Şimdi Ara

Kombi ve petekleri nasıl kullanabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar, forum ile çok alakasız bir konu ama soracağım veya danışacağım başka kimse yoktur 

daha önce hiç doğalgaz, kombi, petek ile karşılaşmamış ve kullanmamış biri olarak bu konuda cahil olduğumu söylemek istiyorum. Bu yıl tayin oldum ve kiralık bir dairedeyim, daire ve tesisatlar daha yeni, eve taşınan 2. kiracıyım.

Havalar soğudu malum ister istemez evdekiler üşümekte. Kombim konveksiyonel bir kombi ve yoğuşmalı değil.

Evde toplamda 7 tane petek var ve ben bunlardan sadece 3 ünü açmak istiyorum yani bana sadece 3 tane petek ısı dağıtsın yetecektir.

Sorularım şu şekilde,

1- Resimlerde gösterdiğim vanalardan hangisi sıcak su giriş ve çıkış ayarı, bu vanalar hangi yöne açılıyor hangi yöne kapanıyor bilmiyorum.

2- Vanalardan hangisi ile sıcaklık ayarı yapabilirim.

3- Kullanmayacağım odalardaki petekleri nasıl kapatmalıyım ?

4 - Peteklerde hava oluşuyormuş, kullanmayacağım peteklerdeki havayı da almam gerekiyor mu ?

5- Peteklerdeki pis suyu atmam gerekiyormuş bunu yapmak zorunlu mu ? Tahliye vanası yok ve bunu nasıl yapabilirim ?

1. 2.resimdeki termostatlı vana. Bu kalorifer giriş vanasıdır. Şanslısınız ki termostatlı vananız var.
    2. Termostatlı olmayan (en son resimdeki) vana tam açık konumda olabilir. Siz ayarı termostatlı vanadan yaparsınız.
    3. Termostatlı vanalar tam kapatılmaz üzerindeki ayarlara göre istenilen sıcaklıkta su akışını otomatik keserler.
    4. Su akışı bütün kaloriferlere dağılacağı için hava işlemini diğerlerinde de yapmanızı tavsiye ederim.
    5. Kombi ve petek bakımı en son ne zaman yapıldı? 1 seneyi geçti ise temizlik yapmanızda fayda var. Tahliye vanası muhtemelen vardır. Banyonuzda yere yakın bir yerdedir. Eğer ahraz tesisatçı yapmadıysa peteklerden birinin giriş veya çıkışını açarak sistemdeki suyu boşaltabilirsiniz.

Her şeyden ayrı olarak evdeki vanaların bazılarını kapatıp 7 petekten 3 peteğe düşürmek size ekonomik olmayacaktır. İmkanınız var ise oda termostatı edinmenizi öneririm.

Gerçekten gün içinde 3-4 saat boş olacak odaları en düşük ayara getirin. Az kullanılanları bir üst ayara getirebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi ve Tesisat Öneri-eski-
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.