Şimdi Ara

komşudan gelen interneti 4 de çoğaltabilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar aynı binada babamla ortak internet kullanıyoruz bana bir internet kablosu geliyor ama bende leptop,masa üstü,tv ve cep telefonu var elimdeki malzemeler ise wireles tek portlu modem ve 4 portlu Switch var bu malzemelerle hepsine nasıl internet verebilirim ?

not:gelen internet kablosunu sadece modeme verince wifiyi sorunsuz kullanabiliyorum ama bu seferde tv ve masa üstüne internet gitmiyor internet kablosunu direk Switche takınca ve Switchten diğerlerine dağıtıncada bu sefer hicbirinde internet olmuyor acaba sorun nedir ?

• komşundan izin aldın mı bu işi yapmak için?
    Zira onun internetini kullanıyorsun ve o sana sadece 1 tane internet verdiğini düşünüyor.
  • komşu babam konudada belirttim zaten.
  • Selam
    İstediğiniz durumu bir HUB aracılığı ile elbette gerçekleştirebilirsiniz.
    Ekteki örnek resimde gördüğünüz gibi bir HUB alarak, babanızdan gelen ethernet kablosunu bu HUB'un 1. portuna bağlayın ve sizdeki mevcut wireles tek portlu modemi 2. porta bağlayın. HUB'un diğer portlarınıda istediğiniz yere kablo ile iletin.

Yanlış anlamadıysam, elimde 4 portlu Switch var demişsiniz. Eğer resimdekine benzer bir şeyse, yukarıda yazdığım şekilde bunada bağlayıp işinizi görebilirsiniz.
    Kolay gelsin.

komşudan gelen interneti 4 de çoğaltabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 11 Temmuz 2011; 12:48:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: simmyy

komşu babam konudada belirttim zaten.

Gözümden kaçmış, kusura bakma.
    Bay_KG nin anlattığı şekilde yapabilirsin.
    bir sorun çıkarmaz.
    yalnız wireless modemi modem olarak değil de access point olarak kullanmanız gerekir kablosuz bağlantı için.
    eğer modem access point olarak kullanılan bir model değilse çok zor olur ayarlamak.
  • evet resimdekine benzer bir hub modemde ttnetin verdiği kablosuz tek portlu wireles modem dediğiniz gibi yaptım olmuyor bu sefer hiç birinde internet olmuyor.ama bilgisayar ve televizyonu çıkarınca leptopta ve cepte kablosuz kullanabiliyorum acaba ip çakışmasımı oluyor ?
  • muhtemelen kablosuz modemin access point özelliği yok.
    o zaman 4 çıkışlı bir access point alnam gerekecek.

babandan gelen kabloyu accss point'in 1 nolu girişine (farklı renktedir) takıp diğer girişlerden de kablo ile masaüstü ve tv ye götürebilirsin.
    modeminde access point özelliği yoksa muhtemelen ya wireles bağlanırsın ya da kablolu, ikisi birden olmaz diye düşünüyorum.
    %100 emin değilim ama böyle biliyorum ben.
  • Selam
    Bilgisayar ve Televizyona kablo ile bağlanması gerekiyor kardeş. Wireless ile Laptop ve Telefona bağlanabiliyorsanız, Bilgisayara 2. portu ve TV'yede 3.portu kullanabilirsiniz.

Bunu yeni bir ağ kurarak deneyin derim. Belki çakışma nedeniyle ağ algılayıcıları düzgün çalışmıyor olabilir. Birde IP numaralarını el ile girerek belirleyin.

Kulmandığınız Windows'u da yazarsanız belki şöyle yap deme şansımız olur..
    Kolay gelsin.
  • şimdi öner arkadaşım sanırım access point özelliği var ben babamdan gelen kabloyu direk modeme takınca sorunsuz bir şekilde kablosuz interneti leptop ve cep telefonunda kullanıyorum sorun kablolu bağlantılarda onlarıda takınca wifi dahil internet komple gidiyor Bay_KG dediği gibi tektek elle ip adresi atamayı denicem fakat bu seferde leptop ve masa üstü pcyi elle atayabiliyorum tv ve cepte bu özellikler yok muhtemelen ikiside aynı ip adresini almaya çalıştıklarından ötürü yine internette sorun yaşıcam bu arada kullandığım sistem xp fakat bu akşam win 7 e geçmeyi düşünüyorum
  • Win 7'ye geçecekseniz yorum yazmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
    Önce Win7'yi kurun ve ondan sonra sorun yaşarsanız, yardımcı olmaya çalışalım kardeş..
    Kolay gelsin.
  • tamam bu akşam win 7 i kurup sorun olur yada olmaz sonucu yazarım.çok teşekkürler
  • cep telefonundan da manual ip ve dns verebiliyorsunuz.
    telefonun marka ve modeli nedir?

bende samsung wave 8500 var evdeki modemden manual ip ve dns aldım.
  • samsung galaxi i9003 var ama bu denilenleri aynen yaptım hup ve modem çalışır durumda bu arada modemim airmax 101 yukardan gelen kabloyu switchin 1.sırasına modemi 2.sırasına masa üstü pc yi 3.ve televizyonu 4.sıraya taktım ama hiçbirinde çalışmadı anlamadığım şey tv ve masa üstünü çıkarınca sorunsuz wifi çalışıyor onlarıda takınca neden hepsinde net gidiyor modemin içindenmi ayar yapmam gerekiyor acaba tamam masa üstü önemli değil onu eleyebilirim ama diğerlerine internet gitmesi lazım hatayı nerde yapıyorum acaba bu arada televizyonda 47lx6500 LG
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.