Şimdi Ara

Kolonları TV ye baglamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde 5.1 ev sinema sistemi var ama oynatici kisminda sorun var ve tamir ettiremiyorum.
    Dolayisi ile elimdeki 6 adet speakeri LCD TV ye bağlamak istiyorum. TV LG ve arkasinda
    optic çıkış ile kulaklık çıkışı var. Araya Optik bir aparat ile bu speakerleri TV ye baglayabilirmiyim
    Internette arastirdim bazi optik donusturuculer var ama anlamadım tam.

Ses sistemi Philips HTS3500S
    TV : 47LA660S

Kolonları TV ye baglamak Kolonları TV ye baglamak

• mtozmen M kullanıcısına yanıt
    Diyelimki bağladın o 5.1 hoparlörleri Tv nasıl çalıştıracak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimdeki gibi cihazlar var bunlar ise yararmi acaba. Iste zaten sorumda o Nasil bağlarım ve calisir. :)
     Kolonları TV ye baglamak
  • Ses sisteminde sadece stero 2.0 giriş (aux in) var.5+1 giriş olmadığından dönüştürücü almana gerek yok.jack/rca kablosu alıp kullanacaksın.

Kolonları TV ye baglamak
  • Yanlis oldu sanirim ben playeri zaten kullanamiyorum ama 6 adet kolonunu kullanmak istiyorum bu yuzden donustu4ucu ile olmazmi yani yukardaki cihazla
    Ben tv nin sesini yukardaki cihazla 6 lolona dagitmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtozmen -- 16 Ekim 2015; 13:35:56 >
  • Ses sisteminin ana ünitesi çalışmıyorsa eldeki hoparlörler hiçbir işe yaramaz, tv ye bağlanmazlar. Boşuna aparat filan aramayın. Haa mesela dvd sürücü bozuk ama ana ünite aslında sağlamsa o şekilde bağlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: uguroz76

Ses sisteminin ana ünitesi çalışmıyorsa eldeki hoparlörler hiçbir işe yaramaz, tv ye bağlanmazlar. Boşuna aparat filan aramayın. Haa mesela dvd sürücü bozuk ama ana ünite aslında sağlamsa o şekilde bağlanır.

Hocam bende olmaz diye ima etmeye çalıştım ama bilen çok varO zaman bizler niye Avr kullanıyoruz bağlarız Hop.ların hepsini Tv ye olur biter.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps3 e hoparlor baglamak
    13 yıl önce açıldı
    TV'ye telefon baglamak
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mtozmen M kullanıcısına yanıt
    O sistemde hoparlörleri besleyen amfi kısmı o ana ünitenin içindedir. Amfi olmadan hoparlörden ses alamazsınız. Bu sebeple hoparlörü doğrudan Tv'ye bağlamak işe yaramayacaktır.

Eniştemde benzeri bir Lg set vardı. Ana ünite bozuldu. O da yurtdışından Onkyo marka bir AVR aldı. Bu şekilde eski setin hoparlörlerini kullanabiliyor.

Tabii bu arada hoparlör ve amfinin ohm yani direnç değerlerinin uygun olması gerekir. Hoparlörlerinizin arka kısmındaki etikettte kaç ohm olduğu yazar. O değere uygun 2.el uygun bir AVR alırsanız, siz de aynı şekilde kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

Ses sisteminde sadece stero 2.0 giriş (aux in) var.5+1 giriş olmadığından dönüştürücü almana gerek yok.jack/rca kablosu alıp kullanacaksın.

Kolonları TV ye baglamak

Nasıl olacak hocam bu bir izah edermisin bizde öğrenelim

• aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Jackı tv nin kulaklığına,tos fişleri ses sisteminin aux girişine bağlayacak.Ses sisteminin kumandasından aux girişi seçip ses alacak.

Anfi kısmı arızalıysa olmaz ama sadece dvd oynatıcı kısmı arızalı anfi sağlamsa ses alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 16 Ekim 2015; 16:17:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Jackı tv nin kulaklığına,tos fişleri ses sisteminin aux girişine bağlayacak.Ses sisteminin kumandasından aux girişi seçip ses alacak.

Anfi kısmı arızalıysa olmaz ama sadece dvd oynatıcı kısmı arızalı anfi sağlamsa ses alırsınız.

Hocam siz arkadaşın yazdıklarını okumadınız galiba player komple pert..Player olmadan 6 hoparlörden Tv den ses almak istiyor

• aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Oynatıcı kısmında sorun var diyor.Oynatıcı kısmı dediği normalde dvd sürücüsü oluyor.Ana gövde komple sorunluysa tabiki olmaz :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aynı sorun bendede vardı kucuk bir aparatla tvnin kulaklık girisine baglayıp 5+1den ses almayı basardım tabi ama tam istedigim sesi alamadım kulaklık girisinden bagladıgım icin logitech kullanıyorum bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: mtozmen

Yanlis oldu sanirim ben playeri zaten kullanamiyorum ama 6 adet kolonunu kullanmak istiyorum bu yuzden donustu4ucu ile olmazmi yani yukardaki cihazla
    Ben tv nin sesini yukardaki cihazla 6 lolona dagitmak istiyorum

Cevap yazan forumdaşlar arkadaşın bu mesajını kaçırıyorsunuz galiba player kullanım dışı

• quote:

Oynatıcı kısmında sorun var diyor.Oynatıcı kısmı dediği normalde dvd sürücüsü oluyor.Ana gövde komple sorunluysa tabiki olmaz :)

Valla benim anladığım ana gövdenin arızalı olduğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 16 Ekim 2015; 22:40:31 >
  • Arkadaslar daha detaylı yazayim.

DVD player yani komple cihaz mı arizali yoksa ses sitemimi bilmiyorum Arizasi su. Cihaz normalde bagladigimda calisiyor. Bir kac gun sorun yok sonra birden ses gidiyor cihazdan geriye kalan hersey calisiyor. Ama ses gelmiyor Sonra cihazi sokuyorum bir iki gun enerji vermiyorum sonra taktigimda yine calisiyor sesde geliyor. Servise verdim yaptik dediler olmadi. Yapacak yada anlayan birisini bulsam aslinda ses si,steminin DVD cihazida cok iyi memnunum. Ama ben Yozgattayim ve burda bunu becerecek birini yada sorununu anlayan birisini bulamadim. Kayseri Philips serviside yapamadi.

Dolayisi ile bende en azindan hoparlorleri TV ye baglayim dedim. TV de 5,1 calismasada en azindan 6 hoparlorden ses gelir dagitirim eve ses daha guzel olur. Inceledi,gimde Yukarda belirttigim cihazi gordum normalde cevirici diyor ama benim istedigim cok basit aslinda 5 hoparloru baglayip kullanmak. Bir arkadas AVR demis. Piyasada zaten 300 TL ye 5.1 ses sistemleri var. Bu cihaz en az 7 senelik suan amacim fazla para harcamadan kullanmak. Yardimci olan tum arkadaslara tesekkur ederim. Eger yukarda yazdigim sorunun ne oldugunu anlayan varsa tamir ettirmeyi daha cok isterim :)

Bu arada ganyotcu1453 arkadas nasil bi aparatla cozdun yazarsan bende inceleyim ben zaten profesyonel bisi istemiyorum. 6 Hoparlorden ses almak istyorum. 3 kanal ayirsa bi,le yeter Bas Tiz ayirsa bile.

Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtozmen -- 17 Ekim 2015; 12:34:18 >

• Bu Video sanırım sorularınıza cevap veriyor

TR'de Playvision var. Başka bu tür optic to rca decoder varmı bilmiyorum

Ana sayfası
    http://www.playvision.com.tr/playvision-hda-51a-decoder.php#menu

En uygun fiyata (
    http://www.ereyon.com.tr/urun/playvision-hda-51a-digital-sound-decoder.aspx#Reviews

Forumda Playvision hda-51a konularıda var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 19 Ekim 2015; 2:39:28 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.