Şimdi Ara

Köle olmak Türkiye'de asgari ücretle çalışmaktan daha iyi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
117 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: selamivural

Gelişmiş ülkeler de aynı, pek farkı yok, bi parça sadece daha alım gücü var! Ev işinden çok kazık yiyorlar, 30 sene öde öde bitmiyor.

Eğer her gün belli saatlerde belli işi yapmak zorundaysanız zaten mecburi o işin kölesi oluyorsunuz.

Gerçek zenginler de iş yaptırıyor ama başkalarına yüklemişler işlerini, kendileri Paris, New York şeklinde geziyorlar.

Alıntıları Göster

Sebebi doğaya olan saygı ha birde boş bulduğu yere alelade bina ev dikilmiyor.ABD ise durum daha bir ayrı.Böyle 10-20 katlı ucube yapılar yok.

Zenginlik o dediğin şey bir anda olmaz.Aile ve kapitalist düzen yani soydan doğan sermaye taşınımı ile oluyor yani alenin önceki kuşaklarında biri leri çabalayak birikim yapacakki sen o metofora ulaşasın hele günümüzde zengin olmak çok daha zor.

Sen emek de ben deyim hırsızlık çalma çırpma yani illa birilerinin birşey yapması ile oluyor bu iş.Ne demiş birileri fakir çalmasını bilmediği için fakirdir diye.Onun dışında helal dedikleri para ile zengin olamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 22 Eylül 2020; 17:56:34 >

• 8 AYDA 1 MİLYON KONUT 400 BİN ARAÇ SATILMIŞ DÖVİZ İSE 218 MİLYAR DOLAR. MALUM PARTİLİ DEĞİLİM AMA ÜLKENİN ÇOĞUNLUĞU İYİ ARTIK KABULLENİN.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KamyonlaDriftÇekenAdam

8 AYDA 1 MİLYON KONUT 400 BİN ARAÇ SATILMIŞ DÖVİZ İSE 218 MİLYAR DOLAR. MALUM PARTİLİ DEĞİLİM AMA ÜLKENİN ÇOĞUNLUĞU İYİ ARTIK KABULLENİN.
    Sebeb arıyorsanız kamu bankalarının verdiği düşük faizli kredilere bakacaksınız, kredilerden önce evler 200 bin artı ucuzdu, arabalar 50 bin artı ucuzdu, krediler verildi bütün fiyatlar zıpladı!

Bu kredilerle emlakçılar, mütayitler, galericiler, al satçılar iyi paralar kazandı ama acı ve kötü tarafı bu işlerle hiç ilgisi olmayanlar vergileriyle reel ve gerçek faizle, ucuz kredili faiz arasındaki farkı senelerce ödeyecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bankaların icralık gayrimenkul ilanlarındaki artışlara ne demeli, vatandaş 12 ay ödeme yapmayacağım diye sevinerek alıyor ama 1 sene sonra acı gerçek ile yüzleşiyor. Olan garibana oluyor, Allah yardımcıları olsun

• Amerikada kölelik sistemi neden kaldırıldı zannediyorsunuz? Köle bakmak çok pahalı olmaya başlamıştı, kölenin eline verilen para ile kendi başının çaresine bakması daha ucuzdu.

O günden bugüne hiçbir şey değişmedi.

• profesyonel ve bilinçli yapılan hayvancılık memurluktan bile iyidir. kazanç bakımından diyorum iş güçlüğü bakımından demiyorum.

• BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt

Yıkıldık desene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KamyonlaDriftÇekenAdam -- 22 Eylül 2020; 21:38:30 >
  • Bunada şükür hamdolsun   

• Asgari ücretle çalışmanın mantığını hiç anlamadım zaten. Düşüncesinize yılda toplamda 12*2400= 28800 TL kazanmanız gerekiyor, düz hesap 30.000.

Sıradan bir iş kursanız emin olun 5 ay hiçbir iş yapmasanız yaklaşık 3 ayda bu parayı rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Ve sabah 9 akşam 6 arası da köle gibi çalışmak zorunda kalmazsınız (trafiği vs saymıyorum bile). Dilediğiniz zaman izin yapabilir dilediğiniz yere gidebilirsiniz.

Ben insanların kendi işini kurması taraftarıyım (tabi ki biraz ticarete kafası basıyorsa).

• hahah çok iyi lan ülkenin %43 köleymiş ya. Doğruysa ilginç değilse de ngüzel kurgu

• 15 senedir çalışıyorum daha planlı programlı yıllık izne çıkamadım.

Genelde ya milli bayramlarla birleştiriyorlar, ya da fabrikada bakım onarım var deniyor, izne çıkın deniyor.

Balayım dışında, planlı programlı bi izin yapamadım.

Balayının son günlerinde de, eşimi iş yerinden çağırdılar.

• Aradaki fark şu bazı köleliklerde dayak işkence vardı doğru ama bi yolunu bulup kaçtığın zaman kurtuluyordun özgür oluyordun.

Modern dünyada hiç bi yere kaçamıyosun inanın o köleler bizi görse ben ne rahat yaşamışım derler.

• KALKTI

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • translator66 T kullanıcısına yanıt
    Şu söylediğini mantığın alıyor mu. Hiçbir iş yapmasanız dahi 3 ayda 30.000 kazanmak. Bi git işine kardeşim herkesin derdi var ya.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostum şu dönemde para kazanmak kafasını kullanan için bulunmaz fırsat. Unutma her kriz başka bir fırsat doğurur yeter ki aklını kullan.

• selamivural kullanıcısına yanıt

Gelişmiş ülkeler de tabiki kölelik sisteminin bir parçası ancak insanların yaşam alanına müdahale etmeyecek şekilde ilerliyor. Sonucta dünyada para kazanma ve global endüstriden yararlanma grubunun içinde yer alacaksanız o kölelik sisteminin içine girmeniz ve para denilen şeyi kazanmanız gerekiyor. Ancak bizdeki yönetim pardon hırsızlık düzeni buna pek olanak saglamiyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.