Şimdi Ara

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri***** (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.032
Cevap
35
Favori
186.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Arama_Botu

Fotoğraf makinesinden hiç anlamam. Maksimum 500 Tl bütçe ile F/P ürünü önerir misiniz?
    Fotoğraf makinesinden hiç anlayaman biri olarak kriterlerim; olabildiğince hızlı fotograf çekimi (ard arda) bir de olabildiğince kaliteli video çekimi. :)

Ixus 220 HS hızlıdır, bütçeye de sığıyor. Hız için kilit nokta yeni teknoloji ve düşük megapiksel olması. Bir de class 10 sd kart olmazsa olmaz.
  • Fujifilm Finepix Z900EXR - Canon IXUS 300 HS Bunlardan hangisi tercih edilir. Hizlial sitesinde ikiside yaklaşık 400 lira. Yada 500 ü fazla geçmeyen öneriniz varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: msouac

lx3 almayı düşünüyorum da bu satıcı nasıldır güvenilir midir acaba?
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-panasonic-lx3-kamera-ve-foto-makina-gani-gulec-te-73049457/detay

Dostum ptt ödemeli kargo yaptırt, paket gelince aç, makineyle 2-3 fotoğraf çek, kağıda imzayı öyle at. Ben Nex-5N'i öyle aldım. Ufak bir komisyon farkını göze alman gerekir (1300 TL için kargo ücreti dahil 28,5 TL ödemiştim)

quote:

Orijinalden alıntı: IVANHOE

Fujifilm Finepix Z900EXR - Canon IXUS 300 HS Bunlardan hangisi tercih edilir. Hizlial sitesinde ikiside yaklaşık 400 lira. Yada 500 ü fazla geçmeyen öneriniz varmı?

Z900EXR 1/2" algılayıcısıyla kibar ve başarılı bir makine. ama görüntü açısı dar ve diyaframı daha kapalı. Z900EXR tipi makineleri ayarla mayarla uğraşmadan pratik bir cihaz taşımak isteyenlere öneriyorum. İşin ayarına girerim dersen Ixus 300 HS derim. Ama basayım çeksin ve karizmatik olsun dersen Z900EXR. 2. el olayına girmeyeceksen daha başarılı bir tavsiye de çıkmaz zaten.

• Canon Powershot SX220HS
    Nikon Coolpix S8200
    Nikon Coolpix S9100
    Panasonic Lumix DMC-TZ18
    Canon PowerShot SX150 IS

daha çok günlük kullanım ve dışarısı için kullanılacaktır. ayrıca gece çekiminde orta seviye olması yeterlidir. Bu kullanım için hangisi almam daha uygun olur. şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.
  • Arkadaşlar iyi bir fotoğraf makinesi almak ne zor işmiş yahu :( Son olarak fikir alayım sizlerden, çok soru sordum farkındayım n'olur kusura bakmayınız. Arandur arkadaşım HX5V önerdi ama optik zoom yetersiz benim için.

Ben şu üç modeli düşünüyorum ve aynı yaklaşık fiyata alabiliyorum; S9100 - SX230 - F550EXR sizce hangisini tercih etmeliyim. Keşke şunu alsaydım dememek adına soruyorum. Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kronin

Canon Powershot SX220HS
    Nikon Coolpix S8200
    Nikon Coolpix S9100
    Panasonic Lumix DMC-TZ18
    Canon PowerShot SX150 IS

daha çok günlük kullanım ve dışarısı için kullanılacaktır. ayrıca gece çekiminde orta seviye olması yeterlidir. Bu kullanım için hangisi almam daha uygun olur. şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.

SX220 çünkü S9100 modeli gece çekiminde zayıf kalıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Bikes44

Arkadaşlar iyi bir fotoğraf makinesi almak ne zor işmiş yahu :( Son olarak fikir alayım sizlerden, çok soru sordum farkındayım n'olur kusura bakmayınız. Arandur arkadaşım HX5V önerdi ama optik zoom yetersiz benim için.

Ben şu üç modeli düşünüyorum ve aynı yaklaşık fiyata alabiliyorum; S9100 - SX230 - F550EXR sizce hangisini tercih etmeliyim. Keşke şunu alsaydım dememek adına soruyorum. Teşekkürler...

O kadar optik zoom'a gerçekten ihtiyacınız var mı? Önerme sıralamam SX230 > S9100 > F550EXR.

• beyler kapalı ortamlarda sıkıntı yaratmıcak, 2. el ürünlerimin fotoğraflarını da çekebileceğim (makro modundan bahsediyor olabilirim), günlük kullanılacak kompakt ve dslr makine tavsiyelerinizi bekliyorum. bi bütçe belirtmiyorum fiyatının hakkını vermesi yeterli. fazla uçuk olmasın tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Down -- 27 Şubat 2012; 22:42:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man Down

beyler kapalı ortamlarda sıkıntı yaratmıcak, 2. el ürünlerimin fotoğraflarını da çekebileceğim (makro modundan bahsediyor olabilirim), günlük kullanılacak kompakt ve dslr makine tavsiyelerinizi bekliyorum. bi bütçe belirtmiyorum fiyatının hakkını vermesi yeterli. fazla uçuk olmasın tabi.

Basit bir makine bile iş görür ama ışıltılı ürün fotoğrafları için temel şart lightbox kullanımıdır. Yoksa 2000 liralık makine bile vasat sonuç verecektir.

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri*****

• merhaba iyi akşamlar, canon A3000 makinem var, bir ara objektifinde toz gördüm ve üfledim gitmedi, parmağımla almak istedim objektifin tam ortasında bir leke meydana geldi, bu leke gider mi veya makineye bir zarar verirmi. Gündüz çektiğim resimlerde bir problem olmadı ancak gece çektiğim resimlerde sanki yağmur taneleri var gibi bir görüntü çıktı, yardımlaınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: kronin

Canon Powershot SX220HS
    Nikon Coolpix S8200
    Nikon Coolpix S9100
    Panasonic Lumix DMC-TZ18
    Canon PowerShot SX150 IS

SX220 çünkü S9100 modeli gece çekiminde zayıf kalıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Bikes44

Arkadaşlar iyi bir fotoğraf makinesi almak ne zor işmiş yahu :( Son olarak fikir alayım sizlerden, çok soru sordum farkındayım n'olur kusura bakmayınız. Arandur arkadaşım HX5V önerdi ama optik zoom yetersiz benim için.

O kadar optik zoom'a gerçekten ihtiyacınız var mı? Önerme sıralamam SX230 > S9100 > F550EXR.

Takdir edersiniz ki optik zoom özellikle doğa fotoğraflarında çok önemli. Ben uzaktaki bir nesneyi net bi şekilde fotoğraflamak isterim. Tabi kullanım olayı kişiye göre değişir.

Ayrıca verdiğiniz bilgiler üzerine şöyle bir kıyaslamaya ulaştım: http://snapsort.com/compare/Canon-SX230-HS-vs-nikon-s9100 puanlamada canon önde görünüyor yanlış anlamadıysam.

Ben tercihimi SX230' dan yana kullansam pişman olmam gibi geliyo. Fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum Sn. arandur

• quote:

Basit bir makine bile iş görür ama ışıltılı ürün fotoğrafları için temel şart lightbox kullanımıdır. Yoksa 2000 liralık makine bile vasat sonuç verecektir.

hocam bu işin profesyoneli değilim. fotoğrafların fazla ışık almayan mekanlarda da net olması yeterli benim için. tabi anıları ölümsüzleştirmek için de kullanılacak. belki video da çekilebilir. bütçemi aşıp canon 600D alasım var. sizce nasıldır?

edit: kullanmayacağım özelliklere para vermeyi sevmem. fotoğrafçılığa da yeni başladım sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Down -- 27 Şubat 2012; 23:14:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man Down

quote:

hocam bu işin profesyoneli değilim. fotoğrafların fazla ışık almayan mekanlarda da net olması yeterli benim için. tabi anıları ölümsüzleştirmek için de kullanılacak. belki video da çekilebilir. bütçemi aşıp canon 600D alasım var. sizce nasıldır?

edit: kullanmayacağım özelliklere para vermeyi sevmem. fotoğrafçılığa da yeni başladım sayılır.

ISO performansı lazımsa ya DSLR alacaksınız, ya aynasız Sony NEX tarzı makineler. Onlar için DSLR tavsiye başlığına yazın derim.

@Bikes44 SX230 HS sizin için en iyisi sayılır o zaman.

@bitanesi77 mikro fiber bir bez satın alıp lensi o bezle silin derim. Parmakla toz alınca parmak izinizden lens yağlanmıştır, bu bezle temizleyince pırıl pırıl olur.

• Tatile gittimizde veya küçük eğlenceler oldugunda anıları fotoraflamak için fotoraf makinesi alıcaz

profosyonel veya dijital farketmez, su altı fotoraf (deniz oluyor genelde) ara sıra ayda yılda bazen çekeriz, trabzona rizeye gittiğimizde manzara fotorafı çekmek cok istemiştik ama elimizdeki telefonlar bunu başaramamıştı, yeri geldiğinde böyle doğa fotarafıda çekebiliceğimiz cihaz almayı düşünüyoruz, almışkende iyi bir şey alalım dedik

Fiyat olarakta 1000tl bütçe var, ABD de tanıdıklar oldugundan 600dolara kadarda ordan bütçemiz, türkiyede pahalı oldugundan abd den almayı düşünüyorum, amazonda fiyat farkına baktıgımda yarı yarıya oynama vardı resmen, önereceğiniz cihazları abd deki fiyatlara göre yazarsanız sevinirim

sony tx10 diye tavsiye almıştım

türkiyede 1000tl iken abd de 292 dolar 511tl ye geliyorhttp://www.amazon.com/Sony-Cyber-Shot-DSC-TX10-Waterproof-Panorama/dp/B004H8FNGC/ref=sr_1_2?s=photo&ie=UTF8&qid=1330252350&sr=1-2

tx10dan daha iyi cihazlar vardır, bende daha iyisini düşünüyorum düşündüğümüz fiyatın yarısı resmen

Bazi arkadaslarda o fiyata profosyonel makine alin, paraniza yazik olur diyiyor. Cok kararsiz kaldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Tatile gittimizde veya küçük eğlenceler oldugunda anıları fotoraflamak için fotoraf makinesi alıcaz

profosyonel veya dijital farketmez, su altı fotoraf (deniz oluyor genelde) ara sıra ayda yılda bazen çekeriz, trabzona rizeye gittiğimizde manzara fotorafı çekmek cok istemiştik ama elimizdeki telefonlar bunu başaramamıştı, yeri geldiğinde böyle doğa fotarafıda çekebiliceğimiz cihaz almayı düşünüyoruz, almışkende iyi bir şey alalım dedik

Fiyat olarakta 1000tl bütçe var, ABD de tanıdıklar oldugundan 600dolara kadarda ordan bütçemiz, türkiyede pahalı oldugundan abd den almayı düşünüyorum, amazonda fiyat farkına baktıgımda yarı yarıya oynama vardı resmen, önereceğiniz cihazları abd deki fiyatlara göre yazarsanız sevinirim

sony tx10 diye tavsiye almıştım

türkiyede 1000tl iken abd de 292 dolar 511tl ye geliyorhttp://www.amazon.com/Sony-Cyber-Shot-DSC-TX10-Waterproof-Panorama/dp/B004H8FNGC/ref=sr_1_2?s=photo&ie=UTF8&qid=1330252350&sr=1-2

tx10dan daha iyi cihazlar vardır, bende daha iyisini düşünüyorum düşündüğümüz fiyatın yarısı resmen

Bazi arkadaslarda o fiyata profosyonel makine alin, paraniza yazik olur diyiyor. Cok kararsiz kaldim

Sony Nex-C3 alın hocam. Kit lensle alın, 16mm lens pek kullanışlı olmaz. Fiyat aralığınıza uyuyor. Nex-5N önerirdim ama bütçenizi aşıyor. Ama su altı olayını unutmalısınız bu makineyle.

http://www.amazon.com/Sony-Compact-Interchangeable-Digital-18-55mm/dp/B0054I54F4/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1330379006&sr=8-3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 27 Şubat 2012; 23:46:24 >

• Cihaz kit lens ile ne kadar optik zoom yapabiliyor, bide profosyonel cihaza ihtiyac yok heralde
  • 55/18=3x zoom yapar. ifadenin 2. kısmını anlayamadım? Kalite olarak TX10 ile kıyaslanamayacak kadar iyidir.
  • quote:

55/18=3x zoom yapar. ifadenin 2. kısmını anlayamadım? Kalite olarak TX10 ile kıyaslanamayacak kadar iyidir.

Bilmeden cevaplamisin zaten tx10 dan ustun cihaz diyerek, peki bu 3x zoom u nasil artircaz cok asiri az degilmi yoksa banami oyle geliyor, cok az yakinlastirir heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

quote:

55/18=3x zoom yapar. ifadenin 2. kısmını anlayamadım? Kalite olarak TX10 ile kıyaslanamayacak kadar iyidir.

Bilmeden cevaplamisin zaten tx10 dan ustun cihaz diyerek, peki bu 3x zoom u nasil artircaz cok asiri az degilmi yoksa banami oyle geliyor, cok az yakinlastirir heralde

Evet çok cahilim, yönetim bu başlığı açmamı isteyerek büyük hata etti
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: msouac

lx3 almayı düşünüyorum da bu satıcı nasıldır güvenilir midir acaba?
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-panasonic-lx3-kamera-ve-foto-makina-gani-gulec-te-73049457/detay

Dostum ptt ödemeli kargo yaptırt, paket gelince aç, makineyle 2-3 fotoğraf çek, kağıda imzayı öyle at. Ben Nex-5N'i öyle aldım. Ufak bir komisyon farkını göze alman gerekir (1300 TL için kargo ücreti dahil 28,5 TL ödemiştim)

quote:

Orijinalden alıntı: IVANHOE

Fujifilm Finepix Z900EXR - Canon IXUS 300 HS Bunlardan hangisi tercih edilir. Hizlial sitesinde ikiside yaklaşık 400 lira. Yada 500 ü fazla geçmeyen öneriniz varmı?

Z900EXR 1/2" algılayıcısıyla kibar ve başarılı bir makine. ama görüntü açısı dar ve diyaframı daha kapalı. Z900EXR tipi makineleri ayarla mayarla uğraşmadan pratik bir cihaz taşımak isteyenlere öneriyorum. İşin ayarına girerim dersen Ixus 300 HS derim. Ama basayım çeksin ve karizmatik olsun dersen Z900EXR. 2. el olayına girmeyeceksen daha başarılı bir tavsiye de çıkmaz zaten.

Alıntıları Göster
    @arandur
    peki lx3 almamda bir sakınca var mıdır? önerir misiniz lx3'ü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msouac -- 28 Şubat 2012; 11:18:35 >

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.