Şimdi Ara

Kombi çok yakarsa..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şöyle bir sizlerden bilgi almak istiyorum.. Örneğin tesisatınızda sorun yok. petek metrajınız yeterli boyda yalıtımınızda sorun yok... altınız üstünüz herkes doğalgaz yakıyor oda Termostatı nı ve trv vanalarınız var hersey kusursuz.. Ekonomi için tasarruf adına herşey yapılı anlayacağınız.. buna rağmen yaktığınız mt3 yüksek olduğu durumlarda tek sorun nihayet kombiye geldi??? Şimdi kombiden nasıl verim almak adına birşeyler yapabiliriz.. kombi muhafazalı dolap içinde tam geçişli vanalar ya da hatta kombi evin içinde düşünün bunlar dışında demek istedim.. yani bundan sonrası kombi servisinin yapabileceklerine geliyor.. Bu parametre ayarları ile neler yapılabilir bunu bilmek istiyorum örneğin evin 65m2 6 mt peteğim var ve kombin 22 kw classic condense premix... evin ve petek metrajına göre kombin büyük olduğu durumda ayarları kısılarak ya da ne biliyim ne yapılması gerekir? çok yakıyor dediğin zaman servis gelip bacayla ilgili birşey ölçüyor mu ne yapıyor ya da bunun için kombi servisi aranır mı? Böyle bir şey başınıza geldi mi? Başka neler olabilir düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim... teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alonsomania35 -- 23 Ocak 2015; 16:17:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Brülör ayarı gibi bişeyden bahsediyorsun tahminim.

O parametrelerden sanırım ayarlanıyor fakat servisler direkt brülörede müdahale edebiliyorlar.
    Şöyleki çok yakın arkadaşımın normal olan yakıtı bu yıl kış başında yaptırdığı bakımdan sonra %50 arttı. Servis tipik olarak doğalgaz zamlandı vs.vs.vs. bir sürü mazeret uydurmuş. Doğalgaz zammından hadi %20 artsın. Geri kalan %30luk gaz nereye gidiyor?
    Halen daha mücadele ediyor.
    Ustalar daha iyi bilirler ama brülör ayarlaması yapılabiliyor.
    Hatta bendeki DD Atronu ilk çalıştırma sırasında servisten brülörü biraz kısmasını istedim. Servis tanıdık. Tavsiye etmedi fakat keşke kıstırsaydım diyorum bende.
  • Servisi aramalı mıyım? Bu konu hakkında bilgi sahibi var mı? ??

• alonsomania35 kullanıcısına yanıt
    en ideali kombiyi fabrikasyon ayarında kullanmaktır,istisnai olarak çok büyük bir sorun olursa ancak alternatif çözüm yollarına başvurulur
  • Tesisatımda kullanılan boruların resimlerine ulaştım çok kötümü bilgi verebilir misiniz?
     Kombi çok yakarsa..? Kombi çok yakarsa..? Kombi çok yakarsa..?

tesisatınız sanırım sıva altı 20mm+az dirsekli+en ucuz pprc borularından (jakko plast).tesisatınızı müteahhit mi yaptı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

tesisatınız sanırım sıva altı 20mm+az dirsekli+en ucuz pprc borularından (jakko plast).tesisatınızı müteahhit mi yaptı?

Mütahit değil doğal gaz mühendislik firması yaptı 28lik 25 lik diye biliyordum bende oyle yazıyor boruların üzerinde meğer 20 lik miş.. napabiliriz peki? ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alonsomania35 -- 27 Ocak 2015; 23:06:11 >
    borular 20mm pprc her zaman olduğu gibi şaşırmadım peki kombiden itibaren komple aynı çapla mı tesisatı yapmışlar
    peki tesisat sıva üstü mü yani duvarın dibinden dirseklerle mi ilerliyor yoksa yerin altında sıva altı mı?
  • Evet aynı çapla gidiyor sanırım aynen sıva altı :( resimleri ekliyorum bakalım neler görüceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alonsomania35 -- 27 Ocak 2015; 23:39:51 >

• Işte işçilik bunlardan ibaret

• Kombi bölümü balkonda
     Kombi çok yakarsa..?

PN 25 yazması sizi yanıltmış olabilir, basınç dayanıklığı ifade eder sizde 25 bar, boru çapı DN ile belirtilir, sizde DN 20 = 20mm.

Kombi çok yakarsa..?

Zeminden giden borunun DN değerine bakın eğer 25 değilse firmaya söyleyin düzeltsinler, duvardan yukarı çıkan peteğe bağlanacak olan boru DN 20 olması normaldir.
    tesisatın sıva altı olması en azından avantaj hepimizin resimlerde gördüğü gibi sıva altında fazla dönüş olmadığı için daha az dirsek kullanılıyor
    sizin eve yapılan tesisat izmirde müteahhitlerin yaptığı en ucuz 20mm pprc ile sıva altı tesisattır,sıva altı olması biraz kurtarıyor debi çok düşmüyor
    ama bu tesisat 25mm pprc ile yapılsaydı çok daha iyi olurdu
  • Kısmi yuk ayarı mutlaka yapılmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

tesisatın sıva altı olması en azından avantaj hepimizin resimlerde gördüğü gibi sıva altında fazla dönüş olmadığı için daha az dirsek kullanılıyor
    sizin eve yapılan tesisat izmirde müteahhitlerin yaptığı en ucuz 20mm pprc ile sıva altı tesisattır,sıva altı olması biraz kurtarıyor debi çok düşmüyor
    ama bu tesisat 25mm pprc ile yapılsaydı çok daha iyi olurdu

Debinin düşmemesi iyi birşey sanırım ama sıva altı olan bu tesisata yapılacak neler olabilir..kırıp yerin altına müdahale edemeyeceğim göre haberler sizde Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alonsomania35 -- 29 Ocak 2015; 22:19:30 >
  • Peteklerimin üçü bu şekilde bağlı boyları da 140 120 80 cm bir tanede 180 cm lik petek var o çapraz bağlı ama
     Kombi çok yakarsa..? Kombi çok yakarsa..?

Sıva altında olan bir tesisata hiçbirşey yapamazsınız,sıva üstü olsaydı,kombiden itibaren en azından tesisatın yarısı kadar boruları 20mm yerine 32+25mm yaptırıp boru çapı yükseltilirdi+debi yükselirdi,tesisatınız mobil sistem değil
    Sıva altı 20mm pprc kompozit ama iyi tarafı en azından sıva altında fazla dirsek kullanılmamış bu avantaj

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Radyatörler paralel bağlanmış sıkıntı yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Alttaki resme bakılırsa zeminden giden boru eğer göz yanılması yoksa 25mm gibi duruyor.

Kombi çok yakarsa..?
  • Evet zaten mutfak oluyor orası ama parkenin altında kaldığı için göremiyorum laminat parkenin altında Şilte olmasına rağmen yinede zemin soğuk oluyor bu tesisatım hangi sistem oluyor??

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.