Şimdi Ara

= KODI KURULUM VE AYARLARI [ANA KONU] = (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.041
Cevap
274
Favori
399.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: modakaya

arkadaşlar xbmc izlediyim ip tvlerde çogu yayınlar kesik kesik donma oluyor bazı yayınlarda ise böyle bir sorun yok gayet akıcı çalışıyor
    ınternet hızım 10 mgb yayın yapan kanallamı ilgili diyecem çoğunda bu sorun oluyo herhangi bir ayarla düzeltilirmi bu yoksa yayınlamı ilgili
    yada bu sorunu aranızda yasayan varmı bu yayınları düzeltme gibi bır imkanımız varmı akıcı bir hale getıre bilirmiyiz ayarla bu yayınları
    yoksa kaldıracam pprogramı donma olduğundan hiçbir tat alamıyorum yayından sinir bozucu herkeze k.g

IPTV kanalini windowsta simpletv ile deneyin. Kesiyorsa yapacak birşey yok daha kaliteli bir IPTV server satın alin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XBMC'yi raspberry pi'de kullanıyorum gayet stabil çalışıyor.Bugünlerde bir iki ayara ihtiyacım vardı onlarıda sizin rehberinizde buldum.Teşekkürler.
  • simple tv daha önce kullanmıştım xbmc ıptv oynatması ondan çok çok üstün benim gözümde
    anlatmak istediyim başkaydı neyse yanlış anlamışsınız sanırım
    sanırım sorun yayın yapan iptv serverıyle alakalı bir durum muş .
  • Evde bir tane eski netbook a openelec kurmuştum media server olarak kullanıyorum bütün harddiskler ona bağlı. Az enerji harcadığı içinde 24 saat açık ve torrentten sürekli film indiriyor. Filmlerimide Notebook um ile izliyordum fakat açılış süresi, kodinin başlama süresi vs çok bekletiyordu dün bir tane class 10 hafıza kartı aldım ve onada openelec kurdum şimdi hafıza kartını takıyorum power düğmesine basıyorum 10 saniye sonra filmler izlenmeye hazır. Windows lu sistem kullanan herkeze tavsiye ederim. İstediğinizde windows İstediğinizde openelec, 4gb lık bir hafıza kartı yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicavush -- 31 Mart 2015; 23:21:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicavush

Evde bir tane eski netbook a openelec kurmuştum media server olarak kullanıyorum bütün harddiskler ona bağlı. Az enerji harcadığı içinde 24 saat açık ve torrentten sürekli film indiriyor. Filmlerimide Notebook um ile izliyordum fakat açılış süresi, kodinin başlama süresi vs çok bekletiyordu dün bir tane class 10 hafıza kartı aldım ve onada openelec kurdum şimdi hafıza kartını takıyorum power düğmesine basıyorum 10 saniye sonra filmler izlenmeye hazır. Windows lu sistem kullanan herkeze tavsiye ederim. İstediğinizde windows İstediğinizde openelec, 4gb lık bir hafıza kartı yeterli.

Nasıl ve hangi uygulamalar ile yapıldığını yazabilir misiniz?

• chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Dostum forumda anlatımı var ben buraya alıntı yaparak paylaşıyorum ki arkadaşımızın emeğine saygısızlık yapmayayım. Bu arada anlatım 2011 yılına ait ve linki verilen sürüm oldukça eski openelec in sitesine giderek en güncelini indirebilirsin. 32 bit ve 64 bit sürümleri mevcut işlemcine göre istediğini kur

quote:

Orijinalden alıntı: scqo
    [size=3]KURULUM

[size=4]Flash Diske yükleme dosyalarını atmak

Kurumların hepsi aynı olduğu için ben Generic sürümün nasıl kurulacağını anlatacağım.Siz bilgisayarınızın işlemcisine göre gerekli sürümü indirin.
    Öncelikle
    openelec.tv
    Downloads | OpenELEC Mediacenter
    http://openelec.tv/get-openelec
    adresine girip Generic Builds altındaki OpenELEC Generic i386 dosyasını indiriyoruz.

Sıkıştırılmış dosyayı çıkarttıktan sonra klasörde bulunan create_installstick.bat dosyasına tıklıyoruz.(Windows 7 ve Vista kullananların sağ tuş tıklayıp Yönetici olarak çalıştır şeklinde çalıştırmaları gerekiyor.)

= KODI KURULUM VE AYARLARI  [ANA KONU] =

Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.Buradaki satıra bilgisayarda takılı olan flash diskin sürücü harfini ve hemen ardından iki nokta üst üste yazıp entere basın.(Büyük küçük harf farketmez) Örneğin e:

Yükleme işlemi başladığında aşağıdaki görüntü size 20 saniye beklemenizi söylüyor.Siz yinede diskin ışığı yanıp sönmeyi bitirene kadar bekleyin.

Yükleme bittiğinde herhangi bir tuşa basarak pencereyi kapatın.

Flash diskinizi açıp,dosyaların doğru olarak yüklendiğini kontrol edin.Aşağıdaki resimde hangi dosyaların yüklü olması gerektiğini gösteren resmi bulabilirsiniz.

[size=3]SD karta / HDD'ye yükleme

OpenELEC yükleme dosyalarının bulunduğu flash diskinizi netbook’unuza veya htpc’nize takın.Aynı zamanda sd kartınızı da sd kart slotuna takın ve bilgisayarınızı flash diskten başlatın.

Kurulum ekranı aşağıdaki gibi olacaktır.

Ok tuşuna tıklayın ve kurulum menüsünden 1 numaralı seçenek olan Quick Install OpenELEC.tv’yi seçin.

[size=3]Dikkat!!!! Bilgisayarınızın hızına ve kullandığınız flash diske bağlı olarak enter tuşu geç algılanyor, o yüzden sadece 1 kez enter tuşuna basın.Eğer fazla basarsanız bir sonraki adım olan harddisk seçiminde ilk seçilen harddiske format atıp openelec’i yüklemeye başlayacaktır.

Bu bölümde OpenELEC’i nereye kuracağımızı seçiyoruz.Burada SD kartınızı / HDD'nizi seçip entere basın.

Kurulumun tamamlanmasının ardından (ortalama 3dk sürüyor) kurulum menüsü bir daha karşımıza geliyor.Buradan reboot’u seçip bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.

[size=3]OpenELEC'i açmak için,

Yeniden başlatma sırasında boot menüsünden SD kartımızı seçerek OpenELEC’i başlatıyoruz.

[size=3]İnternet/Ağ Ayarları

OpenELEC açıldıktan sonra Programs menüsünden OpenELEC OS Settings'e ardından Network kısmına gelin.Burada Network Technology ayarını eğer kablosuz internet kullanacaksanız WLAN, kablo ile bağlayacaksanız LAN seçeneğini seçin.Daha sonra hemen altında bulunan Network Interface kısmından kablosuz bağlantı için wlan0 , kablolu bağlantı için eth0'ı seçip kaydedin.İnternet bağlantısı OpenELEC'i yeniden başlattığınızda etkinleşecektir.

Konunun orjinal linki :http://forum.donanimhaber.com/m_55035778/f_//tm.htm#55035778
    Uzaktan kumanda olarak YATSE yi tavsiye ederim, openelec ile torrentten film indirmek için transmission programını tavsiye ederim. Transmission un kendi Android uzaktan kumandasıda mevcut bildiğim kadarıyla sendede Nexus 7 var tabletine kurduğunda istediğin gibi pc ne torrent dosyası ekleyebilirsin, ben modemimde port açtım böylece şehir dışından bile rahatlıkla pc ye ulaşıyor ve torrent ekleyebiliyorum, merak ettiğin bir şey olursa her zaman yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicavush -- 1 Nisan 2015; 15:18:14 >

• alicavush kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, sadece linkini de verseniz olurdu
    Sizin de hazırlayanın da eline sağlık. Boş vakit bulursam bu tip şeyleri denemek istiyorum. Forumda genelde Cevaplanan Mesajlarım linkini kullanarak geziyorum. Bu yüzden diğer konuları görmemiş oluyorum. Şimdi o konuyu da takibe almış oldum. Teşekkürler.
  • chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Bu video da openelec i usb ye kurmanıza yardımcı olacaktır. (tar dosyası ile)
    (iki adet usb gerekiryor, biri kurulum cd si gibi kullanılacak, diğeri kurulumun yapıldığı hdd gibi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 1 Nisan 2015; 22:15:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dirgen

Bu video da openelec i usb ye kurmanıza yardımcı olacaktır.
    (iki adet usb gerekiryor, biri kurulum cd si gibi kullanılacak, diğeri kurulumun yapıldığı hdd gibi )

Çok teşekkür ederim. Haftaya biraz boş vaktim olacak gibi. Biraz kurcalarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• dirgen kullanıcısına yanıt
    Bu video benim de çok işime yarayacak teşekkürler. Usb installerı kurduktan sonra ikinci usb ye kurulum yapmak yerine yukarıdaki arkadaşın yaptığı gibi Hafıza kartına da yükleme yapmak mümkün olacak mıdır acaba? Olur gibi geliyor büyük ihtimalle.

• renzokuken kullanıcısına yanıt
    Oluyor, en azından bende oldu

• renzokuken kullanıcısına yanıt
    Evet.
    zaten ilk usb kurulum usb si olacak (windows cd siymiş gibi düşiünün) ve bu kurulum usbsi ile kurulacak yeri (hdd,usb,sdcard) kendiniz seçebilirsiniz.
  • aşağıdaki video da benzer bir video (openelec kurulumu hakkında- Diskimage ile kurulum)
    Yalnız bir şeye dikkatınizi çekmek isterim. videonun 7:38 'sindeki ekrandaki menüde kurulacak yerlerin listesi (hdd, usb, hafiza kartı da bu listede görünecektir.) var burada iken dikkat ediniz. usb ye kurmak isterken pc niniz hdd sine yanlışlıkla kurabililirsiniz. pc deki tüm verileriniz uçar dikkali olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 1 Nisan 2015; 22:16:53 >

• Arkadaslar bugun xbmc 14.2 android surumunu yukledim ne yaptıysam ana ekrana canlı tv izle eklentisi gelmiyor pvr istemcilerden pvr iptv simple cilent etkin diyorum ilk önce sistemden. Canlı tv e gelip genelden etkin yapiyorum kapayıp acsamda gelmiyo bu sorunu yasayan varmi acaba benmi yapamiyorum

• modakaya M kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu bende yaşıyordum benim sorunum kanal listenin uzantısının "txt" olmasıymış. Eğer dosya uzantısı "m3u" değilse "m3u" olarak değiştir ve bu dosyayı gösterirseniz çalışacaktır.
  • Bu arada konuyu açan kişi olarak basit bir soru da ben sorayım

Öncesinde program xbmc iken film kitaplığın içinde sağ tıklayınca arşivi güncelle seçeneği vardı. Kodi olunca bu özellik kalkmış. Yeni filmleri bulması için sürekli programın açılışta taramasını bekliyorum. Eskisi gibi istediğimiz zaman kitaplığı güncelleme şansımız yok mu? Bilen varsa bir ses etsin gayri.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Sol taraftan açılan menüde altta kitaplığı güncelle seçeneği var, oradan güncelleyebilirsiniz.
  • Biraz ugrasinca sonunda oldu pvr istemcisine girip yapilandira griyoz orda genelden altdaki çentiyi kaldiriyoz biraz bekleyince guncelleme geliyor yes diyoruz guncellemenin bitmesini bekliyoz sonra 1190 kanal geldi bana sizde durum nedir acaba
  • alicavush kullanıcısına yanıt
    Hocam hız dışında bir avantajı varmı openelec tin. Kodiye göre. Renk kalitesi olarak.

• Baveran kullanıcısına yanıt
    Dostum sadece film izleyeceksen yok. Ama media server vs olarakta kullanacaksan evet var. Benim mesala evdeki cihazlarımdan birinde sadece openelec kurulu Windows kurmadım ve şu anda torrentten film indiriyor.
    Ancak şöylede bir fark var tabii mesela pc nin donanımı düşükse Windows ile openelec i bir arada kurman en akıllıcası olacaktır. Openelec çok düşük bir sistemde bile oldukça akıcı ve sorunsuz çalışıyor, ama xbmc yi Windows üzerine kurduğunuz da benzer bir performans hayal olacaktır. Benim openelec li diğer pc atom işlemcili 1gb ram li, 1080p 25gb lık filmleri oynatamıyor sürekli takılıyordu ama openelec ile sorunsuz izleyebiliyorum.
    Evime önce freenas bir sistem kuracaktım ancak daha sonra openelec ile tanışınca vaz geçtim, hem kullanımı hemde kurulumu çok kolay. Sürekli film download ediyor ve ne zaman istesem evin her hangi bir yerinden izleyebiliyorum. İşte çalışırken torrent işlemcisine müdahale edebiliyorum. En son cihazın yanına ne zaman gitmiştim hatırlamıyorum bile. Orada öyle kendi halinde çalışıyor.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.