Şimdi Ara

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri***** (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.032
Cevap
35
Favori
186.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın arandur hocam açtığınız başlık ve yardımlarınız için öncelikle teşekkür ederim, ilk dijital makinem samsung digimax s500 idi, halen şarjlı pil ile kullanıyorum. 7 aylık bir kızım var ve çekim yavaşlığından dolayı makinemden randıman alamıyorum. Yeni bir makine almak için birkaç gündür forumlardan ve incelemelerden sonra aşağıdaki makinelerden birini yardım ve tavsiyeleriniz ile seçmek istiyorum. İleride amatör olarak fotoğraf ile ilgileneceğimi düşündüğüm için manuel ayarlar olması önemli, TZ10 veya TZ18 düşünüyorum ancak kumlama sorunu olduğu yazılıyor forumlarda, sony daha teknolojik bir ürün ve canon s95 acaba seviyem için çokmu gelir. SX220 HS yi önceki sayfalarda tavsiye etmişsiniz. Nihayetinde bir kez alıp uzun süre kullanılacak teknolojik bir ürün olduğu için doğru bir karar vermek istiyorum.
    Sizce hangisini almalıyım, şimdiden yardım ve öneriniz için teşekkür ederim.

Panasonic Lumix DMC-TZ18 veya TZ10
    Sony HX5V
    Canon PowerShot SX220 HS
    Canon S95

• @msouac kesinlikle tavsiye ederim. Benim de 1,5 sene önce almayı düşündüğüm bir cihazdı. Çok başarılı fotoğraf çeker, resmen sınıf atlarsınız. DSLR alsanız bile 2. cihaz olarak çok işe yarar.

@madenci37 o cihazların arasında S95 ışıldıyor resmen. Kesinlikle onu tavsiye ederim. Seviyeniz için fazla gelmez, isterseniz tamamen otomatik kullanılabiliyor. Ama flaş kullanmadan kızınızı evin içinde çekme hızınız gene yeterli olmaz, onu da belirtmeliyim.
  • hızlı geri dönüşünüz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim
  • Merhaba,

Oncelikle bu satinalma rehberini cok faydali buldugumu ve bir kac gundur tum mesajlari okudugumu belirtmeliyim.

Bir Samsung NV40 (Schneider - Kreuznach lensli)'imiz vardi ve genel olarak memnunduk ancak, kizimiz objektifini bozdu. Sizce bu makinanin objektifini degistirterek devam mi edelim yeni bir makine mi alalim?
    Muhtemelen tamiri 100 TL+ olacaktir.

Yeni bir makine alalim dersek: ozellikle kizimizin videolarini cekebilecegimiz bir makine olmasini istiyoruz. Yani ilk sirada video kalitesi, 2. sirada fotograf kalitesi var bizim icin. HD video cekebilmesi ve video cekerken zoom yapabilmesini istiyoruz. Bir diger tercihimiz ise (eski makine ile yasadigimiz objektif arizasi nedeniyle) objektifi cikmamasi (ornegin Fujifilm Z700 EXR).

Aslinda forumda okuduklarimdan sonra Fujifilm Z700EXR siparisi vermek uzereydim ama bir kac review'da video cekimi esnasinda zoom olmadigindan bahsedilmis.

Benim su ana kadar bulduklarim:

- Fujifilm Z900 EXR
    - Fujifilm Z300 (HD video konusunda emin degilim)
    - Nikon Coolpix S1100PJ

300 ya da maksimum 400TL'ye kadar bir butce icin sizin onerebileceginiz fotograf makineleri nelerdir?

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim!

• quote:

Orijinalden alıntı: Murano

Merhaba,

Oncelikle bu satinalma rehberini cok faydali buldugumu ve bir kac gundur tum mesajlari okudugumu belirtmeliyim.

Bir Samsung NV40 (Schneider - Kreuznach lensli)'imiz vardi ve genel olarak memnunduk ancak, kizimiz objektifini bozdu. Sizce bu makinanin objektifini degistirterek devam mi edelim yeni bir makine mi alalim?
    Muhtemelen tamiri 100 TL+ olacaktir.

Yeni bir makine alalim dersek: ozellikle kizimizin videolarini cekebilecegimiz bir makine olmasini istiyoruz. Yani ilk sirada video kalitesi, 2. sirada fotograf kalitesi var bizim icin. HD video cekebilmesi ve video cekerken zoom yapabilmesini istiyoruz. Bir diger tercihimiz ise (eski makine ile yasadigimiz objektif arizasi nedeniyle) objektifi cikmamasi (ornegin Fujifilm Z700 EXR).

Aslinda forumda okuduklarimdan sonra Fujifilm Z700EXR siparisi vermek uzereydim ama bir kac review'da video cekimi esnasinda zoom olmadigindan bahsedilmis.

Benim su ana kadar bulduklarim:

- Fujifilm Z900 EXR
    - Fujifilm Z300 (HD video konusunda emin degilim)
    - Nikon Coolpix S1100PJ

300 ya da maksimum 400TL'ye kadar bir butce icin sizin onerebileceginiz fotograf makineleri nelerdir?

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim!

Merhaba. Sony TX1 düşünebilirsiniz ilave olarak. Bir arkadaşımda var bundan ve sınıfına göre başarılı. Sony makineler video çekiminde çok başarılılar. Ama videoda zoom yapınca yeniden odaklama yapıyor mu bilmiyorum:

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=722998

• @arandur

Hizli cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

Yani, bozulan Samsung'un tamiriyle ugrasmak cok anlamli degil sizce de... Peki su 4'unden hangisi?
    Sony TX1, Fujifilm Z900 EXR, Nikon S1100 PJ, Nikon S80?

Bana Nikon S1100 PJ'nin projeksiyon ozelligi keyifli olabilir gibi geliyor. Sony TX1'de de Carl Zeiss lens var..
  • quote:

@arandur

Hizli cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

Yani, bozulan Samsung'un tamiriyle ugrasmak cok anlamli degil sizce de... Peki su 4'unden hangisi?
    Sony TX1, Fujifilm Z900 EXR, Nikon S1100 PJ, Nikon S80?

Bana Nikon S1100 PJ'nin projeksiyon ozelligi keyifli olabilir gibi geliyor. Sony TX1'de de Carl Zeiss lens var..

Projeksiyon özelliği heyecan verici olsa da hem fotoğrafta hem projeksiyon anlamında zayıf bir makine. Projeksiyon değerlerini incelerseniz bunu siz de farkedersiniz.

Benim sıralamam 1- Sony TX1 2-Fuji Z900 EXR
  • @arandur Cok tesekkur ederim oneri ve yardimlariniz icin..
  • Arkadaslar Canon A800 mü fuji AV200 mü??? Amatör için.
  • @arandur

Son bir soru: Sony T1X mi? T110 mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murano -- 28 Şubat 2012; 23:42:39 >
  • @arandur
    sx220 hs fiyatını hakeden bir ürünmü?
    Alınmalımıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhur45

Arkadaslar Canon A800 mü fuji AV200 mü??? Amatör için.

AV200 daha başarılı bir makinedir.

quote:

@arandur

TX1'i kastediyorsunuz sanırım. TX1 seçilmeli. Çünkü 16 megapiksel kaliteyi bariz düşürüyor, deneyerek gördüm.

quote:

Orijinalden alıntı: WinPeAcE
    @arandur
    Alınmalımıdır?

Fiyatına göre evet. 600-650 TL'ye bulduysanız kesinlikle alınır. 700'ü geçmeyin derim.

• Arkadaşlar benim canon a420 fotoğraf makinesi bozuldu yine canon a495 aldım ama a495 10 MP olmasına rağmen 4 MP olan a420 gibi kaliteli fotoğraf çekmiyor(du). A495 i de kızım bozdu. şimdi yeni bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. ortalama 400 tl civarında kaliteli net fotoğraf çekebilen bi fotoğraf makinesi almak istiyorum. tabi almışken hd kayıt da yapabilsin istiyorum ama zaten sony kameram da var o yüzden asıl işi net fotoğraf çekebilmek olacak.

Aşağıdaki model hoşuma gitti ama yine de sormak istedim bu fiyatı bunu mu alayım yoksa daha güzel başka makine mi alayım?
    http://www.enpazar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=85516&ref=akakce&v=0.17.1&ttype=Instalments#pt

dün bu sitede fiyatı 363 tlydi havale ile şimdi 477 olmuş :(

• quote:

Orijinalden alıntı: aalicim

Arkadaşlar benim canon a420 fotoğraf makinesi bozuldu yine canon a495 aldım ama a495 10 MP olmasına rağmen 4 MP olan a420 gibi kaliteli fotoğraf çekmiyor(du). A495 i de kızım bozdu. şimdi yeni bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. ortalama 400 tl civarında kaliteli net fotoğraf çekebilen bi fotoğraf makinesi almak istiyorum. tabi almışken hd kayıt da yapabilsin istiyorum ama zaten sony kameram da var o yüzden asıl işi net fotoğraf çekebilmek olacak.

Aşağıdaki model hoşuma gitti ama yine de sormak istedim bu fiyatı bunu mu alayım yoksa daha güzel başka makine mi alayım?
    http://www.enpazar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=85516&ref=akakce&v=0.17.1&ttype=Instalments#pt

O makine de pek tatminkar olmayabilir sizin için (beklentinize bağlı) Sıfır ve garantili istiyorsanız Sony TX1 önerebilirim. Hem kibar hem de daha düşük megapiksel sayesinde daha iyi fotoğraf çeker. Tek sıkıntısı geniş açısı birazcık dar ama bence alınası makine:

• @arandur => Cok tesekkur ederim!
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: cumhur45

Arkadaslar Canon A800 mü fuji AV200 mü??? Amatör için.

AV200 daha başarılı bir makinedir.

quote:

@arandur

TX1'i kastediyorsunuz sanırım. TX1 seçilmeli. Çünkü 16 megapiksel kaliteyi bariz düşürüyor, deneyerek gördüm.

quote:

Orijinalden alıntı: WinPeAcE
    @arandur
    Alınmalımıdır?

Fiyatına göre evet. 600-650 TL'ye bulduysanız kesinlikle alınır. 700'ü geçmeyin derim.

Alıntıları Göster
    @arandur

Hocam maşşallah herkese öneri yapıyorsun (:

Benim de bir tavsiyeye ihtiyacım olacak .

İlk başta bütçe 300-400 iken sonradan 500e çıktı .

Fuji Finepixs S2950 düşünüyordum ama bana zoom lazım o yüzden S4000 e geçtim ama onun da fiyat gg de 549 TL + hafıza kartı vsvs oldu mu 600e çıkacak gibi ama onu alacağım galiba (:

14Mp olması da cabası bu makinelerin (:

HS20 bakıyorum 800 den aşağı görmedim . Ama aradaki 200-300 tl ye değer derseniz HS20 de alabilirim . 16Mp sonuçta . Pixellere kanmayın falan diyorlar ama kalite pixellere göre değil mi .

Ne dersiniz hocam ? Bütçe 400-500 civarı . Gerekli olan şeyler ; Zoom - Yüksek Kaliteli Resimler - Video önemli değil kamera mevcut ayrıca Galaxy S2 de var zaten (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cikitare -- 29 Şubat 2012; 16:29:13 >

• quote:

quote:

Arkadaşlar benim canon a420 fotoğraf makinesi bozuldu yine canon a495 aldım ama a495 10 MP olmasına rağmen 4 MP olan a420 gibi kaliteli fotoğraf çekmiyor(du). A495 i de kızım bozdu. şimdi yeni bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. ortalama 400 tl civarında kaliteli net fotoğraf çekebilen bi fotoğraf makinesi almak istiyorum. tabi almışken hd kayıt da yapabilsin istiyorum ama zaten sony kameram da var o yüzden asıl işi net fotoğraf çekebilmek olacak.

O makine de pek tatminkar olmayabilir sizin için (beklentinize bağlı) Sıfır ve garantili istiyorsanız Sony TX1 önerebilirim. Hem kibar hem de daha düşük megapiksel sayesinde daha iyi fotoğraf çeker. Tek sıkıntısı geniş açısı birazcık dar ama bence alınası makine:

çok sağolasın güzel makine peki fiyatı biraz daha artırsak ya da azaltsak başka ne gibi önerilerin olabilir mesela 450 - 500 tl yapmış olsak özellikler çok farkeder mi yoksa gerek yok mu dersin? bi de bazı arkadaşlar
    http://www.hepsiburada.com/Liste/fujifilm-finepix-s2950-140mp-30-lcd-18x-optik-dijital-fotograf-makinesi-hd-video-cekimi/ProductDetails.aspx?productId=ft245443&categoryId=248

bunu da önermişler ama ben büyük olduğu için pek ısınamadım. dslr makina almanın da çok bi avantajı var mı?

fotoğraf kalitesi çok güzeldir diyorsan senin gönderdiğin linkteki de hoş makina alabilirim fiyatı da makul.

• quote:

çok sağolasın güzel makine peki fiyatı biraz daha artırsak ya da azaltsak başka ne gibi önerilerin olabilir mesela 450 - 500 tl yapmış olsak özellikler çok farkeder mi yoksa gerek yok mu dersin? bi de bazı arkadaşlar
    http://www.hepsiburada.com/Liste/fujifilm-finepix-s2950-140mp-30-lcd-18x-optik-dijital-fotograf-makinesi-hd-video-cekimi/ProductDetails.aspx?productId=ft245443&categoryId=248

bunu da önermişler ama ben büyük olduğu için pek ısınamadım. dslr makina almanın da çok bi avantajı var mı?

fotoğraf kalitesi çok güzeldir diyorsan senin gönderdiğin linkteki de hoş makina alabilirim fiyatı da makul.

S2950'yi atın çöpe gitsin Kötü makinedir. Dslr bence şimdi almayın, hem çok pahalılar (1000 TL'nin üzerinde hepsi) hem de bilginiz yetersiz henüz. 400 TL üzerine biraz çıkarsanız daha detaylı bir makine olarak Sony HX5V önerebilirim. Fotoğraf kalitesi aynı ama daha çok özelliğe sahip. (full hd video, geniş açı fotoğraf, gps ve 10x zoom)

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=722999

@cikitare hocam seni şu başlığa alalım, burada tavsiye verirsem o arkadaşlara ayıp olabilir:

http://forum.donanimhaber.com/m_56485224/tm.htm

• Peki son olarak
    Sony HX5V - Canon sx220 hs
    Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
  • quote:

@cikitare hocam seni şu başlığa alalım, burada tavsiye verirsem o arkadaşlara ayıp olabilir:

http://forum.donanimhaber.com/m_56485224/tm.htm

Yazdım hocam oraya da sağolun ilginiz için (:
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.