Şimdi Ara

koku hafızası ile geçmişe gitmek şu hayatta yaşayabilceginiz en güzel his!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçmişten kalan hafızamdaki kokulardan tekrar aldıgımda kokunun bana bişeyler ifade ettiğini hiçbirşekilde unutmadım. ben baya yaşıyorum bu hissi ve sanki bir flashback. o zamanları tekrar yaşıyormuş gibi oluyor,hayallere dalıyorum.. bence dünyadaki en güzel his koku hafızası.

10-15 sene öncesine kadar gittigim oluyor bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c0ss -- 3 Temmuz 2010; 1:27:48 >

• Babaannemden sonra tuvalete girdiğimde bazen kendimi cennette gibi hissediyorum.
  • Çok gitme oralara
  • Harbiden bana da öyle oluyor geçmişi kokulardan ve seslerden çok fazla hatırlıyorum.
  • Evet çok iyi. Geçen gün 23 yıl öncesine gittim
  • Bana da cok sık oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: c0ss

geçmişten kalan hafızamdaki kokulardan tekrar aldıgımda kokunun bana bişeyler ifade ettiğini hiçbirşekilde unutmadım. ben baya yaşıyorum bu hissi ve sanki bir flashback. o zamanları tekrar yaşıyormuş gibi oluyor,hayallere dalıyorum.. bence dünyadaki en güzel his koku hafızası.

bebekligine inebiliyormuşun ne mutlu sana

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.R.R

quote:

Orijinalden alıntı: c0ss

geçmişten kalan hafızamdaki kokulardan tekrar aldıgımda kokunun bana bişeyler ifade ettiğini hiçbirşekilde unutmadım. ben baya yaşıyorum bu hissi ve sanki bir flashback. o zamanları tekrar yaşıyormuş gibi oluyor,hayallere dalıyorum.. bence dünyadaki en güzel his koku hafızası.

bebekligine inebiliyormuşun ne mutlu sana

bebekligime gidemiyorum malesef.

• evet bana da şu şekilde oldu 2 yıl önce aşık olduğum kızın keskin bi parfümü vardı. ondan başka kimsede koklamamıştım . lisedeydi kız. ama üniversitede kammpüste yanımdan aynı parfümü kullanan bi kız geçti gitti. 10 saniye o kokuyu duydum. abi adam çok garip oluyo ya sanki o kız gözümün içine bakıyodu. çok tuhaf bi duygu.
  • Eskiden duydugum koku anında aklıma gelir.
    bu zaten olan bir durum.
    Ekleme:
    tv ye bakmadan , tv nin hafif çıın lama sesini dünyada sadece kendin duyabiliyormussun gibi his

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunlusemih -- 3 Temmuz 2010; 1:50:37 >
  • aynen moruq.beynimin sağ kısmında tuhaf bir kıpırtı cızırtı hissediyorum sonra gözlerimin önünde geçmiş bir anlığınada olsa canlanıyor.bazan bazı seslerdede oluyor.dejavu gibi ama tersten.keyifli bence.
  • aynen bana olan bişey hatta hayatımın belli döneminde kullandığım parfümü geçenlerde sıktım sanki o döneme döndüm gibi hissettim bir anda
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

aynen moruq.beynimin sağ kısmında tuhaf bir kıpırtı cızırtı hissediyorum sonra gözlerimin önünde geçmiş bir anlığınada olsa canlanıyor.bazan bazı seslerdede oluyor.dejavu gibi ama tersten.keyifli bence.

aynen dostum, dejavunun tam tersi.
  • Ablam , sevgilimin parfümünü kullanıyor. Bazen o geldi sanıyorum .
  • ilginç bir konuya burnunu basmış arkdaş tebrikler
    gerçektende bazen kokular insanı yıllar öncesine götürebilir yada anılarını canlandırabilir eski sevgili , ölen aile fertleri arkadas yada dostlar gibi bazen banada olur
  • Ben öyle yapıyorum mesela edebiyat çalışırken farklı koku sıkıyorum,matematik çalışırken farklı koku sıkıyorum.Sınav günleride öyle yapmıştım.Gerçekten akılda duruyor çok inanıyorum.Allahtan 2 ayrı sınavdı yoksa parfüm taşıcaktım yanımda
  • en çok hangi kokular tetikliyor sizi?

beyaz sabun= direk 5-6 yaşlarıma uçuyorum
    halıdan yada kilimden gelen buhranlı naftalin kokusu = 6-7 yaşlarındayken babannemlerin evine geçiş
    okaliptus kokusu = bizim köyden bir ev
    ince ince kokan inek tersi kokusu = 3-4 yaşlara uçuş
    batikon kokusu= hastanede geçen 2 yıla uçuş
    sigara ve kokmuş ayak kokusu = üniverste yılları
    jartiyer kokusu (hani böyle tuhaf plastiğimsi tozlu gibi kokusu olur ya) = ortaokul yılları (ulan alakasını hala çözemedim)
    deniz kokusu=sanırım 3 yaş önce çünki net algılayamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 3 Temmuz 2010; 1:52:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

en çok hangi kokular tetikliyor sizi?

beyaz sabun= direk 5-6 yaşlarıma uçuyorum
    halıdan yada kilimden gelen buhranlı naftalin kokusu = 6-7 yaşlarındayken babannemlerin evine geçiş
    okaliptus kokusu = bizim köyden bir ev
    ince ince kokan inek tersi kokusu = 3-4 yaşlara uçuş
    batikon kokusu= hastanede geçen 2 yıla uçuş
    sigara ve kokmuş ayak kokusu = üniversta yılları
    jartiyer kokusu (hani böyle tuhaf plastiğimsi tozlu gibi kokusu olur ya) = ortaokul yılları (ulan alakasını hala çözemedim)
    deniz kokusu=sanırım 3 yaş önce çünki net algılayamıyorum

yeşil sabun mesela; küçükken, o yeşil sabunlar var ya onlarla yıkanırdım hep. direk küçüklügüme götürüyor beni. şimdi de o sabunu tercih ediyorum. şampuan kullanmıyorum mesela. yağmur yağınca yine toprak kokusu cok eskilere götürebiliyor. kokulu silgi vb. ama özellikle aniden aldıgım kokular ile geçmişe gitmeyi daha çok seviyorum. geçmişte ben bunu yaşamıştım diyorum ve daha çok koklamaya çalışıyorum hayal mayal birşeylerin gözümde canlanması paha biçilemez gerçekten. ben büyük keyif alıyorum.

• Hele birde eski manitanın parfümü ise
  • bende de müzik hafızası var..sırf o yüzden bir şarkıyı sadece bir dönem dinler bırakırım..sonra canım sıkılınca dinler tekrar o anılara dönerim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.