arkadaslar bu konu hakkında bilgisi olan arkadaslardan bir yardım istiyorum kompanzasyon sistemlerinde genel olarak arıza nelerden cıkar sistemin kurulumu gunluk işleyişi nasıl olur bir yere gittik ve kompanzasyon sistemi arızalı ise arıza tespiti için ilk atmamız gereken adımlar nelerdir? birde bir sisteme jenaratör baglı okey bizden bu jenaratörü denememizi isteseler işlem sıramız ne olmalı (yuklu veya yuksuz deneme) elektrikler kesildiginde jenaratör devreye otomatik girmiyorsa manuel sokmak için direk calıştırmak yeterli oluyormu yani sebeke elektrigini jenaratör otomatik devre dısımı bırakır calıstıgı zaman(manuel biz calıstırdık ise). bu konularda bilgi tecrube sahibi arkadaslardan yardım istiyorum çizimli anlatım yada resimli nebileyim yardım işte.şimdiden tesekkurler herkese.
Bu konuyu elektronik bölümüne açarsanız daha iyi olur.
Konunun yeri burası değil aslında ama yazayım.
Kompanzasyondan nefret ederim çalıştığım yerde jeneratör var benim en çok üzerinde ki 6 silindirli iveco motoru ilgimi çekmiştir.Elektrikler gittiğinde normal çalıştırırım motor bu biraz ısınmasını beklerim ve şebeke yi fabrika hattından ayırırım sonra şalteri diğer yöne iterek jeneratörü devreye alırım kullanılan yüke göre zaten gazı otomatik ayarlar sanırım gücü 150kva lık