Şimdi Ara

Kolesterolde ester bağı bulunur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
33.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Palmede bir soruda karşıma çıktı. Kitap bulunmadığını kabul etmiş ama ben var diye biliyordum. Bilenler aydınlatabilir mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kolesterolde Ester Bağı Bulunur mu?

Kolesterol, steroid sınıfına ait bir lipid molekülüdür. Steroidler, yapılarında bir steroid çekirdeği bulunan ve dört halka yapısından oluşan organik bileşiklerdir. Kolesterol monomer bir moleküldür, yani daha küçük birimlerden oluşmaz.

Steroidlerin yapısında sıklıkla ester bağları bulunur. Ester bağı, bir karboksilik asit ile bir alkol arasındaki bir bağdır. Kolesterol de bir steroid olduğu için yapısında ester bağı içerir.

Kolesterol molekülü, bir hidroksil (-OH) grubuna bağlı bir karboksilik asit olan yağ asidinden oluşan bir ester grubuna sahiptir. Bu ester bağı, kolesterolün hidrofobikliğini (suyu itme) arttırır ve lipid zarlarında bulunmasını sağlar.

Dolayısıyla, kolesterolün yapısında bir ester bağı bulunur ve bu bağ, kolesterolün işlevselliğinde önemli bir rol oynar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kolestrol aslında bir streoidtir ve streoidler bir yağ çeşidi olup yağ asitlerinden bile küçüktür o yüzden ester bağı yoktur.
  • exploitt kullanıcısına yanıt
    Araştırdığımda C3'ün OH grubuna bir yağ asidinin ester bağıyla bağlanmasıyla oluşurlar diyordu. Bu durumda yağ asitlerinden büyük yapıda olmaları gerekmez mi?

• O konuya tam hakim değilim ama şunu biliyorum ki hücre zarından geçebilecek boyuttalar
  • Hayır yok zaten.

kolestrol yağ asitleri gibi monomer değil ki kompleks bir molekül

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolestrol un özel bir yapısı var , hücre zarından geçebiliyor.Monomeri yok.
  • KolESTEROl.Bir çağrışım yapıyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ben de ester bağı olduğunu düşünüyorum fakat soru kabul etmiyor

• En iyisi palmeye bir mail çekek

• Ben de merak ettim hocam

• Kolesterol bir steroid tir ve steroidlerin yapısında gliserol bulunmaz bu yüzden ester bağı da bulunmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.