Şimdi Ara

Kombine kombi sorunsalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba; Isınma konusunda senelerdir çok dertliyim. Hem ısınamıyorum, hem de çok yüksek doğalgaz faturaları ödüyorum. Yazı biraz uzun oldu ama ayrıntı vermeden netice alamayacağım kanaatindeyim. Fırsat bulur, okur ve yardımcı olursanız teşekkür ederim.

8 senelik Ariston konvasiyonel (20.000’lik) kombim bu sabah altından su akıtmaya başladı, kendisinden son 3 senedir verim alamadığım için tamir ettirmeye dahi gerek görmüyorum. Yeni kombi alacağım.

Evim 170 metre kare, 4 oda, bir banyo, toplam 7.80 metre normal, 50cm havluluk tipi olmak üzere toplam 8.30 metre radyatör var. Alt katımda yüksek tavanlı iki adet dükkan bulunuyor ve dükkanlar klima ile ısınıyor, üst katımda bir aile oturuyor, kombi ile ısınıyorlar, evin tuğlaları yutong, başkaca da yalıtım benim bildiğim yok. Evim Kuzey Cepheli

Evimin bir odası (ki kullandığım yatak odası oluyor kendisi) senelerdir ısınmıyor, peteği temizlettim olmadı, tesisatçı kombin küçük geliyor, pompasının değişmesi lazım dedi,

Kombiciyi geldi tesisat sökülerek temizlenmez ilaçla tüm sistemin temizlenmesi lazım, gel pompanı değiştirelim (değişim 250-TL) hala ısınmazsa eski ponpanı takar ilaçla temizlerim(ilaçla temizleme 300-TL) dedi

2009 yılında kış aylarında 200-250-TL arası doğal gaz parası ödedim
    2010 yılında kombiye saat taktım sadece evde bulunduğum saatlerde çalıştı (hafta içi sabah 06:00-08:00 arası akşam 19:00-00:30 arası, haftasonu tüm gün) faturalarım 150-200-TL arasına indi

Evde yalnız yaşıyorum, yalnızca iki oda kullanıyorum, diğer odaların peteklerini kapadım, üst komşuma 3 kişi yaşadıkları ve kombi sürekli kullanıldığı halde ayda 100-150-TL fatura geliyor.
    İnanın bu ısınma derdi beni çıldırtıyor, yalnız yaşadığım halde 200’ün üzerinde fatura ödüyorum hemde resmen evde iki kat giyiniyorum ve ısınamıyorum

Yeni kombi alacağım, Forumu dikkatlice okudum, kombi firmalarının sitelerini okudum, o kadar çok bilgi içinde hayliyle kafam karıştı bende makine mühendisi bir arkadaşımı aradım. Kendisi büyük yapılar için(hastahane, alışveriş merkezi vb.) ısı sistemleri çiziyor. Tabi ki ev ısınması farklıdır, kendi uzmanlık alanı değildir ama radyatörlü evde yoğuşmalı kombiye ihtiyaç yok dedi, yoğuşmalı kombi yerden ısıtmalı evlerde düşük sıcaklıktan verim almak için tasarlandı, senin evde yoğuşmalı kombi kullanmak baskı almadığın halde 15megapiksel fotoğraf makinası kullanmak gibi olur, yoğuşma sistemi özel bir parça olduğu için fiyatları daha yüksek, o başlangıç maliyete girmene gerek yok, hem o verimi alamayacaksın(yani kombi düşük ısıda çalıştığı için hala ısınamayacaksın) hemde fazla maliyeti amorti edemeyeceksin dedi.

E uzmanına sordum o da aklımı karıştırdı.

Arkadaşlar 2.500-TL’e kadar kombi alabilirim. Ya ev adam gibi ısınsın yine yüksek doğal gaz parası ödeyeyim yada normal ısınsın ama düşük ödeyeyim

1-Yoğuşmalı kombiye hakikaten gerek yok mu? Çünkü konvasyonel kombilerin fiyatları gayet uygun, faturalarım düşmeyecek ve yada düştüğünde ısınamayacaksam ihtiyacım yok
    2-Kaç kw’lik kombi almam gerekiyor
    3-Kombi haricinde başka yatırım yapmam gerekiyor mu (yani kumandalı, oda termostatlı, radyatör termostatlı sistem, dış sıcaklı duyarlılığı vb. neyin ne işe yaradığını hala çözemedim )
    4-Bu cevaplara göre Hangi marka hangi model kombiyi tavsiye edersiniz?

• 1-Yoğuşmalı kombiye hakikaten gerek yok mu? Çünkü konvasyonel kombilerin fiyatları gayet uygun, faturalarım düşmeyecek ve yada düştüğünde ısınamayacaksam ihtiyacım yok
    2-Kaç kw�lik kombi almam gerekiyor
    3-Kombi haricinde başka yatırım yapmam gerekiyor mu (yani kumandalı, oda termostatlı, radyatör termostatlı sistem, dış sıcaklı duyarlılığı vb. neyin ne işe yaradığını hala çözemedim )
    4-Bu cevaplara göre Hangi marka hangi model kombiyi tavsiye edersiniz?

Bu sorular tarfımcada merak konusu ,farklı bi konu açmadan sizinde konunuzu yükselterek bu konuda bilgili arkadaslardan yardım bekleyelim.
  • Bugün forumdan ses gelmeyince çıktım etraftaki kombicileri gezdim. Sırasıyla kim ne dedi paylaşalım
    1-Demirdöküm Bayii; 8 metre radyatöre yoğuşmalı kombi olmaz, yoğuşmalı kombiye gerek de yok, 26.000’lik normal kombi takalım fiyatı 1.400-TL+150-TL montaj , petekleri arttırsak ne olur dedim , oda petekleri arttır ama yine de yoğuşmalıya gerek yok dedi, viessman kombi de satılıyordu onu alayım mı dedim, oda olur ama gerek yok bence dedi

2-Baymak Bayii, 170 metre kare eve 8 metre radyatörle ısınmaz, gel senin radyatörü 12 metreye çıkaralım, 24.000’lik yoğuşmalı kombi takalım , kombi 1.850-TL radyatörlerin metresi 120-TL işçilikle birlikte hepsi 2600-TL olur dedi. Yoğuşmalıya gerek yok diyolar dedim, anlamıyo kimse yoğuşmalının ne olduğunu her türlü daha avantajlı kendi dairen ise yoğuşmalı tak dedi

3-Buderus Bayisi; 170 metre kare eve 8 metre radyatörle hangi kombiyi takarsan tak ısınmaz, ben 120 metre karenin üzerine yoğuşmalı kombi takarım, onu da 24.000’lik olur (4.000-TL), bunun içinde radyatör metresini 14 metreye çıkarırım, bu da yetmez senin boru çapları muhtemelen ¾’lüktür, tesisata küçük hacimli boru çaplarını düzenleyecek ek bir pompa sistemi takarım (1.000-TL)
    kendisi demirdökümde satıyordu onu tavsiye etmezmisin diye sordum etmem dedi, buderus en iyi servis ağına sahip, 7/24 servisi var, baymakla vailanttan uzak dur servisleri müşerilerini kazıklamaya çalışıyor dedi,

4-Vailant Bayisi; 170 metre kare ev 8 metre radyatörle ne takarsan tak ısınmaz, hangi marka kombi alırsan al tesista eve uygun değilse verim alamazsın, senin borular muhtemelen ¾’lüktür, tesisatı iptal edelim, süpürgelik üzerinden yeni 1’lik plastik tesisat kuralım, radyatörü 10 metreye çıkaralım, bence senin daire için yoğuşmalı kombiye gerek yok, 26.000-lik normal kombi verelim, kombi 1800-TL tesisat, radyatör, bağlama 1200-TL,

Kendisine Vailant servislerinden şikayet var dedim, oda herkesi memnun etmek mümkün değil ama genel mdürlükten 7/24 servisi var, diğerlerinin servisi bayii servisi, bende bayiyim ama gecenin 2’sinde arasan gelmem ben dedi

Birde kablosuz oda termostatı tanıttı, tüm modellerle uyumluymuş, o aletle hangi odaya gidersen o odayı ayarladığın sıcaklığa getiriyor, diğer odalara giden sıcaklığı düşürüyormuş, haftalık günlük programlar yapabiliyormuşsun, gece uykudayken yattığın odayı 18 dereceye diğer odaları 10 dereceye indirerek baya tasarruf sağlıyormuş, 250-TL fiyatı

5-ECA bayisi; 170 metre kare ev 8 metre radyatörle ne takarsan tak ısınmaz, radyatörleri arttıralım yoğuşmalı kombi takalım, boru çapları küçükse de yapacak bişey yok, onun masrafına girilmez,

5’inin de ortak dedikleri ;
    -Keşif yapmak lazım
    -radyatörleri arttır (ama biri 2 metre yeter diyor diğeri 7 metre eklemek lazım diyor)
    -İki bayi yoğuşmalı kombiye gerek yok, nasıl olsa yoğuşamayacak senin dairede diyor
    -Her halukarda kombiyi değiştir, 20.000’lik kombi yetmez eve, hem 8 yıl olmuş zaten ekonomik ömrü 10 sene bu aletlerin, ayrıca seninki eski sistem alev boyu yüksekliği olmadığı için bu kombiler çok yakar,
    -Hepsi yeni kombi taksan da faturan 200’ün altına inmez, ama ev adam gibi ısınır diyor

Bu işin içinde açıkçası esnaflık da var, Buderus, Baymak ve Demirdöküm bayisini gözüm tutmadı, Vailant ile ECA bayisini keşfe çağırmayı düşünüyorum,

Anlaşılan o ki kombiyi değişmekle iş bitmiyor, en iyi ihtimal radyatör eklemesi, daha kötü ve benim ekonomik olarak katlanamayacağım diğer ihtimal tesisat borularının değişmesi gerekecek,

fikri, tecrübesi olan paylaşırsa çok sevinirim, özellikle boru çapının dar olması sebebiyle hangi kombiyi alırsam alayım ısınamayacağım gibi bir durumdan bahsedildi, bunu durumu tesisatı yenilemeden nasıl halledebilirim?
    Üç bayii yoğuşmalı kombiye gerek yok senin dairede o kombi yoğuşmaz normal kombi gibi çalışır dedi? Sizn fikriniz nedir hakikaten yoğuşmalı kombiye gerek yok mu

• Verdiğin bilgiler için teşekkürler . ayrıca bu konu için ana başlık var sanırım ordan yardım almamız daha kolay olucak.
  • bende kısa bir bilgi paylaşayım ısınmak için kombi türkiye şartlarında lüx dür bence fatura çok gelir ısınamadıgınla kalırsın kombi bence her evde olması iyi olur ama ısınmak için degil mutfak banyo gibi yerlere sıcak su saglamak için iyi olur evde ısınmak istiyorsan kömürü geç dogalgaz sobası kömürü aratmaz ama eca soba alırsan ikisine aynı evde müsade varmı bilmiyorum kombiyle zengin degilseniz evde ısınamassınız diyorum kapatıyorum şimdi kombi satıcılarının mesajlarını alt makalelerde görür gibiyim
  • Ben kendi sorunumu çözdüm(dilimi ısırarak söylüyorum ileride ne olur bilmem) ama çok traji komik bir şekilde oldu
    ariston kombimi, ECA Confeus Premix yoğuşmalı kombi ile değiştirdim
    Satan bayii gelip monte etti ardından servis kombiyi açmaya geldi,kombiyi son seviye çalıştırdık, değişen hiç birşey olmadı yine peteklerin altı soğuk üstü ılık, servis peteklerin alt ve üst vanalarındaki boruları eli ile kontrol etti, ilk açılışta alt vanadaki boru üst vanadakine göre daha çabuk ve yüksek ısındı,
    servis kombiyi ters bağlamışlar, yani sıcak su üst vanadan gireceğine alt vandan girip üst vanadan geri dönmeye çalışıyor, satan bayii gelsin bağlantıyı kontrol etsin dedi
    Bayii arayıp söyledim, onlarda eski kombi ile aynı bağlantıyı yaptık dediler ve hemen kontrole geldiler, tesisattaki suyu boşalttı, kombiyi tekrar çalıştırdı, hakikaten kombi tesisata ters bağlanmış
    Bağlantıyı değiştirdiler ve 6 yıl sonra ilk defa dün gece kombi 50 derece çalışırken adam gibi ısındım
    6 sene içinde iki farklı tesisatçı birde ariston servisi kim bilir kaç kere geldi, kimsenin aklına tesisatın bağlantısının doğru olup olmadığını kontrol etmek gelmedi, bende senelerdir ya kombi dandik kendini bile zor ısıtıyor yada tesisatta bi tıkanıklık var devir daim olmuyor zannediyordum, belki de eski kombinin hiçbir sorunu yoktu boşu boşuna değiştirdim ama değişimden yana o kadar pişman değilim, henüz fatura kontrolü yapmadım ama belki yoğuşmalı kombinin farkı faturaya yansır.
    yatak odası olarak kullandığım küçük oda da (eskisine göre %50 fark ettiyse de ) hala yeterli ısınma sağlanmıyor, onun için de artık ya petek boyunu uzatacam yada başka bir çözüm arayacam

@tragedıe bencede komürlü kalörifer ile ısınan bir evin sıcaklığı hiçbir kombili evin sıcaklığı ile aynı değil, annemler memlekette kömür kalöriferli binada oturuyor zaten oraya doğalgaz da gelmedi yazın tshirt ile geziyorlar ama kömürün hava kirliliği yarattığı malum, kombinin lüks değil ama şu var bir binanın topluca ısınması gerekiyor, alttaki yakar üstteki yakmaz ise yalıtım da yoksa kombi gözükenden daha masraflı bi hal alıyor, benim bildiğim enerji bakanlığının da bu yönde çalışması var, 2017'e kadar tüm binalara mantolama zorunlu hale gelecek, iyi bir yalıtımla kombi bence tasarruflu bir yöntem, ama yalıtım maliyeti hala çok yüksek olduğu ve memleketin ekonomik koşularıda hala iyi olmadığı için verimli kullanamıyoruz.

• yazıları sessizce okudum. Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. 170 M2 ev 780 cm panel radyatörle nasıl ısınır ?...Kombiden çıkan suyu 70 C yaparsanız....Oda çok güzel para yakmak demek ...Çözüm çok basit...Panel radyatör miktarını biraz artırın..Evin en soğuk bölümlerindeki panelleri söküp daha büyükleriyle değiştirin..Sizin evin ihtiyacı EN BASİT MÜTEAHHİT HESABI ile 12 Mt toplam boyda 60 lık panel radyatör..Çok para ödeyemem derseniz 10 Mt yada 10,5 mt yada 11 mt toplam boyda paneliniz olsun..Çok rahat ısınacaksınız.. Yine ısınamıyorum deyip kombiye kusur bulmayınız....Kolay gelsin...[sm=s18.gi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 13 Şubat 2011; 21:40:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @ taşkafa
    üstad şimdilik bir sorun yok, kombi 50 dereceye ayarlı iken gayet güzel ısınıyorum çok şükür
    bu kış deneme yapacağım, ısınmada sorun yaşarsam yada yoğuşma verimi alamazsam yazın petek uzunluğunu 11-12 metreye çıkaracam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.