vs kullanılmayan mpc programı ile aynı kalitede görüntü kalitesi veriyordu.

Açıkçası son hali ile Kodi çok daha oturmuş, ben oldukça beğendim. Ve de oldukça eski bir Pc'de bile gayet başarılı şekilde çalışıyor.

Bu bağlamda çok eski bilgisayarı olanlar da gayet güzel şekilde xbmc - Kodi kullanabilir. Not olarak eklemiş olayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• KODI'nin kendi menüsünde kitaplık bilgilerini ; içe ya da dışa aktarma ile ilgili bir seçenek var.Öncelikle X cihazındaki kitaplık bilgilerini dışa aktardım. Ardından açtığım B cihazına , bu A cihazındaki kitaplık bilgilerini içe aktar diyerek kopyaladım. A cihazındaki kitaplığa ait tüm bilgiler B cihazına da geldi , kopyalamda bir sorun yok.

Yalnız şöyle bir sıkıntı var.

KODI , A cihazında takılı USB HDD'i " sda1 " olarak isimlendirmiş ve kitaplık bilgilerini de buna göre adreslemiş.

B cihazında ise KODI , aynı USB HDD'e " storage1 " diye bir isim vermiş.

Dolayısıyla B cihazındaki kitaplıkta bulunan herhangi bir filme tıkladığımda bu dosya mevcut değil diye ikaz veriyor. Böyle olması da normal. Çünkü filmlerin adresi yedeklenen dosyada sd1 olarak kaydedilmiş durumda ama B cihazı bu adresi storage1 diye isimlendirdiği için bulamıyor.

İki farklı cihazdaki USB HDD'in isimlerini nasıl eşitleriz ? Var mı bir fikri olan ?

Şu haliyle KODI kitaplığına ait yedek dosya , farklı bir cihazda işe yaramıyor çünkü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Direk arkadasimin yaptigi film,dizi vs izleme eklentisini kesinlikle tavsiye ederim.

Boogie eklentinin adi, universel media provider diye de bulabilirsiniz. Eklentiyi zipten yukledikten sonra menu icinde sisteme girip eklentilere girip,orda depodan yukle ye tiklamaniz ve universal media yi secmeniz gerek. Sormak istedikleriniz varsa yardimci olmaya calisirim.

Mutlaka deneyin muthis calisiyor

• arkadaşlar the movie database ye ne oldu acaba iki gündür depoya film atıyorum taramıyor.diğerlerinde sorun yok.filmleri en güzel benim için bu site tarıyor bulamadığı film yok.kendi sitesinin formuna baktım bi takım çalışmalar yapıyorlar ama pek anlamadım.bilen varmı acaba?..
  • quote:

Aldığım tv box bu ve çok memnunum,birde klavye siparişi verdim;

hdmi üzerinden dolby/dts passthrough yapıyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 21 Kasım 2015; 2:21:23 >

• merhaba
    divx planet eklentisi neden çalışmıyor bilgisi olan var mı?

• Kodi için Pulsar eklentisini indirdim. sorum şu:

nasıl Pulsardan izlediğim filmi aynı anda Apple Tv'ye yansıtırım, aktarırım. Airplay ile ekranımın tümünü yansıtmak istemiyorum. Sadece videoyu altyazılı bir şekilde aktarmak istiyorum. Bunu popcornTime'da yapabiliyorum ancak altyazı gitmiyor. Belki Kodi bu sorunumu çözer.
  • quote:

Aldığım tv box bu ve çok memnunum,birde klavye siparişi verdim;

Ben de iki günden beri bu cihazı kullanıyorum, HEVC kodekli 1080p dizilerin ve filmlerin bazılarını oynatmıyor, Kodi'de, Bs Player'da denedim sizde de aynı sıkıntı var mı?

• Beyler film için eklenti paylaşabilir misiniz? S**türk hariç. Onu kurdum.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar merhaba. Kodi içinde open subtitle eklentisi var. Arama yaptığımda türkçe arama yapmasını nasıl sağlarım? Sadece ingilizce altyazı buluyor. Sistem dilini ingilizce yaptım olmadı

• eklentinin iççinde dil seçeneği olması lazım.
    yolu nasıldı şuan hatırlamıyorum ama eklentinin özelliklerini kontrol edin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.