Şimdi Ara

= KODI KURULUM VE AYARLARI [ANA KONU] = (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.041
Cevap
274
Favori
399.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Google Play Store'a ilk kez para ödedim dün akşam ve XBMC için yüklediğim Yatse adlı kumanda programının cihazlar arasındaki Stream özelliğini aktif etmek için

programın Kilit Açıcı ek paketini ( 8.99 TL ) satın aldım.

Papirus
  • savioreagle kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de o şekilde kullanıyordum ama usb'de yüklü openelec birdenbire çöktü. Usb'ye pek güven olmuyor. Ben iki işletim sistemini de hdd'ye kurmak istiyorum. bu konuda bir tecrüben oldu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullandıgım android tablete işletim sistemi olarak openelec kurulu,dün torrent için transmission indirdim ve film indirdim downloads klasorune,şimdi silmek istiyorum ama xbmc üzerinden o dosyayı göremıyorum,fikri olan varmı?makinede android yuklu olmadıgından apk vs yuklenmıyor,xbmc de sadece fılm vs taramak amacıyla o dosyayı goruyor ama sılmıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

kullandıgım android tablete işletim sistemi olarak openelec kurulu,dün torrent için transmission indirdim ve film indirdim downloads klasorune,şimdi silmek istiyorum ama xbmc üzerinden o dosyayı göremıyorum,fikri olan varmı?makinede android yuklu olmadıgından apk vs yuklenmıyor,xbmc de sadece fılm vs taramak amacıyla o dosyayı goruyor ama sılmıyor

yazdıklarınızdan bir şey anlamak gerçekten çok zor,

sadece xbmc/kodi de dosya silme için yapılacaklar hakkında yardımcı olacağım. (ben ingilizce menü kullanıyorum siz ona göre ayarlarsınız)

xbmc/kodi' de dosya silme ve yeniden adlandırma ;

sysstem > settings > appearance > file list > allow file ranaming and deletion 'u işaretledikten sora silebilirsiniz.

eğer dosya gizlenmişse görmüyorsanız aynı yerde "show hidden files and directories" i de işaretleyin.

not: "settings level" her zaman "expert" te kalsın.

• Haklısınız şöyle anlatmaya çalısayım.
    android kutu var ancak işletim sistemi openelec ve dolayısıyla sadece kodi yuklu makınede.
    kodinin listeledıgı dosyaları aynen yukarda anlattıgınız gıbı sılıyorum o kısımda sorun yok.
    sorun android boxın kök dosyalarını silmek(kök-downloads dosyası içini).Normalde kullandıgım addonlar bu dosyayı tarayıp fılm ızletıyor(kodının dosya yönetıcısı bu kısmı listelemıyor hıcbır sekılde) ama içindekılerı silecek yontem veya addon bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidakontrol -- 4 Şubat 2015; 20:17:28 >
  • gidakontrol G kullanıcısına yanıt
    video>files>add videos tıkladığınızda açılan pencereden "browse" ye tıkladığınızda açılan pencerede "root filesysetem" i tıklayıp ok ye basıın. root "/" olarak videolar listesine eklencektir. sonra / a girebilir ve xbmc içinden root taki bütün dosyalara ulaşabilirsiniz. filim neredeyse bulup silebilirsiniz.

özetlemek gerekirse root (/) u video ekler gibi xbmc video kısmına ekleyeceksiniz. sonra dosya neredeyse bulup sileceksiniz.

biraz zor oldu anlatmak. ama anlaşılmıştır umarım.

ek1: aynı işlemi system > file maneger ' den yukarıdaki adımları izleyerek yapabilirsiniz. (fare sağ tuş menüden)

ek2: silmek istediğiniz de hata alıyorsanız dosya izin haklarından kaynaklanıyor. cihaza ssh kurluluysa ya da ayarlıysa putty yada winscp ile root haklarıyla cihaza bağanıp istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 4 Şubat 2015; 22:06:03 >
  • Kodi versiyonlarda Alt yazı ayarlarında karakter set ayarları bulunmuyor. Bu sebeple de Alt yazı dili Türkçe iken ğşİı gibi harfleri düzgün göstermesi için gereken Türkçe ISO8859-9 seçimi yapılamadığı için bu harflerde sorun oluyor. Birçok yerde font dosyasının değiştirilmesi v.s. gibi bir sürü şeyler anlatılmış ama bunlara hiç gerek yok.
    Yapılacak işlem şu:
    System --> Settings --> Video --> Subtitles sekmesine gidilir.
    Settings level Basic'te ise aşağıdaki seçenekler görünmez bu yüzden Standard, Advanced yada Expert seçeneklerinden birisine getirilir. Bunun için üstüne tıklamak yeterlidir.

= KODI KURULUM VE AYARLARI  [ANA KONU] =

Languages to download subtitles for
    ve
    Preferred subtitle language
    seçenekleri Turkish yapılır.
    En önemlisi; Charecter Set seçeneği Turkish (ISO) olarak seçilir.

İsteğe bağlı olarak ki ben tavsiye ederim,
    Default TV Service ve Default Movie Service seçenekleri Divxplanet olarak seçilebilir.

Sonuç:

= KODI KURULUM VE AYARLARI  [ANA KONU] == KODI KURULUM VE AYARLARI  [ANA KONU] =

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 4 Şubat 2015; 22:28:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dirgen

video>files>add videos tıkladığınızda açılan pencereden "browse" ye tıkladığınızda açılan pencerede "root filesysetem" i tıklayıp ok ye basıın. root "/" olarak videolar listesine eklencektir. sonra / a girebilir ve xbmc içinden root taki bütün dosyalara ulaşabilirsiniz. filim neredeyse bulup silebilirsiniz.

özetlemek gerekirse root (/) u video ekler gibi xbmc video kısmına ekleyeceksiniz. sonra dosya neredeyse bulup sileceksiniz.

biraz zor oldu anlatmak. ama anlaşılmıştır umarım.

ek1: aynı işlemi system > file maneger ' den yukarıdaki adımları izleyerek yapabilirsiniz. (fare sağ tuş menüden)

ek2: silmek istediğiniz de hata alıyorsanız dosya izin haklarından kaynaklanıyor. cihaza ssh kurluluysa ya da ayarlıysa putty yada winscp ile root haklarıyla cihaza bağanıp istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.

Tesekkurler,sonunda dedıgınız yöntemle yaptım.

• Arkadaşlar ,

Bende birşey sormak istıyorum. HDD'teki filmleri eklediğimiz zaman ana ekranda filmler , dizileri eklediğinizde ana ekranda TV Programları olarak listelendiğini görüyoruz.Ama ben HDD'teki türk filmlerimin ayrı olarak ekranda Yeslicam seçeneği ile gözükmesini istiyorum.

Böyle birşey mümkün mü XBMC'de ?

Yani Filmler , Yeşilçam ,TV Programları sıralaması ile gözüksün ekranda ve Yeşilçam'a tıkladığımda Türk Filmlerini göreyim.

Son olarak bu TV Programları ifadesini Diziler diye değiştirme şansımız yok mu ?

Papirus

• gidakontrol G kullanıcısına yanıt
    Birşey değil, keyifli seyriler.
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla yeni kategori ekle seçeneği ile böyle bir bölüm oluşturabilirsiniz. Yerli filmleri hdd'de ayrı bir klasöre atarsanız ve bu yeni kategoriye o klasörü tanımlarsanız olabilir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Bildiğim kadarıyla yeni kategori ekle seçeneği ile böyle bir bölüm oluşturabilirsiniz. Yerli filmleri hdd'de ayrı bir klasöre atarsanız ve bu yeni kategoriye o klasörü tanımlarsanız olabilir diye düşünüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Arkadaşlar ,

Bende birşey sormak istıyorum. HDD'teki filmleri eklediğimiz zaman ana ekranda filmler , dizileri eklediğinizde ana ekranda TV Programları olarak listelendiğini görüyoruz.Ama ben HDD'teki türk filmlerimin ayrı olarak ekranda Yeslicam seçeneği ile gözükmesini istiyorum.

Yani Filmler , Yeşilçam ,TV Programları sıralaması ile gözüksün ekranda ve Yeşilçam'a tıkladığımda Türk Filmlerini göreyim.

Son olarak bu TV Programları ifadesini Diziler diye değiştirme şansımız yok mu ?

Papirus

slm,
    istediğiniz gibi ana menüde şeritte görüsünsün diyorsanız. düzenlenebilir sikinler kullanmalısınız. standart skinde bu istediğiniz olmuyor.

fakat standart skinde farklı bir yöntemle istediğinize benzer bişey yapabilirsiniz şöyleki;

videos > movies > tags > new tag
    ve..
    movies > playlists > new smart playlists..

başlıkları altında istediğiniz gibi listeleme yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 5 Şubat 2015; 1:24:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dirgen

quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

quote:

Arkadaşlar ,

Papirus

slm,
    istediğiniz gibi ana menüde şeritte görüsünsün diyorsanız. düzenlenebilir sikinler kullanmalısınız. standart skinde bu istediğiniz olmuyor.

fakat standart skinde farklı bir yöntemle istediğinize benzer bişey yapabilirsiniz şöyleki;

videos > movies > tags > new tag
    ve..
    movies > playlists > new smart playlists..

başlıkları altında istediğiniz gibi listeleme yapabilirsiniz.

Eyvallah ,

Akşam eve gittiğimde bir deneyeyim bakalım nasıl olacak ?

Skin deyince ; bir ara deneme amacıyla Aeon skin yükledim. Çünkü en popüler skinlerden biriymiş sanırım.

Ama ekranda herşey bir anda büyüdü ve bu skin ekrana orjinal skin gibi birebir oturmadı.

Sanki bu Aeon skin'in ekrana oturması için özellikle ayarlamak gerekiyor.Yanlış mı düşünüyorum ?

Papirus

• Bu arada akşam farkettiğim bir detaydan bahsedeyim.

Diyelim cihazda 2 USB portunuz var ve USB HDD'inizi birincisine takıp film ve dizilerinizi kitaplığa eklediniz.

Başka bir zaman tarattığınız bu HDD'i , eğer cihazdaki 2. USB portuna takarsanız XBMC önceden taradığınız filmleri ve dizileri bulamıyor.

Sebebide XBMC'nin ilk taramadaki adreslemeyi USB HDD_1 olarak yapması.Siz HDD'inizi diğer USB porta taktığınızda bu adres otomatik olarak USB HDD_2 olacağı için XBMC'nin filmleri bulamaması normal.

Ne yapılabilir ?

Aklıma gelenler şunlar : USB HDD'i hem 1. , hem de 2.port üzerinden tanıtıp taratabiliriz belki.

Ya da benim Egreat media oynatıcımda kullandığım Oversigt Afişleme programı ile ilgili ayarlardan hatırladığım kadarıyla , ( virgül ) yardımıyla adreslemeyi her iki porttaki USB HDD tanımı için yapılabilirmiyiz denemek lazım ?

Oversight programında bu şekilde yapılabiliyordu.Yani ......./USB HDD_1/Diziler,USB HDD_2/Diziler gibi peşpeşe adresleme satırı yazılabilir mi ona bakmak lazım.

Papirus

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    slm
    -Bu kardar zahmete girmenize gerek yok. yapacağınız önceden tanımlamış olduğunuz kaynağı tekrar xbmc ye göstermeniz.
    şöyleki;
    diyelim ki, daha önce usbdisk1 diye tanıttınız ve sonra diski başka usb porta taktınız. ve xbmc filmleri bulamadığınız için hata verdi, yapacağınız şey tekrar usbdisk1 in üzerine gelip farenin sağ tuşuna bastığınızda "edit source" den diski tekrar göstermeniz.
    yani
    Videos > files > usbdisk1 sağtuş "edit source" > browse ve diskibulup eklemek. daha önce tanıdığı filmleri bulacak yenileri eklenmişsse de gerekli bilgileri ve afişleri internetten indirecektir.

-Skin ayarlaında görünüm kısmında zoom ayarı ve kalibre ayarlarından ekrana sığdırma işlemini yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 5 Şubat 2015; 10:28:23 >
  • dirgen kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pphammer

http://www.mediafire.com/download/p33l70szi7lnw8c/30+ocak+eklentiler.zip

Merhaba hocam vermis oldugunuz eklenti paketini indirdim. Oncelikle paylasim icin tesekkurler. Ancak xbmc de zipten yukleyi secince dosyayi tanimadi. Yuklemeyi nasil yapmaliyim?

• Zipi acip icindeki zipleri tek tek yukleyin
    Ama en iyisi 5. Yontem

• Arkadaşlar ,

XBMC'ye eklentiler anlamında web'te tavsiye edilen Fusion eklentisini kurdum. Ama bu eklenti ile istediğim gibi Türk TV ve radyo kanallarına ulaşamadım. Görebildiğim birkaç tane kanal vardı.Yani beni pek tatmin etmedi ya da ben beceremedim.Yabancı dizi ve film içinde aynı şekilde.Umduğumu bulamadım sanki bu ek pakette.

Eklentiler anlamında memnun olduğunuz ve tavsiye edeceğiniz güncel eklentileri paylaşır mısınız ? Bizlerde ona göre Add-Ons bölümünden tavsiye ettiğiniz bu güncel eklentileri yüklemeye çalışalım.

Yada bazı şeyleri özellikle ben yanlış yapıyor yada yanlış yorumluyor da olabilirim. Tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar ,

XBMC'ye eklentiler anlamında web'te tavsiye edilen Fusion eklentisini kurdum. Ama bu eklenti ile istediğim gibi Türk TV ve radyo kanallarına ulaşamadım. Görebildiğim birkaç tane kanal vardı.Yani beni pek tatmin etmedi ya da ben beceremedim.Yabancı dizi ve film içinde aynı şekilde.Umduğumu bulamadım sanki bu ek pakette.

Eklentiler anlamında memnun olduğunuz ve tavsiye edeceğiniz güncel eklentileri paylaşır mısınız ? Bizlerde ona göre Add-Ons bölümünden tavsiye ettiğiniz bu güncel eklentileri yüklemeye çalışalım.

Yada bazı şeyleri özellikle ben yanlış yapıyor yada yanlış yorumluyor da olabilirim. Tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.

1. Fusion, eklenti değil eklentilerin bulunduğu bir depodur diyebiliriz.
    2. Fusion, sadece Kodi'ye eklentileri yükleyebilmek için bizden isteyeceği yolu verebilmek amacıyla kısayol olarak oluşturulur.
    3. Fusion yolunu oluşturduktan sonra start-here klasöründeki otomatik kurulum script'ini yükleyebilirsiniz. Arkadaşımız birkaç mesaj önce ayrıntılı olarak anlatmıştı.
    4. Yok ben onlarca addon yüklensin istemiyorum diyorsanız, 1channel, genesis, icefilm ve yüklenmesiyle kurulumu biraz karışık olan ama benim en çok beğendiğim addon olan istream'i yükleyebilirsiniz. Bunlar da yine arkadaşımızın birkaç mesaj önce ayrıntılı olarak anlattığı mesajda verdiği 30 ocak eklentileri adlı dosyanın içinde mevcut. istream hariç.
    5. Türkçe kanallar hakkında pek bilgim yok. Seyirturk bu konuda çözümünüz olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 9 Şubat 2015; 1:17:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.