Şimdi Ara

Kolonya, Maske ve Dezenfektan Fırsatları [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.602
Cevap
313
Favori
609.843
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: interwap

Haydeeeeeee

quote:

"Antibakteriyel ürünlerin çoğu virüse karşı etkili değil hatta virüsü daha çok yaşatabiliyor"

https://www.independentturkish.com/node/144946/sağlik/antibakteriyel-ürünlerin-çoğu-virüse-karşı-etkili-değil-hatta-virüsü-daha-çok
    adı üstünde hocam anti-bakteriyel, yani bakeriye karşı etkili virüse karşı değil ki. virüsleri temizlesin istiyorsanız içinde alkol olan ürünler almanız gerek. En az %70 alkol olmalı hatta

• bu durumda antivirüs kullanmalıyız , avg mesela
  • yahu ben bu duruma gülemiyorum bile. virüsü antibakteriyellerle "öldürmeye" çalışıyorsunuz. sayenizde piyasa vurgun yapıyor.
    bu virüs şuan bildiklerimize göre sadece solunum yolunu tutuyor. hepatitler gibi veya kırım kongo kan yolunu kullanıp başka organlara sıçrayabilme yeteneği yok sanırım. tek yapmanız gereken hava yolu mukozanızı virüs yükünden uzak tutmanız. öksüren hapşıran kişiden virüs yüklü partikülleri zaten almıyorsunuzdur inş. viral damlacık masanın üstünde kurursa virüs inaktive olur. el derinizin üstünde kurursa epidermis üstündeki yağ birikintisi üstünde işlevsellik özelliğini yitirmeden kalmaya devam eder. bu durumda iken elinizi ağzınıza götürürseniz oradaki virüsleri her daim nemli olan ağız mukozanıza ekersiniz ta taaa covid19 ile enfekte oldunuz. (%100 ihtimalle değil)
    peki bu zinciri kırmak için ne yapacaksınız? sabun kullanacaksınız sabun. bildiğin basit sabun. yağ tabakasını süpürür içindeki virüslerle birlikte lavaboya akıtır.
    havayolu ile virüsten sakınmak konusunda açıkcası tam bilgim yok. etkenlerin havayolu ile bulaşması ayrıntılı bir konu. mesela tüberkülozlu hasta 10 metrekare odanın bütün havasını sadece soluk alıp vererek enfekte eder. sağlıklı kişi en uzak köşede bile olsa akciğerlerine bakteriyi alır. virüsler hakkında genel kanı ise damlacıkların solunması ile havayoluna girdiği. bu covid19 tbc gibi yayılıyorsa geçmiş olsun kaçış yok. ama damlacık ile yayılıyorsa. öksüren hapşıran kişilerden uzak durun. %100 etkili olmadığını bilmekle birlikte kalabalık yerlerde basit maske kullanın.
    ve en önemlisi immün sisteminizi dinç tutun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HFA BİLDİRİM uygulamasından şikayet edip geri dönüş alan oldu mu, şikayet durumuyla ilgili.

• Dünya sağlık orgütünün önerisi, alkol, oksijenli su ve gliserin.
    Kolonya, Maske ve Dezenfektan Fırsatları [ANA KONU]

• DrDex kullanıcısına yanıt
    Ben etmiştim duyarlılığınız için teşekkür ederiz gerekli denetim ve cezai yaptırım uygulanacaktır diye cevap geldi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bizim millet canını sokakta bulmuş,bugün mecburiyetten otobüs ve metrobüse binmem gerekti.Yollarda 60 yaş üstü bolca vardı hayır otur evinde adamlar uyarıyor bu yaş grubu riskli ama takan yok çıkmış geziyorlar özellikle eminönünden otobüse bindim oturanların hepsi yaşlıydı,otobüsün içinde oksijen kalmamış cam açtım cereyan yapıyor kapat dediler dayanamadım indim sağlam adamı hasta ederdi o otobüs.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecayirli

Ben etmiştim duyarlılığınız için teşekkür ederiz gerekli denetim ve cezai yaptırım uygulanacaktır diye cevap geldi.
    Sağolun hocam ben de şikayet ettim. Şikayetiniz işlemde olarak duruyor bende

• quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

bizim millet canını sokakta bulmuş,bugün mecburiyetten otobüs ve metrobüse binmem gerekti.Yollarda 60 yaş üstü bolca vardı hayır otur evinde adamlar uyarıyor bu yaş grubu riskli ama takan yok çıkmış geziyorlar özellikle eminönünden otobüse bindim oturanların hepsi yaşlıydı,otobüsün içinde oksijen kalmamış cam açtım cereyan yapıyor kapat dediler dayanamadım indim sağlam adamı hasta ederdi o otobüs.
    Yaz kış her gün aynı hocam, eline serbest kartı alan akşama kadar eve girmiyor, virüsü salgını falan takmayacak kadar da cahil çoğu malesef

• Maske korumuyor diyen uzmanlar kesinlikle beyinsiz. En iyi maske bile havadan gelebilecek miktobu bir nebze engelleyebilir ama elinizi ağzınıza, çenenize, yanağınıza götürdüğünüzde son derece etikili şekilde korur ve eli yüze götürme alışkanlığını azaltır. Solunum yoluyla girecek virüse karşı çokta korumadığını anladık tamamda asıl mesele kişinin elinin ne kadar temiz olduğu ve elini yüzüne ne sıkla değdirdiği. Maske elinizi parmağınızı ağzınızın kenarına değmekten korur. Çok net.

Maske korumuyor diyen uzmanımsı şovmenleri dinlemeyin. WHO ne diyorsa o
  • maske fırsatı hiç yok mu? saatlerdir bakıyorum ama n95-n99 bir tane düzgün bir sitede bulamadım, güvenip alamıyorum da.

• Arkadaşlar bu ev yapımı rakı üretiminde kullanılan etil alkol, kolonyadan daha etkili değilmidir?
  • Kolonya, Maske ve Dezenfektan Fırsatları [ANA KONU]

• kolonya 80 derece, etil 96.
    alkolün en çok tukaka yapıldığı siyasi ortamda, kurtarıcı olarak alkol çıktı iyi mi?

bir de merak ettiği bir şey var: normalde kolonya günah diye elini sürmeyenler ne yapacak? hadi burdan yak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 14 Mart 2020; 18:18:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakın maskeye para vermeyi ıslak mendilden maske yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanarya_avcisi -- 14 Mart 2020; 17:53:41 >
  • Maske parasını cipse gömüp geldimzaten o paraya maske de yoktu,paketini de lastik geçirip maske yaparım artık

• quote:

Orijinalden alıntı: kanarya_avcisi

Bırakın maskeye para vermeyi ıslak mendilden maske yapıyorlar.

Nemlenince zaten maskenizi değiştirmeniz lazım ama bunlar direkt nemli şeyi maske niyetine kullanmaya çalışıyor. Hiç mantıklı değil.

• KoTuTuRK kullanıcısına yanıt
    ekşiciler kolonya işine girmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Virtual Reality

Maske korumuyor diyen uzmanlar kesinlikle beyinsiz. En iyi maske bile havadan gelebilecek miktobu bir nebze engelleyebilir ama elinizi ağzınıza, çenenize, yanağınıza götürdüğünüzde son derece etikili şekilde korur ve eli yüze götürme alışkanlığını azaltır. Solunum yoluyla girecek virüse karşı çokta korumadığını anladık tamamda asıl mesele kişinin elinin ne kadar temiz olduğu ve elini yüzüne ne sıkla değdirdiği. Maske elinizi parmağınızı ağzınızın kenarına değmekten korur. Çok net.

Maske korumuyor diyen uzmanımsı şovmenleri dinlemeyin. WHO ne diyorsa o
    Maske almayın denmesinin nedeni sağlık çalışanlarına ve gerçekten hasta olanlara kalmaması.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.