Şimdi Ara

Köfteci Yusuf Ana Konu (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
688
Cevap
34
Favori
73.306
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Neye göre 1 numara Ucuz ve çok şubesi olması onu iyi köfteci yapiyorsa size afiyet olsun yemeğe devam ama alakası yok iyi bir köfteci değil hiç Bi zamanda olmadı bu olaylardan sonra istese de olamaz aklı ve parası olan zaten yemez asla. Çevremdekilerde ordan yemek mi yenilir diyorlardı ben online sipariş vermek için mekanlara bakarken biliyorum.

Yani hayatımda yemedim önünden de geçmedim markayı çok bilmiyorum ama geçenlerde yemeksepetinde ki 300 tl ye 100 TL indirim sonrası 1 kilo köfte 1 kg sucuk 1 kg hamburger eti alıp denemek istemiştim buzluğa atmıştım etleri. Ama domuz vakası patladı yiyemem artık zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BèRuTTì -- 26 Ekim 2024; 8:53:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt

Hocam bazı tartışmalar vardır, su götürmez. Bunlardan birisi de tahlilin yapıldığı kurum.

Bir çok kurum yozlaşabilir buradaki ihtimallere de yer vereceğiz. Numune alımı sonrasında numunenin analize girene kadar ki zaman aralığında yozlaşma meydana gelmiş de olabilir.

Ancak analiz edilen yerin akreditasyonları, Türkiyedeki diğer kurumlarda yok.

Analiz yapılan laboratuvar TURKAK'dan akredite, TURKAK ise Uluslararası mevzuatlar kapsamında akredite. Özetle, yaptıkları sertifikalama işlemi doğrudan Avrupa mevzuatına uygun bir sertifikalandırma.

Köfteci Yusuf Ana Konu

Köfteci Yusuf Ana Konugidalab.tarimorman.gov.tr
    Akreditasyon Kapsamı
    https://gidalab.tarimorman.gov.tr/ankara/Menu/31/Akreditasyon-Kapsami

Köfteci Yusuf Ana Konugidalab.tarimorman.gov.tr
    Akreditasyon Sertfikası
    https://gidalab.tarimorman.gov.tr/ankara/Menu/44/Akreditasyon-Sertfikasi

İşin sonucu şu ;

Sulandırmadan, bulandırmadan.

1-Domuz eti, Yusuf'un bilgisi dahilinde ya da bilgisi haricinde işletmeye girmiştir. Bilmesi halinde KASTEN, bilmemesi halinde İHMALEN sorumludur. Bu yasa önünde de öyledir, vicdan önünde de öyledir.

Büyük işletme, büyük sorumluluktur. Eğer işletmeni yönetemiyorsan, bu eksikliğinden kaynaklı ortaya çıkan tüm hukuki konulardan sorumlusun. Bilmiyordum, etmiyordum, görmedim, hukuk önünde savunma değildir.

2- Domuz eti, numune alan ancak analiz öncesinde numuneyi değiştiren yozlaşmış birey tarafından yapılabilir mi? Oldukça zordur. Tek bir kişinin başarabileceği bir süreç değil.

Zira numuneyi alan kişi, laboratuvar çalışanı değil. Numuneyi ağzı mühürlü bir kapta getirip, ağzı kapalı ve mühürü bozulmamış halde Lab.'a teslim etmek zorunda.

Bu durumda, mührü bozulan analiz konusu eti Lab'a getirdiğinde, bunu teslim alacak memurun da yozlaşmış olması lazım.

Bunu teslim alan memur, analiz birimine aktaracak numuneyi. Mühürü bozuk kabı alan analiz memurunun da yozlaşmış olması lazım. En az 3 kişi gerekiyor bu sahteliğe yol açmak için. Mümkün mü? Evet. Mantıklı mı? Hayır.

3- Tüm bunlar sonucu değiştirir mi?

Benim nazarımda değiştirmiyor. Analiz sonucunun aksini ispat edebilirlerse, yani o numune DANA ETİDİR diye rapor gelirse Yusuf gözümde aklanır.

Aksi halde, ortaya çıkıp 2 milyar dolarlık şirket bilmemne, kamera kaydı, tehdit-şantaj falan beni bağlamaz.

Bu kadar büyüksen, her aşamayı kontrol edeceksin. Neden NUSRET'i bitiremiyorlar, adam global ticaret yapıyor?

Çünkü denetleme mekanizması için kaynak ayırıyor adam. Vereceği paradan kaçmıyor. Ben bir garip kuşum da demiyor.

Öyle kontrolsüz büyürsen, öyle ya da böyle geçirirler gibi geldi bana.

Üç kuruştan kaçayım dersen, aha böyle on kuruşluk olursun.

Bunların hepsi de İHMALDİR. İhmal de hukuken bir sorumluluktur.

• xakiran X kullanıcısına yanıt
    Baya çatır çatır yiyoruz vallahi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • var mı güncel bir kampanya, zira bizim milletin protestosu 50 liralık iskontoya bakar.

• BèRuTTì kullanıcısına yanıt

edebini takın, insan ol.

• eagleoneye E kullanıcısına yanıt

peki seni ne bu kadar inandırdı domuz eti kattığına?

• polonya'dan ithal edilen etlerde domuz eti bulaşısı olduğuna ilişkin bir tahmin var. Neticede polonya'da domuz ve dana etinin karışması, aynı yerlerde saklanması, doğranması vs çok önemli/hassas konular değil.

ancak böyle bile olsa köfteci yusuf'un bu bulaşı tespit etmesi ve kullanmaması gerekirdi.

• ruzgarsbf R kullanıcısına yanıt

Böyle birşey varsa gelen etler kontrol analiz edilmeden kullanılıyor demek bu.

• BèRuTTì kullanıcısına yanıt

hocam ben yerim istanbuldaysanız gelip alcam

• Hemen 2 LT Coca Cola alıp yollara döküp protesto ediyorum olayları..

• Beyler iyi bir fikir aklıma geldi
    Ortak arıyorum
    Köfteci Yusuf'a benzer sistemle
    MAKARNACI açalım
    Tutmaz mı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Ne bulaşı hocam? hangi bulaş? etin kendisi domuz eti…

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Köfteci Yusuf,eti Polonya`dan mı ithal ediyor? Öyleyse ben domuz eti ihtimalini yüksek görürüm. Burada önceki yazımda Köfteci Yusuf'ta domuz eti çıkmasına inanmıyorum yazmıştım. Köfteci Yusuf'dan hiç bişey yemedim ama yiyen tanıdıklarım fiyatı uygun ama eti kaliteli değil diyorlardı.

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt

diğerleri pahalı, bak bu konuda haklısın. türkiye'de yeme içme milli gelire oranla çok pahalı. lokantacılar fazla kazanıyor.

ama diğer yandan iki durum var:

1. bilerek domuz eti koymuş olabilir. domuz eti ülkemizde ucuz değil evet, ama ithal edersen nerdeyse bedava
    2. bilmeden koymuş olabilir. bu da ayrı bir sıkıntı. bu kadar büyümüş bir yer demek ki iyi bir denetlemeye, iyi bir lojistiğe, iyi bir yönetime sahip değil demektir ki bu da sıkıntılı bir durum

şahsen köfteci yusuf'un köftelerini eskiden beğenmezdim. sonra daha da bozdu. yıllardır gitmiyorduk. bundan sonra da gitmem zaten. öyle yusuf'u destekliycem diye gidip inadına yiyecek kadar da enayi değilim. ne yapıyor yusuf? sanki iha, siha yapıyor, sanki ihracat yapıyor.

• Dün denedik ilk defa. Köftesi lastiksi. Olması gerekenden çok fazla lastiksi. Tadı idare eder. İndirim yoksa alınmaz. Fiyatları pahalı.

• Kerros kullanıcısına yanıt

bakanlık denetiminde %0,1 tespit edildiği için bulaş deniyor.

1 ton ette 1 kg ye denk geliyor bu oran.

günde 100 ton et işliyor yusuf, 100 tonda 100 kg'a denk gelir.

• ha o zaman sıkıntı olmaz azmış

• sana daha mı fazla demişlerdi.

bakanlığın testindeki binde bir içindeki domuz eti oranı değil. oradaki rakam testin hassasiyetini gösteriyor. test, içindekinin miktarını ölçmüyor, öyle bir bilgi yok.

• ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt

bunu bilmiyordum Köfteci Yusuf Ana Konu 

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.