Antik mısırda kölelik Antik Mısır'daki kölelik sistemi hakkında: 1. Kölelerin yıllık izin hakları var ve bu süre yılda 2 aya kadar çıkabiliyordu. 2. Günlük çalışma saatleri 6 saat civarındaydı. 3. İşkence, dayak gibi vahşilikler kesinlikle yasaktı. 4. Evlenecekleri zaman masrafları sahipler karşılar ve devlet bu çiftlere oturmaları için bedava ev temin ederdi. 5. Sağlık hizmetleri sahipleri tarafından yaptırılmak zorundadır ve düzenli muayeneden geçerler. 6. Yeme içme gibi ihtiyaçları yeteri kadar sağlanmak zorundaydı. (alıntı) Vallahi billahi köle olmak daha iyi adam sana 2300 tl veriyor ne fatura ne yemek ne kira ne giyim vs hiçbirinden sorumlu değil vallahi mis gibi şuan köle olsak sahibimiz 2300 liradan fazla para harcar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Köle olmak Türkiye'de asgari ücretle çalışmaktan daha iyi
-
-
Kölelik hiç kalkmadı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Engin Deniz anlatıyordu galiba değil mi
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Kölelikten köleliğe fark olduğunu düşünüyorum. Mesela başka bir kölelik sisteminde dayak, işkence serbest olabilir. Veya tecavüz de yine aynı şekilde serbest görülebilir.
Asgari ücret üniversiteye giden öğrencinin cep harçlığı
Ama nüfusun %40 bu paraya çalışıyor
Keşke yazdıkların gibi olsaymış ama kölelere bildiğin zulmetmişler.Yazılı kurallarla uygulama her zaman farklıdır.Hani yapsa yapsa uzaylılar yapmıştır dediğimiz piramitlerin inşaatında çalışmak kolay olmasa gerek.
https://t24.com.tr/haber/piramitleri-yapan-isciler-yasam-sartlarina-dayanamamis,226071
-
Ra, diğerlerinden daha merhametli bir yaradanmış demek ki
Normalde über güçlü ve istese kaldırırdı da işte hem köle stoku çok fazlaydı hem de Musırlılara haksız rekabet olurdu.
Lütfen “bi Lincoln kadar olamamış” demeyin istese kaldırırdı yani ama bir anda ilkokuldan üniversiteye geçemezsiniz !
Bir de şey var ne yani bunca şey tesadüf mü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 20 Eylül 2020; 23:24:56 >
Konuda aslında burada yaşamanın kölelikten iyi olduğunu, köleliğin veya bazı kölelik sistemlerinin çok iyi olmadığını anlatan arkadaşlar var. 21. yüzyılda kölelikten iyi şartlara sahip olabilme ihtimali beni mutlu etti.
-
gerçek survivor'ı izlemek isteyenler o ejder smoothili bilmem kilosu binlerce lira olan çayları içenleri ,meclise zaten gitmeyen ama maşallah tüm imkanlarını sonuna kadar sömüren çoğu milletvekilleri , korona var diyip ama işçi gitsin üretim durur yoksa diyenleri, ek ödeme olmaz sadece kredi verelim 36 ay en fazla 10 bine ( çıkarsa tabi ) diyenler bir zahmet halkı anlamak amacıyla asgari ücretle çalıssınlar görelim son olarak bir üstadtan bir söz bırakayım .
Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk! Victor HUGO
-
quote:
Orijinalden alıntı: pakaji2
Bu mesaj silindi.Bundan bende var isteyene satıyım
-
İşyerinden isyerindede fark olabilir. Mesela bazı yerde dövmesede söven, bedensel tecavüz etmese de zihinsel tecavüz eden bir çok yer var.
Hindistan ?
Hocam o "kölelik"ti. Asıl kölelik şu anda, Türkiye'de.
Git kölelik yap o zaman...
-
Ortadoğuda kölelik bitmedi şekil değiştirdi.
-
İnanması belki zor olabilir ama, buna benzer bi içerikle ama "Köle olmak istiyorum" başlığıyla konu açmayı düşünüyordum bir kaç gündür de, açıp-açmamakta kararsızdım...
Kölenin barınak (ev), yiyecek, giyecek, varsa çocuklarının ev masrafları gibi pek çok ihtiyacını efendisi karşılayacaktır. Efendisinin arabasını da ihtiyaç oldukça kullanabilecektir aynı şekilde. Durum buyken, köle olmak var ya...
Öyle şartlar yaşıyoruz ki, kölelik şartlarını bile aratır duruma geldik vallahi...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gelişmiş ülkeler de aynı, pek farkı yok, bi parça sadece daha alım gücü var! Ev işinden çok kazık yiyorlar, 30 sene öde öde bitmiyor.quote:
Orijinalden alıntı: M3lank0likOrtadoğuda kölelik bitmedi şekil değiştirdi.
Eğer her gün belli saatlerde belli işi yapmak zorundaysanız zaten mecburi o işin kölesi oluyorsunuz.
Gerçek zenginler de iş yaptırıyor ama başkalarına yüklemişler işlerini, kendileri Paris, New York şeklinde geziyorlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Kölelik hiç kalkmadı.
|
Keşke yazdıkların gibi olsaymış ama kölelere bildiğin zulmetmişler.Yazılı kurallarla uygulama her zaman farklıdır.Hani yapsa yapsa uzaylılar yapmıştır dediğimiz piramitlerin inşaatında çalışmak kolay olmasa gerek. https://t24.com.tr/haber/piramitleri-yapan-isciler-yasam-sartlarina-dayanamamis,226071 |
Kölelikten köleliğe fark olduğunu düşünüyorum. Mesela başka bir kölelik sisteminde dayak, işkence serbest olabilir. Veya tecavüz de yine aynı şekilde serbest görülebilir.
|
Ra, diğerlerinden daha merhametli bir yaradanmış demek ki
Normalde über güçlü ve istese kaldırırdı da işte hem köle stoku çok fazlaydı hem de Musırlılara haksız rekabet olurdu. Lütfen “bi Lincoln kadar olamamış” demeyin istese kaldırırdı yani ama bir anda ilkokuldan üniversiteye geçemezsiniz ! Bir de şey var ne yani bunca şey tesadüf mü |
Asgari ücret üniversiteye giden öğrencinin cep harçlığı Ama nüfusun %40 bu paraya çalışıyor |
gerçek survivor'ı izlemek isteyenler o ejder smoothili bilmem kilosu binlerce lira olan çayları içenleri ,meclise zaten gitmeyen ama maşallah tüm imkanlarını sonuna kadar sömüren çoğu milletvekilleri , korona var diyip ama işçi gitsin üretim durur yoksa diyenleri, ek ödeme olmaz sadece kredi verelim 36 ay en fazla 10 bine ( çıkarsa tabi ) diyenler bir zahmet halkı anlamak amacıyla asgari ücretle çalıssınlar görelim son olarak bir üstadtan bir söz bırakayım . Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk! Victor HUGO |
İşyerinden isyerindede fark olabilir. Mesela bazı yerde dövmesede söven, bedensel tecavüz etmese de zihinsel tecavüz eden bir çok yer var.
|
Sebebi doğaya olan saygı ha birde boş bulduğu yere alelade bina ev dikilmiyor.ABD ise durum daha bir ayrı.Böyle 10-20 katlı ucube yapılar yok. Zenginlik o dediğin şey bir anda olmaz.Aile ve kapitalist düzen yani soydan doğan sermaye taşınımı ile oluyor yani alenin önceki kuşaklarında biri leri çabalayak birikim yapacakki sen o metofora ulaşasın hele günümüzde zengin olmak çok daha zor. Sen emek de ben deyim hırsızlık çalma çırpma yani illa birilerinin birşey yapması ile oluyor bu iş.Ne demiş birileri fakir çalmasını bilmediği için fakirdir diye.Onun dışında helal dedikleri para ile zengin olamazsın. |
Benzer içerikler
- junko furuta filmi izle türkçe dublaj
- bozuk kıyma yenirse ne olur
- mobil veriden yasaklı sitelere giriş
- rotary kulübü"nün gerçek yüzü
- tüpnük piki
- penis nakli
- 5g nedir zararları
- dünyanın en büyük vinci
- exxen de neler var
- çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X