Şimdi Ara

Kollektör su sızıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merkezi sistem var, ısı pay ölçer zorunluluğu nedeniyle biri hariç tüm tüm peteklerde termostatik vana var. 2 adet 6 vanalı kollektör var, vanalar klasik türden.

Mutfaktaki peteğin yönünü değiştirmek ve bu peteğe takılı termostatik vanayı, banyodakine takmak için, kollektördeki vanaları kapatmak istedim ancak bu vanaların kronik arızası olduğunu bundan sonra öğrendiğim şekilde, oring ve/veya conta arızası nedeniyle şu an vanalar su sızdırıyor.

Su basıncı sorunum olmadığı ve peteklerde regülasyon da termostatik vanalarla sağlandığı için, kollektör vanalarının benim için tek anlamı, tadilat esnasında tesisatı kısmi olarak kapatabilmesinden ibaret.

Bu konudaki tecrübelere ihtiyacım var;

pek ihtimal vermesem de, zira daha önce sadece 2" gibi büyük vanalarda tamir takımlarının ayrıca satıldığını, daha küçüklerde vanaların komple değiştirildiğini duymuştum, bu vanaların oring ve contaları ayrıca satılıyor mu?

Bu vanalar ayrıca satılıyor mu?

Bu regülasyonlu kollektörle ile uğraşmayı bırakıp doğrudan çıkışlarında mini küresel vanalı kollektörlerden alıp taksam, mantıklı olur mu? Tabii bu en pahalı çözüm.

Son seçeneğim ise vanaları söküp doğrudan yuvalarını körlemek. Bu durumda dezavantajım, her tadilatta kollektörün ana vanalarını kapatmak zorunluluğu olacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi Kollektör borusunda çatlak
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.